• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarda Molluscum contagiosum

sule77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2009
11
1
86
Ankara
4 yaşında oğlumda molluscum çıktı.Önce göğsünde bir taneydi et beni zannettik önce yanında 1 tane ve kolunda da 2 tane daha çıktı.Doktora götürdük içindekini iğneyle boşaltmamış gerek ama dayanamayabilir dedi,iyi bir hastane güya adını vermiyorum biz başka yöntemler olduğunu araştırınca öğrendik, bazı doktorlar kesip biçmeye pek meraklı oluyorlar işin ucunda para olunca...Neyse lazerle tedavi yadagazla dondurulabiliyormuş,bugün bi devlet hastanesinde bir doktora gittik bu gazdan sıktı ama bizimkinin canı tatlı tabi ne kadar isabet etti bilemiyorum molluscumların üzerine.Bir de antibiyotik merhem verdi,ama bugün 2 küçük sinir molluscum daha gördüm bacağında.Ne yapacağımı bilemiyorum.Bizlerde çıksa dayanırız bi şekilde acısına ama çocuklar olunca işte insan acısız ağrısız bir yöntem arıyor benim gibi.Ya arkadaşlar şu kadarcık bi virüsle bile başa çıkamıyoruz henüz kansere çözüm arıyoruz nasıl olacak bilemiyorum.
Lütfen bu konuda bana yardımcı olun,çocuğunda çıkmış olan varsa tedavi edildi mi cevap yazarsanız sevinirim.Ayrıca Ankara da iyi bir dermatolog ismi verirseniz çok memnun olurum.Şimdiden zaman ayıran herkese teşekkürler.

malesef benım oglumdada var hemde bebeklıgınden berı olgunlasınca sıkılıyo caktırmadan ama onemlı olanolgulansmadan sıkılması dondurulması vs ımıs yanı krem vs yok tedavısı bende bı kac yere gıttım esımde doktor ama dedıgın gıbı cocuk kucuk olunca olmuyo saun 3 yasında kendılıgındende gecebılırmıs ama 3 senedır varlar bı doktor bı ıkısını sıkmıstı ama canı cok yandı kıyamıyorum hepsının aynı anda bı pens vs ıle sıkılıp mıkrobun atılması gerekıyomus cunku var olması cogalma nedenıymıs bunun ıcın cocugun buyuk olması anlaması gerek dondurma cok zor ben kendıme yaptırmıstım bı cerahı sabun varmıs nette gordum bıraz once arastırırken bıde onu deneyım dıyorum ama hergun 5 dk sabunlayın dıyo e hamıleyımde hergun nasıl yıkıycam bılmıyorum uzuluyorum suan kolunda cenesınde gossunde var bı cozum bulursan haberım olsun umarım gecer kısa surede

Size de çok geçmiş olsun,umarım düzelir.Ben uzun zamandır ziyaret edememiştim,yazınızı geç okudum.Şu dondurma olayı baya işe yaradı bizde:)bacaklarındaki ve kolundakiler geçti.Bi tane göğsünün yan tarafında vardı ilk çıkan oydu zaten,ve patlamıştı farkında olmadan üst üste iki küçük et beni şeklindeydi o da geçti çok şükür.Diğerleri hemen hemen sönmüş durumda,iki üç tane kaldı inşallah yayılmazlar tekrar.Onlar için tekrar gideceğiz doktora yine gazla dondurur heralde.Ya çocuklar için yapıyoruz herşeyi,kreşten kaptı bizimki,kreşte hastalanmadan bir ay geçirmedi zaten,bişeyler öğrenir sosyal olur arkadaşları olur diye gönderiyoruz,biz kreşe mi gittik sanki,evde olsalar daha mı iyi olur diye düşünüyorum bazen...

sızede gecmıs olsun. benım oglum nerden kaptı bılmıyorum ama sanırım hastanelerden kucukken vardı cunku ya dogumdan yada 3 gunlukken yatmıstı hastanede orda kaptı dıye dusunuyorum.kres ortamı gercekten hastalık acısından zor bı ortam.dondururken canı yandımı acaba ? benım nasırımıcın yapmıslardı ve canım cok yanmıstı.ıstesemde yaptırmaz zaten sanmıyorum belkı bıraz daha ılerde.sonuclardan haberdar edersenız sevınırım yanı tamamen gectıgınde yazarsanız.umarım hepsı gecer tekrar gecmıs olsun

Yazılar çok eski ama çocuğunun başına gelip de çare bulamayan internette aratan annelere çare olsun diye yazıyorum.kızım da da oldu.4 yaşında.önce 1 taneydi Prof. A götürdüm sıkıntı dedi içini.çocuğun canı çok yandığı için vücuda atan diğer lezyonları elletmedi. Sonuç olarak başka bir Prof a götürdüm.mollusk diye bi ilaç verdi.Nasır ilacı gibi.3-7 gün arasında kabuklaşıyor ve sonra dökülüyor.6 aydır türkiyede kullanılıyormuş. ABD den geliyormuş ilaç 60 tl. Sürünce çok az yakıyor ama çok şükür dökülüyor.kızımın 1 yıldır psikolojisini bozmuş çünkü.neyse umarım yardımcı olur

Bende bugün itibariyle 2 yaşındaki oğlumun mollus virusu kaptığını öğrendim. 1 yıla yakın göğsünde iki tane lezyon vardı et beni sanıp önemsemedik. Son bir haftadır küçük küçük kolaltına ve kollarına yayıldı böyle kabartı şeklinde ben cuma farkettim ve haftasonu iki günde bacaklarına yayıldı kaşı kaşı mahvoldu yavrum neyse pazartesi çocuk bölümüne gittim dr alerji deyip cips çikolata yumurta vs yedirme tembih edip şurup ve bir krem yazdı eve gelip ilaçları incelediğimde gribin etkilerini azaltan antihistaminik bir şurup ve kortizonlu bir krem olduğunu gördüm ve vermedim ertsi günü cildiyeye gösterdim mollus dedi çocuk kaşıdıği için yayılmış yine malesef kortizonlu bir krem kaşıntı için yazdı bu krem kaşıntıyı dindirir kabartilari geçirmez dedi kabartilar içinse mollusk diye bir damla verdi tek tek kabartılara damlatılacak dedi çocuklara hastanede yapılacak işlemin ağır gelebileceğinı bu damlanin kabartilari kurutacağinı söyledi daha kullanmaďim bir hafta kortizonlu kremi kullanıp kaşıması geçince kullanicaz ah ah iki tane lezyonken götürseydim bu kadar yayilmazdı yavrum çok kaşıdı mollusku kullanınca etkilerini yazıcam yine IMG-20161024-WA0003.jpeg

Ben de molluscum araştırması sonucu buraya geldim. Birkaç gün önce kızımı sağlık ocağına götürdüm sivilce gibi bir şeyler çıkıyordu ve kaşınıyordu. doktor 6. hastalık olduğunu söyledi ama içime sinmediğinden bugün çocuk doktoruna götürdüm. molluscum olduğunu öğrendik. yarın da cildiyeye gideceğiz. şu an bir kaç tane var. ve kızım kreşe gitmiyor. nereden kapılıyor bu virüs? kendiliğinden geçeceğini söylediler bize bugün ama yayılıyormuş yorumlarınızı okuyunca endişelendim.

Eğer moluscumsa lezyonlar azken tedavisini yaptırın çocuk farkında olmadan kaşırsa lezyon açıldığı an hızla yayılıyor bu lanet virüs en çok çocuklarda görülüyormuş bizim dr her yerden kapmış olabilir daha çok başka çocuklardan geçer dedi bilmiyorum düşün düşün deli oldum o kadarda esirgerim bende çözemedim tavsiyem biran önce lezyonları kurutun

merhaba benim oğlumda da molloscum vardı. 1,5 yıl denemediğimiz şey kalmadı..çok şükür ecz bir arkım vasıtası ile önerdiği ürünlerle kurtulduk. (sinem.battaloglu@gmail.com) daha detya bilgi verebilirim

Eğer moluscumsa lezyonlar azken tedavisini yaptırın çocuk farkında olmadan kaşırsa lezyon açıldığı an hızla yayılıyor bu lanet virüs en çok çocuklarda görülüyormuş bizim dr her yerden kapmış olabilir daha çok başka çocuklardan geçer dedi bilmiyorum düşün düşün deli oldum o kadarda esirgerim bende çözemedim tavsiyem biran önce lezyonları kurutun
Ben de molluscum araştırması sonucu buraya geldim. Birkaç gün önce kızımı sağlık ocağına götürdüm sivilce gibi bir şeyler çıkıyordu ve kaşınıyordu. doktor 6. hastalık olduğunu söyledi ama içime sinmediğinden bugün çocuk doktoruna götürdüm. molluscum olduğunu öğrendik. yarın da cildiyeye gideceğiz. şu an bir kaç tane var. ve kızım kreşe gitmiyor. nereden kapılıyor bu virüs? kendiliğinden geçeceğini söylediler bize bugün ama yayılıyormuş yorumlarınızı okuyunca endişelendim.

havuz, havlu, şezlong vs gibi toplu kullanım yapılan her yerden geçebiliyor.

biz 1,5 yıl çektik..

kreoterapi ile her ay donduruyordum..

rüyalarıma giriyordu her gün yeni bir tane çıkıyordu..

geçen şubat ayında ecz bir arkımın önerdiği ürünler vasıtası ile kurtulduk..

sinem.battaloglu@gmail.com dan mail atabilirsiniz.

geçmiş olsun

Merhabalar benim kızım 6 aylıkkken çıkmaya başladı. İlk çıktığında alerji sandık sonra doktor et beni dedi sonra başka doktorları geze geze molluscum olduğunu öğrendik. İstanbul'da gitmediğimiz doktor ve profesör kalmadı. Bu işin bildiğiniz en iyi doktorlarına gittik hepsi aynı şeyi söyledi. Sizinde bildiğiniz çocuğun Canını yakan yöntemler. Bebeğim cok küçüktü ve kıyamadım. Kızım o ara başka da rahatsızlığı vardı ve doktor bize baticon u önerdi. O rahatsızlığı için kullanırken şifa olsun diye mollıscumlarına da sürdük ve Allah'a binlerce şükür olsun bir ay gibi koşa sürede hiç canı yanmadan geçti. Bunlar mikrop cocugun bu mikrobu atması gerek katarak ve baticonla. Ve şuan kızım 2 yaşında çok şükür hiç bişeyi yok. İnşallah sizede bir yararı dokunur. Sevgiler ....

Back