- 27 Mayıs 2023
- 869
- 2.438
- 33
- Konu Sahibi Birgaripinsan
-
Onlarda iyice b.kunu çıkardı tamamen kasıtlı yapılan işler. Cinsiyetsizlik Güney Kore de de öyle, çocuk kendi kimliğini tamına evresinde 3 yaş çocuk ben kızım/erkeğim diyor hopp hemen biz sana saygı duyuyoruz diye o şekilde giydirmeye başlıyorlar korkunç yani özellikle Amerika'da Hollywood ünlüleri yapıyor bunu, evlat edinip hepsini de bozuyorlar.Yurtdisinda mısınız ?
Çünkü bence öylesiniz.
Türkiye’de olamayacak bir şey şu an bu.
Aslında Amerikalı psikologlar bu konuyu yani çocuğun cinsiyetsiz yetişmesi gerekip gerekmediği konusunu çok tartışıyor ama çoğunluk çocuk hangi cinsiyette doğdu ise o cinsiyette büyütülmesi büyüyünce fikri değişirse saygı duyulması yönünde.
Yani 8 yaşındaki bir çocuk bu ayrımı bence yapamaz bariz ailenin etkisi altında kalarak böyle söylemiş.
Bence çocuğunuza anlatırsanız anlayabilir
Yok tabi ki kötü anlatmadım. Şaka yapmıştır ya da yanlış anlamıştır dedim. Yok çok ciddi söyledi dedi.Etkilenmekten kasıt özenir mi gibi düşündünüz sanırım? Sanmıyorum ama yine de oğlunuza o çocuğu da kötü anlatmayın bence, şuan elbette idrak edemeyebilir ama yine de düşmanca bir tavır almasın, homofobik çocuklar yetişmesin:)
yöneticiler tarafından değiştirilmiştir sen yapmadıysanKonu başlığı niye böyle oldu ki
Bir de bayil istersenÇok zor bir durum çocuklar daha iki cinsiyeti zor ayırırken. Bence okulla konuşun
Ne olduğunu bilmiyorum eve gittiğimde Bi bakayım.Dijital babanın anlattığı türden bir yaşanmışlık… ne yapılır bilemedim
Yok ben yapmadım ben değiştiremiyorum bile.yöneticiler tarafından değiştirilmiştir sen yapmadıysan
8 yaşındaki çocuğun lafına inanıp bunu ciddi ciddi gerçekleştirmemek gerekiyor aslında büyüyünce ne yaparsa yapsın cinsiyetsizim büyüyünce karar vereceğim dedirtmek bile belki bu aşamada daha iyi iken kesin çizgilerle kız olduğunu söylemesi hiç doğru değil benceVallahi Amerikali arkadasimin 8-9 yasindaki oglu artik kiz. Yurtdisinda cok var kucuk yasta cinsiyet degistiren. Ameliyat olmuyorlar belli yasa kadar ama cocuk artik kiz olmus. Toplumda kendini o sekilde benimsetiyor. Adini da degistirmisler. Durum mesaji da paylastilar, bir oglumuz var saniyorduk ama megerse kizimiz varmis diye.
Vallahi Amerikali arkadasimin 8-9 yasindaki oglu artik kiz. Yurtdisinda cok var kucuk yasta cinsiyet degistiren. Ameliyat olmuyorlar belli yasa kadar ama cocuk artik kiz olmus. Toplumda kendini o sekilde benimsetiyor. Adini da degistirmisler. Durum mesaji da paylastilar, bir oglumuz var saniyorduk ama megerse kizimiz varmis diye.
valla ben bayılırım siz daha serinkanlı olabilirsiniz neticede burası NorveçBir de bayil istersen
Çocuğun sesi de kız sesi gibiymiş. Ben de şaka yapmıştır ya da Bi yerden duymuştur falan diye düşündüm ama sesi baya kıza benziyormuş. Belki çift cinsiyetlidir bilemedim.bence siz yurtdışındasınız.
ortaokul çocuuklarının insg profillerinde bile cinsiyetsiz yazıyor.
konu sahibesi o çocuğun kesin abisi ablası birşeyi vardır ondan duymuştur eminim.
Beni kimse linçlemesin de.öyle bi konu olmuş ki ufacık bir yorumda 2 farklı kitle tarafından linçlenmeye açık. Sessizce yorumları takip edeceğim
Evet dediğiniz gibi "genellikle" öyledir ama bu ahkâm kesmeye hakkınız olduğunu göstermiyor. Bu konuyu bizzat tecrübe etmiş, bu konuda stklarla çalışmış ve uluslararası çalışmaları izlemiş biri olarak size binlerce bilimsel araştırma sonucu paylaşabilirim ama biliyorum ki yine de işe yaramayacak o yüzden rica ediyorum kişisel bakış acilarinizi "öyledir böyledir" diyerek kesin yargı gibi ifade etmeyin.
Ben de oyle dusunuyorum ama Amerika'da cok yaygin. 15 sene once bile tv'de program izlemistim bu konuda. Kucucuk cocuklar cinsiyet degistirmek istiyor, bu tartisiliyordu. Artik o kadar erken oluyor ki oralarda.8 yaşındaki çocuğun lafına inanıp bunu ciddi ciddi gerçekleştirmemek gerekiyor aslında büyüyünce ne yaparsa yapsın cinsiyetsizim büyüyünce karar vereceğim dedirtmek bile belki bu aşamada daha iyi iken kesin çizgilerle kız olduğunu söylemesi hiç doğru değil bence
Böyle düşünen de çok prof var Amerika’da yani tercih yapmasına yönlendirmeyin diyen
Bunu ben de okumuştum ki haklılarBen de oyle dusunuyorum ama Amerika'da cok yaygin. 15 sene once bile tv'de program izlemistim bu konuda. Kucucuk cocuklar cinsiyet degistirmek istiyor, bu tartisiliyordu. Artik o kadar erken oluyor ki oralarda.
Yine Amerika'da bir atlet cinsiyet degistirerek kadin olan bir atlete yenildigi icin dava acmisti. Yarisan diger kadinlara ustunluk sagladigi bir gercek. Haksiz rekabet var bana gore de. Bu da yeni tartisma. Artik sportif faaliyetlerde translar icin ayri kategori olmasi tartisiliyor.
Transları da ayırmak lazım ki kızdan erkek olan ile erkekten kız olanı aynı yerde yarıştırsan yine haksızlık olurBen de oyle dusunuyorum ama Amerika'da cok yaygin. 15 sene once bile tv'de program izlemistim bu konuda. Kucucuk cocuklar cinsiyet degistirmek istiyor, bu tartisiliyordu. Artik o kadar erken oluyor ki oralarda.
Yine Amerika'da bir atlet cinsiyet degistirerek kadin olan bir atlete yenildigi icin dava acmisti. Yarisan diger kadinlara ustunluk sagladigi bir gercek. Haksiz rekabet var bana gore de. Bu da yeni tartisma. Artik sportif faaliyetlerde translar icin ayri kategori olmasi tartisiliyor.
Benzer şeyler söyledim. Benim de ilk okulda çok fazla sevdiğim Bi arkadaşım vardı. Bence öyle bir şeydir falan dedim. Ama anne çok ciddiydi dedi.Yaaaa güldüm ben buna nedense.
Benim oğlumda bir ara bana anne sen benim aşkımsın ben seninle evlenicem diyordu. Ben senin annenim,hep annen kalacağım evlenemeyiz diye anlatmıstım 3.5-4 yaşlarındaydı.
Yani bence aşık olmak nedir bilmiyordur ya. Belki duydu bir yerden,oğlunuzu da seviyorsa ondan söyledi. Yerinizde olsam siz arkadaşsınız,arkadaşın seni cok sevdiği için öyle demiştir ama yanlıs bir cümle kurmus,öyle demek istememiştir vs diye anlatırdım. birde öğretmene çıtlatırdım,belki rehber öğretmen varsa o konuşabilir hem sizin oglunuzla hem cocukla gerekiyorsa ailesiyle duruma göre.
Aynı sınıfta değillermiş bu da çok sık görusmeyecekler demektir,etkilenmelik bir durum olacağıni sanmıyorum, sadece öğretmeni bilsin diyorum ki dikkat eder,ona gore gozlem yapar diye.
Şuan öyle bişey olmaz diye düşünüyorum içgüdüsel bişey sonuçta o hisler. Ama seninki zten uzak duracak bence huylanmistir oAcayip Bi konuyla geldim. 8 buçuk yaş oğlum var. Bugün okulda oynadığı Bi arkadaşı kulağına ben sana aşık oldum demiş.Ama çocuk erkek. Çocuk şaka yapmıştır dicem ama Sesi de kıza benziyormuş. Ben orta cinsim annem beni böyle doğurdu demiş. Benimki de bi daha senle oynamıcam demiş. Kız da olsa aynısını derdi gerçi. O seni arkadaş olarak seviyordur öyle zannetmiştir oyna ya falan dedim ama Bi yandan da korktum kafası karışır mı etkilenir mi? Ne diyim ki ben bu çocuğa. Bi bu eksikti.
Tecrübe diyorum, yılların çabası bilgisi diyorum beğenmedim atmaya devan edip onlarca ihtimalleri sayıp duruyorsunuz.Ya ablacım, neye göre bilimsel çalışmayı paylaşacaksın? Nerde yargı dağıtmışım?
Burada 8 yaşında bir çocuğun kullandığı 1 cümleden bahsediyoruz. Daha düzgün işeyemiyor bu çocuk, etrafa döküyor. Belki şakasına dedi vs. Daha farklı bir durum olsa bu konuyla ilgili konuyu açan velinin kulağına daha çok olay gelirdi. Belki gördüğü bir şeyi taklit yaptı belki hem xx hem xy kromozomu var. Ama cinsel yönelim farklı bir şeydir.
Tecrübe diyorum, yılların çabası bilgisi diyorum beğenmedim atmaya devan edip onlarca ihtimalleri sayıp duruyorsunuz.
Bu konuda o kadar yorgunum ki anlatamam, bir de size laf anlatamayacağım gerçekten..
Tamam hayat sizin alginizdan, sizin bakış acilarinizdan ibaret, "işin mutfağında" olanlara bile had bildirme hakkınız var, tamam haklısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?