Çocukla ev temizlemek nasıl yapılır?

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.928
118.986
598
35
Merhaba arkadaşlar.
9aylik kızım var ama evi dipkose yapamıyorum siz nasıl yapıyorsunuz?
Çocukla ev temizlemek zor olmuyor mu?
Dipkose temizliği komple nasıl yapılır?.
Nasıl temizlenir sizden tecrübe ve bilgi almak istiyorum...
Yardımları için teşekkür ederim:)

Ben cocuklar uyudugunda yapiyorum.Oglen uykusuna yatarlar 1 gibi 2 saat uyusalar bile evimi supuruyorum siliyorum toz aliyorum.sonra 5 gibi yine uyurlar bu sefer yemegimi yaparim.Tabi bu sirada kirlileri atarim makineye onlarda yikanir bu sure zarfinda aksam uykusuna gectiklerindede asarim hal olur.ütu varsada haftada bi onlarida yaparim gunluk tuvalet banyoda dezenfekte ederim.Duzenini ayarlarsan hallolur.

Ben çocuk uyurken yapıyordum genelde zaten çocuğun olmadığı zamandaki gibi bir kerede bitirmek mümkün degil

Ben çocuk uyurken yapıyordum genelde zaten çocuğun olmadığı zamandaki gibi bir kerede bitirmek mümkün degil
Çocuk varken çok zor oluyor çocuk yokken de pek iş yapmazdım ama hepsi pratikliği çocuk olunca değişti affedersen ev b.k götürüyor

Ben her gün bir odayı yapıyordum uyku saatinde. Camları silmekle başlayıp dip köşe çekip sil süpür en son kapıları silip çıkıyordum. Çocuk olunca bütün evi birden kaldırmak mümkün olmuyor.

Kızım da uyku düzeni iyi değil ya en az 30dk uyuyor 30 dk içinde hepsini halledemiyorum nasıl olucak

Biz birlikte yapiyoruz. Her gun mutlaka temizlik yaptigim icin cocuk da alisti kendince bana yardim ediyor. Tamamen alistirmaniza bagli bir sey. Surekli temizlik yapiyorsaniz zaten o da dahil olacaktir buna. Ayda yilda bir yapiyorsaniz rahat vermeyebilir. Dip kose de zor degil,oda oda tamamlayarak yaparsaniz daha kolay biter zaten. Elektrikli supurgeyle once supurursunuz,sonra yerler elle silersiniz bir defa. Camlari cerceveleri silersiniz. Sonra temiz su hazirlar yerleri tekrar silersiniz. Odanin aksesuarlarini silersiniz,raf veya dolap vs varsa indirir temizlersiniz. Aynalari silersiniz en son da kapiyi silersiniz sonra odadan cikarken kapiyi kapatirsiniz temiz kalir. Banyo tuvalet ve mutfak zaten her gun mutlaka silinmeli kucuk cocugunuz varsa. Ayrintili temizlikte haftada bir yapsaniz yeterli.

Dip köşe temizlik yapmayalı çoook zaman oldu.
5,5 yaşında bir kızım var ve bir de hamileyim.
Pislik içinde kalmayacak şekilde silip süpürüyorum, bazen annem bazen eşim yardım ediyor.
En büyük temizliğimi tam bir sene önce taşınırken yapmıştım. Şimdi peyderpey yapıyorum.
bir günü mutfağa ayırıyorum mesela, ertesi gün camları siliyorum gibi gibi. En son ocak ayında bebeğimi kaybettiğimde hayatta hiç bir şeyin candan kıymetli olmadığını idrak ettim.
Olduğu kadar yapıyorum ve kendimi hiçç yormuyorum.
Kendimi parçalarcasına temizlik yapmaktansa kızımla kocamla vakit geçiriyorum.

esasen şimdi daha kolay

zira henüz hareketli değil

uyanıkken de sen devam et öbür odada temizliğe

yatağında biraz mıkırdansın

bazen süpürge sesi ile uykuya da devam ediyorlar

esasen şimdi daha kolay

zira henüz hareketli değil

uyanıkken de sen devam et öbür odada temizliğe

yatağında biraz mıkırdansın

bazen süpürge sesi ile uykuya da devam ediyorlar
2ay sora ise basliycam bakalım o nasıl olucak

Hamilesin bence iş yapma eşin annen yapsın bende hamileyken hiç iş yapmadım eşim yaptirmiyordu can daha önemli. Bebeğini neden kaybettiniz
Bende o evlat acısını çok iyi biliyorum

Hamilesin bence iş yapma eşin annen yapsın bende hamileyken hiç iş yapmadım eşim yaptirmiyordu can daha önemli. Bebeğini neden kaybettiniz
Bende o evlat acısını çok iyi biliyorum
Yok zaten artık olduğu kadar yapıyorum.
Süpürge açıyorum, vileda ile siliyorum.
genel olarak zaten düzenliyizdir, çekmece ve dolaplarım pek dağılmaz.
Sehbaların v.s. tozunu kızım alıyor.
Eşim senenin bu dönemi çok yoğun oluyor, işleri çok sıkı.
Ama sağolsun yardımcı olmaya çalışıyor.

Canım Allah bağışlasın evladını..

Benim kızım doğmadan önce evi 1 günde hallederdim dip köşe dediğim camlar perdeler koltuk altları dolaplar ciddiyim saat sabah 10 gece 11 e kadar temizlik yapardım.

Kizim doğdu maalesef o düzen gitti 2.5 yıldır ben büyük temizliği 4 güne bölüyorum. 1 gün yatak odası 1 gün oturma odası diye hergün bir odayı dip köşe temizlerim.

Normal temizliği haftanın 3 gününe bölüyorum pazartesi halıları komple kaldırıp dip köşe silip süpürüyorum çarşamba ve cuma günleri ise sadece silip süpürüyorum. Ayda 1 genel temizlik yaparım büyük temizlik yani :) haftanın her günü evi süpürüyorum küçük çocuk olunca çabuk kirleniyor maalesef.

Dip köşe ne? Dip köşe temizlik ne? Çocugun ne olduğunu biliyorum, onda sıkıntı yok. Şu kısa boylu, uyku düşmanı canavarları diyorsunuz. Onları biliyorum da son 7 yıldır ötekileri unuttum.

Akşam yapamam çok yoruluyorum bebek uyuyunca bende uyuyorum zaten iki saate bı uyanıyor
Anladim arkadasim.Arkadaslarinin dedigi gibi yarim saate uyusa bir odadan basla sik supurme isi yarim saatini almaz zaten.Babasi evde olugu zama emanet et dip kose yaparsin sadece

Ben kizim uyanikken yapiyorum oda alisti hic sorun cikarmiyo cok sukur.yurumuyorsa rahatca yapabilirsiniz.tabi bebeginizin huyunada bagli ama alistirin bence

Cok zor oluyorsa her gun bir odayi oglen uykusundayken temizlesen yeter.
1 saat bir odanin detayli temizligi icin yeterli.

Kendi temizligimi yapacagim gunden bir gun evel banyo ve mutfagi temizleyip tamamliyorum.
Ertesi gun tum evi supurup once en cok kullandigim iki odayi temizliyorum. Bazen kalan odalari ertesi guns atiyorum, bazen ayni gun bitiriyorum. Tamamen size kalmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…