• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınız için birikim

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba
Çocuklarınız için geleceğe yönelik nasıl birikimler yapıyorsunuz
2 Yaşında oğlum var yaklaşık 1 yıldır BES ödüyoruz
BES sizce iyi bir birikim yolumu bunun dışında neler yapabiliriz siz neler yapıyorsunuz?

Şu an için öyle bi birikim yapmaya kalksak kızlarımın bütün ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanız biz birazcık zamana bıraktık bu konuyu

Arkadaşlar merhaba
Çocuklarınız için geleceğe yönelik nasıl birikimler yapıyorsunuz
2 Yaşında oğlum var yaklaşık 1 yıldır BES ödüyoruz
BES sizce iyi bir birikim yolumu bunun dışında neler yapabiliriz siz neler yapıyorsunuz?
Bence değil annem ve babamda yaptı sonra ise çıktılar belirli bir süreden sonra.Vadeli hesapta para biriktiririm ben olsam.

Bence degil cunku simdi biriktirdiginiz paranin 10 yil sonra ayni degerde olmadigi malum ..
Kus kadar paraya donusuyor..
Devlet bes e sevkedip parayi kullaniyor ..
Bizde saftirik gibi 100 lira biriktirsem falan filan diyoruz ..
Evet açıkçası böylede düşünüyorm
Ama hemen hemen tanıdığım tüm bankacılar kendileri için yaptırmış ki
Maaşının yarısından çoğunu yatıran bankacı biliyorum

Faydalı olduğunu söylediler yaptırdık
Ama gerçekten çocuk için iyi bir birikim mi yada başka neyi nasıl biriktirebilirim bilemedim
bankaya altın hesabı için talimat verin her ay
belli bir miktar gram altın alsın hesaba atsın ,
asıl mesele maas aldıgınız bankadan yapın kı siz fark etmeden birikim yapılmış olur

Evet açıkçası böylede düşünüyorm
Ama hemen hemen tanıdığım tüm bankacılar kendileri için yaptırmış ki
Maaşının yarısından çoğunu yatıran bankacı biliyorum
Sacma geliyor
Ben olsam altin alirim :)
Asla deger kaybetmez ..
Mesela isinizi kaybettiniz
Bes i odeyemiyorsunuz
Eeee iste 10 yil olmadi bik bik bi suru kesinti
Vergi
Olmuyor yani
Mantikli bulmuyorum ben

ben çocuk hesabı açtırmıştım doğduğunda..hem kumbarası da var hatırlarsanız eski zamanlardan kalan demir olanlardan:):)
bayram harçlığıydı,doğumgünü hediyesi,kumbaradaki biriktirdikleri derken iyi oluyor.
fonda değerleniyor bankadaki para.bes te kesinti çok oluyor ve yğksek riski tercihi seçmezsen kazancı az.o yüzden ben bu yolu daha iyi buldum.

bende yaptırdım ama sonuç nasıl olur bilmiyorum..yukarıda bi arkadaş şimdiki paranın 10 yıl sonrada aynı değerde olduğunu söylemiş ama bence yanlış her 100 tl 25 tl ekliyor aylık bunu 10 yıla vurduğunda baya bi birikim oluyor ben şimdilik bu düşüncede yatırmaya devam ediyorum hakkımızda hayırlısı..

ben çocuk hesabı açtırmıştım doğduğunda..hem kumbarası da var hatırlarsanız eski zamanlardan kalan demir olanlardan:):)
bayram harçlığıydı,doğumgünü hediyesi,kumbaradaki biriktirdikleri derken iyi oluyor.
fonda değerleniyor bankadaki para.bes te kesinti çok oluyor ve yğksek riski tercihi seçmezsen kazancı az.o yüzden ben bu yolu daha iyi buldum.
Çocuk hesabını hiç duymadım araştırayım:)

banka adı da vereyim gitsin:) iş bankasından yaptırdım..bir de eve çocuk dergisi geliyor,o kumbaraya bayılıyorum zaten..getirisi de fena değil.
Bizim maaş hesaplarımız orda çocuk hesabında farklı getiri var mı sadece yatırdığınız para kadar mı oluyor hesabınızda

bende yaptırdım ama sonuç nasıl olur bilmiyorum..yukarıda bi arkadaş şimdiki paranın 10 yıl sonrada aynı değerde olduğunu söylemiş ama bence yanlış her 100 tl 25 tl ekliyor aylık bunu 10 yıla vurduğunda baya bi birikim oluyor ben şimdilik bu düşüncede yatırmaya devam ediyorum hakkımızda hayırlısı..

Aylik 3600
10 yilda 36000
Devlet katkisiz ..
10 yil onceki 36000 le simdiKi 36000 i bi dusunun :)
Bi degeri yok yani ..
On yil once altin 28 liraymis
Simdi 131 lira ..
Hangisi mantikli ?

Back
X