• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuklar ve arkadasliklari

kadına da hay masallah ya ..haftada 4_5 birine gitmek...

insanlar anne babasına o kadar gitmiyor.
Zaten anne kiz gibiler diye dusunuyordum onceleri, komsumun cocugu yok cunku.. seviniyordum onlar icin..simdi anliyorumki hersey menfaat

Hayır demeyi bilmen lazım, yoksa kendin yorulursun.. Cocuklara şans vermemen lazım, ilk tartışmalarında cocuklarına hadi arkadaşlarını gecirin diye bilirsin... Randavunuz varsada , cocuklar geldinde baştan konuşma yapacaksınız.. Mesala biz bügün bir yere gidecegiz, bugün az oynacaksınız, başka zaman devam edersiniz.. Evin kuralarını kendinize göre belirlemeniz gerek, başkaşların gönüllerine göre degil.. İster anlasın ister anlamasın.. Cocuklar bir mütet sonra kuralara alışıyor.. En son dada oyuncakları kesinlikle toplatırın.. Ben böyle yapıyorum.. Sagolsun komşularımda anlayışlı ve komşularımda da aynı kuralar var.. Hata ben bile kendim diyorum anlaşamadıkları zaman sakın gönüllerini almaya ugraşmayın hemen yolayın, cünkü ben öyle yapıyorum diyorum. Hem karşıdaki de anlamış olur, cocuklarla başa cıkamadıgını.

Siz haklısınız benım de ıkı cocugum var bırı on yasında dıgerı bebek buyuk oglumun arkadasları sık sık nerdeyse her günn gelırler bize yemek hazırlarım verırım yerler. Annelerıde tanıdık ama cok smaımıyetım yok bıızmkısı gıtmez sureklı bıze gelsınler ıster. Bende onu cogu zman kırmam ama bazen kafam cekmıyo bende gonderıyorum. Kardesı kücük onunla oynayamıyor dıye oda sıkılıyo kendısı. Ama sızdeki durumda anne cok rahat hıc sevmem boyle seyleri. Tavrınızı koyun.

Annesiyle açık açık konuşun.
Bakın bu devirde kimseye güven olmaz.
Çocuğuna birşey olsa koşa koşa gelir hesap sormaya ama kimin evinde kaç saat kaldığına ne yiyip içtiğine karışmaz.
Kızım 6.5 yaşında daha bensiz bir yere gitmedi.
Hatta bir arkadaşım var kızımla yaşıt kızi ve iyi arkadaşlar,çok ta severim,ben hamileyken hep teklif etti,gelsin bize oynasınlar sende dinlen diye,hep hayır sağolasın dedim geri çevirdim. Bir kez ısrar etti ben o zaman "seninle ilgisi yok,yanlış anlama ama ben kızıma böyle bir alışkanlık kazandırmak istemiyorum,bir kez göndersem önünü alamam,evde sıkılınca tutturur,gideceğim diye sorun yaşarım"diye güzelce anlattım. O son oldu. Hatta sonra başka bir komşusu ile sorun yaşadı,onun kızı ile gidip gelmeler başladı ve en son canı sıkılınca gideceğim diye onu darlıyordu kızı. Bana o zaman dedi ki haklıymışsın.
Birşeyleri anlamak için çok zeki yada müneccim olmaya gerek yok. O yaşayarak tecrübe etti,ben baştan önünü kestiğim için minimumda sorun yaşadım.
Çocuklar kolay alışıyorlar bu gibi durumlara,o çocuğun suçu yok,sizinkilerde alışmış haliyle,doğal olacak kaçınılmaz sona gelinmiş.
Yerinizde olsam,çocuklarımla dışarda program yapar,unuttururdum bu arkadaş konusunu.
Kızin annesi ile de açık açık konuşurdum,benim 2 çocuğum var,ikisi yetiyor artık kabul edemem diye.

Hiç abartmıyorsun hatta çok iyi dayanmışsın. Ben bunaldım okurken.böyle şeyleri okurken iyiki samimi bir komşum yokmuş diyorum.

Hayır demeyi bilmen lazım, yoksa kendin yorulursun.. Cocuklara şans vermemen lazım, ilk tartışmalarında cocuklarına hadi arkadaşlarını gecirin diye bilirsin... Randavunuz varsada , cocuklar geldinde baştan konuşma yapacaksınız.. Mesala biz bügün bir yere gidecegiz, bugün az oynacaksınız, başka zaman devam edersiniz.. Evin kuralarını kendinize göre belirlemeniz gerek, başkaşların gönüllerine göre degil.. İster anlasın ister anlamasın.. Cocuklar bir mütet sonra kuralara alışıyor.. En son dada oyuncakları kesinlikle toplatırın.. Ben böyle yapıyorum.. Sagolsun komşularımda anlayışlı ve komşularımda da aynı kuralar var.. Hata ben bile kendim diyorum anlaşamadıkları zaman sakın gönüllerini almaya ugraşmayın hemen yolayın, cünkü ben öyle yapıyorum diyorum. Hem karşıdaki de anlamış olur, cocuklarla başa cıkamadıgını.

Bi kez gonderdim kizi cok sinirlenmistim kavgalarina bu defa buyuk oglum annem arkadasimi kovdu dedi😂 insanin kendi dogurdugunu gebertesi geliyor o snlarda😂

Hiç abartmıyorsun hatta çok iyi dayanmışsın. Ben bunaldım okurken.böyle şeyleri okurken iyiki samimi bir komşum yokmuş diyorum.

Benim onlarla cok samimiyetim yok, bilirimki fazla samimiyet karin agritiyor. Komsuya geldikce cocuklarla arkadas oldular ve bu sekilde cokca gorusur olduk

Annesiyle açık açık konuşun.
Bakın bu devirde kimseye güven olmaz.
Çocuğuna birşey olsa koşa koşa gelir hesap sormaya ama kimin evinde kaç saat kaldığına ne yiyip içtiğine karışmaz.
Kızım 6.5 yaşında daha bensiz bir yere gitmedi.
Hatta bir arkadaşım var kızımla yaşıt kızi ve iyi arkadaşlar,çok ta severim,ben hamileyken hep teklif etti,gelsin bize oynasınlar sende dinlen diye,hep hayır sağolasın dedim geri çevirdim. Bir kez ısrar etti ben o zaman "seninle ilgisi yok,yanlış anlama ama ben kızıma böyle bir alışkanlık kazandırmak istemiyorum,bir kez göndersem önünü alamam,evde sıkılınca tutturur,gideceğim diye sorun yaşarım"diye güzelce anlattım. O son oldu. Hatta sonra başka bir komşusu ile sorun yaşadı,onun kızı ile gidip gelmeler başladı ve en son canı sıkılınca gideceğim diye onu darlıyordu kızı. Bana o zaman dedi ki haklıymışsın.
Birşeyleri anlamak için çok zeki yada müneccim olmaya gerek yok. O yaşayarak tecrübe etti,ben baştan önünü kestiğim için minimumda sorun yaşadım.
Çocuklar kolay alışıyorlar bu gibi durumlara,o çocuğun suçu yok,sizinkilerde alışmış haliyle,doğal olacak kaçınılmaz sona gelinmiş.
Yerinizde olsam,çocuklarımla dışarda program yapar,unuttururdum bu arkadaş konusunu.
Kızin annesi ile de açık açık konuşurdum,benim 2 çocuğum var,ikisi yetiyor artık kabul edemem diye.

Unutmalarina imkan olmuyor ne yazikki. Bi bakiyoruz yine gelmisler😑 cocuklar cagiriyor ya bizi disarda gelirken yakaliyo ve yine geliyor. Okul donusu oluyo genelde..3 cocuk yetiyor bana dogrusu cok cocuk bakmak istesem 4. Yu kendim yapardim tobe estafirullah

tontriko tontriko sen de iki çocuklu çalışan kadınsın. Karşı taraflar ev hanımı anladığım kadarıyla. Hani zamanı daha bol, zihni daha geniş hanım grubu. Bir kere sana gönderiyorsa iki kere de kendi alsa olmaz. Çünkü kendi çocuğuna bile zor bakan insanlar çoğu. Bende de var da ordan biliyorum. Ev işleri çok yorucu dışarda çalışmak dinlendirici sanıyorlar :)). Komşu çocuğunu her gönderdiğinde doktora gideceğiz birazdan, benimkiler uyuyor, anneannesi gelecek misafirliğe gibi bahanelerle savuştur bence

bence fazla yüz vermişsin

olmaz diyeceksin şuraya gideceğiz diyeceksin vs

onu götür getir vs hiç sorumluluğunu alamam kimsenin

hatta ben sana bir olay anlatayım da gül

görümcem ile aynı sitedeyiz

ben oğlum daha büyük olduğu halde görümceme bırakmam ama onun alt komşusu kendi kızını bırakıp gezmeye vs gider ama bende çocuk olmasına ve birlikte oynasınlar gibi çok rahat bir bahane olmasına rağmen bana bırakmayı teklif dahi edemez zira olmaz annesi olmayan çocuğu kabul etmem diyeceğimi bilir

bir başka komşunun da oğlumla akran oğlu ve bir iki yaş küçük bri çocuğu daha var

onlar da oğlumu çağırıyor ama annesi beni de gel kahve içelim diyerek çağırıyor bir süre sonra gelmek kaydı ile bazen yalnız gitse de daha kimse kapıma oynayalım diye gelmedi oğlum da kimsenin kapısına oynayalım diye gitmedi

açıkça söyleyin ya da ben üç çocukla baş edemiyorum şımarıyorlar vs deyin ama kimseye taviz vermeyin
Biseyler yapmam gerekiyor artik cunku kizi gorunce sinirlenmeye basliyorum artik

Bi kez gonderdim kizi cok sinirlenmistim kavgalarina bu defa buyuk oglum annem arkadasimi kovdu dedi😂 insanin kendi dogurdugunu gebertesi geliyor o snlarda😂
Hic uyarmıcaksın ,yoksa annem uyardı ve kızdı bize oldu oluyor.. Cocuklara görünüp arkadaşını gecirirmisin..

tontriko tontriko sen de iki çocuklu çalışan kadınsın. Karşı taraflar ev hanımı anladığım kadarıyla. Hani zamanı daha bol, zihni daha geniş hanım grubu. Bir kere sana gönderiyorsa iki kere de kendi alsa olmaz. Çünkü kendi çocuğuna bile zor bakan insanlar çoğu. Bende de var da ordan biliyorum. Ev işleri çok yorucu dışarda çalışmak dinlendirici sanıyorlar :)). Komşu çocuğunu her gönderdiğinde doktora gideceğiz birazdan, benimkiler uyuyor, anneannesi gelecek misafirliğe gibi bahanelerle savuştur bence

Ay bu konuyuda anlatsam roman olur😂 yillarca kocasiyla bizim evin gelirini hesapladilar durdular.. ya boyle cimri insanlar evden irak

Hic uyarmıcaksın ,yoksa annem uyardı ve kızdı bize oldu oluyor.. Cocuklara görünüp arkadaşını gecirirmisin..

Ya yazilari okudukca sanirim bu isin ortasi yok. Kokten kesip atmam gerekiyor ve anneyle konusmam gerekiyor. Cocuk anlamiyoki bazi seylerden imalardan. Gonderdigimdede kizin annesi: oynadilar geldi diye dusunuyor. Yani anlamiyolar bunu

Back