• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarda cinsiyetin şekillenmesi ; ben sana aşık oldum!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaaaa güldüm ben buna nedense.
Benim oğlumda bir ara bana anne sen benim aşkımsın ben seninle evlenicem diyordu. Ben senin annenim,hep annen kalacağım evlenemeyiz diye anlatmıstım 3.5-4 yaşlarındaydı.
Yani bence aşık olmak nedir bilmiyordur ya. Belki duydu bir yerden,oğlunuzu da seviyorsa ondan söyledi. Yerinizde olsam siz arkadaşsınız,arkadaşın seni cok sevdiği için öyle demiştir ama yanlıs bir cümle kurmus,öyle demek istememiştir vs diye anlatırdım. birde öğretmene çıtlatırdım,belki rehber öğretmen varsa o konuşabilir hem sizin oglunuzla hem cocukla gerekiyorsa ailesiyle duruma göre.
Aynı sınıfta değillermiş bu da çok sık görusmeyecekler demektir,etkilenmelik bir durum olacağıni sanmıyorum, sadece öğretmeni bilsin diyorum ki dikkat eder,ona gore gozlem yapar diye.
Sizin ki normal cinsel kimliklerini tanıdıkları dönemde oluyor odipal dönem diyorlardi sanırım kız babaya erkek anneye aşık oluyor falan 🤭 ama Konu sahibinin konusu şuan komik gelsede karmaşık bir durum aslında ya çocuk biseylere özenerek kendini öyle hissediyor ya da altında yatan farklı bı problem var gözlemlemek mantıklı olur tabi ki haklısınız.

Acayip Bi konuyla geldim. 8 buçuk yaş oğlum var. Bugün okulda oynadığı Bi arkadaşı kulağına ben sana aşık oldum demiş. 😂😂 Ama çocuk erkek. 🙄 Çocuk şaka yapmıştır dicem ama Sesi de kıza benziyormuş. Ben orta cinsim annem beni böyle doğurdu demiş. 🙄 Benimki de bi daha senle oynamıcam demiş. 😂😂 Kız da olsa aynısını derdi gerçi. O seni arkadaş olarak seviyordur öyle zannetmiştir oyna ya falan dedim ama Bi yandan da korktum kafası karışır mı etkilenir mi? Ne diyim ki ben bu çocuğa. Bi bu eksikti. 🙄😂😂
cinsel yönelim bir tercih değildir dolayısıyla hetero bir erkeği eşcinsel bir erkeğe çevirmez,öncelikle kendi çocuğunuzun cinsel yöneliminden emin olun sonrasında çocuğunuza bunun normal bişey olduğunu fakat arkadaşının ona karşı olan hislerinin yanlış olduğunu kendisinin yöneliminin o yönde olmadığının farkına varmasını sağlayın,kendi cinsel kimliğini sorgulayın ve farkına varmasını sağlayın,bunu anlatması bu yaşlar için zor ama hemcinsine ilgi duymuyor fakat hemcinsi tarafından ilgi görüyorsa yanlış olduğunuda bilmesi gerekir,düşman etmeden normal olarak kabul etmesini sağlamakta fayda var,cinsel yönelim insanların tercih ettiği bir durum değil fakat toplum tarafından çok fazla zorbalığa maruz kalıyorlar,oysaki en yakın arkadaşın eşcinsel olunca sana ne gibi bir zararı dokunuyor yada günün sonunda hemcinsiyle birlikte olması seni neden ilgilendiriyor,bir kadın bir erekekle değilde bir kadınla birlikte olunca bize ne zararı dokunuyor hiç anlamış değilim inşallahta anlamak nasip olmaz,son söylediklerimi genel olarak söyledim sizinle ilgili değildi,sevgiyle kalın....

Ben de öğretmenler görüşmenizden yanayım.8 yaşındaki çocuk böyle bir konuda kendini bu kadar net ifade edemez.Once yumruk atma,kimseye söyleme diyor sonra da orta cinsim şeklinde açıklıyor.Acikcasi bende aile içinde neler yaşıyor neler konuşuluyor diye merak uyandırdı.

Bu konuyu kesinlikle es geçmezdim hafif de davranmazdım normal bir durum değil. İlk iş öğretmeniyle görüşürdüm. Öğretmene endişelerimi anlatırdım. Bu çocuk orta cins tabirini nerden öğrenmiş? Kimlere denirmiş bu orta cins? Etkilenir mi diye endişe etmeniz gayet normal hatta bence etmeyende sorun vardır. Çocuğumla da konuşur mesafe koymasını isterdim. Kötü tüü kaka olarak değil ama paylaşımlarını azaltmasını isterdim. Çünkü ufak bir üst perdeden tepki çocuğunuzu korkutabilir de. Bu yaşta çocuklar neyin doğru neyin yanlış olduğunu tartamaz ve hareketlerini ona göre seçemez. Bence ciddi bir durum.

Help. Belki yasaktır bilmiyorum.

Lütfen konu açarken nelere dikkat etmeliyiz konusunu bir okumanızı rica edeceğim.

Konu açarken ;

# Konu başlığınız anlaşılır olmalıdır. Yardımmmmm, bakın kızlar, okuyun lütfen gibi konu başlıklar asla ilgi çekmez. Bu sebeple başlığınız okuyan arkadaşınızın başlığı okuduğunda konu hakkında az çok fikri olmalıdır. Doğum stresi yaşayanlar, Göbek belgesi yağları eritmenin yöntemleri vb başlıklar çok daha fazla okuyucuya ulaşır ve aranızda ki etkileşimi kuvvetlendirir, soru/sorunlarınıza cevap almanızı kolaylaştırır.

Diğer bir konu sitenin dili Türkçedir.

Değişikliği Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. yapmış ben yapmış olsam birde uyarı verirdim.

Son düzenleme:
Zor bir durum ama sizi takdir ettim. Çocuğa nefret pompalamadan korkutmadan konuşmuşsunuz.
Ne yapılabilir bir fikrim yok.
Benim de arkadaşımın oğlu oğlum için “kız olsa onla evlenirdim” demiş. Bize komik geldi güldük hatta çocuk aklı işte beğendiğini kafa dengi bulduğunu böyle ifade ediyor dedik. Fakat annemden korkan tepkiler geldi. Görüşmeyine bağladı.
Bı tip tutumlar işte düşmanlığı pompalayıp, nefret objesi haline getiriyor bazı insanları. Bu nedenle tavrınız çok hoşuma gitti.

Zor bir durum ama sizi takdir ettim. Çocuğa nefret pompalamadan korkutmadan konuşmuşsunuz.
Ne yapılabilir bir fikrim yok.
Benim de arkadaşımın oğlu oğlum için “kız olsa onla evlenirdim” demiş. Bize komik geldi güldük hatta çocuk aklı işte beğendiğini kafa dengi bulduğunu böyle ifade ediyor dedik. Fakat annemden korkan tepkiler geldi. Görüşmeyine bağladı.
Bı tip tutumlar işte düşmanlığı pompalayıp, nefret objesi haline getiriyor bazı insanları. Bu nedenle tavrınız çok hoşuma gitti.
Aslında şimdiki ergenlerin konuşma tarzı çok farklı , bize çok ama çok uzak, benzer birkaç homofobik kelime duymuştum hakaret amaçlı birbirlerine söylüyorlar çocuğun ergen abisi varsa yada kendinden büyüklerle takılıyorsa onlardan duymuştur ama kızma yumruk atma dediğine göre kötü birşey dediğini düşünüyor, rehber öğretmen ve ailesi ile gorusulmeli mutlaka

Yazdıklarım homofobik yaftası yemesin lütfen ancak bu konu son zamanlarda ciddi sıkıntı olmaya başladı. animeler, gruplar dijital platformlar, deli gibi para kazanıp lüksün dibine vuran kerimcanlar, mika raunlar vs vs liste giderek uzuyor. son olarak moda haftasında 2 yaşında ben kendimi erkek gibi hissediyorum dediği için 4 yaşında cinsiyet değiştirme operasyonu yaptırılıp sahneye ilk trans çocuk olarak çıkarılan çocuk. velhasıl ciddi bir sıkıntı ve çocukları yönlendirme olduğunu düşünüyorum cinsiyetsizlik açısından.
bu ruh sağlığı olarak sıkıntılı bireyler oluşmasına sebebiyet verebilir. gerçek lgbt li bireyleri tenzih ediyorum ancak çocuklarımızı bu kafa karışıklığından korumalı ve tedbir almalıyız.
çocuk için sessiz sedasız öğretmeniyle konuşmanızı önerebilirim

Benzer şeyler söyledim. Benim de ilk okulda çok fazla sevdiğim Bi arkadaşım vardı. Bence öyle bir şeydir falan dedim. Ama anne çok ciddiydi dedi. 😂😂 Bizim öğretmen doğru davranabilir mi bilmiyorum ilgilenir mi onu bile bilmiyorum. Gereksiz yere duyulup çocuk okulda etiketlenmesin diyorum.
Çok haklısınız tabi ki ama rehberlik varsa belki onlar ilgilenebilir. Dediğiniz gibi şikayet etmis gibi olmak çocuğu etiketlemek,zor duruma düşürmek var işin ucunda.
Sizin ki normal cinsel kimliklerini tanıdıkları dönemde oluyor odipal dönem diyorlardi sanırım kız babaya erkek anneye aşık oluyor falan 🤭 ama Konu sahibinin konusu şuan komik gelsede karmaşık bir durum aslında ya çocuk biseylere özenerek kendini öyle hissediyor ya da altında yatan farklı bı problem var gözlemlemek mantıklı olur tabi ki haklısınız.
Yani size birşey söyleyeyim benim kızım 11 yaşına girecek yaz sonu,5.sınıf şu an ve ben nelere şahit oldum anlatamam size. Mesela ilkokuldayken sınıftaki neredeyse tüm arkadaşları squit game izlemişti sınıfta konuşurlarken ingilizce öğretmeni farkedip kızmış hatta aileleriniz nasıl izin verdi nasıl izleyebildiniz diye.
Yine ilkokulda pandemi doneminde whatsapp yazışmalarında tiktok videolari geziyordu. Bu sene de yine (kızımın akıllı saati var telefonu yok henüz benim telefonumdan yazışiyordu ) whatsapp üzerinden tiktok videoları geliyordu gönderende yaşıtı arkadaşları ve inanın saçma manasız komik desem degil,aptalca şeylerdi. Telefonu var ve kontrolsüz kullanıyor çocuk daha bu. Tiktok gibi bir çöplükte ne işi var ben anlamıyorum.
Dolayısıyla izlemis,görmüş olduğu birşeyden etkilendiğini düşündüm ben zira gercekten canlı canlı şahit oluyorum ben buna,izlememeleri gereken şeyleri izliyorlar. Bu sene de sınıfındaki arkadaşları wednesday izlemişler ki 18 yaş üzeri bir dizi o. Bir baktım kizimda izliyor. Okulda o konuşuluyor zira. Oturdum bende izledim,ona uygun olmadığı konusunda hemfikir olduk.
Ki zaten senelerdir ailece izlediğimiz diziler var,biz izliyoruz beğenirsek kaydedelim haftasonu birlikte izleyelim diyoruz onlari bile ince eleyip sık dokuyoruz. Ne bileyim yabancı dizilerde lgbt sık sık denk geliyoruz evli çiftler olarak diziye serpiştirilmiş,onlari eliyoruz mesela yaşı itibariyle anlayamaz diye(beni ilgilendirmiyor herkesin kararina saygı duyarim bu arada ama çocuğa uygun değil) cok sınırlı icerik kalıyor ama en azından suzgecten gecirilmiş bir icerige maruz kalıyor.
Ama herkes bu şekilde ince eleyip sık dokumuyor buna defalarca şahit oldum maalesef. Haliyle ben bu şekilde düşündüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back