Çocuklarda idrara sık Çıkma.

Mata Hari

Evdeki huzur,zenginlik budur..
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
7.011
19.525
298
Arkadaşlar merhaba. Kızım 34 aylık ve bir kaç ay önce bezi bıraktık. Son zamanlarda 10 dakika bir tuvalete gitmeye başladı. Idrarın renginde sıkıntı yok ya da şöyle Söyleyeyim her hangi bir enfeksiyon belirtisi yok. Ateş,Vücutta şişkinlik,kızarıklık vs.

Çok fazla Sıvı alıyor havalar sıcak malum ama bu kadar tuvalete gitmesi mümkün mü? Öyle az da değil her gittiğimizde normal çiş yapıyor.

Doktora gideceğiz elbette ama doktorumuz tatilde dönmesini bekliyorum. Var mi böyle bir şey yaşayan?

Arkadaşlar merhaba. Kızım 34 aylık ve bir kaç ay önce bezi bıraktık. Son zamanlarda 10 dakika bir tuvalete gitmeye başladı. Idrarın renginde sıkıntı yok ya da şöyle Söyleyeyim her hangi bir enfeksiyon belirtisi yok. Ateş,Vücutta şişkinlik,kızarıklık vs.

Çok fazla Sıvı alıyor havalar sıcak malum ama bu kadar tuvalete gitmesi mümkün mü? Öyle az da değil her gittiğimizde normal çiş yapıyor.

Doktora gideceğiz elbette ama doktorumuz tatilde dönmesini bekliyorum.
Şeker tahlili yaptirin derim.Sık sık acikma var mı.

ee dicek bişi bulamadım !
geçmiş olsun arkadaşım..
Teşekkür ederim. Inşallah geçmiş olsunluk bir durum yoktur.
Şeker tahlili yaptirin derim.Sık sık acikma var mı.
İştahlı bir çocuk ama öğün dışında sık sık yeme durumu yok. Doktora gittiğimizde bakarlar heralde şekerine de. Bakmazlarsa özellikle talep edeceğim. Teşekkürler.

Canım benim ne olur yanlış anlama başıma geldiği in yazıyorum. Benim kızımda öyleydi sürekli tuvalete gider sürekli sıvı tüketirdi.geceleri altına kaçırma başlamıştı hemen götürdüm test yapıldı idrar yolunda böbreğinde birşey yok. Ama maalesef ki kuzum diabet miş :( çok bekletme derim. Açlık kan şekerine bakıyorlar ve açlık insülin değerine. Bende kuzum çok küçük dedim ama oluyor işte. Umarım beni yanlış anlamazsın bir anneye içine kurt düşürmek istemem ama tedbir de her zaman iyidir. Biz diabet ile yaşamayı öğrendik çok şükür zor da olsa.
Allah ım inşallah kuzunun birşeyi olmasın sadece çok içsin çok işesin ;)

Sürekli bir kamu spotu reklamı dönüyor çocuklarda diyabet belirtileri diye. Aşırı sıvı alımı aklıma getirdi.
Doktora götürseniz.
Götüreceğim doktora. Bir kaç gün sonra geliyor doktorumuz. Gitmeden önce Aklımda bir fikir olsunda ona göre sorayım sorularımı dedim.

Diyabet hiç aklıma gelmemişti :( ailede öyle bir durum yok gerçi ama yinede belli olmaz tabi.

Canım benim ne olur yanlış anlama başıma geldiği in yazıyorum. Benim kızımda öyleydi sürekli tuvalete gider sürekli sıvı tüketirdi.geceleri altına kaçırma başlamıştı hemen götürdüm test yapıldı idrar yolunda böbreğinde birşey yok. Ama maalesef ki kuzum diabet miş :KK43: çok bekletme derim. Açlık kan şekerine bakıyorlar ve açlık insülin değerine. Bende kuzum çok küçük dedim ama oluyor işte. Umarım beni yanlış anlamazsın bir anneye içine kurt düşürmek istemem ama tedbir de her zaman iyidir. Biz diabet ile yaşamayı öğrendik çok şükür zor da olsa.
Allah ım inşallah kuzunun birşeyi olmasın sadece çok içsin çok işesin :KK66:
Valla mesaj yazan 4 kişiden 3 ü aynı şe söylemiş. Kurt düştü bile. Sanırım doktorumu beklemeyip yarın hemen gideceğim.

Allah şifa versin kuzucuğuna. Peki geçici bir durum mu bu? Benim kuzenimde de çıkmıştı Çocukken ama şu Sn bir sıkıntısı yok.

Valla mesaj yazan 4 kişiden 3 ü aynı şe söylemiş. Kurt düştü bile. Sanırım doktorumu beklemeyip yarın hemen gideceğim.

Allah şifa versin kuzucuğuna. Peki geçici bir durum mu bu? Benim kuzenimde de çıkmıştı Çocukken ama şu Sn bir sıkıntısı yok.
Henüz kalıcı mı geçici mi bilmiyoruz bu ayın 8 de endokrin randevusu var. Ordan devam edip herşeyi öğrenicez. İlaç kullandık biz ama ilaç şekerini çok düşürdü şimdi bıraktık ilacı.Ama şekeri bu sefer de çok yükseliyor. Çocuk endokrin doktoruna yolluyorlar bizi artık gönderdiler oraya. Bekliyoruz gününü. Özel de endokrin doktoru bulmak mucize gibi birşey hep araştırma hastanelerinde oluyor allah tan hemen randevu bulduk. Benim de içim içimi yiyor inşallah geçicidir diye. Ama baba, hala,ben,dede,anane şeker ve kv doğduğundan 1 aylık olana kadar şekerli su içirdi :( doktorumuz onun etkisi büyük dedi. Aile de olunca risk iki katına çıktı tabi. Bekliyoruz. Bu arada kızım henüz 6 yaşında bile değil :(

doktorunuz gelene kadar evde cocugnuzun kn sekerını olcebılırsınız tokluk aclık ...bırde sadece cok tuvalete cıkma cok sıvı tuketmeyle dıyabete baglayamayız durumu..bu sıkayetlerın yanı sıra yemek yedıkten sonra halsızlık yorgunluk uyuma halı oluyormu yavrunuzda..

Tatlı isteme yada yeme sıklığı ne kadar? Buda önemli bir ayrıntı. Mesela sürekli tatlı şeyler yemek ister. Yemediği zaman hareketlerinde değişiklik olur yediği zaman değişiklik. Bunlara dikkat edersen eğer kafan da pek soru işareti kalmaz

Teşekkür ederim. Inşallah geçmiş olsunluk bir durum yoktur.

İştahlı bir çocuk ama öğün dışında sık sık yeme durumu yok. Doktora gittiğimizde bakarlar heralde şekerine de. Bakmazlarsa özellikle talep edeceğim. Teşekkürler.
Doktorun gelene kadar bekleme derim. Artık çocuklarda bile diyabet oluyor tv lerde sık sık kamu spotu dönüyor çocuk diyabetiyle ilgili.
Benim anneannemde ve dedemde de yokmuş şeker ama bütün çocuklarında var annemde dahil.Genlerden bile olur. Sizin annenizde yada Eşinizin babaannesi vs.
Aile hekimide YAPIYOR ac karnina götürün birsey çıkarsa sevk yapar zaten.

İnşallah kuzucuk da önemli bir durum yoktur.
Sağlık ocakları ücretsiz kan tahlili yapıyor,yarın sabah götürsen...

Sıvı alımı bolsa ondan dolayı olabilir
Genede tedbiri elden bırakmamak lazım
İnş. büyük bir sıkıntı çıkmaz

Henüz kalıcı mı geçici mi bilmiyoruz bu ayın 8 de endokrin randevusu var. Ordan devam edip herşeyi öğrenicez. İlaç kullandık biz ama ilaç şekerini çok düşürdü şimdi bıraktık ilacı.Ama şekeri bu sefer de çok yükseliyor. Çocuk endokrin doktoruna yolluyorlar bizi artık gönderdiler oraya. Bekliyoruz gününü. Özel de endokrin doktoru bulmak mucize gibi birşey hep araştırma hastanelerinde oluyor allah tan hemen randevu bulduk. Benim de içim içimi yiyor inşallah geçicidir diye. Ama baba, hala,ben,dede,anane şeker ve kv doğduğundan 1 aylık olana kadar şekerli su içirdi :KK43: doktorumuz onun etkisi büyük dedi. Aile de olunca risk iki katına çıktı tabi. Bekliyoruz. Bu arada kızım henüz 6 yaşında bile değil :KK43:
İnşallah geçici bir durumdur canım. Keşke çocuklarımız hiç hasta olmasa :( Allah şifa versin yavruna. Dualarım sizinle.
Kızımın tatlı yeme isteği her çocuk kadar diyebilirim.

doktorunuz gelene kadar evde cocugnuzun kn sekerını olcebılırsınız tokluk aclık ...bırde sadece cok tuvalete cıkma cok sıvı tuketmeyle dıyabete baglayamayız durumu..bu sıkayetlerın yanı sıra yemek yedıkten sonra halsızlık yorgunluk uyuma halı oluyormu yavrunuzda..

Doktorun gelene kadar bekleme derim. Artık çocuklarda bile diyabet oluyor tv lerde sık sık kamu spotu dönüyor çocuk diyabetiyle ilgili.
Benim anneannemde ve dedemde de yokmuş şeker ama bütün çocuklarında var annemde dahil.Genlerden bile olur. Sizin annenizde yada Eşinizin babaannesi vs.
Aile hekimide YAPIYOR ac karnina götürün birsey çıkarsa sevk yapar zaten.

İnşallah kuzucuk da önemli bir durum yoktur.
Sağlık ocakları ücretsiz kan tahlili yapıyor,yarın sabah götürsen...
Doktorumuzu beklememeye karar verdim hanımlar. Yarın için Bakırköy Sadi konuktan randevu aldım. Sabah götüreceğim. Araştırma hastanesi olduğu için Gerekli testler yapılır heralde. Daha sonra kendi doktorumuza da gösteririm tahlilleri.
Hepinize teşekkür ederim. Inşallah bir şey çıkmaz. Çok endişelendim.

Tatlı isteme yada yeme sıklığı ne kadar? Buda önemli bir ayrıntı. Mesela sürekli tatlı şeyler yemek ister. Yemediği zaman hareketlerinde değişiklik olur yediği zaman değişiklik. Bunlara dikkat edersen eğer kafan da pek soru işareti kalmaz
Yarına randevu aldım. Sabah saatlerinde randevumuz aç götüreyim çocuğu değil mi canım?

Doktorumuzu beklememeye karar verdim hanımlar. Yarın için Bakırköy Sadi konuktan randevu aldım. Sabah götüreceğim. Araştırma hastanesi olduğu için Gerekli testler yapılır heralde. Daha sonra kendi doktorumuza da gösteririm tahlilleri.
Hepinize teşekkür ederim. Inşallah bir şey çıkmaz. Çok endişelendim.
Ac karnına götür canım.

İşte diğer belirtilerin hiç birinin olmaması içimi biraz rahatlatıyor aslında. Dediklerinizin hiç biri yok ama içime kurt düştü işte.

Back
X