• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarda cinsiyetin şekillenmesi ; ben sana aşık oldum!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğun sesi de kız sesi gibiymiş. Ben de şaka yapmıştır ya da Bi yerden duymuştur falan diye düşündüm ama sesi baya kıza benziyormuş. Belki çift cinsiyetlidir bilemedim.

yani çok ufak olduğu için sesi o şekilde de olabilir ama özentide olabilir. malesef artık çizgi filmlerde bile rastlanıyor çocukların çokça sevdiği o animeler falan hele..
birde ben bu yaş çocukların kolay etki altında kalabileceğini birbirlerine özeneceğini düşünüyorum o içten gelen şey olmazsa birşey olmaz diyenlere katılmıyorum. ha temelde olmaz ama kendilerini öyle tanımlamaya başlayabilirler.
moda gibi akım gibi..

Ben olsam öğretmen ile görüşürdum. Öğretmenin zaten az buçuk aile yapısı , veya çocuğun yonelimleri hakkında bilgisi vardır. Gerekli görürse aile ile gorusur veya çocuk ile direk kendi ya da rehberlik araciligiyla görüşür.

Belki altında kendinden daha büyük bir erkek çocuğun bu tarz davranışlarına maruz kalmış. Ve kendisi de bu şekilde başkasına cümle kurmuş olabilir. Çünkü bence yaşından büyük bir laf orta cinsiyet kelimesi.

Öğretmene bu durumu anlatmanız onun da uygun şekilde veliye bildirmesi en uygun olanı.
Çocukların öğretmenleri farklı. Ben bizim öğretmene o çocuğun öğretmene ordan rehberlik müdür. Bu kısım sanki çocuğun ailesinin meselesi gibi. Burnumu sokup ortalığı karıştırmış olmak istemiyorum. Sonuçta Bi zarar verme falan yok. Tekrar konuşmazlarsa benim oğlum açısından konu kapanır. Ama o çocuğa bilmiyorum ki öğretmenler nasıl yaklaşır ailesi ne yapar. Belki de biliyorlar duyuldu diye rahatsız olurlar. Bu kadar ciddiye alınmalı mı? Genelde de herkes okulla konuş dedi ama ben çekiniyorum.

yani çok ufak olduğu için sesi o şekilde de olabilir ama özentide olabilir. malesef artık çizgi filmlerde bile rastlanıyor çocukların çokça sevdiği o animeler falan hele..
birde ben bu yaş çocukların kolay etki altında kalabileceğini birbirlerine özeneceğini düşünüyorum o içten gelen şey olmazsa birşey olmaz diyenlere katılmıyorum. ha temelde olmaz ama kendilerini öyle tanımlamaya başlayabilirler.
moda gibi akım gibi..
İşte ben de kendi çocuğum için bu yüzden endişelendim. Daha bu konuları bilmek için çok küçük. Özenebilir mi merak eder mi etkiler mi. O yüzden tekrar konuşmayın dedim. Şimdi Ben Bi eşcinsel dizisi izlesem dur lezbiyenliği deneyeyim diyemem ama o yaşta nasıl olur bilemedim.

Çocukların öğretmenleri farklı. Ben bizim öğretmene o çocuğun öğretmene ordan rehberlik müdür. Bu kısım sanki çocuğun ailesinin meselesi gibi. Burnumu sokup ortalığı karıştırmış olmak istemiyorum. Sonuçta Bi zarar verme falan yok. Tekrar konuşmazlarsa benim oğlum açısından konu kapanır. Ama o çocuğa bilmiyorum ki öğretmenler nasıl yaklaşır ailesi ne yapar. Belki de biliyorlar duyuldu diye rahatsız olurlar. Bu kadar ciddiye alınmalı mı? Genelde de herkes okulla konuş dedi ama ben çekiniyorum.

Bence dönem sonunda gidip konuşmanın kimseye faydası olmaz. Koca bir eğitim dönemi bitti. Çocuklar arasında bu olay birden fazla kere tekrarlansaydı oooooo daha dönemin ilk ayı siz de çocuğunuz da duyardınız. Şiddet olayı, hele kendisini 'orta cinsiyet' diye tanımlayan bir çocuk mutlaka duyulurdu çoktan. Siz normal tepki vermişsiniz ama sizin yerinizde başka veli olsa kıyamet kopartabilirdi. Ki kopartırdı.

Dönemin başı olsa gitmek mantıklı olurdu ama dönem sonu mantıklı değil.

şeyi mi söyledin dijital baba mıydı neydi.
o adamda çok korkunç ya🤦‍♀️
insanı paronayak eder
evet insanı geriyor ama doğru da söylüyor. geçenlerde garip gurup bilgisayar oyunlarına saran çok başarılı eski bir öğrencimiz 16 yaşında intihar etti

Bu yaş grubu birbirlerinden, izlediği ,gördüğü şeylerden gayet etkilenip,mış gibi sanabilirler, oğlunuz icin endiselenmeniz de normal bu açıdan. Korkup endiselenmek bile yanlış görülecek neredeyse.🙄

Öğretmene söylemekte gereksiz şu aşamada, tekrar eder, rahatsızlık boyutunda olursa o zaman konuşursunuz. Sınıf arkadaşı da değillermiş, öğretmenlerin tavrı nasıl olacak diğer çocuk sıkıntı yaşayabilir.

Bu yaş grubu birbirlerinden, izlediği ,gördüğü şeylerden gayet etkilenip,mış gibi sanabilirler, oğlunuz icin endiselenmeniz de normal bu açıdan. Korkup endiselenmek bile yanlış görülecek neredeyse.🙄

Öğretmene söylemekte gereksiz şu aşamada, tekrar eder, rahatsızlık boyutunda olursa o zaman konuşursunuz. Sınıf arkadaşı da değillermiş, öğretmenlerin tavrı nasıl olacak diğer çocuk sıkıntı yaşayabilir.
ben de onu anlamadım. kadın çocuğu için endişelenmesin mi

İşte ben de kendi çocuğum için bu yüzden endişelendim. Daha bu konuları bilmek için çok küçük. Özenebilir mi merak eder mi etkiler mi. O yüzden tekrar konuşmayın dedim. Şimdi Ben Bi eşcinsel dizisi izlesem dur lezbiyenliği deneyeyim diyemem ama o yaşta nasıl olur bilemedim.

çok bıçak sırtı bir konu.
açık bir şekilde çok rahat yakıştırmalar yapılıyor erkek erkeğe kız kıza ortaokullarda.

Bence dönem sonunda gidip konuşmanın kimseye faydası olmaz. Koca bir eğitim dönemi bitti. Çocuklar arasında bu olay birden fazla kere tekrarlansaydı oooooo daha dönemin ilk ayı siz de çocuğunuz da duyardınız. Şiddet olayı, hele kendisini 'orta cinsiyet' diye tanımlayan bir çocuk mutlaka duyulurdu çoktan. Siz normal tepki vermişsiniz ama sizin yerinizde başka veli olsa kıyamet kopartabilirdi. Ki kopartırdı.

Dönemin başı olsa gitmek mantıklı olurdu ama dönem sonu mantıklı değil.
Bence de ben şimdi susayım. 3 ay yaz tatili belki seneye oynamayacaklar birlikte bile.
Eğer çocuk dalga geçmediyse doğruysa bence ailesi biliyordur. Çünkü bunu kısa Bi süredir oynadığı arkadaşına söyleyen başkalarına da söylemiştir. Hatta sen orta cinssin diyen ailesi olabilir. Hani çocuğun anlayacağı şekilde açıklamışlardır.

Bence de ben şimdi susayım. 3 ay yaz tatili belki seneye oynamayacaklar birlikte bile.
Eğer çocuk dalga geçmediyse doğruysa bence ailesi biliyordur. Çünkü bunu kısa Bi süredir oynadığı arkadaşına söyleyen başkalarına da söylemiştir. Hatta sen orta cinssin diyen ailesi olabilir. Hani çocuğun anlayacağı şekilde açıklamışlardır.

Eğer çocuk dalga geçmediyse tüm okulda bu konu duyulurdu diye düşünüyorum. Öğretmenler arasında çoktan konusu geçerdi. Ordan velilere ordan öğrencilere geçerdi. Birde okulda bunlar küçükler, birde üst sınıflar, üst sınıflardan böyle zalim zorba tipler çocuğu çoktan rahatsız ederlerdi. Bu da duyulurdu. Siz en azından "okulda dışlanmış bir öğrenci var" duyumunu alırdınız. Özel okulda da devlette de çok rahat duyulurdu. Hele böyle göze batan farklılıklar inanılmaz dikkat çekiyor. Benim kardeşimin lisesinde cinsiyet değiştiren öğrenci vardı, tüm okul olayı biliyordu. Herkesin kulağına konu gitmişti.

Ben etkilenmez diyenlere kesinlikle katılmıyorum. Çocuklar gençler malesef o kadar özenti bir hale döndüki herkes herşeye özenip hiç olmadığı gibi davranıyor. İntermet alemi bi anda kadın gibi davranan erkeklerle doldu. Bunların hepsinin böyle hissettiğini de hiç sanmıyorum. Bir iki beğeni için biraz böyle davrananların popülerliğine özenerek ne hale geldi gençlerimiz. Endişelenmekte çok haklısınız. Ama zaten okullar kapanıyor. İnşAllah tekrarlamaz

Çocukların oynadıkları oyundan tutun, çizgi filmlere kadar pek çok yerde lgbt destekçisi cümlelerle karşılaşıyorlar, bu da onlarda merak uyandırıyor.

Bu noktada iki ailenin birbiriyle konuşması başka sorunlara sebep olur. "Çocuğuma sen ne diyorsun" a döner.
İki öğretmen yerine direk idare yada rehberlik ile görüşün.

Aileye bir şekilde bildirmeleri gerekiyor. Maalesef çocuklarımız evdeki hallerinden bir başka ruh halini yansıtıyorlar arkadaş ortamında. Kontrol mekanizmaları daha az olduğu için ağızlarına geleni sayabiliyorlar.
İzlediklerini de her zaman kontrol etmiyorlarsa çocuk duyduklarından etkilenebiliyor.

Herkesin düşüncesi farklıdır ancak.

Biliyorsunuz lgbt+ 'ın sonunda yurtdışında p ibaresi var ve pedofiliyi simgeliyor. Her neyse... Toplumu olumsuz etkileyecek, cinselliği çok küçük yaşlara taşıyan, hem bedenen hem ruhen sağlıksız bir akım olduğunu düşünüyorum.

"Birbirimize saygı duyalım" cümlesi de o kadar havada kalıyor ki...

Her zaman kahve içtiğim mekanda baristalardan birisi cinsiyet değiştirme sürecinde. Ben ona zarar vermiyorum kötü davranmıyorum herhangi bir baristaya nasıl davranıyorsam öyle...

Ama fikirlerim bu anlamda sorulduğunda da yanlışa yanlış demek gerektiğini düşünüyorum.

Yeri gelmişken de burada ifade etmek gerektiğini düşünüyorum.

Nevzat Tarhan'ın YouTube kanalında eşcinsellik doğuştan mı diye bir röportajı var. Pek çok uzmanın birleştiği bir video var. Çok faydalı buluyorum merak edenler için...

çok bıçak sırtı bir konu.
açık bir şekilde çok rahat yakıştırmalar yapılıyor erkek erkeğe kız kıza ortaokullarda.
Yani tabi ki öncelik kendi çocuğum. Diğer çocuk da zarar görsün istemem ama. Etkilenmek konusu Bi yana Bi de etiket yeme konusu var. Çocuklar acımasız en ufak şeyle dalga geçiyorlar.

Çok haklısınız tabi ki ama rehberlik varsa belki onlar ilgilenebilir. Dediğiniz gibi şikayet etmis gibi olmak çocuğu etiketlemek,zor duruma düşürmek var işin ucunda.

Yani size birşey söyleyeyim benim kızım 11 yaşına girecek yaz sonu,5.sınıf şu an ve ben nelere şahit oldum anlatamam size. Mesela ilkokuldayken sınıftaki neredeyse tüm arkadaşları squit game izlemişti sınıfta konuşurlarken ingilizce öğretmeni farkedip kızmış hatta aileleriniz nasıl izin verdi nasıl izleyebildiniz diye.
Yine ilkokulda pandemi doneminde whatsapp yazışmalarında tiktok videolari geziyordu. Bu sene de yine (kızımın akıllı saati var telefonu yok henüz benim telefonumdan yazışiyordu ) whatsapp üzerinden tiktok videoları geliyordu gönderende yaşıtı arkadaşları ve inanın saçma manasız komik desem degil,aptalca şeylerdi. Telefonu var ve kontrolsüz kullanıyor çocuk daha bu. Tiktok gibi bir çöplükte ne işi var ben anlamıyorum.
Dolayısıyla izlemis,görmüş olduğu birşeyden etkilendiğini düşündüm ben zira gercekten canlı canlı şahit oluyorum ben buna,izlememeleri gereken şeyleri izliyorlar. Bu sene de sınıfındaki arkadaşları wednesday izlemişler ki 18 yaş üzeri bir dizi o. Bir baktım kizimda izliyor. Okulda o konuşuluyor zira. Oturdum bende izledim,ona uygun olmadığı konusunda hemfikir olduk.
Ki zaten senelerdir ailece izlediğimiz diziler var,biz izliyoruz beğenirsek kaydedelim haftasonu birlikte izleyelim diyoruz onlari bile ince eleyip sık dokuyoruz. Ne bileyim yabancı dizilerde lgbt sık sık denk geliyoruz evli çiftler olarak diziye serpiştirilmiş,onlari eliyoruz mesela yaşı itibariyle anlayamaz diye(beni ilgilendirmiyor herkesin kararina saygı duyarim bu arada ama çocuğa uygun değil) cok sınırlı icerik kalıyor ama en azından suzgecten gecirilmiş bir icerige maruz kalıyor.
Ama herkes bu şekilde ince eleyip sık dokumuyor buna defalarca şahit oldum maalesef. Haliyle ben bu şekilde düşündüm.
Çok haklısınız kontrolsüz internette gezdikleri için etkilendikleri çok fazla şey oluyor. İlkokul çocukları cinsellik hakkında bile tuhaf bilgilere sahip olabiliyorlar belki ne oldgunu tam bilmiyorlar ama benimde şahit oldugum durumlar oldu malesef. Hormon olarak hissedenlere bişey diyemiyorum ama şu sıralar özellikle erkeklerin kız gibi olma durumu ameliyatları estetikleri vs. Çok gündemde ve ufak cocuklarin bunlardan etkilenip özenerek bazı seylere yöneldiklerini düşünüyorum en basitinden makyaj olayları falan. Örnek verilecek çok şey varda meşgul etmek istemiyorum burayı

Endiselenilmesin isteniyor tabi, neredeyse ayıp sayılacak annenin duyduğu endişe.
Küçücük çocuklara kadar düşen hormon tedavileri de böyle böyle oluyor zaten. Aman kimse sesini çıkarıp kendi 8 yaşındaki evladı için bile endişe duymasın mevzu cinsiyet üzerineyse.

Endiselenilmesin isteniyor tabi, neredeyse ayıp sayılacak annenin duyduğu endişe.
Küçücük çocuklara kadar düşen hormon tedavileri de böyle böyle oluyor zaten. Aman kimse sesini çıkarıp kendi 8 yaşındaki evladı için bile endişe duymasın mevzu cinsiyet üzerineyse.

Saygı diye diye elimizdeki evlatlarımızı kaybediyoruz sadece bize dayatılanlar sebebiyle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back