- 5 Eylül 2022
- 774
- 1.793
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben aldım 10 yaşında oğlumMerhaba
Başlıkta olduğu gibi sizce kaç yaşında telefonu olmalı çocuklarımızın oğlum ortaokula başladı bence çok küçük eskiden liseye başladığı zaman alınması gerektiğini düşünürdüm ama okulu biraz uzak servisle gidiyor bu yıl ilk defa servis kullanıyoruz şimdi ufak bebeğim var her gün servise çıkaramıyabilirim sonrasında da işe döneceğim zaten
Okulu tam gün sabah 8 den saat 16 ya kadar iletişimsiz kalıyoruz ve bu beni çok merakta bırakıyor. Tabi bi sıkıntı olduğunda mutlaka ulaşırlar ama bi nasılsın deyip sesini duymak istiyor insan. bazı arkadaşlarının varmış ( oğlum telefona hevesli değil tamamen laf arasında öylesine söyledi arkadaşlarında telefon olduğunu)ders sırasında dolap varmış oraya bırakıyorlarmış
Şu eski usul sadece arama için kullanılan telefonlardan alsam mı bi zararı olur mu sizce çok mu erken telefon için
Seni anliyorum haklisinida insanin akli kaliyor 8 saat az bi sure dgl. Valla Benim paşam ilk okul 2ye gidiyor. Bu konuyu hep dusunuyorum nasil olur istermi istemezmi.. o yuzden bu konuyu takipteyim.Servisle gidip geliyor en çok bu yüzden aklım kalıyor bu yıl ilk defa alışık değiliz 3 aylık kardeşi var her zaman servise bırakıp alamıycam
Okuldaykende bi sesini duysam fena olmaz çok sakin bi oğlum var ezerler diye korkuyorum aklım kalıyor işte
Okuluyla bir görüşün önce belki akıllı telefon yasaktır. Benim kızımın okulunda akıllı telefon yasak sadece tuşlu telefona izin veriyorlar o yüzden kimse kimseyle dalga geçemiyor.Biz bile saatlerimizi geçiriyoruz bi takıldı mı elimizde telefonla “telefonu bırak “ demekte çok saçma oluyor işte bu yüzden tuşlu telefon düşünüyorum
Ama arkadaşların da dediği gibi büyük ihtimal akran zorbalığının Nirvana’sı olan ortaokulda alay konusu olacak bu da
Akıllı telefon yasak değilmiş fakat ben yanlış anlamışım sonuca girince o dolaba koyuyorlarmış okul çıkışında alıyorlarmış o yüzden pek ellerinde görmezlerOkuluyla bir görüşün önce belki akıllı telefon yasaktır. Benim kızımın okulunda akıllı telefon yasak sadece tuşlu telefona izin veriyorlar o yüzden kimse kimseyle dalga geçemiyor.
İletişim için akıllı saat alın. Biz öyle yapıcaz benimde aklım kalıyor okul uzak. Telefona erken bence.Merhaba
Başlıkta olduğu gibi sizce kaç yaşında telefonu olmalı çocuklarımızın oğlum ortaokula başladı bence çok küçük eskiden liseye başladığı zaman alınması gerektiğini düşünürdüm ama okulu biraz uzak servisle gidiyor bu yıl ilk defa servis kullanıyoruz şimdi ufak bebeğim var her gün servise çıkaramıyabilirim sonrasında da işe döneceğim zaten
Okulu tam gün sabah 8 den saat 16 ya kadar iletişimsiz kalıyoruz ve bu beni çok merakta bırakıyor. Tabi bi sıkıntı olduğunda mutlaka ulaşırlar ama bi nasılsın deyip sesini duymak istiyor insan. bazı arkadaşlarının varmış ( oğlum telefona hevesli değil tamamen laf arasında öylesine söyledi arkadaşlarında telefon olduğunu)ders sırasında dolap varmış oraya bırakıyorlarmış
Şu eski usul sadece arama için kullanılan telefonlardan alsam mı bi zararı olur mu sizce çok mu erken telefon için
Ben daha erken yaşta almıştım.Merhaba
Evet çok korumacı yaklaşımım keşke buna engel olabilsem bu yüzden çok arkadaş ortamı da olmuyor çünkü etrafında ya dedesi ya babaannesi yada biz varız farkındayım kötülük yapıyorum sosyal hayatı adına tam salıcam özgüveni gelişsin diyorum çocuklara yapılan şiddet taciz haberlerini okuyunca rahat olamıyorumOrtaokula giden çocuğu servise sizin bindirmeniz çok korumacı geldi bana. Yaşadığınız yerin koşullarından dolayı yapıyorsanız bunu bilemem. Biz oğluma geçen yıl lgs sınavından sonra aldık. Ev telefonu bağlatmıştık okuldan gelince ordan haber veriyordu ben geldim diye. Okulda problem olduğunda öğretmenlerinden arıyordu zaten. Ben çok erken alınması taraftarı değilim
Bizim hostesimiz aramıyor msj atmıyor site kapısına kadar getirip içeri girmesi bekliyor6. Sınıfa giden kızım için henüz ihtiyaç duymadık, okulda birşey olduğu zaman öğretmenleri arıyor yada ben ulaşmak istediğim zaman haber bırakıyorum teneffüste arattırıyorlar. Servistede hostes var o mesajla bilgi veriyor servis grubundan. Bindiler, okula ulaştılar gibi.