• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukla ev temizlemek nasıl yapılır?

4 aya kadar slingle sonrasında da kanguru ile yaptım. Kanguruyu sırta tanıyorum, rahat oluyor. Genelde iş yaparken uyuyakalıyor zaten sonra yatağına bırakıp kahve içiyorum.
Mutfak dolabı silmek gibi in çık bir şey varsa yere örtü serip takip ederek yiyecek bir şeyler veriyorum.

Yapmıyorum.
Özellikle yaklaşık 1 aydır b.k içindeyiz.
Haftada bir kadın geliyor aslında, yokluğunda temizlik yapmama rutinimi bozmadım.
Hayat düsturum: seni strese sokacak şeylerden uzak dur.
Temizlik bende stres yapıyor.

benim kizim suan14aylik 9 aylikken falan yurutece koyardim temizlikyaparken supurge paspas falan bakarken hallederdim uykusu cok hafifti cit ciksa uyanirdi
Oncw halilari komple supurup kaldirirdim ardindan oturma odasinda koltuk altlarini cekip sil supur camlar hemen silerdim toz al haliyi ser cik bu moddaydim
Tabi beni kv alt katta cok skisirsam ona verirdim kizimi o bakardi cokyardimci olurdu sagolsun :)

Merhaba arkadaşlar.
9aylik kızım var ama evi dipkose yapamıyorum siz nasıl yapıyorsunuz?
Çocukla ev temizlemek zor olmuyor mu?
Dipkose temizliği komple nasıl yapılır?.
Nasıl temizlenir sizden tecrübe ve bilgi almak istiyorum...
Yardımları için teşekkür ederim:)
Az önce bitirdim temizliği. Benim de bebeğim 9 aylık. Evi süpürdüm, yerleri sildim ve toz aldım. Örümceğine koydum bebeğimi, camları açtım diş kemirme zımbırtılarından verdim eline:) o etrafımda dönüyor ben temizliyorum. Arada mızırdanınca şarkı söylüyorum dinliyor, dikkat kesiliyor falan. Böyle işte.

Ben 2 yaşa kadar hafta da bir gündelikçi çağırdım şimdi 3 yaşında sayılır ayda bir çağırıyorum haftada bir oğlumla birlikte sil süpür temizliyorum tabi normalde 2 saate bitecek iş akşama kadar devam ediyor

Merhaba arkadaşlar.
9aylik kızım var ama evi dipkose yapamıyorum siz nasıl yapıyorsunuz?
Çocukla ev temizlemek zor olmuyor mu?
Dipkose temizliği komple nasıl yapılır?.
Nasıl temizlenir sizden tecrübe ve bilgi almak istiyorum...
Yardımları için teşekkür ederim:)

Benim 2 tane oğlum var, biri 3,5 yaşında diğeri ise 10 aylık.
Büyük için TRT çocuk kanalını açıyorum, ona anlatıyorum bak şimdi ben temizlik yapıcam sen burada otur.
Diğer ufaklığı da yürütece koyuyorum.
Önce evi süpürüyorum dip köşe, ufaklıkta peşimde koşturuyor tabii ki yürütecinde.
Onu da sağa sola kaydıra kaydıra yapıyorum süpürgemi...

Daha sonra illa bir tanesi ile ilgilenmem gerekiyor, ya tuvaleti gelir büyüğün, ya birşey ister.
Ufaklık altına yapar vs. gibi onlarla ilgileniyorum.

Daha sonra tozları alıyorum.
Suyu genelde onların erişemeyecekleri yerlere koyuyorum.
Büyük oğlum anladığı için artık, ona anlatıyorum ellememesi gerektiğini suyun deterjanlı olduğunu vs.
Bazen büyük oğlum "bende temizlik yapacağım" diye tutturuyor.
Eline kuru bez veriyorum "hadi istediğin yerleri silebilirsin sende" diyorum.
Bana çok zararı olmuyor ama kendi çapında büyük iş yapıyor...

Büyük oğlumu ve ufaklığı genelde aynı saatlerde uyutuyorum.
Onlar uyurken siliyorum yerleri.
Çünkü ikisi de anlamıyor sildiğim yerlerde geziniyorlar, hem temizliğim tamamlanmamış oluyor bu sefer, hem de ayakları ıslanıyor kızıyorum. Bu anlamda çözümü böyle buldum.

Geri kalan ufak tefek fazla gürültü olmadan yapacağım işleri onlar uyurken yapıyorum.

Tabii ben çalışan bir anneyim, temizliğimi genelde Cumartesi günleri yaparım.
Her temizlik yaptığımda da derin girerim, 2 ufaklık olunca ister istemez böyle yapmak gerekiyor.
Eşim evde olduğunda bana aşırı yardım eder, en azından çocukları oyalayabiliyor.
Büyük oğlumu uyutabiliyor vs. gibi...

Benim 2 tane oğlum var, biri 3,5 yaşında diğeri ise 10 aylık.
Büyük için TRT çocuk kanalını açıyorum, ona anlatıyorum bak şimdi ben temizlik yapıcam sen burada otur.
Diğer ufaklığı da yürütece koyuyorum.
Önce evi süpürüyorum dip köşe, ufaklıkta peşimde koşturuyor tabii ki yürütecinde.
Onu da sağa sola kaydıra kaydıra yapıyorum süpürgemi...

Daha sonra illa bir tanesi ile ilgilenmem gerekiyor, ya tuvaleti gelir büyüğün, ya birşey ister.
Ufaklık altına yapar vs. gibi onlarla ilgileniyorum.

Daha sonra tozları alıyorum.
Suyu genelde onların erişemeyecekleri yerlere koyuyorum.
Büyük oğlum anladığı için artık, ona anlatıyorum ellememesi gerektiğini suyun deterjanlı olduğunu vs.
Bazen büyük oğlum "bende temizlik yapacağım" diye tutturuyor.
Eline kuru bez veriyorum "hadi istediğin yerleri silebilirsin sende" diyorum.
Bana çok zararı olmuyor ama kendi çapında büyük iş yapıyor...

Büyük oğlumu ve ufaklığı genelde aynı saatlerde uyutuyorum.
Onlar uyurken siliyorum yerleri.
Çünkü ikisi de anlamıyor sildiğim yerlerde geziniyorlar, hem temizliğim tamamlanmamış oluyor bu sefer, hem de ayakları ıslanıyor kızıyorum. Bu anlamda çözümü böyle buldum.

Geri kalan ufak tefek fazla gürültü olmadan yapacağım işleri onlar uyurken yapıyorum.

Tabii ben çalışan bir anneyim, temizliğimi genelde Cumartesi günleri yaparım.
Her temizlik yaptığımda da derin girerim, 2 ufaklık olunca ister istemez böyle yapmak gerekiyor.
Eşim evde olduğunda bana aşırı yardım eder, en azından çocukları oyalayabiliyor.
Büyük oğlumu uyutabiliyor vs. gibi...
Maşallah ya çok zor olmuyor mu iki çocukla bide calisansin ben de çalışan bir anneyim ücretsiz izine ayrıldım iki ay sora is başı. Tek çocuğa bile zor bakıyorum affedersin ev bk götüruyor İnankı çok yoruluyorum ben :KK43:

Maşallah ya çok zor olmuyor mu iki çocukla bide calisansin ben de çalışan bir anneyim ücretsiz izine ayrıldım iki ay sora is başı. Tek çocuğa bile zor bakıyorum affedersin ev bk götüruyor İnankı çok yoruluyorum ben :KK43:

Zor oluyor ve gerçekten çok yoruluyorum.
Bitmiyor çünkü, bir yerden toplayıp diğer yerden dağılıyor çoğu zaman.
Fakat şansım misafir odası ile oturma odası ayrı.
Genelde misafir odasını tertipli ve düzenli tutuyorum, oturma odasını da günlük toparlıyorum da, ne kadar toparlasam da illa dağılıyor.
Bir de mutfak ve banyoyu günlük temizliyorum, yoksa ucu kaçıyor.

Back
X