Çocuk Hastalıkları Çocuklarda femur kırığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bizim çocuğumuzun da parkta düşme sonucunda sol bacak femur şaft kırığı oluştu. Elastik titanyum çivi takıldı yani ameliyat oldu. 48 gün alçıda kaldı. Alçı sürecinde sağa sola dönmediği için sürekli ağlayarak uyanıyordu. Ayağının altına yastık koyuyorduk. Daha sonrasında kendisi sağ ya da sola dönmeye başladı. Alçı çıktıktan sonra yaklaşık 108 gün dışa doğru basarak yamuk yürüdü ve ayağını dizden kıramadı. Sürekli egzersiz yaptırdık evde diz açma kapama gibi biraz gelişme oldu ayağında ama yinede yamuk yuruyordu. Şuan tekrar ameliyat oldu teller alındı ve ayağında şişlikler var 15 gun sonra kontrole götüreceğiz dikişler alınacak, bu arada doktor hafif bir duzeyde 1 cm kadar uzunluk olabilir dedi.dikişler alındıktan sonra yine sizlerle süreci paylaşacağiz. Son olarak kemikte kaynama güzel olmustu.tek merak ettiğimiz yürüyüşünde düzelme olacak mı?

Çok geçmiş olsun. Benim oglumunda sağ femur şaft kırık çivi ve telleri var. Önümüzdeki hafta ptesi (tam 1 ay olmuş olacak) röntgen sonucuna göre çıkacak çivileri ve telleri sonrasında yaklaşık 1 hafta 10 gun daha alçıda kalacak sonra çıkaracağız alcisini dedi doktoru. Sonrasında bir süre üstüne basmak istemeyecek ama geçecek dedi. Yamukluk ya da kısalık uzunluk olsa da o zaman içinde düzelecek dedi. Ben de süreci burada paylaşacağım. Çok geçmiş olsun tüm herkese.

Çocuğunuz kaç yaşinda fizik tedavi önerildi mi cevabınız için teşekkür ederim bizim kapalı amelyat oldu sadece çivi vardi

Çocuğunuz kaç yaşinda fizik tedavi önerildi mi cevabınız için teşekkür ederim bizim kapalı amelyat oldu sadece çivi vardi
Bizim çocuk 3 buçuk yaşında. Bizimde kapalı ameliyat oldu. Fizik tedavi önerilmedi. Zamanla eski haline döneceğini söyledi doktor ekstra yapmanız gereken hiçbir şey yok dedi.

Merhabalar herkese tekrardan. Oğlumun alçısı çıkarıldı. Doktoru 1 aya yürür bu süreçte yürütme çalışmaları sizden 1 ay sonra kontrole getirin dedi. 1 hafta oldu alçı çıkalı ama asla ayağının üzerine basmak istemiyor. Dizini büküyor hatta bağdaş kurup oturuyor biraz zorlarsam kanepeye sandalyeye çıkıyor ama yürüme dik durma ayağının üstüne basma söz konusu olunca asla yapmıyor. Kırık bacağında hafif kısalıkta var tabi ama zamanla kasları da güçlendikçe uzayacağını söylüyorlar. Yürüme için sizler neler yapmıştınız? Ne kadar sürede adım atmaya başladı çocuklarınız? Korkuyorum ben biraz evham yapıyorum sanırım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…