Çocukların öğretmenleri farklı. Ben bizim öğretmene o çocuğun öğretmene ordan rehberlik müdür. Bu kısım sanki çocuğun ailesinin meselesi gibi. Burnumu sokup ortalığı karıştırmış olmak istemiyorum. Sonuçta Bi zarar verme falan yok. Tekrar konuşmazlarsa benim oğlum açısından konu kapanır. Ama o çocuğa bilmiyorum ki öğretmenler nasıl yaklaşır ailesi ne yapar. Belki de biliyorlar duyuldu diye rahatsız olurlar. Bu kadar ciddiye alınmalı mı? Genelde de herkes okulla konuş dedi ama ben çekiniyorum.
Çocukların oynadıkları oyundan tutun, çizgi filmlere kadar pek çok yerde lgbt destekçisi cümlelerle karşılaşıyorlar, bu da onlarda merak uyandırıyor.
Bu noktada iki ailenin birbiriyle konuşması başka sorunlara sebep olur. "Çocuğuma sen ne diyorsun" a döner.
İki öğretmen yerine direk idare yada rehberlik ile görüşün.
Aileye bir şekilde bildirmeleri gerekiyor. Maalesef çocuklarımız evdeki hallerinden bir başka ruh halini yansıtıyorlar arkadaş ortamında. Kontrol mekanizmaları daha az olduğu için ağızlarına geleni sayabiliyorlar.
İzlediklerini de her zaman kontrol etmiyorlarsa çocuk duyduklarından etkilenebiliyor.
Herkesin düşüncesi farklıdır ancak.
Biliyorsunuz lgbt+ 'ın sonunda yurtdışında p ibaresi var ve pedofiliyi simgeliyor. Her neyse... Toplumu olumsuz etkileyecek, cinselliği çok küçük yaşlara taşıyan, hem bedenen hem ruhen sağlıksız bir akım olduğunu düşünüyorum.
"Birbirimize saygı duyalım" cümlesi de o kadar havada kalıyor ki...
Her zaman kahve içtiğim mekanda baristalardan birisi cinsiyet değiştirme sürecinde. Ben ona zarar vermiyorum kötü davranmıyorum herhangi bir baristaya nasıl davranıyorsam öyle...
Ama fikirlerim bu anlamda sorulduğunda da yanlışa yanlış demek gerektiğini düşünüyorum.
Yeri gelmişken de burada ifade etmek gerektiğini düşünüyorum.
Nevzat Tarhan'ın YouTube kanalında eşcinsellik doğuştan mı diye bir röportajı var. Pek çok uzmanın birleştiği bir video var. Çok faydalı buluyorum merak edenler için...