• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınız için birikim

Pekala sizce 1,5 senelik birikim icin altin hesabı kârlı mı.. 2018deki düğünüm için düşünüyorum bu birikimi...

Biz de bebeğimiz için BES başlatacağız ama emekli olan anne ya da babamız adına açtırıp ödemeleri biz yapacağız. Böyle olunca 10 yıl dolduğunda emeklilik yaşına takılmadan, kesinti yapılmadan paramızı alabileceğiz.
Herhalde 2017 itibariyle başlatırız.

BES orta şeker bir birikim için ideal zaten benim bildiğim devlet katkısı toplam 1 yılda en fazla asgari ücret yada o oranda birsey olabiliyor yani 1000 tl biriktirecekseniz her ay gidipte bes yapamazsınız... 100 tl 200 300 bu tarz paralar için sistem çıkmaya izin vermediğinden anlamlı gelebiliyr. bizde kızım için yaptırmıştık ne kadar oldu takip etmiyorum

Kesinlikle altın. . Ocak ayından sonra her ay bir çeyrek biriktirmek istiyorum bende. Asla harcamamak için yok saymak lazım bu birikimi. Altın hesabına defalarca biriktirdigimizı harcamisligimiz varda:KK43::KK43:
Peki altını evde saklamak mi yoksa bankaya altın hesabına yatırmak mi mantıklı bilemedim acikcasi

Besi güvenli bulamıyorum hala... Hukuken boşlukları çok. Ama şuan hala altın geçerliliğini koruyor. Geçen 124 kere kadar düştü gramı.. Bankada altın hesabı olan şimdi yaşadı şuan altının gramı 133 lira. Bir gramda 9 lira fark ve çocuklarına birikim hesabında birkaç gram olsaydı baya getirisi olurdu şuan

Oğlumun doğumundan beri , ona gelen altınları harçlıkları ayrı bir yerde onun için biriktirip külçe altın alıyorum , ayrıca kumbarayı da onun için biriktiriyorum , kumbara çantamdaki bozuk paralardan oluşuyor ..

Her ay bese verilecek parayla külçe alınıp kenara konulsa bence çok daha mantıklı

henüz çocuğum yok. allah nasip eder de olursa, bankada altın hesabında altın biriktiririm. düştükçe alır, yükseldikçe satarım, düşünce yine alırım. :anneadayı:

Biz de bebeğimiz için BES başlatacağız ama emekli olan anne ya da babamız adına açtırıp ödemeleri biz yapacağız. Böyle olunca 10 yıl dolduğunda emeklilik yaşına takılmadan, kesinti yapılmadan paramızı alabileceğiz.
Herhalde 2017 itibariyle başlatırız.

allah gecinden versin de o 10 yıl içinde adına bes başlattığınız kimse ölürse ne yapacaksınız planladınız mı? hem 10 yıl tamamlanmadığı için devlet katkısı kesilecek hem de biriken tutar kanuni lehdar olan mirasçılarına verilecek çünkü, sonra hısım akrabayla uğraşmak zorunda kalmayın kendi paranızı almak için.

Back
X