• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mum ufleyememek

yorumları okuyamadım belki söylenmiştir.
arkadaşlarının doğum günü okulda yapılıyorsa siz de yapın mutlaka.
o yaşlarda çocuklar mumdan ateşten korkabiliyor.
ben çok gördüm üflemeyen, ağlayan.
siz yanında "ah konuşmuyor konuşsa" vb. söylenmeyin.
anneanneler babaanneler baktıkları torunu benimsiyor. takılmayın bunlara hiç. cehalet deyin geçin.
konuşma terapisini düşünün.
ama kadir tuğcu erkek çocukları için 4 yaşına kadar sadece dıgıl dıgıl da diyebilir diyor. bunu da aklınızda bulundurun..

üzülmeyin ve lütfen konuşma terapisti ya da konuşma pratikleri için sitelere bakın vıdeo ızleyın çocuğunuza uygulayın... erkek çocukların konuşması daha yavaş olabılır... lütfen çok ılgılenın oyunlar oynayın .... birde tavsıyem duyu testı yaptırın...

Öncelikle direk başlığa cevap vereyim. Sırf mum üfleyemiyor diye doğumgünü yapmaktan vazgeçmeyin tabiki. Onun yerine yanında durup siz üflersiniz olur biter. Ama doğumgünü yapmazsanız ve arkadaşlarının doğumgününü izlerse heves eder bilinçaltına olumsuz yansır.

Çocuğunuz konuşsaydı doğumgününü hakediyor mu olacaktı bu mantığa göre?
1 yaşında neden yapıyoruz o zaman?

Diğer taraftan kv nizi bir şekilde susturun. Sitem edin. Hele bu dediklerini oğlunuz da duyuyorsa kesinlikle önünü alın. Oğlunuzun konuşmaması denileni anlamadığı anlamına gelmez. Olumlu olumsuz her şeyi kaydediyor onlar.

Oğlum 2 yaşında konuşmuyordu ama bizi dinlediğini anlıyordum. 30 aylık olacak artık muhabbete ortadan dalıp soru soruyor.

Otizm konusunda da mesela dediklerinizi yapıyor mu? Bir nesneyi veya oyuncağı siz isteyince getiriyor veya gösteriyor mu?
İsmini duyunca bakıp geliyor mu?
Etkinliklere ne kadar katılıyor?

Dikkat süresi yaklaşık 1-2 yaşta 1-2 dakika, 3-4 yaşta 5 dakikadır. Bunu baz alın.
Benim oğlum da oturup dakikalarca aynı oyunu oynamaz..

Aslinda bugun ogretmeni onuda dedi bezini cikariyor cis yapinca kalsin istemiyor dedi ama ifade edemeden kendini ogrebemez dedi

bence bu tespit ilginç

neden kendini ifade edemeden tuvaleti öğrenemesin ki makale yazmayacak çiş diyecek sadece

oğlum geç konuştu

ama 21 aylık çişini kakasını öğrendi gece ve gündüz bez kullanmadık kaçırmadık vs vs

çişi geldiğini gayet de anlatıyordu

37 aylıkken de kreşte tuvalete kendi gidiyordu

sizinki de öğrenebilir

mum konusu önemli değil de dudaklarını kullanmada sıkıntısı mı var acaba

yani bazı harfler farklı yerlerden çıkıyor ve onları çıkartmak zor olabiliyor

dil dudak gırtlak değişik pozisyonlar

dudaklarını açabiliyor mu mesela ya da işte üflemesi nasıl

örneğin pipet ile minik koparılmış peçete üfletin balon şişirtin

oyun şeklinde tabii

hem nefesini kontrolü öğrenir hem dudukları gelişir

Öncelikle direk başlığa cevap vereyim. Sırf mum üfleyemiyor diye doğumgünü yapmaktan vazgeçmeyin tabiki. Onun yerine yanında durup siz üflersiniz olur biter. Ama doğumgünü yapmazsanız ve arkadaşlarının doğumgününü izlerse heves eder bilinçaltına olumsuz yansır.

Çocuğunuz konuşsaydı doğumgününü hakediyor mu olacaktı bu mantığa göre?
1 yaşında neden yapıyoruz o zaman?

Diğer taraftan kv nizi bir şekilde susturun. Sitem edin. Hele bu dediklerini oğlunuz da duyuyorsa kesinlikle önünü alın. Oğlunuzun konuşmaması denileni anlamadığı anlamına gelmez. Olumlu olumsuz her şeyi kaydediyor onlar.

Oğlum 2 yaşında konuşmuyordu ama bizi dinlediğini anlıyordum. 30 aylık olacak artık muhabbete ortadan dalıp soru soruyor.

Otizm konusunda da mesela dediklerinizi yapıyor mu? Bir nesneyi veya oyuncağı siz isteyince getiriyor veya gösteriyor mu?
İsmini duyunca bakıp geliyor mu?
Etkinliklere ne kadar katılıyor?

Dikkat süresi yaklaşık 1-2 yaşta 1-2 dakika, 3-4 yaşta 5 dakikadır. Bunu baz alın.
Benim oğlum da oturup dakikalarca aynı oyunu oynamaz..
Simdi okuldan geldim ara ara aglamalari okuyormus gecen haftalar daha iyiymis araya hastalik gordi ama etkinliklere katiliyor dediler deiklerimi anliyor her nesneyi taniyor kitapta sorduklarimi gosyeriyor ikili oomutlari yapiyor banyoya git elini yika havluya sil bunun gibi.

Simdi okuldan geldim ara ara aglamalari okuyormus gecen haftalar daha iyiymis araya hastalik gordi ama etkinliklere katiliyor dediler deiklerimi anliyor her nesneyi taniyor kitapta sorduklarimi gosyeriyor ikili oomutlari yapiyor banyoya git elini yika havluya sil bunun gibi.
Anne değilim ama bir yakınımın çocuğu otizimli bu mesajı görünce yazma gereği duydum. O çocukta bu bahsettiğiniz nesne tanıma, komut algılama vs hiçbir şey yoktu daha doğrusu şöyle diyeyim karşısındaki insanla asla iletişim kurmuyordu sorulara cevap yoktu ama annesiyle el kol işaretleriyle anlaşıyordu. Daha sonra kısa kelimeler söylemeye başladı. Ancak o bile tuvaletini öğrendi. Bence çocuğunuzu başka doktorlara götürün durum çocuktan çocuğa farklılık gösterir mi bilmem ama bana otizimlik bir durum yok gibi geldi.

bence bu tespit ilginç

neden kendini ifade edemeden tuvaleti öğrenemesin ki makale yazmayacak çiş diyecek sadece

oğlum geç konuştu

ama 21 aylık çişini kakasını öğrendi gece ve gündüz bez kullanmadık kaçırmadık vs vs

çişi geldiğini gayet de anlatıyordu

37 aylıkken de kreşte tuvalete kendi gidiyordu

sizinki de öğrenebilir

mum konusu önemli değil de dudaklarını kullanmada sıkıntısı mı var acaba

yani bazı harfler farklı yerlerden çıkıyor ve onları çıkartmak zor olabiliyor

dil dudak gırtlak değişik pozisyonlar

dudaklarını açabiliyor mu mesela ya da işte üflemesi nasıl

örneğin pipet ile minik koparılmış peçete üfletin balon şişirtin

oyun şeklinde tabii

hem nefesini kontrolü öğrenir hem dudukları gelişir
Flut ufluyor aslinda offf falan da diyor

Back