bende hamileyim kısmetse 5 ay sonra çocuğumu kucağıma alacağım.
çalışmak zorundayım ve bebeğime annem bakacak.
bunu göze alarak hamile kaldım.
ne var büyükler kızım, oğlum diye seviyorsa torunum mu diyecekler.
benim yeğenim bi ara kocama anne diyordu çok mu vahim durum.
çocuk her ondan büyük kimseyi anne zannediyordu.
yaşı ilerledikçe kime anne demesini gerektiğinin ayrımına vardı, sadece annesine anne diyor.
şikayette bulunulan anne ya da kayınvalideler olmasaydı hiç bilmediğiniz insanlar büyütecekti çocuğunuzu.
ayrıca evladının evladını büyütebiliyor olmak da onlar için ayrı bir gurur kaynağıdır.
bence büyütmemeniz gereken bir durum.
he doğur da görelim şimdiden konuşması kolay derseniz 5 ay sonra gene konuşuruz..
ya benim anlamadığım,bu topik şikayeti olanlar tarafından açılmış,neden bu konuda şikayetiniz yada sıkıntınız yoksa eleştiriyosunuz?her insan kendi evladına kendi bakmak ister ama ne yazıkki hayatta bazı zorunluluklar var ve biz çocuklarımız için en iyisini düşünmeye çalışıyoruz.insan sevdiğini gözünden kıskanır.bende bebeğimi herkesten herşeyden sakınırım ama birine bakıtmaya mecburuz.tabiiki aileler bakıcıdan daha ii bakacak ama istediğimiz herşeyin mükemmel olması ve eskiler yenilikleri benimsemekte güçlük çektikleri için kızabiliyoruz.biz aileleri düşman olarak görmüyoruz,sadece hata olarak gördüğümüz şeyleri konuşuyoruz burda.niye bu kadar tepki veriyosunuzki?
ya benim anlamadığım,bu topik şikayeti olanlar tarafından açılmış,neden bu konuda şikayetiniz yada sıkıntınız yoksa eleştiriyosunuz?her insan kendi evladına kendi bakmak ister ama ne yazıkki hayatta bazı zorunluluklar var ve biz çocuklarımız için en iyisini düşünmeye çalışıyoruz.insan sevdiğini gözünden kıskanır.bende bebeğimi herkesten herşeyden sakınırım ama birine bakıtmaya mecburuz.tabiiki aileler bakıcıdan daha ii bakacak ama istediğimiz herşeyin mükemmel olması ve eskiler yenilikleri benimsemekte güçlük çektikleri için kızabiliyoruz.biz aileleri düşman olarak görmüyoruz,sadece hata olarak gördüğümüz şeyleri konuşuyoruz burda.niye bu kadar tepki veriyosunuzki?
karşıt görüşte olduğum için üstüme alındım cevap vereyim. yerimseniben ben kendi adıma tamamen haksızsınız demiyorum, elbette ki minicik bebeğe bişiler yedirmeye kalkmak v.s. bunlar tehlikeli. ancak çocuğun anne demesi veya annanenin/k.validenin yavrum, oğlum,kızım diye sevmesinin çok da garip olmadığını söylüyorum, bunu da kendinize sinir-stres yapmayın diye söylüyorum. sonuçta arkadaşın birinin dediği gibi babasına anne diye seslenen çocuklar da var yerimseniben
üstelik benim çözemediğim buraya bir konu açılmış, aşşağılanan yok, hakaret yok. herkes fikrini söylüyor neden tepki gösterdiğinizi anlayamadım??
ya anneler boşverin tartışmayı. konu başlığını açan annemiz aynı evde yaşadığı için sorun yaşıyor. ben de eylülde çalışmayı istiyorum ama o zaman bebeğim 6 aylık olucak. annem başka şehirde. aynı şehirde olsak hiç tereddüt etmeden baktırırdım. ama aynı evde yaşamak çok farklı oluyor. bir bayan aynı evde başka bir bayanla kalamaz ben yaşadıklarımdan bunu anladım. anne de olsa kaynana da olsa olmuyor.
ya arkadaşlar ben hamile kalmadan önce hamileliğim esnasında ve sonrasında hep bu siteyi takip ettim. Gerçekten çok güzel arkadaşlıklar var. Hep ben okudum kimi zaman yorum yazdım şimdiyse ben sizinle sıkıntımı paylaşmak istedim. Merak ettim sadece ben mi böyle hissediyorum yoksa başkaları da var mı diye.
2008 kasım annesiyim, bebeğimle 5 ay geçirdikten sonra ücretsiz izin hakkım olmadığı için mecburi olarak işe başladım, çok küçük olduğu için de bakıcıya vermeyi kıyamadım ve anneanne ve babaanneler uzakta olmalarına rağmen 1 ay arayla gelip bakmaya başladılar. Ancak hep aynı evdeyiz işte özellikle kayınvalideler daha zor oluyor. Bütün o zorluklar bir yana çocuğumu bırakıp işe gelmek çok zor. Biz her zaman birlikte olduğumuz için anneannesini veya babaannesini daha çok görüyor bir de kayınvalidemin oğlum çocuğum benim diye sevmesi o zaman daha çok koyuyor hayır benim oğlum senin torunun diyesim geliyor. Sonuçta daha bebek anne baba kavramını yeni yeni öğrenecek ama bu gidişle zor.Ben mi çok hassaslaştım ondan mı bu kadar takılıyorum bilmiyorum ama sonuçta haftasonu bile çocuğumla başbaşa kalamıyorum. Hep birileri alıyor sanki bütün hafta sevmiyorlarmış gibi ben varken aşkları daha bir alevleniyor. Birde yeni denemeler yok şurda uyuttum buna da alışsın şöyle de yaptım falan filan sonuçta bir düzen oturtmak istemem onlara dokunuyor hep ne söylesem tersini yapmaya çalışıyorlar. Tek tesellim çocuğun iyi bakılıyor olması ama bu kayınvalide olayı beni çok yordu Resmen depresyondayım :gitme:
canım bence aynı evde kalsaydın düşüncelerin farklı olurdu.bakıcım var ve çok memnunum ama ne olursa olsun kayınvalidemin yada annemin bakmasını hatta bende kalmalarını isterdim( o yüzden hala biraz kırgınım onlara. hadi annem bakamazdı iki yeğenimde yaşıt kızkardeşlerime ayıp olurdu ama kayınvalidemin tek torunu dört gözlede bekleniyordu hatta bakarım sözü verildiği için canım izmirimi bırakıp memlekete geldim.bilemiyorum kafam karıştı herkes kendince haklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?