Benim oğlumda 2 yaşını 3 ay geçti sadece anne diyor.Onuda ilk önce bana söylüyor diye sevinmiştim ancak atık babasına da anne demeye başladı.Değişik sesler çıkarıyor fakat anlamsız sesler sanki konuşuyormuş gibi alı bılıalı falan diyor düzenli olarak eve en azz 1-2 dakikasürüyor.Acaba bu konuşacağının göstergesim oluyor. Biz düzenli olaarak pedagoga gidiyoruz. Hiç bir teşhis koymadı .Yaşıtlarını görünce çok canım sıkılıyor. Konuşamamsı çocukta agresifliğe neden oluyor. Sürekli kendini yere atmalar bağırıp çağırmalar başladı ki artık dayanılr gibi değil. konuşmayan bir çocuğu eğitmek de zor oluyor. mesela tuvalet eğittimine başlayacağız ne idrarını nede kakasını söyleyebiliyor.çok iştahsız bugün bütün gün sadece bir yumurtanın beyazını yedi. ne yiyeceksin diyorsun cevap yok. önüne bir çok secenek sunuyorum cevap: başını iki yana hayır anlamında sallamak oluyor. Yeğenim bizimkinden 2 ay büyük onnada aynı yemekleri sundum hayır ben pilav istiyorum dedi.Oğlumda bir gün konuşur inşallah.çok arzu ediyorum fakat konuşmasını hızlandırmak için ne yapabilirim onu bilmiyorum.