Benim oğlumda 2 yaşını 3 ay geçti sadece anne diyor.Onuda ilk önce bana söylüyor diye sevinmiştim ancak atık babasına da anne demeye başladı.Değişik sesler çıkarıyor fakat anlamsız sesler sanki konuşuyormuş gibi alı bılıalı falan diyor düzenli olarak eve en azz 1-2 dakikasürüyor.Acaba bu konuşacağının göstergesim oluyor. Biz düzenli olaarak pedagoga gidiyoruz. Hiç bir teşhis koymadı .Yaşıtlarını görünce çok canım sıkılıyor. Konuşamamsı çocukta agresifliğe neden oluyor. Sürekli kendini yere atmalar bağırıp çağırmalar başladı ki artık dayanılr gibi değil. konuşmayan bir çocuğu eğitmek de zor oluyor. mesela tuvalet eğittimine başlayacağız ne idrarını nede kakasını söyleyebiliyor.çok iştahsız bugün bütün gün sadece bir yumurtanın beyazını yedi. ne yiyeceksin diyorsun cevap yok. önüne bir çok secenek sunuyorum cevap: başını iki yana hayır anlamında sallamak oluyor. Yeğenim bizimkinden 2 ay büyük onnada aynı yemekleri sundum hayır ben pilav istiyorum dedi.Oğlumda bir gün konuşur inşallah.çok arzu ediyorum fakat konuşmasını hızlandırmak için ne yapabilirim onu bilmiyorum.
Yegenim 3.5 yasinda .hala duzgun konusamiyor. usudum ,gidelim ,bu ne ,aciyim mi takiyim mi..vb cumleler kurabiliyor ancak. ama herseyin adini biliyor sayilari sayiyor.
ama ben 3 yasindayken baya buyuk adam gibi konusuyodum .o yuzden endiseleniyorum .
Ablam doktora goturmustu gecen sene .doktor a tipik otistik olabilir demisti. ama hicbir tetkik yapilmadi sadece 15 dk gorusmeyle .Bizim de moralimiz cok bozulmustu. Ailecek 4 yasina kadar beklemeye karar verdik .O zamanla bu zaman arasinda ciddi fark var 1 sene icinde cok sey ogrendi . ama hala supheleniyorum .Sizin cevrenizde hic gec konusan cocuk var mi?
otizm cok zor anlasilan bisey .o yuzden cok dikkatli olmamiz lazim...
çabuk konuşmada en hızlı yöntem onunla çok konuşmak dedi doktorumuz kızım 3yaşında hala kelimeleri düzgün söyleyemiyor herçocuk bir olmuyo işte büyük kızım 1yaşındayken konuşmaya başlamıştı
otizm le ilgili bılgım yok ama benımde oğlum 18 aylık gitti düştü anne falan dıyor çok bı kelıme yok ama hiç endışelenmedım şimdiye kadar her çocuk farklıdır kımı 9 aylık yürüyo kımı daha geçç oğlumda parmak ucunda yürüyo arasıra yenı başladığında daha çoktu şimdi düzgün yüürüyor dr kontrolunede goturuyoruz bı sorun olsa dr anlamaz mı yanii
Merhabalar benimde oglum 30Mart'ta 3 olacak ama cümle kuramıyor.kapı caldıgında deeeldii yada iii ceceleer baybayy hocakall anne baba abla gibi basit kelimeleri söyleyebiliyor,önceleri geç konusacak baksanıza harfleri söylüyor diyordum ama artık endişelenmeye basladım,bişeyleri anlamaktada ya güçlük çekiyor yada işine gelmiyor bu hafta bir dr'a danısacagım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?