Çocuklara kaç yaşında telefon alınmalı ?

Ogluma lise 1 de aldik telefonu
Öncesinde tuşlu telefonla idare etti
Etrafimizda ki ailelerde hep boyle yaptı

Bence çok erken, telefonu aldiktan sonra kısıtlaması kolay olmuyor
büyük kızımda ortaokula başlarken alınmıştı babası aldı bin pişman oldu
küçük kızım 1 e başladı bu sene liseye kadar almam diyor şimdi babası
sanırım ortaokul çağında akıllı saat vs alırız bizde

konu sahibi servise neden indiremeyesiniz ki siz daha evdeysen
servise teslim ettikten sonra aklınız kalmamalı
bizim zamanımızda telefon yoktu hiç haberleşmezdik ailelerimizle

bencede ne kadar gec alimirsa o kadar iyi buyuge gecen sene 7. sinifta almistik ama benim telefon bozulunca onunkini ele gecirdim 😅

birde okuldan arayip bize ulasabildikleri icin gerek duymuyoruz telefona ..okulda oyle bir imkan yok mu zorda kaldiginda size ulasabilecegi bir telefon

Evet çok korumacı yaklaşımım keşke buna engel olabilsem bu yüzden çok arkadaş ortamı da olmuyor çünkü etrafında ya dedesi ya babaannesi yada biz varız farkındayım kötülük yapıyorum sosyal hayatı adına tam salıcam özgüveni gelişsin diyorum çocuklara yapılan şiddet taciz haberlerini okuyunca rahat olamıyorum
Bize rağmen okulunda çok başarılı kreş öğretmeni bile hala arar sorar öğretmenleri tarafından hep çok sevildi bu okula da 100 tam puanla gitti o yüzden hemen öne çıkmış yine benimki farkında olup çevresel faktörlerden kendini dururamamk
Başarı ayrı bir konu. Salın demiyorum ama yaşının gerektirdiği şeyleri kendisi yapabilmeli. Benim tek çocuğum var, ben de çok rahat bir anne değilim fakat sizin ki çok fazla geldi bana. Bu kadar korumacı olduğunuz sürece çocuk kendini korumayı öğrenemez ki. Arkadaş ortamı da olmuyor diyorsunuz sosyal hayatını da etkiliyor. İçinin rahat etmiyorsa o bilmeden uzaktan gözetim altında tutun

Merhaba

Başlıkta olduğu gibi sizce kaç yaşında telefonu olmalı çocuklarımızın oğlum ortaokula başladı bence çok küçük eskiden liseye başladığı zaman alınması gerektiğini düşünürdüm ama okulu biraz uzak servisle gidiyor bu yıl ilk defa servis kullanıyoruz şimdi ufak bebeğim var her gün servise çıkaramıyabilirim sonrasında da işe döneceğim zaten

Okulu tam gün sabah 8 den saat 16 ya kadar iletişimsiz kalıyoruz ve bu beni çok merakta bırakıyor. Tabi bi sıkıntı olduğunda mutlaka ulaşırlar ama bi nasılsın deyip sesini duymak istiyor insan. bazı arkadaşlarının varmış ( oğlum telefona hevesli değil tamamen laf arasında öylesine söyledi arkadaşlarında telefon olduğunu)ders sırasında dolap varmış oraya bırakıyorlarmış

Şu eski usul sadece arama için kullanılan telefonlardan alsam mı bi zararı olur mu sizce çok mu erken telefon için
Ben hala liseye geçince almak taraftarıyım ama sartlar5ne gösterir bilemiyorum. Önce başına gelebilecek zorbaliklarla nasıl mücadele etmesi gerektiğini ogretmek lazım. Telefon akilsizlardan olsa bile zorbalık her türlü olabiliyor. Akıllı telefonlarda online zorbaliklar daha fazla tabiki

Akıllı saat istemiyorsa tuşlu telefon almanızı tavsiye ederim. İnternet ve oyunlara bulaşmaz en azından.
Onuda istemezse telefon hattını internete kapattırırsınız, sadece iletişim için kullanmış olur.
Bende ortaokul zamanlarında kurslar vs. başladığı için almıştım çocuklarıma.

Başarı ayrı bir konu. Salın demiyorum ama yaşının gerektirdiği şeyleri kendisi yapabilmeli. Benim tek çocuğum var, ben de çok rahat bir anne değilim fakat sizin ki çok fazla geldi bana. Bu kadar korumacı olduğunuz sürece çocuk kendini korumayı öğrenemez ki. Arkadaş ortamı da olmuyor diyorsunuz sosyal hayatını da etkiliyor. İçinin rahat etmiyorsa o bilmeden uzaktan gözetim altında tutun
Korumacılığın sadece sosyal hayatını etkilediğini belirtmek için başarısından bahsettim

Tabi birazda yapısal karakter çünkü 4 yaşından beri eğitim hayatında benim baskıcılığımda sadece gözümün görmediği yerler de devreye giriyor baskıdan kastım haberimin olması çok uzun saatler iletişimsiz kalmamak

İnternet tabansız eski model telefon alabilirsiniz evde kalır eve gelince sizi arar haber verir. Yada akıllı saat en mantıklısı görüşme özelliği olan modellerden alın. Telefon için lise en uygunu...

Akıllı saat çok İyi. Bende almak istiyorum oğluma hem çok şık Modelleri var. Hem taşıma gibi bir sıkıntısı yok. Hemde konumu takip edebiliyorsun. çok iyi bence. Ayrıca akıllı Saate hayır Diyen milattan önce kalma telefona evet der mi 🤭

Benim kızımda bu sene 7. sınıf oldu. Bizde eşimle liseye kadar telefon almama kararı almıştık. Fakat arkadaşlarıyla öğretmenleriyle bir ton grubu var, fen proje grubu, drama grubu, ponçik kızlar grubu gibi:KK48:
ordan haberleşiyorlar, bütün arkadaşlarının telefonu var. Birazda pandemideki online eğitim yüzünden böyle oldu.

Yine de direndik bu yıla kadar. Benim telefonumdan haberleşiyordu. Ama en son kırk yılın başı bir durum paylaştım diye kıyametleri koparınca (arkadaşları görüyormuş, rezil oluyormuş) artık almak gerektiğini anladık ve aldık okul açılmadan. Kontrolümüz altında kullanıyor, okula nadiren götürüyor. Okulda zaten sabah topluyorlar telefonları, akşam veriyorlar. Şimdilik bir sıkıntı yaşamadık, ben rahatladım aksine
:KK71:

Akıllı saati taşımayan tuşlu telefonu asla taşımaz ki haklı da.
Çıkarmak istemez arkadaşlarının yanında, tarihi eser diye dalga geçerler.

Ben de eskiden lise derdim ama şartlar değişiyor.
Ama sizin durumda çok şart gibi gelmedi bana, servisle gidiyor diyorsunuz.

Alın çocuğa telefon ya.
Bizlerin de vardı ortaokulda vs.
30 yaş üstüyüm yani Z kuşağı da değilim.

Bizim zamanimizdaki telefonlar akıllı değildi. Tablet bilgisayar vs çocuğa sinir koyuluyor örneğin ama kendi telefonu olunca asla bir sınırı olmuyor. Etrafımda çok örneği oldu bunun derse odaklanamiyorlar.

Korumacılığın sadece sosyal hayatını etkilediğini belirtmek için başarısından bahsettim

Tabi birazda yapısal karakter çünkü 4 yaşından beri eğitim hayatında benim baskıcılığımda sadece gözümün görmediği yerler de devreye giriyor baskıdan kastım haberimin olması çok uzun saatler iletişimsiz kalmamak
Çocuğu rahat bırakın.servise biniyor,servisten iniyor.indi haberim olsun.
Okulda telefon olsun.ne yaptı haberim olsun.siz böyle yaptıkça çocuk değişmez,her an müdahaleye hazırsınız.

Kızım 10 yaşında,bu sene ortaokula başladı,akıllı saat kullanıyor hala,bir süre daha almayı düşünmüyorum.
Okulda da sabahtan toplayıp kaldırıyor öğretmenleri telefon,saat vs çıkışta alıp arıyor beni anne nerdesin diye ,bahcede oluyorum yada yoldaysam lobide bekle geliyorum diyorum hepsi bu. Zaten gün icerisinde konuşamıyoruz. Bu sebeple akıllı saat işimizi görüyor. Siteye çıktığında da konum takibi yapıyorum,arıyorum o beni arayabiliyor aklım kalmıyor.
Telefon konusuna sıcak bakamıyorum zira kontrol etmesi epey zor. Yabancı numaralar arayamıyor,sosyal medya kullanımı yok haliyle daha uygun buluyorum ben akıllı saati.
Akıllı saate ikna edin derim illaki cikışta arasın haberleşelim diyorsanız. Tuşlu telefonda bir seçenek tabi ama ergenuslardan marka akıllı telefon kullanan biri cıkıpta bunu mu kullanıyorsun diyip canını sıkabilir.

Son düzenleme:
X