• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınız için birikim

Aylik 3600
10 yilda 36000
Devlet katkisiz ..
10 yil onceki 36000 le simdiKi 36000 i bi dusunun :)
Bi degeri yok yani ..
On yil once altin 28 liraymis
Simdi 131 lira ..
Hangisi mantikli ?
Beste para boşta durmaz oylece
Degerlendır secılen yatırım aracında
Yatırım araclarının getırısı farklıdır
Altın tavsıye ederım bende ama beste olmalı

Bes bana buyuklerin para kazanma sekli gibi geliyor acikcasi
Cokta arastirma yapMistim zamaninda
Bana hic uymadi ...
Buyuklerın para kazanması forex ve borsada olur
Bes buyuklere uygun degıldır
Kazanılan maksımum devlet katkısı vardır
Asıl onlara caZıp degıl
Sız ayda 100 lıranızı hem yatırım aracında deggerlendırıp hem yuzdw yırmıbes katkı saglayamazsınız ama bes buna ımkan saglar

Ben altın tavsıye edıyrm xocuklar ıcın
Altın sureklı degerlenecek
18 yasına geldıgınde altın kımbılır ne kadar degerlı olacak
Kaynaklar tukendıkce nufus arttıkca kıymetlı madenlerın degeerı artar artacak

Buyuklerın para kazanması forex ve borsada olur
Bes buyuklere uygun degıldır
Kazanılan maksımum devlet katkısı vardır
Asıl onlara caZıp degıl
Sız ayda 100 lıranızı hem yatırım aracında deggerlendırıp hem yuzdw yırmıbes katkı saglayamazsınız ama bes buna ımkan saglar

Hanimefendi buyuklerden bahsettigim devlet ve bankalar ;)
Kac bin kisi bes yatiriyor
Kuzu gibi yatiyor mu bu paralar sizce ?
Bana uygun degil
10 yil sonra tekrar kiNusalim
Paraniz kac paraymis bi gorelim
Hatta 10 yilda degil 52 yasinda elinize kac para gecicek merak ettim simdi ...tabii ki toz pembe gozukecek olay
Ne yani yatirma kardes demez kimse

Hanimefendi buyuklerden bahsettigim devlet ve bankalar :KK66:
Bana uygun degil
Hatta 10 yilda degil 52 yasinda elinize kac para gecicek merak ettim simdi ...tabii ki toz pembe gozukecek olay
Bana uygun degil
Karsımdakını bıan fınans dılı ıle konusan bırı olarak dusundum nıyeyse buyuk dıyınce buyuk yatırımcıları dıyorsun sandım :)
Tabıkı herkes gorecek sıstem zaten zorunlu hale getırıyor
Devlet bırıkıme tesvık edıyor
Bes kotu bır sıstem degıl
Gorecegız

Bana uygun degil
Bes ıle ılgılı yanlıs bıldıklerınız var bence daha ıyı arastırın derım

Karsımdakını bıan fınans dılı ıle konusan bırı olarak dusundum nıyeyse buyuk dıyınce buyuk yatırımcıları dıyorsun sandım :)
Tabıkı herkes gorecek sıstem zaten zorunlu hale getırıyor
Devlet bırıkıme tesvık edıyor
Bes kotu bır sıstem degıl
Gorecegız

Finans dili ile konusmuyorum
Beyin bedava :D

ben çocuk hesabı açtırmıştım doğduğunda..hem kumbarası da var hatırlarsanız eski zamanlardan kalan demir olanlardan:):)
bayram harçlığıydı,doğumgünü hediyesi,kumbaradaki biriktirdikleri derken iyi oluyor.
fonda değerleniyor bankadaki para.bes te kesinti çok oluyor ve yğksek riski tercihi seçmezsen kazancı az.o yüzden ben bu yolu daha iyi buldum.
Benim çocuğum yok ama biz birikim hesabı açtık. Normal hesap faiz falan işlemiyor yani. Oraya atıyoruz her ay.

özellikle çocuğum için diye kenara hiç para atmadım. düşündüm ama çok da mantıklı gelmedi bana.
o yüzden diyorum ki Allah izin verir de emekli olursam emekli ikramiyem oğlumun.
şayet Rabbim yine bir evlat nasip ederse eşimin ki de onun olur.
gelgelelim o zamana kadar da birikim yapıp evimizi barkımızı alıp çocuklarımıza yük olmazsak daha ne olsun.
eşim bir de iş kurdu . maaşlı işi haricinde kalan zamanda oraya emek veriyor. şimdiki hızında ilerlerse o da çoluğumuza çocuğumuza kalacak. çok şükür yani.

Bes nasıl acaba kac sene odeyeceksınız ? Aylık kac lıra
Arada odeyemezsenız ne oluyor?

Bende tam bunları merak eıdyorum
Oglumun bankada gelecek garantılı hesabı var, bırde ben maasımın bır mıktarı ıle euro satın alıyorum. Boyle bırde kumbara sıstemı var

Bes nasıl acaba kac sene odeyeceksınız ? Aylık kac lıra
Arada odeyemezsenız ne oluyor?

Bende tam bunları merak eıdyorum
Oglumun bankada gelecek garantılı hesabı var, bırde ben maasımın bır mıktarı ıle euro satın alıyorum. Boyle bırde kumbara sıstemı var
cute zaten 1 ocak itibariyle zorunlu bes e geçiyoruz.. maaşoında otomatik kesilecek. o yüzden extra yaptırmaya gerek yok bence..brüt maaşının %3 ü kadrı prim olarak kesilecek.

Arkadaşlar merhaba
Çocuklarınız için geleceğe yönelik nasıl birikimler yapıyorsunuz
2 Yaşında oğlum var yaklaşık 1 yıldır BES ödüyoruz
BES sizce iyi bir birikim yolumu bunun dışında neler yapabiliriz siz neler yapıyorsunuz?

Ben kumbara içine elime ne geçse atıyorum .Bu 1 tl de olabiliyor 50 KURUŞTA 5 tl de YADA DAHA fazla... sonra onların ismine açtığım 3 aydan 3 aya olan banka hesabında biriktiriyorum . :)

Arkadaşlar merhaba
Çocuklarınız için geleceğe yönelik nasıl birikimler yapıyorsunuz
2 Yaşında oğlum var yaklaşık 1 yıldır BES ödüyoruz
BES sizce iyi bir birikim yolumu bunun dışında neler yapabiliriz siz neler yapıyorsunuz?
ben de bekarken bes yaptırmıştım yüksek de bir rakam ödüyordum ama 3 yıl sonra çıkma hakkım gelince çıktım, çünkü para değer kazanmıyor beste, vadelide, dövizde, altında kazandığı gibi günün ekonomik gelişmelerine uygun olarak değeri artmıyor, fonların hiç getirisi yok. ben doğmamış bebeğim için her ay maaşımı alır almaz onun için ayırdığım bir hesaba para atıyorum, o ayki durumumuza göre, doğumundan sonra da aynı şekilde devam etmeyi, bayramda seyranda verilen harçlıklarını, arada anneanne babaannelerin yapacakları yardımları da orada biriktirmeyi düşünüyorum, meblağ biraz artınca vadeliye çevireceğim veya döviz düşerse döviz hesabı açacağım. takılacak altınlarını da kendiminkilere karıştırmayacağım.

cute zaten 1 ocak itibariyle zorunlu bes e geçiyoruz.. maaşoında otomatik kesilecek. o yüzden extra yaptırmaya gerek yok bence..brüt maaşının %3 ü kadrı prim olarak kesilecek.
Ben ıstemıyorum deme sansım yok mu yahu ?
Ben zaten 5-6 senedır tc vatandasıyım yasım olmus 30
prım gunum 2300 kusur
emeklı olacagım yok, sgk'dan
ısıde bırakmayı dusunuyorum zaten son demlerımı yasıyorum nereden cıktı bu bes, ısten cıkarsam ne olacak
ben eskı elemanları baglamıyor dıye karar alınmıstı sanıyorum
Bırde ben bes'ı ege ıcın soruyordum acıkcası yanı 18 yasında gelınce maas olarak alsaydı harclıkları harıc ne bılım guzel olurdu ama 10 senede bırıken 125 tl bıle bana cok aman aman bı para gıbı gelmedı

Ben ıstemıyorum deme sansım yok mu yahu ?
Ben zaten 5-6 senedır tc vatandasıyım yasım olmus 30
prım gunum 2300 kusur
emeklı olacagım yok, sgk'dan
ısıde bırakmayı dusunuyorum zaten son demlerımı yasıyorum nereden cıktı bu bes, ısten cıkarsam ne olacak
ben eskı elemanları baglamıyor dıye karar alınmıstı sanıyorum
Bırde ben bes'ı ege ıcın soruyordum acıkcası yanı 18 yasında gelınce maas olarak alsaydı harclıkları harıc ne bılım guzel olurdu ama 10 senede bırıken 125 tl bıle bana cok aman aman bı para gıbı gelmedı
45 yaşındna küçüükler için zorunlu cute ne yazık ki.ama henüz kesin olmamakla beraber 3 aydan sonra ayrılabiliyormşusun.

Back
X