Çocuk..

sanıyorum aynı zamanda araştırmada yapıyorsunuz meslek icabı CADIARZU

çocuk olunca evdeki o saçma sapan tartışmalar bir anda bitti ...eve neşe geldi ...birbirimizin kalbini kıracak hiç birşey yok gibi ..önceden en küçük problemlerde tartışırdık ama artık artık buna fırsat bulamıyoruz gülümsetecek bişey oluyor bebişte unutup gidiyoruz...
aile bağı daha bir güçleniyor sorumluluk artıyor ...evli olduğumu çocuk olunca anladım desem yeridir :lepi:

herzaman şükrederim Allah bu mutluluğu herkese versin isterim :kahve:

araştırma ha? aklinialirimsmile

çok güzel anlatmışsın arkadaşım.
açıkcası bende bebişim olsun istiyorum.artı ve eksileri neler bilmek istiyorum. ama gerçekten güzel anlatmışsın sağol.. Allah bebişini sana bağışlasın opuyorumnanaktan

arkadaşlar size sormak istediğim bişey var...
çocuksuz aile ve çocuklu aile arasındaki farklar nedir? yani tamam bende evli biri olarak çocuksuz olmak nasıl biliyorum. rahat gezebilirsin, çocuğun arkasını toplamazsın, tatile rahat gidersin falan filan...
benim merak ettiğim bunlar değil..yani çocuk olmadan önce evdeki durum nasıl..eşlernizle aranızda...çocuk olduktan sonra nasıl oluyor? eşinizle aranızdaki bağ nasıl? bi çocuk erkekte ne gibi artılar ne gibi eksiler meydana getirir bunları merak ediyorum..yani çocuk olmadan tam bi aile gibi olunmuyomu?
beni bilgilendirirseniz inanın çok mutlu olacam..şimdiden teşekkürler arkadaşlar..

biz kızımdan öncede aileydik... Allah'a şükür mutlu bir yuvamız vardı.
Herkes kendi sorumluklarını biliyordu ve eksiksiz yerine getiriyordu.
Kızımız doğumadan önce tabiki birbirimize daha çok vakit ayırıyorduk, geziyorduk tozuyorduk, tatil günlerimizde canımızın istediği kadar uyuyorduk.
Şimdi bunlar bukadar kolay olmuyor elbette ama şöyle düşünüyorum nerdeyse 5senelik evliyiz, ondan öncede 3 senelik beraberliğimiz var birlikte olmayı birlikte bişeyler yapmayı doya doya yaşadık o yüzden kızım olduktan sonra değişiklikler bizden çok şey götürmedi.
Tam tersi kızımız bize çok şey katı. ıkimizide olgunlaştırdı... Kısacası Anne ve Baba yaptı
öyle lafta Anne ve Baba değil, gerçek anlamda Anne ve Baba olduk. Herşeyden ve herkesden önce onu düşünüyoruz artık.
Eğer bu mümkünse birbirimize dahada çok bağlandık kızımdan sonra.
Örneğin eskiden akşamları evimizde düzenli yemek pişmezdi, çok acıkırsak tost yapardık yada dışardan bişey söylerdik öyle geçiştirirdik. Artık öyle değil. Hele kızımda artık masada bizimle oturamaya başladıktan sonra birlikteki akşam yemeklerimiz dahada önem kazandı. Pazar kahvaltılarımızı dahada özenerek hazırlıyoruz...
Biz artık 3 kişiyiz aksini düşünemiyorum. Kızım olana kadar evliliğimizi doya doya yaşadık bundan sonra Rabbim izin verirse 3 kişilik Aile olarak doya doya yaşarız.:Saruboceq: Hem bellimi olur belki ilerde kızımın kardeşide olur yerimseniben

Biz eşimle toplam 10 seneye yakındır beraberiz.
Flört,nişan ve 4 yıla yaklaşıyor evliliğimiz.
Eşimi seviyordum Allah bozmasın Alyadan önce.Ama ondan sonra daha bir oturdu evliliğimiz.
Aile olmayı zaten becermiştik biz şükürler olsun.Ben evin kadını,eşim erkeğiydi.Sorumluluklarımzıı hiç aksatmadık biz evliliğimizde.
Alya doğduktan sonra anne ve baba olmak eklendi düzegelen hayatımıza.Bize çok yakıştı Anne,Baba olmak..
İlişkimiz tamamen oturdu,çünkü biz artık Alyanın Annesi ve Babası olduk..
Evde bangır bangır tartışırken bir kızımız olduğundan susmayı,yada tartışmayı susarak yapmayı öğrendik.Dolayısıylada birbirimizi daha az kırmaya neden oldu bu..
Evimizde yemek pişerdi,ama çocuk olduktan sonra daha farklı alanlara yönlendik.Mesela artık sebze meyvelerimizi marketten değil pazardan almaya başladık.Önceden vakit bulamazdık rahatımız içinde marketten alırdık.Annemle babam gibi olduk yani biz.
Büyüdük,olgunlaştık.
Bilemiyorum şükürler olsun ben evliliğimide güzel taşıdım,Anne olmayı da..
Allahım her isteyene nasip etsin inşallah..
Ha bu arada çocuk büyütmenin ne kadar zor olduğunu da gördüm.Güzel zorluklar bunlar ama zaman geçtikçe eğer çocuğunuza düşkünseniz sorumluluklarınız daha da artıyor.

AYYYYYY...ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSIN zemuszemus ÖZENDİM ŞİMDİ DOĞURASIM GELDİ VALLA SATIRLARIN İÇİME İŞLEDİİİİİİİ...........a.s.

biz kızımdan öncede aileydik... Allah'a şükür mutlu bir yuvamız vardı.
Herkes kendi sorumluklarını biliyordu ve eksiksiz yerine getiriyordu.
Kızımız doğumadan önce tabiki birbirimize daha çok vakit ayırıyorduk, geziyorduk tozuyorduk, tatil günlerimizde canımızın istediği kadar uyuyorduk.
Şimdi bunlar bukadar kolay olmuyor elbette ama şöyle düşünüyorum nerdeyse 5senelik evliyiz, ondan öncede 3 senelik beraberliğimiz var birlikte olmayı birlikte bişeyler yapmayı doya doya yaşadık o yüzden kızım olduktan sonra değişiklikler bizden çok şey götürmedi.
Tam tersi kızımız bize çok şey katı. İkimizide olgunlaştırdı... Kısacası Anne ve Baba yaptı
öyle lafta Anne ve Baba değil, gerçek anlamda Anne ve Baba olduk. Herşeyden ve herkesden önce onu düşünüyoruz artık.
Eğer bu mümkünse birbirimize dahada çok bağlandık kızımdan sonra.
Örneğin eskiden akşamları evimizde düzenli yemek pişmezdi, çok acıkırsak tost yapardık yada dışardan bişey söylerdik öyle geçiştirirdik. Artık öyle değil. Hele kızımda artık masada bizimle oturamaya başladıktan sonra birlikteki akşam yemeklerimiz dahada önem kazandı. Pazar kahvaltılarımızı dahada özenerek hazırlıyoruz...
Biz artık 3 kişiyiz aksini düşünemiyorum. Kızım olana kadar evliliğimizi doya doya yaşadık bundan sonra Rabbim izin verirse 3 kişilik Aile olarak doya doya yaşarız.:Saruboceq: Hem bellimi olur belki ilerde kızımın kardeşide olur yerimseniben

ayy! maşallah maşallah! :nazar: Allah nazarlardan saklasın opuyorumnanaktan

bunu bir başkası anlatsada yeterli degildir yaşamak gerekir :emir_bebek:

bızde 2yılllık evlıyız
suan 3 aylık hamıleyım
heyecanlı degılım
hayırlı ve saglıklı bı ınsan olmasını dılerım
suan ıcımde kı duygular karısık
tabbı ınsan bılmedıgı seyden endıse duyuyor aklımda bır suru soru ısaretı var

acaba ıyı bır ebeveyn olurmuyuz
ona ıyı bakabılırmıyız
cevreye karsı koruyabılırmıyız
onu ıyı bır ınsan olarak yetıstırebılırmıyız
vs vs

bızde 2yılllık evlıyız
suan 3 aylık hamıleyım
heyecanlı degılım
hayırlı ve saglıklı bı ınsan olmasını dılerım
suan ıcımde kı duygular karısık
tabbı ınsan bılmedıgı seyden endıse duyuyor aklımda bır suru soru ısaretı var

acaba ıyı bır ebeveyn olurmuyuz
ona ıyı bakabılırmıyız
cevreye karsı koruyabılırmıyız
onu ıyı bır ınsan olarak yetıstırebılırmıyız
vs vs

eminimki olursunuz cnm. şimdiden "acaba olurmuyuz" ve "koruyabilirmiyiz, yetiştirebilirmiyiz" die endişe duyduğuna göre bebeğine çok iyi bi anne olacağına eminim ben opuyorumnanaktan

eminimki olursunuz cnm. şimdiden "acaba olurmuyuz" ve "koruyabilirmiyiz, yetiştirebilirmiyiz" die endişe duyduğuna göre bebeğine çok iyi bi anne olacağına eminim ben opuyorumnanaktan

ınsallah öyle olur ama psıkolog olarak oyle dıyosan oyledır dımı :))
sende bukadar arastırdıgına gore bence sende oyle olursun

ınsallah öyle olur ama psıkolog olarak oyle dıyosan oyledır dımı :))
sende bukadar arastırdıgına gore bence sende oyle olursun

inşallah cnm. bebek yapmak öyle ha deyince olmuyo. her yönden düşünmek lazım. deneyimleri dinlemek lazım..fln işte opuyorumnanaktan

Back