- 28 Mart 2017
- 16.554
- 68.211
- 598
- Konu Sahibi Birgaripinsan
-
Kerimcanlar animeler kimsenin cinsel yönelimini değiştirmiyor.Yazdıklarım homofobik yaftası yemesin lütfen ancak bu konu son zamanlarda ciddi sıkıntı olmaya başladı. animeler, gruplar dijital platformlar, deli gibi para kazanıp lüksün dibine vuran kerimcanlar, mika raunlar vs vs liste giderek uzuyor. son olarak moda haftasında 2 yaşında ben kendimi erkek gibi hissediyorum dediği için 4 yaşında cinsiyet değiştirme operasyonu yaptırılıp sahneye ilk trans çocuk olarak çıkarılan çocuk. velhasıl ciddi bir sıkıntı ve çocukları yönlendirme olduğunu düşünüyorum cinsiyetsizlik açısından.
bu ruh sağlığı olarak sıkıntılı bireyler oluşmasına sebebiyet verebilir. gerçek lgbt li bireyleri tenzih ediyorum ancak çocuklarımızı bu kafa karışıklığından korumalı ve tedbir almalıyız.
çocuk için sessiz sedasız öğretmeniyle konuşmanızı önerebilirim
Bu konuda size katılıyorum. Ve bu ismi geçenleri instagram,tiktok vb platformlar kullanan çocuklar tanıyor maalesef sosyal platformlardan.Yazdıklarım homofobik yaftası yemesin lütfen ancak bu konu son zamanlarda ciddi sıkıntı olmaya başladı. animeler, gruplar dijital platformlar, deli gibi para kazanıp lüksün dibine vuran kerimcanlar, mika raunlar vs vs liste giderek uzuyor. son olarak moda haftasında 2 yaşında ben kendimi erkek gibi hissediyorum dediği için 4 yaşında cinsiyet değiştirme operasyonu yaptırılıp sahneye ilk trans çocuk olarak çıkarılan çocuk. velhasıl ciddi bir sıkıntı ve çocukları yönlendirme olduğunu düşünüyorum cinsiyetsizlik açısından.
bu ruh sağlığı olarak sıkıntılı bireyler oluşmasına sebebiyet verebilir. gerçek lgbt li bireyleri tenzih ediyorum ancak çocuklarımızı bu kafa karışıklığından korumalı ve tedbir almalıyız.
çocuk için sessiz sedasız öğretmeniyle konuşmanızı önerebilirim
Bu da geldi aklıma acaba ağzımı mı yokluyor dedim o yüzden soru sordum, yok anlattığı gibi yaşanmış verdiği ayrıntılardan belli.Benim kizim ne zaman boyle afaki bir konudan bahsetse hep bur arkadasim sunu yapti dedi ile basliyor konu. Mesela gecen bir arkadaşıyla carpismis arkadasi aglamis. Ama anlatirken arkadasim x y ye carpti o da agladi diye anlatti. Sonra ogretmenine sorunca hayir sizinki carpti y ye dedi.
Yani demem o ki oğlunuz sizi yokluyor da olabilir.
Napim ağlıyim mi 8 yaşındaki çocuğun sözlerine. Bi kız da demiş olsa gülerek anlatırdım.Çocuğun sözlerine niye bu kadar gülüyorsunuz?
İlkokulda sınıf arkadaşım sırada elimi tutmuştu. Ben o zaman anlamadım ama şimdi anlıyorum hoşlanmış bendenYa ben anaokulunda bir çocuktan hoşlanıyordum, arkadaşlarımın da gayet küçükken birilerinden hoşlandığını gördüm, bunun neyi bu kadar absürt geldi ki? Çocuk gayse elbette bu yaşlarda hemcinsinden hoşlanacaktır. Yok çevresinden duymuştur, yok şöyledir yok böyledir... Şöyle mi düşünüyorsunuz "insanlar bir anda ergenliğe girince birinden hoşlanmaya başlıyor." Yok öyle bir şey.
aşkını itiraf etmeden önce sakın yumruk atma kimseye de söyleme demiş.
Çok teşekkür ederimİlkokulda sınıf arkadaşım sırada elimi tutmuştu. Ben o zaman anlamadım ama şimdi anlıyorum hoşlanmış bendenAslında 7-8 yaşlarında olduğunu çok gördüm. Belki anasınıfında da oluyordur ama şu cümlesi beni huzursuz etti çocuğun.
Çünkü sırada hiç çekinmeden çat diye elimi tuttu. Hiç hatırlamıyorum böyle şeyler düşündüğümüzü o zamanki akılla. Bunların şiddete neden olduğunu ve kimseye söylenmemesi gerektiğini nereden biliyor? Bence her ihtimale karşı okulla görüşülse iyi olur. Bu ayrıntı diğer sayfadaydı. Yorumlarınızı beğeniyorum, paylaşmak istedim o sebeple.
Tercih yapmasına yönlendirmeyin nasıl oluyor? Ben çocuğuma siyah sacliyken aaaa yok yavrum seni yonlendirmeyeyim sarı ya da kızıl da olabilirsin diyebilir miyim? Ya da türk bir ailenin çocuğuna türk olduğunu demek yerine bı bak bakalım ilerde belki ırkın değişir denir mi? Var olanı söylemek neden yönlendirme olsun anlayamadım.8 yaşındaki çocuğun lafına inanıp bunu ciddi ciddi gerçekleştirmemek gerekiyor aslında büyüyünce ne yaparsa yapsın cinsiyetsizim büyüyünce karar vereceğim dedirtmek bile belki bu aşamada daha iyi iken kesin çizgilerle kız olduğunu söylemesi hiç doğru değil bence
Böyle düşünen de çok prof var Amerika’da yani tercih yapmasına yönlendirmeyin diyen
Gülmeden anlatabilirsiniz. İlla bir duygu belirtmeye gerek yok. Çocuğun ağzından yazdığınız şey ne kadar acı farkinda degil misiniz? Bana şiddet gösterme diye rica etmiş çocuğunuzdan. Bunun nesine gülersiniz ki?Napim ağlıyim mi 8 yaşındaki çocuğun sözlerine. Bi kız da demiş olsa gülerek anlatırdım.
Aynı şeyi düşündüm. YouTube da aklını karistiracagi zibilyon tane video var. Orada ki bir karakteri beğenmiş ve etkilenmiş örnek almış olabilir. Orta cins bir cocugun aklına gelecek bir betimleme değil sankiBelki çocuk izlediği birşeyden etkilenip yanlış yorumlamistir,çocuk en nihayetinde.
Orta cinsim demek öyle bir çocuktan kendi başına çıkabilecek bir betimeleme.degil sanki.
Bence çocuk bunu deneyimlediği için söylememiş. 20 yaşında falan olsa ayrımcılık görmüş şiddet görmüş falan olabilir, ama 8 yaşındaki çocuğun başına böyle Bi şey geldiğini sanmıyorum. Kendi oğlumun cevabına da güldüm mesela konuyu anlatırken. Evet önemli Bi konu hele ki o çocuk açısından ama Bi yandan da çocuklar yani.Gülmeden anlatabilirsiniz. İlla bir duygu belirtmeye gerek yok. Çocuğun ağzından yazdığınız şey ne kadar acı farkinda degil misiniz? Bana şiddet gösterme diye rica etmiş çocuğunuzdan. Bunun nesine gülersiniz ki?
Ben olsam öğretmen ile görüşürdum. Öğretmenin zaten az buçuk aile yapısı , veya çocuğun yonelimleri hakkında bilgisi vardır. Gerekli görürse aile ile gorusur veya çocuk ile direk kendi ya da rehberlik araciligiyla görüşür.Bence çocuk bunu deneyimlediği için söylememiş. 20 yaşında falan olsa ayrımcılık görmüş şiddet görmüş falan olabilir, ama 8 yaşındaki çocuğun başına böyle Bi şey geldiğini sanmıyorum. Kendi oğlumun cevabına da güldüm mesela konuyu anlatırken. Evet önemli Bi konu hele ki o çocuk açısından ama Bi yandan da çocuklar yani.
Kendi öğretmenimizden emin değilim çok doğru yaklaşacağından. Rehberliği de tanımıyorum yakınlarda değişti. Çok ortalığı karıştırmak istemiyorum. Belki çocuk şaka yaptı belki bir şeyden etkilendi belki de ailesi durumunu biliyor ama okul bilmiyor. Ben öğretmene söylersem şikayet gibi algılanır. Bi de dediğiniz gibi sadece o çocuk değil benimki de etiketlenebilir. Kendi çocuğuma Bi daha bu konuları konuşmayın sadece oyun oynayın dedim. Zaten çok yakın arkadaş değiller arada teneffüste oynuyorlarmış. Biraz üstüne durayım eğer tekrar böyle Bi konu açarsa çocuk olmadı o zaman öğretmenle konuşayım. Belki de bi videoda izledi dalga geçmek olsun diye söyledi.Dünyada bu konu çok tartışılan bir konu. Bence cinsel yönelim kararı 18 yaş sonrası verilmeli. Orta cinsim derken belki tanili hermofradit( çift cinsiyet). Keşke ortalığı velvele vermeden aileye ulaşmanın yolu olsa. Ama sınıf öğretmeni, rehberlik öğretmeni bu konuyu nasıl değerlendirirler bağnaz bilgisiz tipler olabilir. Konunun duyulması iki çocuğu da zarar verebilir. Rehberlik öğretmeni nasıl bir tip? Algısı açık mı? Ben olsam ortama göre davranırdim. Eğer bunu alevlendirip, ortaya sacacak bir ortamdaysam takip ederdim.
evet ve çocuklarda ciddi bir kafa karışıklığı var. fen öğretmeniyim ve geçtiğimiz yıl çocuklara fenomen bir erkeğin hamile olamayacağını anlatmaya çalıştım ama adamın hamile olmadığı ortaya çıkana kadar bana inanmakta çok güçlük çektilerBu konuda size katılıyorum. Ve bu ismi geçenleri instagram,tiktok vb platformlar kullanan çocuklar tanıyor maalesef sosyal platformlardan.
Kızım youtube izliyor ama yaş sinırlandırma kullanıyorum hala,belirli videoları görebiliyor gecenlerde bir film izledik evde,oradaki başrol kadını tanıdı kızım (Ceyda Kasabalı)hatta gerçek hayattaki eşi de varmış filmde bana isimlerini sayıyor anne youtube kanali var ya ismi şu ben oradan taniyorum diye. Ben ikisini de tanımıyordum mesela o tanıyor. Sinirlama olmasaydi kimleri tanırdı bilemiyorum.
İnstagramda mika,kerimcan denk geliyor keşfetimde ,çocuk kullansa o da görecek videosunun altındaki yorumlara baktım bir kez,korkunçtu o mika'nın.
Hadi bunları gectim cinsel yönelimi normal olan ve
sık sık keşfete düşen bir güzellik merkezi sahibi malum gorgüsüz kadının(ismi lazım değil)kardeşi cinsel organına vura vura küfürlu bir video paylaşmıştı mesela bunlarda normal insanlar göya. Kızım ve hicbir çocuk bunu görsün istemem. Kendi paylaştıgı denk gelmese başkaları paylasıyor yayıliyor bunlar maalesef bir kez düşünce instaya.
Haliyle gerçekten cöplük halini aldı artık heryer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?