- 11 Nisan 2023
- 1.255
- 998
- 38
- Konu Sahibi Birgaripinsan
-
Sizin ki normal cinsel kimliklerini tanıdıkları dönemde oluyor odipal dönem diyorlardi sanırım kız babaya erkek anneye aşık oluyor falanYaaaa güldüm ben buna nedense.
Benim oğlumda bir ara bana anne sen benim aşkımsın ben seninle evlenicem diyordu. Ben senin annenim,hep annen kalacağım evlenemeyiz diye anlatmıstım 3.5-4 yaşlarındaydı.
Yani bence aşık olmak nedir bilmiyordur ya. Belki duydu bir yerden,oğlunuzu da seviyorsa ondan söyledi. Yerinizde olsam siz arkadaşsınız,arkadaşın seni cok sevdiği için öyle demiştir ama yanlıs bir cümle kurmus,öyle demek istememiştir vs diye anlatırdım. birde öğretmene çıtlatırdım,belki rehber öğretmen varsa o konuşabilir hem sizin oglunuzla hem cocukla gerekiyorsa ailesiyle duruma göre.
Aynı sınıfta değillermiş bu da çok sık görusmeyecekler demektir,etkilenmelik bir durum olacağıni sanmıyorum, sadece öğretmeni bilsin diyorum ki dikkat eder,ona gore gozlem yapar diye.
Ya bi de aşkını itiraf etmeden önce sakın yumruk atma kimseye de söyleme demiş.Şuan öyle bişey olmaz diye düşünüyorum içgüdüsel bişey sonuçta o hisler. Ama seninki zten uzak duracak bence huylanmistir oçocuğun ben orta cinsim demesi peki ponçik ya
Yaaaa kız kıyamam acaba böyle şeyler başkalarına dedi tepki mi aldıYa bi de aşkını itiraf etmeden önce sakın yumruk atma kimseye de söyleme demiş.
İnstagramda hesabı olan bir baba kendisiNe olduğunu bilmiyorum eve gittiğimde Bi bakayım.
cinsel yönelim bir tercih değildir dolayısıyla hetero bir erkeği eşcinsel bir erkeğe çevirmez,öncelikle kendi çocuğunuzun cinsel yöneliminden emin olun sonrasında çocuğunuza bunun normal bişey olduğunu fakat arkadaşının ona karşı olan hislerinin yanlış olduğunu kendisinin yöneliminin o yönde olmadığının farkına varmasını sağlayın,kendi cinsel kimliğini sorgulayın ve farkına varmasını sağlayın,bunu anlatması bu yaşlar için zor ama hemcinsine ilgi duymuyor fakat hemcinsi tarafından ilgi görüyorsa yanlış olduğunuda bilmesi gerekir,düşman etmeden normal olarak kabul etmesini sağlamakta fayda var,cinsel yönelim insanların tercih ettiği bir durum değil fakat toplum tarafından çok fazla zorbalığa maruz kalıyorlar,oysaki en yakın arkadaşın eşcinsel olunca sana ne gibi bir zararı dokunuyor yada günün sonunda hemcinsiyle birlikte olması seni neden ilgilendiriyor,bir kadın bir erekekle değilde bir kadınla birlikte olunca bize ne zararı dokunuyor hiç anlamış değilim inşallahta anlamak nasip olmaz,son söylediklerimi genel olarak söyledim sizinle ilgili değildi,sevgiyle kalın....Acayip Bi konuyla geldim. 8 buçuk yaş oğlum var. Bugün okulda oynadığı Bi arkadaşı kulağına ben sana aşık oldum demiş.Ama çocuk erkek. Çocuk şaka yapmıştır dicem ama Sesi de kıza benziyormuş. Ben orta cinsim annem beni böyle doğurdu demiş. Benimki de bi daha senle oynamıcam demiş. Kız da olsa aynısını derdi gerçi. O seni arkadaş olarak seviyordur öyle zannetmiştir oyna ya falan dedim ama Bi yandan da korktum kafası karışır mı etkilenir mi? Ne diyim ki ben bu çocuğa. Bi bu eksikti.
Bence rehber öğretmene söyleyin. Bunu söyleyince "yumruk atılabileceğini" ya da "birilerine söylenmemesi gerektiğini" nereden biliyor?sakın yumruk atma kimseye de söyleme
Yok ben yapmadım ben değiştiremiyorum bile.
Ben de takip ediyorum kendisini onun bahsettigi şeylere benziyorDijital babanın anlattığı türden bir yaşanmışlık… ne yapılır bilemedim
Help. Belki yasaktır bilmiyorum.Konu başlığınız neydi?
Help. Belki yasaktır bilmiyorum.
Aslında şimdiki ergenlerin konuşma tarzı çok farklı , bize çok ama çok uzak, benzer birkaç homofobik kelime duymuştum hakaret amaçlı birbirlerine söylüyorlar çocuğun ergen abisi varsa yada kendinden büyüklerle takılıyorsa onlardan duymuştur ama kızma yumruk atma dediğine göre kötü birşey dediğini düşünüyor, rehber öğretmen ve ailesi ile gorusulmeli mutlakaZor bir durum ama sizi takdir ettim. Çocuğa nefret pompalamadan korkutmadan konuşmuşsunuz.
Ne yapılabilir bir fikrim yok.
Benim de arkadaşımın oğlu oğlum için “kız olsa onla evlenirdim” demiş. Bize komik geldi güldük hatta çocuk aklı işte beğendiğini kafa dengi bulduğunu böyle ifade ediyor dedik. Fakat annemden korkan tepkiler geldi. Görüşmeyine bağladı.
Bı tip tutumlar işte düşmanlığı pompalayıp, nefret objesi haline getiriyor bazı insanları. Bu nedenle tavrınız çok hoşuma gitti.
Çocuğun sözlerine niye bu kadar gülüyorsunuz?Ya bi de aşkını itiraf etmeden önce sakın yumruk atma kimseye de söyleme demiş.
Çok haklısınız tabi ki ama rehberlik varsa belki onlar ilgilenebilir. Dediğiniz gibi şikayet etmis gibi olmak çocuğu etiketlemek,zor duruma düşürmek var işin ucunda.Benzer şeyler söyledim. Benim de ilk okulda çok fazla sevdiğim Bi arkadaşım vardı. Bence öyle bir şeydir falan dedim. Ama anne çok ciddiydi dedi.Bizim öğretmen doğru davranabilir mi bilmiyorum ilgilenir mi onu bile bilmiyorum. Gereksiz yere duyulup çocuk okulda etiketlenmesin diyorum.
Yani size birşey söyleyeyim benim kızım 11 yaşına girecek yaz sonu,5.sınıf şu an ve ben nelere şahit oldum anlatamam size. Mesela ilkokuldayken sınıftaki neredeyse tüm arkadaşları squit game izlemişti sınıfta konuşurlarken ingilizce öğretmeni farkedip kızmış hatta aileleriniz nasıl izin verdi nasıl izleyebildiniz diye.Sizin ki normal cinsel kimliklerini tanıdıkları dönemde oluyor odipal dönem diyorlardi sanırım kız babaya erkek anneye aşık oluyor falanama Konu sahibinin konusu şuan komik gelsede karmaşık bir durum aslında ya çocuk biseylere özenerek kendini öyle hissediyor ya da altında yatan farklı bı problem var gözlemlemek mantıklı olur tabi ki haklısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?