Çocuklara kaç yaşında telefon alınmalı ?

Çocuğunuz okulda.ustelik servisle gidiyor. (Toplu taşıma aracı olsa merak etmenizi anlarim)evin önünden servise biniyor, evin önünde iniyor.okulda da konuşmayın?gereksiz

Merhaba

Başlıkta olduğu gibi sizce kaç yaşında telefonu olmalı çocuklarımızın oğlum ortaokula başladı bence çok küçük eskiden liseye başladığı zaman alınması gerektiğini düşünürdüm ama okulu biraz uzak servisle gidiyor bu yıl ilk defa servis kullanıyoruz şimdi ufak bebeğim var her gün servise çıkaramıyabilirim sonrasında da işe döneceğim zaten

Okulu tam gün sabah 8 den saat 16 ya kadar iletişimsiz kalıyoruz ve bu beni çok merakta bırakıyor. Tabi bi sıkıntı olduğunda mutlaka ulaşırlar ama bi nasılsın deyip sesini duymak istiyor insan. bazı arkadaşlarının varmış ( oğlum telefona hevesli değil tamamen laf arasında öylesine söyledi arkadaşlarında telefon olduğunu)ders sırasında dolap varmış oraya bırakıyorlarmış

Şu eski usul sadece arama için kullanılan telefonlardan alsam mı bi zararı olur mu sizce çok mu erken telefon için
Ben aldım 10 yaşında oğlum
Tek gidiyor eve tek geliyor bende istemeye istemeye aldım

Çok mecbur kalınmadıysa alınmamalı

Ogluma lise 1 de aldik telefonu
Öncesinde tuşlu telefonla idare etti
Etrafimizda ki ailelerde hep boyle yaptı

Bence çok erken, telefonu aldiktan sonra kısıtlaması kolay olmuyor

Oglum 10 yasinda ve telefonu var. Yeni bir model degil. Ikinci el bir telefon
Iki sebepden dolayi aldik.
Hastaligi var, okulda kotu olunca arasin diye. Fakat hep ogretmeni ariyor cunku dersde telefonlari dolaplarinda kilitli 😂
Obur sebebi ise okulu eve 2,5km kadar uzakda. Bazen kendi gidip geliyor. Anne geldim veya okuldan cikiyorum diye mesaj atiyor..
Okulda zaten kullanmasi yasak ve kurallara cok onem verip uyan biri.

Liseyi bitirmeme 2 hafta kala telefonu olan benden de tavsiye gelsin o zaman :KK53:

Telefonun SAR değerine göre alın. Bir de ben pek akıllı saat, bluetoothlu cihazlar vs taraftarı değilim pek. Vücuda temas etmesi veya yakın olması zarar verir. Dokuda ısınma, elektromanyetik dalga sebebiyle konsantrasyonda bozulma...

Eskiden tuşlu telefonumu cebimde taşırdım. Bir süre sonra bacağımda oluşan ağrının sebebinin telefon olduğunu fark ettim. Akıllı saatlerin etkisi daha azdır belki, elimi bile sürmediğimden ve araştırmadığımdan yorum yapamayacağım.

Servisle gidip geliyor en çok bu yüzden aklım kalıyor bu yıl ilk defa alışık değiliz 3 aylık kardeşi var her zaman servise bırakıp alamıycam

Okuldaykende bi sesini duysam fena olmaz çok sakin bi oğlum var ezerler diye korkuyorum aklım kalıyor işte
Seni anliyorum haklisinida insanin akli kaliyor 8 saat az bi sure dgl. Valla Benim paşam ilk okul 2ye gidiyor. Bu konuyu hep dusunuyorum nasil olur istermi istemezmi.. o yuzden bu konuyu takipteyim.

Biz bile saatlerimizi geçiriyoruz bi takıldı mı elimizde telefonla “telefonu bırak “ demekte çok saçma oluyor işte bu yüzden tuşlu telefon düşünüyorum
Ama arkadaşların da dediği gibi büyük ihtimal akran zorbalığının Nirvana’sı olan ortaokulda alay konusu olacak bu da
Okuluyla bir görüşün önce belki akıllı telefon yasaktır. Benim kızımın okulunda akıllı telefon yasak sadece tuşlu telefona izin veriyorlar o yüzden kimse kimseyle dalga geçemiyor.

Okuluyla bir görüşün önce belki akıllı telefon yasaktır. Benim kızımın okulunda akıllı telefon yasak sadece tuşlu telefona izin veriyorlar o yüzden kimse kimseyle dalga geçemiyor.
Akıllı telefon yasak değilmiş fakat ben yanlış anlamışım sonuca girince o dolaba koyuyorlarmış okul çıkışında alıyorlarmış o yüzden pek ellerinde görmezler
Düşüncem şu yönde eski bi tip telefon alıp sadece yolda iletişim için kullanıcam eve geldiğinde bana teslim edecek

Merhaba

Başlıkta olduğu gibi sizce kaç yaşında telefonu olmalı çocuklarımızın oğlum ortaokula başladı bence çok küçük eskiden liseye başladığı zaman alınması gerektiğini düşünürdüm ama okulu biraz uzak servisle gidiyor bu yıl ilk defa servis kullanıyoruz şimdi ufak bebeğim var her gün servise çıkaramıyabilirim sonrasında da işe döneceğim zaten

Okulu tam gün sabah 8 den saat 16 ya kadar iletişimsiz kalıyoruz ve bu beni çok merakta bırakıyor. Tabi bi sıkıntı olduğunda mutlaka ulaşırlar ama bi nasılsın deyip sesini duymak istiyor insan. bazı arkadaşlarının varmış ( oğlum telefona hevesli değil tamamen laf arasında öylesine söyledi arkadaşlarında telefon olduğunu)ders sırasında dolap varmış oraya bırakıyorlarmış

Şu eski usul sadece arama için kullanılan telefonlardan alsam mı bi zararı olur mu sizce çok mu erken telefon için
İletişim için akıllı saat alın. Biz öyle yapıcaz benimde aklım kalıyor okul uzak. Telefona erken bence.

Ortaokula giden çocuğu servise sizin bindirmeniz çok korumacı geldi bana. Yaşadığınız yerin koşullarından dolayı yapıyorsanız bunu bilemem. Biz oğluma geçen yıl lgs sınavından sonra aldık. Ev telefonu bağlatmıştık okuldan gelince ordan haber veriyordu ben geldim diye. Okulda problem olduğunda öğretmenlerinden arıyordu zaten. Ben çok erken alınması taraftarı değilim

6. Sınıfa giden kızım için henüz ihtiyaç duymadık, okulda birşey olduğu zaman öğretmenleri arıyor yada ben ulaşmak istediğim zaman haber bırakıyorum teneffüste arattırıyorlar. Servistede hostes var o mesajla bilgi veriyor servis grubundan. Bindiler, okula ulaştılar gibi.

Merhaba

Ben daha erken yaşta almıştım.
Çok hevesliydi telefon kullanmaya hiç bir zararı olmadı.
En azından tuşlu alınabilir.Artık çok gerekli.

Ortaokula giden çocuğu servise sizin bindirmeniz çok korumacı geldi bana. Yaşadığınız yerin koşullarından dolayı yapıyorsanız bunu bilemem. Biz oğluma geçen yıl lgs sınavından sonra aldık. Ev telefonu bağlatmıştık okuldan gelince ordan haber veriyordu ben geldim diye. Okulda problem olduğunda öğretmenlerinden arıyordu zaten. Ben çok erken alınması taraftarı değilim
Evet çok korumacı yaklaşımım keşke buna engel olabilsem bu yüzden çok arkadaş ortamı da olmuyor çünkü etrafında ya dedesi ya babaannesi yada biz varız farkındayım kötülük yapıyorum sosyal hayatı adına tam salıcam özgüveni gelişsin diyorum çocuklara yapılan şiddet taciz haberlerini okuyunca rahat olamıyorum
Bize rağmen okulunda çok başarılı kreş öğretmeni bile hala arar sorar öğretmenleri tarafından hep çok sevildi bu okula da 100 tam puanla gitti o yüzden hemen öne çıkmış yine benimki farkında olup çevresel faktörlerden kendini dururamamk

6. Sınıfa giden kızım için henüz ihtiyaç duymadık, okulda birşey olduğu zaman öğretmenleri arıyor yada ben ulaşmak istediğim zaman haber bırakıyorum teneffüste arattırıyorlar. Servistede hostes var o mesajla bilgi veriyor servis grubundan. Bindiler, okula ulaştılar gibi.
Bizim hostesimiz aramıyor msj atmıyor site kapısına kadar getirip içeri girmesi bekliyor

X