Çocuklarda oyuncak paylaşımı

ozzlem83

AREN DOĞU
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2009
598
1
96
41
İstanbul
Merhaba arkadaşlar benimde canımı çok sıkan bir durum var. 2 yaşında bir oğlum var ve malum bu yaşta paylaşım sorunları da boy gösteriyor, oğlumu doğru yetiştirmek adına oyuncak paylaşamadıklarında paylaşması gerektiğini vurgulayıp onunla konuşuyorum hatta ilk zamanlarda bu sebeple vuruyordu ve böyle yaptıkça ona kızdığım zamanlar oluyordu düzgün yetiştirmeye çalışarak ona çok büyük bir yanlışlık yaptığı fark ettim ve bu durum beni çok üzdü hafta sonu bir arkadaş grubunda kendi yaşıtı bir arkadaşımızın çocuğuyla oynarken o hep oğlumun elinden çekti oğlumda benim benim dedi ama hep oyuncağını bırakmak ve üzülmek durumunda kaldı ama arkadaşım bu duruma hiç tepki vermedi sadece izledi ben olsam oğlumu ikna etmeye çalışırım diye düşündüm. Bir diğer olayda yine aynı günün sabahı kuzeniyle bir aradaydı o hep oğluma vurmaya çalıştı ama oğlum hiç karşılık vermedi ve yine aynı şekilde annesi hiç tepki vermedi şuan üzüntüden ağlayacak durumdayım oğluma ben çok büyük yanlışlık mı yaptım acaba.. Anne olunca duygular hakkikaten çokhassas oluyor.. İnsanların çocuklarımı çok değerli benim çocuğum değersiz yoksa ben çok abarttım bu durumu ne olur yardımcı olun

lütfen anneliğinizi eleştirmeyin, bu kadar hassas düşündüğünüze göre hassas birisiniz...Ama bazen anne olarak en önemli şeyi bilemiyoruz... Çocukların yaş gelişimine göre gösterdiği özellikler........ bu konuyu araştırın derim ben... 2 yaş çocuğu evet paylaşmak nedir bilmez bilemez, bilmeside beklenmez.... kendinizi eleştirmeyin ama şu yaş yaş gelişen özellikleri araştırın... ona göre zaten yolunuzu bulacaksınız.. bol şans..........

Cevabınız için çok teşekkür ederim bunun üzerine evet araştırmaya koyuldum hatta pedagoga gitmeye karar verdim hem beni yönlendirir hemde oğlumun gelişim takibini yapmış oluruz tekrardan ilginize teşekkür ederim

Back