Çocukken Tacize Uğradığını Söyleyenlere İnanın Lütfen

Merhaba,
Eşim üniversite mezunu olmamı değil, üniversite okuyor olmamı kompleks yapmıştı. 18 yaşımda üniversiteye başlar başlamaz evlendim. 21 yaşımda mezun olduktan sonra boşandım. Yani öğrencilik hayatım boyunca evliydim. Umarım şimdi kendimi daha iyi ifade edebilmişimdir.
Yorumunuz için teşekkür ederim
Sonradan öyle olduğunu düşündüm ben de. Teşekkür ederim cevabın için.

Bu konularda çocuk psikologları en doğru yönlendirmeyi yapacaktır. Ben anne değilim. Elbette siz annelerle empati kuramam. Sadece bir öğretmenim. Ve öğrencilerimin canının yanmaması için ne gerekirse yaparım. Size ancak kendi çocukluğumda yaşadıklarımdan yola çıkarak tavsiyede bulunabilirim. Lütfen çocuklarınıza yalan söylemeyi öğretmeyin. Ne yaparsa ne yaşarsa yaşasın, onu sevmeye devam edeceğinizi bilsin. Anne-baba birlik olun. O henüz kendi bedenini korumayı bilmezken, bebeğinizi kimseye emanet etmeyin. Bakıcınız varsa eve güvenlik kameraları yerleştirin. Anne ve kayınvalidenizi başınızın tacı yapın. Onların tecrübelerinden yararlanın. Çocuğunuz kendi evinden başka bir yerde, yanında siz olmaksızın yatıya kalmasın. Buna alışırsa, normal bir şeymiş gibi gelir. Nereye giderse gitsin, gece kendi evinde uyuması gerektiğini bilsin. Çocuğunuzu kimseye öptürmeyin. Bırakın insanlar size burnu havada desin. 3-4 yaşından itibaren, giyinip soyunmasını kimsenin yanında yapmayın. Mesela ablam, yeğenlerim üstlerini değiştireceğinde ben odadan çıkmıştım. '''Neden çıkıyorsun teyzelerisin sen'' demişti. Ben de ona, çocukların mahremiyeti öğrenmeleri gerektiğini, aman canım teyzesidir ne olacak, amcasıdır ne olacak gibi düşüncelerle mahremiyet konusunu hafife almaması gerektiğini söyledim. Sonradan, çocuklar öğrendi. Anne babaları dışında kimsenin yanında üstlerini değiştirmiyorlar.

Esasen ben nasıl koruruz değil neler tacizdir diye soruyorum

Yani ne bileyim komşunun iki yaşındaki kızını kucağıma alıp sevmeyeyim mi mesela aman da çok güzelmiş saçındaki tokası da çok yakışmış gibi

mesela ne ypıyrdu ,sever gıbı yapıp mı dokunuyordu
2 kızım var allah'ım korusunu onları..herseyı o yasa ındırgeyerek anlatıyorum ama sevmem mi yoksa kötü niyet mi nasıl anlıyacaklar ..
mahrem yerlere dokundurma demek yeterlı mı

Merhaba Sumak,
Bu site herkese açık bir platform olduğu ve ne yazık ki sapık ve aşağılık şahıslar da okuduğu için detayıyla yazarak, onlara gülmece malzemesi vermek istemem. Ama şu kadarını söyleyeyim. Bir çocuk iyi dokunuşla kötü dokunuşu ayırt edebiliyor. O kişinin kendisine sevmek amaçlı değil de kötü amaçlı dokunduğunu hissediyor. Çocukken tacize uğramış olanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır. Yeter ki, siz çocuğunuza şeffaf olun. O da size karşı şeffaf olacaktır. Anne kız arasında yalan olmadıktan sonra Allah'ın izniyle kızlarınızı mümkün olduğunca koruyabileceğinize inanıyorum.

Esasen ben nasıl koruruz değil neler tacizdir diye soruyorum

Yani ne bileyim komşunun iki yaşındaki kızını kucağıma alıp sevmeyeyim mi mesela aman da çok güzelmiş saçındaki tokası da çok yakışmış gibi

Dediğim gibi, ben anne olmadığım için annelerle empati kuramam. Ama en azından bir öğretmen olarak size tavsiyede bulunayım haddim olmayarak. Ben de bebekleri çok severim. Kokusunu içime çeke çeke kucaklamak isterim. Ama bebekleri ve çocukları annelerinin izni dahilinde ve annelerinin yanında sevmeliyiz. Kendi çocuğumuzu da aynı şekilde, bizim gözetimimizde sevdirmeliyiz. Aslında kimsenin, bir başkasının çocuğuna komşu da olsa akraba da olsa sarılmak ve öpmeye hakkı yoktur. Ama sevgimizi dokunarak göstermeyi seven bir milletiz. Ve sokakta bile bir bebek görsek kanımız kaynıyor. Bebek dahi olsa çocukların sadece yanaklarını ellerini öpelim. Bakıyorum, bazı anneler bebeklerini çocuklarını dudaktan öpüyorlar. Bu durumda, çocuğa bu normal bir şeymiş gibi gelecektir ve başka birisi gelip kendisini dudaktan öptüğünde bundan rahatsız olmayacaktır. Bir insanın, bu kendi çocuğumuz bile olsa, çıplak ya da yarı çıplak fotoğrafını çekip, internette yayınlamak, tacize zemin hazırlamaktır. Çok korkunç bir zamanda yaşıyoruz. Taciz nedir?'i tam olarak tanımlayamadım. Kusura bakmayın. Bu konuları düşününce çok geriliyorum. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar yorum yaparsa, tüm annelere yol göstermiş olurlar.
Teşekkürler

Tacize maruz kaldım,kimin yaptığını da biliyordum.Kendi ısrarlarım sonucu psikoloğa gittim ailemden aldığım tepki "hiçbir şeyin yok,naz yapma." oldu.Aklınızda bulunsun sizin inanmayacağınız kadar kötü şeyler bazılarının hayat şartları.

Ailemizden bir şey öğrendik. Nasıl bir aile olmamamız gerektiğini.

7-8 veya 9 yaşındayken benim başımada geldi...annem yıllarca bana "sapıklara meze oldun,sen küçükten elletmeye alıştın" dedi başıma kaktı...Hangisi daha acıydı bilemedim.
:KK43::KK43: annen olduğuna eminmisin..hani belki evlatlık flnsındır..yoksa ne bilim anne bu ya hiç mi için sızlamaz bunu derken..

mesela ne ypıyrdu ,sever gıbı yapıp mı dokunuyordu
2 kızım var allah'ım korusunu onları..herseyı o yasa ındırgeyerek anlatıyorum ama sevmem mi yoksa kötü niyet mi nasıl anlıyacaklar ..
mahrem yerlere dokundurma demek yeterlı mı
Benzer bir olayı bir arkadaşım anlatmıştı. Arkadaşım da halasının KIZI tarafından yıllarca tacize uğramış. Olay 3-4 yaşlarındayken başlamış ve arkadaşım devam etmeyeceğini söylediği daha doğrusu söyleyebildiği yaşa gelinceye kadar devam etmiş. Ben de ilk başta sizin gibi şok olmuştum. İlk başta yanlış duyduğumu düşündüm. 4-5 kere tekrarlatmak zorunda kaldım hatta, çünkü halamın oğlu deseydi bi şekilde beynim kabul edecekti. Kabul edecekti sözünü taciz gibi iğrenç olayını anlatırken kullanmam ne acı. Demek istediğim bir erkeğin bir kızı taciz etmesini olağan karşılayan bi yapımız var; bir sürü örneğini görüyoruz duyuyoruz yaşıyoruz hatta. Ama bir kızın başka bir kızı taciz etmesi taciz etme ihtimali üstünde konuşulan bir konu değil. Taciz şeklini burda yazmam site kurallarını aykırı mı bilmediğim için yazmayacağım. Ben de çoğu insan gibi sapıkların sadece ERKEK olduğunu ve sadece KIZ çocukların tacize uğradığını zannederdim ve kız çocuğunu sadece bir erkeğin taciz edebileceğine inanırdım. Arkadaşımın olayı cinsel sapkınlıklarla ilgili algımı değiştirdi. Arkadaşım yıllarca terapi gördü bu olayı atlatabilmek için. Burda konu sahibinin anlatmak istediği kız/erkek farketmeden çocuklarımıza mahremiyet duygusunu öğretmemiz ve bu konuyla ilgili ne söylerlerse arkalarında olmamız gerektiği. Bir çocuk taciz olayını uyduramaz yada hayal edemez. Sapıkların sadece erkeklerden çıkmadığını, kadın sapıkların da aramızda yaşadığının farkında olmamız gerek. Yani "komşunun/halasının/teyzesinin kızı çocuğumu çok seviyo; ona bırakayım da ben işimi yaparken o çocuğumla ilgilensin" demek sırf komşunun/teyzesinin/halasının kızı kız olduğu için çocuğunuzun taciz edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Çocuğunuz size bir şey söylediğinde çocuğunuza inanmanız ve çocuğunuzun arkasında olmanız gerekiyor. Tabi ki paranoyak olmaya gerek yok ama çocuğunuza mahremiyet eğitimi vermeniz gerekiyor ve rahatsız olduğu bir olay yaşadığında gelip size anlatabileceğinden emin olması gerekiyor. Bahsettiğim arkadaşımın da annesi biliyormuş mesela ama olmaz öyle şey sen yalancısın diyerek arkadaşımı suçlamış. Halbuki belki tacizden ziyade, taciz konusuyla ilgili yardım almak istediği kişinin onu yalancılıkla itham etmesi daha çok yaralıyor çocuğu. Arkadaşım yıllardır annesiyle görüşmüyor ve "belki ölürse cenazesine giderim belki de gitmem bilmiyorum ona çok kırgınım" diyor.

Konu sahibine teşekkür ederim, hepimizin farkında olması gereken bir gerçeği açığa çıkardığı için.

Benzer bir olayı bir arkadaşım anlatmıştı. Arkadaşım da halasının KIZI tarafından yıllarca tacize uğramış. Olay 3-4 yaşlarındayken başlamış ve arkadaşım devam etmeyeceğini söylediği daha doğrusu söyleyebildiği yaşa gelinceye kadar devam etmiş. Ben de ilk başta sizin gibi şok olmuştum. İlk başta yanlış duyduğumu düşündüm. 4-5 kere tekrarlatmak zorunda kaldım hatta, çünkü halamın oğlu deseydi bi şekilde beynim kabul edecekti. Kabul edecekti sözünü taciz gibi iğrenç olayını anlatırken kullanmam ne acı. Demek istediğim bir erkeğin bir kızı taciz etmesini olağan karşılayan bi yapımız var; bir sürü örneğini görüyoruz duyuyoruz yaşıyoruz hatta. Ama bir kızın başka bir kızı taciz etmesi taciz etme ihtimali üstünde konuşulan bir konu değil. Taciz şeklini burda yazmam site kurallarını aykırı mı bilmediğim için yazmayacağım. Ben de çoğu insan gibi sapıkların sadece ERKEK olduğunu ve sadece KIZ çocukların tacize uğradığını zannederdim ve kız çocuğunu sadece bir erkeğin taciz edebileceğine inanırdım. Arkadaşımın olayı cinsel sapkınlıklarla ilgili algımı değiştirdi. Arkadaşım yıllarca terapi gördü bu olayı atlatabilmek için. Burda konu sahibinin anlatmak istediği kız/erkek farketmeden çocuklarımıza mahremiyet duygusunu öğretmemiz ve bu konuyla ilgili ne söylerlerse arkalarında olmamız gerektiği. Bir çocuk taciz olayını uyduramaz yada hayal edemez. Sapıkların sadece erkeklerden çıkmadığını, kadın sapıkların da aramızda yaşadığının farkında olmamız gerek. Yani "komşunun/halasının/teyzesinin kızı çocuğumu çok seviyo; ona bırakayım da ben işimi yaparken o çocuğumla ilgilensin" demek sırf komşunun/teyzesinin/halasının kızı kız olduğu için çocuğunuzun taciz edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Çocuğunuz size bir şey söylediğinde çocuğunuza inanmanız ve çocuğunuzun arkasında olmanız gerekiyor. Tabi ki paranoyak olmaya gerek yok ama çocuğunuza mahremiyet eğitimi vermeniz gerekiyor ve rahatsız olduğu bir olay yaşadığında gelip size anlatabileceğinden emin olması gerekiyor. Bahsettiğim arkadaşımın da annesi biliyormuş mesela ama olmaz öyle şey sen yalancısın diyerek arkadaşımı suçlamış. Halbuki belki tacizden ziyade, taciz konusuyla ilgili yardım almak istediği kişinin onu yalancılıkla itham etmesi daha çok yaralıyor çocuğu. Arkadaşım yıllardır annesiyle görüşmüyor ve "belki ölürse cenazesine giderim belki de gitmem bilmiyorum ona çok kırgınım" diyor.

Konu sahibine teşekkür ederim, hepimizin farkında olması gereken bir gerçeği açığa çıkardığı için.

Çikonunannesi,
Bunu paylaştığın için teşekkür ederim. Bizim annelerimiz cahildi. İlgisizlerdi. Korkaklardı. Biz, annelerimizden güzel yemek yapmak gibi özellikleri örnek alıp, korkaklık ve cehaleti geçmişte bırakmalıyız. Böyle gelmiş, böyle gider dememeliyiz. Eski köye yeni adet getirmeliyiz. Çocuklarımız bize ait eşya değiller. Onlar bize sadece emanet edildiler. Kendilerini korumayı öğrenene dek onları korumalıyız. Basit bir örnek vereyim. Bazen otobüs muavinlerinin çocuklu kadınların iniş binişini hızlandırmak için çocuğu kucaklayıp, annesine uzattıklarına şahit oluyorum. Lütfen bunları normalleştirmeyelim. Dediğiniz gibi paranoyak olmanın lüzumu yok ama tedbiri alıp, duamızı etmeliyiz.

Yazamayacak durumdayim bir anne olarak ve 3 yasina girecek oğlumu elimden geldigi kadar korumaya calisiyorum. İnsallah basariyorumdur ve başarabilirim.
Ben misafir cocugu geldiginde bile genelde sürekli onlar oyun oynarken çesitli bahanelerle takip etmeye calisirim. Bi kac ay önce misafir geldi ilk okula giden iki kız vardi bir ara oglumun yatagina yatmislar yorgani kapatmislar oglum ortalarindaydi guluyorlardi. Daha iki dk önce bakmistim oysa. Bi anda hemen kalkiyoruz cocuklar. Yatakta oynamak yok hele de yorgani acip icine yatmak hic yok diye uyardim. Onlar da cocuk tam bilir bilmez birsey yapmaya calisirlar Allah korusun. Bir daha da surekli baktim yataga yaklasmadilar.

14 yaşlarında bir erkek kardeşim var.Annem ikinci evliliğini yaptığında ona bile o kadar soru sorardım ki,yalnız kalmasın diye adamla uğraşırdım.O kadar kötü bir dünyadayız ki herkesten şüphe edebiliyoruz.

Şimdi oğlum olacak düşününce onu nasıl koruyacağım diye yine korkuyorum.

Umarım sorun yaşamaz çocuklarımız.
Şu sapıklar yokolsa keşke.

Bazı anneler de kadın düşmanı kadınların başında geliyor ne yazık ki... Bir de böyle şeyler yapan sapkınlar nedense muhafazakar tiplerden çıkıyor.Hele şu hacı dedeyi hiç unutmayacağım mesela birkaç konuya yazdı o üye ona da çok üzülmüştüm.
Bu yorumumdan rahatsız olan varsa lütfen alıntılamasın polemik amaçlı yazmıyorum bana öyle gelen bir durum ve doğruluk payı da yüksek.Ne kadar çok birini sıkarsan olmayacak şekilde patlar.
Siz konu sahibesi sizin için de çok üzüldüm keşke çocuklar ve kadınlar tacizlere uğramasa...

Sonradan Gurme Sonradan Gurme bu kadar bilinçli ve aydınlatıcı bir yazı yazdığınız için teşekkürler. Ensest yani aile içi cinsel istismar ne yazık ki yaygın bir travma. Biz her ne kadar sevgisini dokunarak gösteren bir milletiz. Bu nedenle çocuğu bebeği eşya veya hayvan gibi degersizleştirme bu tarz vakaların ortak özelliğidir. Bir birey gözüyle değil hedefini gerçekleştirmek için kullanılan bir araç gözüyle bakılıyor. Ne yazık ki okuduğum raporlarda bu konularla çok karşılasmışimdir. Kırmızı vaka diyoruz aramızda. Babanın kızını istismar ederken annenin görmesi sonucu başlıyor bazı vakalar bazıları komşu veya 1. Derece yakın akraba oluyor. O yüzden uyarilarinizi tam yerinde ve ölçülü buldum dikkatli ve açık gözlü olmak gerekiyor. Şüphe dağları bekler misali şüpheci de olun rahat olmaktansa. Sorgulayin özellikle huy Mizaç değişimi çok önemli. Bu devirde aile içi bile var ise neden hala kızı teyze kızına sasiriyorsunuz. Özellikle sasiranlar daha çok okuyup bilinclenmeli diye düşünüyorum. Demek ki yeterli bilinç düzeyine sahip değilsiniz.

X