• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar arası taciz , kızım tacize uğradı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üniversitelerde bölümü yok diye okumuş bir yerde. Bölüm olmayınca meslek de olmuyor sanıyor.
Böyle yarım yamalak bilgiler ile bir de 10 sayfa ahkam kesmiyorlar mı başkası adına utanmak denilen şey tam olarak böyle işte. Bir de çocuğa karşı şiddeti ballandıra ballandıra övmüş. Bilmiyor ki suçu ve suçluyu övmek diye bir suç var Ceza kanunlarında. Birgün biri mahkeme duruşma davetiyesini yollar evine o zaman öğrenir..

O kadar iğrenç bir insansınız ki ben o çocuğun annesi olsam size meydan dayağı atardım.
Yetmezdi dinlene dinlene yine döverdim sizi.
En az 3 gün hastanede yatardınız

Sizi öyle bir döverdim ki bir daha o ellerinizi eskisi gibi asla kullanamazdınız.
O leş ellerini masum cocuklardan çek !
sapık diye senin zihniyetine derler.
7 yasında bir çocuk nasıl taciz edebilir o yasta pipisi bile işlemini yapmıyor
😔kendiside tacize ugramis kucukken o anki pisikolojiyle ama tabiki yanlis bir tepki aslinda yine kendisi suclu 3 ve 7 yas cocuk arkadas olmamali

Taciz ve tecavuz ozellikle kucukten bir sekilde maruz kalan anneler cok hassas oluyor bu cok normal ve lanet olsunki her kadin tacize ugramistir ve asla ama asla istemezki kendi cocugu bunu yasasin konu sahibini yadirgamadan once dinleyin benim oglum bunu yapsa ben geregini yaparim
konu sahibi tecavüze bile uğramış olsa! Allah korusun başka çocuğu da uğramış olsa! kimsenin 7 yaşındaki çocuğuna el kaldıramaz. o çocuk için kötü söz konuşamaz. kendisi ceza alır, çocuğu belki elinden alınır ama o 7 yaşındaki çocuğa hiçbir işlem yapılamaz.

Sapık çocuklar yetiştirmeyin ve gölge etmeyin yeter. Başkasının vücuduna dokunmamayı, kişisel alanına girmemeyi öğretemeyen beceriksiz anneler, burda aman canım ne var diyor.

Aman canım ne varsa, senin çocuğuna da yapılsın diyorum, kıyamet kopuyor.

Aman canım ne var değil, insan olmayı öğreneceksiniz
Şu tipe zahmet edip bişey yazmayın yaw. Gitsin kumda oynasın .valla harcadığınız zamana ve enerjiye yazık. Kidem de bi fincan kahve içem :kahve:

Böyle yarım yamalak bilgiler ile bir de 10 sayfa ahkam kesmiyorlar mı başkası adına utanmak denilen şey tam olarak böyle işte. Bir de çocuğa karşı şiddeti ballandıra ballandıra övmüş. Bilmiyor ki suçu ve suçluyu övmek diye bir suç var Ceza kanunlarında. Birgün biri mahkeme duruşma davetiyesini yollar evine o zaman öğrenir..

Çıkıntılık yapmak büyüklük taslamak istedi karşısına sağlam kayalar çıkınca susup oturdu totişinin üstüne.
Yazdığı mesajları kibleyin de bir süre bu zihniyet uzak olsun en azından.

😔kendiside tacize ugramis kucukken o anki pisikolojiyle ama tabiki yanlis bir tepki aslinda yine kendisi suclu 3 ve 7 yas cocuk arkadas olmamali
Valla kusura bakmasın 7 ve 3 yaslarında çocukların ki taciz değil meraktır.

İnsanın aklına başka seyler geliyor
Nasıl bir zihniyeti var acaba çocuklar üzerinden pis pis varsayım yapıyor
bu kadar travması varsa eve erkek cocugunu da sokmazdı
var bu işte bisey

Oncelikle o aileyle iliskini kes polis bisey yapmaz oda cok kucuk ve meraktan yapilan seyler

Sinirini hirsini okadar iyi anliyorumki cocugu dövmene kizamicam bile o an ben yakalasam kucuk kizimi o halde her anne ayni tepkiyi verir insallah kiziniz unutur
Çocuk dövmek çözüm değildir hanımefendi. Dayak çocuğu daha arsz yapar.. Dayak yiyer çocuk inat eder yaptığının yanlş olduğundan ziyade dayak yediği için inatlaşr.. Ortada bir yanlş varsa konuşursun anlatrsın takip edersin eğer aynı yanlşı birdaha yaparsa pedagoğa götürürsün.. Şiddet uygulayamazsn.. hele başkasnn çocuğuna hç yapamazsın.. Annesiyle konuşup beraber çocuğa hatasnı anlatrsn ve bundan dolayı birdaha çocuklarınızı yanyana getirmezsiniz kendi çocuğunuza da mahremiyeti anlatrsnz olur biter.. Şiddet yanlışı doğrur lütfen..

Ne hakla o çocuğu dovebilirsiniz . Annesine de yazıklar olsun " daha çok dovseydin " dedigi için.

Bu şekilde sorunları çözen iki ebeveyn.

once kendinizi dovseydiniz 3 yaşındaki çocuğun 7 yaş ile birlikte sürekli oynattiginiz için.

Yatakta gördükten sonra devam ettiginiz için.

alacaktin çocuğu karşına konusacaktin, anlatacaktin doğruyu ve bir daha yalnız birakmayacaktin ikisini.

annesinin yerinde olsam darp raporu alırım.

evet canınız yanmış, evet çok kötü bir şey gormussunuz ama vurmaya hakkınız yoktu cocuga. Çözüm dayak değil.

Gereği nedir peki?
Geregi oglumun asla izin almadan bir baskasinin bedenine ve camasirlarina dokunmamasi gerektigini anlatir ve yaptiginin yanlis oldugunu soylerdim bu arada oglum 8 yasinda ve ben barbi bebekleri operken gordumde anladim cinsel durtulerinin basladigini onceden aldim önlemimi kiz kardesi dahil hicbir karsi cinse veya erkege asla izni olmadan dokunmamasi gerektini ve eger zorlarsa ona buyuk zarar verecegini bunun cezasi oldugunu ve cekmesi gerektini zaten biliyor yasamamiza gerek yok önlem alalim yeter

Tamam. Umarım bir de kızınız olur, oğlunuz kızınıza yapar. Aman canım çocuk işte der geçersiniz. Bunu diliyorum sizin için :))

O kadar sayfa okudum hala çocuğun bir şey yaptığına dair yazı göremedim. 7 yaşındaki çocuk ne anlar taciz tecavüzden. Kızımın pijamasını indirmiş yazmış konu sahibi. Ne yapacaktı 7 yaş çocuğu tecavüz mü edecekti? Böyle bir şey fizyolojik olarak imkansız. Ama siz gerçekten kötü kalplisiniz. Çocuğunuz yok belli dilerim olmaz da. Çocuk psikolojisi ve bedensel gelişiminden bihaber insanların kalkıp burda ahkam kesmesi gerçekten komik. Yazık ki doktora yapıyorsunuz. Eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır dedikleri doğruymuş, sizi görünce bir kez daha anladım.

Çocuk dövmek çözüm değildir hanımefendi. Dayak çocuğu daha arsz yapar.. Dayak yiyer çocuk inat eder yaptığının yanlş olduğundan ziyade dayak yediği için inatlaşr.. Ortada bir yanlş varsa konuşursun anlatrsın takip edersin eğer aynı yanlşı birdaha yaparsa pedagoğa götürürsün.. Şiddet uygulayamazsn.. hele başkasnn çocuğuna hç yapamazsın.. Annesiyle konuşup beraber çocuğa hatasnı anlatrsn ve bundan dolayı birdaha çocuklarınızı yanyana getirmezsiniz kendi çocuğunuza da mahremiyeti anlatrsnz olur biter.. Şiddet yanlışı doğrur lütfen..
Kesinlikle haklisin umarim yasamazssiniz

Neden olmamalı? Çok güzel bir çocukluk geçirdim, benden küçük kardeşim var hep beraber sokağa çıkar güzel güzel yaşı bizle çok uzak olmayan çocuklarla oynardık. İp atlama, yakar top, dombilis, evcilik, evden getirdiğimiz domates salatalık vb malzemelerle piknik, boncukçudan aldığımız boncuklarla takı tasarımı, saklambaç, sek sek, çamurdan pasta ve ya başka materyaller yapma vs vs. Ama annem hep camdan bizi seyrederdi. Çatışmalar yaşar ve yine kendimiz çözerdik. Hiç bir sorun olmadı yani.

Valla kusura bakmasın 7 ve 3 yaslarında çocukların ki taciz değil meraktır.

İnsanın aklına başka seyler geliyor
Nasıl bir zihniyeti var acaba çocuklar üzerinden pis pis varsayım yapıyor
bu kadar travması varsa eve erkek cocugunu da sokmazdı
var bu işte bisey
Evet tabiki merak zaten ama o kendisi hala taciz oldugu yerde kalmis aslinda belkide kendini taciz edene vurur gibi vurdu gücü yetene malesef

Kesinlikle haklisin umarim yasamazssiniz
Hiçkimsenin çocuğu yaşamasın böyle şeyler.. Benim bebeğim daha 3 aylık.. ben şimdiden dikkat etmeye çalışıyorum herşeye.. şimdiden dokunulmaz ellenilmes kimsenin ayınnda bez açılmaz diyorum ki hep bunları duysun bilinçlenmeye başlarken de bunları duyarak bilinçlensin..

Neden olmamalı? Çok güzel bir çocukluk geçirdim, benden küçük kardeşim var hep beraber sokağa çıkar güzel güzel yaşı bizle çok uzak olmayan çocuklarla oynardık. İp atlama, yakar top, dombilis, evcilik, evden getirdiğimiz domates salatalık vb malzemelerle piknik, boncukçudan aldığımız boncuklarla takı tasarımı, saklambaç, sek sek, çamurdan pasta ve ya başka materyaller yapma vs vs. Ama annem hep camdan bizi seyrederdi. Çatışmalar yaşar ve yine kendimiz çözerdik. Hiç bir sorun olmadı yani.
Devir degisti hanimefendi sizin cocuklugunuz esittir benimki eskiden TV yoktu varsada bakmazdik 7 yasindaki cocukta telefon var nabio goruyo bakiyo yapmak istiyor biz butun gun yaptimiz en kötü sey erik agacindan erik calmakti ve bence 3 yas daha bebek sayilr 7 yas okul cocugu farkli tecrubeleri var

Hiçkimsenin çocuğu yaşamasın böyle şeyler.. Benim bebeğim daha 3 aylık.. ben şimdiden dikkat etmeye çalışıyorum herşeye.. şimdiden dokunulmaz ellenilmes kimsenin ayınnda bez açılmaz diyorum ki hep bunları duysun bilinçlenmeye başlarken de bunları duyarak bilinçlensin..
Hah kilit nokta bu bazi aileler yasadiktan sonra onlem aliyor bazilari bilincliler erkenden

şuan ortada 2 travmalı çocuk var :KK57: :KK57: tabiki kız erkek ayırt etmeksizin çocuğumuza vücudunu, istemediği birşeyi kimsenin yapamayacağını,vücut bütünlüğünü, dokunulmazlığını anlatacağız. ama karşıdaki de çocuk.. onda da o bilinç yok ki! sizin bu tavırlarınızla kızınızı ileride umarım vajinismus ve benzeri daha önemli problemler beklemez:KK57::KK57:

Geregi oglumun asla izin almadan bir baskasinin bedenine ve camasirlarina dokunmamasi gerektigini anlatir ve yaptiginin yanlis oldugunu soylerdim bu arada oglum 8 yasinda ve ben barbi bebekleri operken gordumde anladim cinsel durtulerinin basladigini onceden aldim önlemimi kiz kardesi dahil hicbir karsi cinse veya erkege asla izni olmadan dokunmamasi gerektini ve eger zorlarsa ona buyuk zarar verecegini bunun cezasi oldugunu ve cekmesi gerektini zaten biliyor yasamamiza gerek yok önlem alalim yeter

Onu sormuyorum. Çocuğunuz konudaki çocukla yaşıt. Böyle bir davranışta bulunsa gerekeni yaparım dediğiniz gereken nedir? Aynı davranışı oğlunuz sergilese üstüne dayak yese ne yapardınız? Muhteşem konuşmalar yapsanız da merak duygusuna yenilip yapma ihtimali çok yüksek. Henüz muhakeme becerileri gelişmedi çünkü.

8 yaşındaki çocuğun cinsel dürtüleri başlamaz. Merak o? Allah aşkına çocukların gelişim evrelerini bir okuyun anne olduğunuzda.

Benim çocuğumu biri öyle dövecek öyle mi, nasıl süründürürüm ben onu mahkeme mahkeme görür o kişi!!
Bu davayı mahkemeyi gören devlette çocuğu nasıl gonderirsin başkasının evine nasıl yanlız bırakırsın diye elinden alır, iki tarafta bı güzel ceza alır otururdu bence.

İşte diyorum ki, buna maruz kalan bütün çocuklara yazık. Ve tacizi normalleştirmeyin diyorum.
Burada normalleştiren bir yorum okumadım. 7 yasindaki oyun çağı çocuğun bu davranışı sergilemesi onun anne babasının ürünüdür kim bilir neye maruz kaldi.. yaşı 7 olduğu için zaten bu tepkiler. İnan büyük olsaydı daha başka olurdu. Yaşına uygun olmayan şeyler izlemiş TV de. Ya da ailesinde... Onun annesine güzel bir ders vermek lazımdı çocuğaysa sadece kizsa yeterliydi. Herkes bunu anlatmaya çalıştı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X