Çocukla boşanmak ne kadar doğru ?

Degismesigerekenler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2019
15
9
33
Merhaba ,3 yıllık evliyim eşimle birbirimizi pek tanımadan evlendik .Evliliğimin ilk aylarında iddia oynuyordu .Araba almak için altınları bozdurduk tüm parayı gizlice iddiaya yatırıp kaybetti boşanmak istedim hamile olduğumu öğrendim bir şans daha verdim.
Doğumuma bir ay kala aldığı maaşını yine iddiaya yatırdı Doğum masraflarımı kendim karşıladım..

Ailesi yardımcı oldu zora düştüğümde.Doğumumda bilezik taktı annesi vs. Halada destek olurlar mahcubiyetlerinden.

Eşim çok sinirli hakaret küfür hepsi var .İddiayı bıraktı oğlumuz doğduğundan beri ama hiçbir konuda anlaşamıyoruz sürekli didişme halindeyiz.İkimizde alttan almıyoruz çünkü bende bıkmışlık var .Cinsel anlamdada duygusal anlamdada hiçbirşey hissetmiyorum artık .

Oğlum 2 yaşında .Boşanmak istiyorum ama oğluma gözü gibi bakacak kimse yok ben çalışırsam. Ailemin evindede rahat edemeyeceğim biliyorum türban baskısı yapılacak sen dulsun öyle yapma böyle yapma denilecek .

Sormak istediğim boşansam ne kadar nafaka alırım nasıl geçinirim var mı çocuğuyla kendi yaşamını sürdürebilen örnek güçlü kadınlar :)

2.5 sene oldu ayrılalı bosandigimda çalışmıyordum. Ailemle beraber yaşıyorum suan gayet iyi bi işim var. Nafakada almıyorum. Çocuğuma ailem bakıyor cok şükür her ihtiyacını karsilayabiliyorum. Aile baskısı evet olabiliyor. Ilk zamanlar bende yasadim aman dikkat et aman ne derler ama zamanla onlarda alışıyorlar bi orta yol bulunuyor

Boşanma tecrübem olmadığı ve çevremdeki boşanmış kadınların nafakaları ile ilgilenmediğim için bir bilgim yok ama eşinizin maaşı vs. üzerinden hesaplanacağı için artık ona göre biraz nafaka üzerine yazılar okur bilgi edinir, en düşük-en yüksek halini hesaplayabilirsiniz diye düşünüyorum. Kaçta kaçı oluyor vb.
Avukat arkadaşlar da konunuzu görürse yardım ederler gerçi.

Hayırlısı olsun, Allah kolaylık versin diyeyim.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim

Şuan tam bende aynı durumdayım 22 aylık biraz daha sabrediyorum
Araba parasını iddiaya yatırmak nedir yuh ya huylu huyundan vazgeçmez
Nafaka miktarı eş kişinin maddi durumuna bağlı sanırım
Peki o boşanmak istiyor mu
Çocuğunuzu kreşe verip ise girmek en mantiklisi

Çok sevindim adınıza inşallah bende oğlumla yeni bir hayat kurabilirim

Ben boşanıcam deyince hergün asık surat görmek istemiyorum boşanırsan boşan diyor ama gece gelip sarılıyor filan .ama değişmeye çalışmıyor değişeceğine de inancım yok zaten

Önce cocugu kreşe verirsin sonra bir işe girersin ankarada tam Gün 1000 yaşadıgın yerde dha uyguna bulursun belki cnm asgariyle yapamam diosan kaymakamlıga başvurursun onlarda yardımcı oluyo sonra da gül gibi geçinip gidersiniz Allahım kullarına yardım eder inşallah ❤ ❤

içime su serptiniz çok teşekkürler inşallah

Canım önce eşin 2 yıldır kumar oynamıyor madem bitirmiş bunu dillendirmen garip geldi. Madem kumarla ilgili olanı affetmişsin o zaman unutacaksın.

Nafakayı maaşa göre alırsın çocuk içinde alırsın ama eşinin maaşı düşükse çok komik rakamlar görebilirsin.

Tartışmaların iki taraflı ve alttan almama ile ilgili olduğunu söylemişsin bence düzeltmeye çalışsan fena olmaz. Üniversite mezunları açıkta geziyor öyle kaymakamlık valilik para savurmuyor 100 lira alırsın ben bunu nereye harcasam diye kendinde şaşarsın. Öyle asgari ücretle bir de çocuk 1000 lira kreşe sadece vereceksin. Kira su elektrik giyim??

Kısadan sana şunu sorayim ayrılınca hayatının daha iyi olacağına inanıyor musun?

ben baba evine geldim bugün. 9 aylık bir oğlum var. Iş aramaya çıkacağım yarın sonra ufaktan paramı toplayıp ayrı eve geçeceğim. Bebeğime analığım bakacak. Inşallah çok güzel hayallerim var. Bazen gitmek inanın kalmaktan daha kolay. Herşeyi bitirmişsiniz vlbizim gibi. Evladınızın öyle bir ortamda daha kötü olacağını düşünüyorum.

Bazen arkanıza bakmamak gerek bunu öğrendim bugün bir kez daha. Içim acıyor uyuyamıyorum ama ağlamıyorum da. Kaybettiklerime değil de kazanacaklarıma seviniyorum. Kendim için oğlum için hep mücadele vericem. Biz kadınlar aslında o kadar güçlüyüz ki isteyipte yapamayacağımız hiçbirşey yok. Lütfen inanın..

Oğlunuz büyükmüş benimkinden kreşe verebilirsiniz. Bir müddet aile ile kalıp para toplayıp ayrılabilirsiniz.

Benim tek temennim oğlum ve kendime huzurlu mutlu sıcacık minicik bir yuva kurmak. Ve kendimde o gücü bugün gördüm. Omuzlarımdan koca bir yük kalkmış gibi hissediyorum. Evet biraz buruğum ama bu günler geçecek.

Oğlumla her huzurlu sabaha uyandığımda iyi ki diyeceğim. Bu adımı iyi ki attım. Şimdi daha mutluyuz.

Sizi mutlu etmeyen üzen herşeyden kaçın. Bir hayat kurmak belki zor ama şöyle düşünün evlenirkende yeni bir hayat kuruyordunuz. Ne kadar zor olabilir ki. Insanlar en fazla 1 ay konuşr ailen en fazla 1 yıl konuşr ama sen huzurlu mutlu koca bir ömür kazanmış olacaksın.

Şimdi dik dur ve ben yapabilirim de. Bir kadının isteyipte yapamayacağı hiçbirşey yoktur kendinize inanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…