senin konunu hatirliyorum. kizin nasil oldu? insallah jersey yolundadir. dr a gidebildiniz mi?Bence genetik benim kız iki grubun tam ortasında sürekli miz miz ve ağlak bir o kadar akıllı Maasallah istediğini yaptırana kadar yalandan ağlıyor birde yapiyormuyuz diye tek gözünü açıp bize bakıyor şimdi ki nesil adamın aklını alıyor zor yani ikiside çok pasif olanı da çok uyanık olanida
Mutlaka ilerleme kaydedilir diye düşünüyorum çevresel şartlarda çok etkili ve tabi bilinçli bir aile sadece anneyle de olmaz genel manada söylüyorumOğlum girişken, arkadaş canlısı, anlatılanları hemen kavrayıp öğrenen bir çocuk. Kızım ise ona göre daha çekingen, toplum içinde utanan ve daha yavaş öğrenen bir çocuk.
İkisini de ben yetiştiriyorum ama aralarında fark var. Bunu aşmak için var gücümle çaba gösteriyorum. Büyük ilerleme kaydediyoruz.
Sanırım doğuştan gelen bir durum. Ama çocuğun huyu bu diyip geçmemeli, gerekirse yardım alınıp sorunların üzerine gidilmeli.
Himm evet bu da secenekler arasinda peki sizin pasif olmanizda ne gibi etkiler var hic dusundunuz mu ozel degilse tabiiBence genetik olabilir çünkü çevremde pasif insanların çocuklarıda pasif oluyor misal ben daha pasif eşim daha hareketli bu yuzden benim kız iki grubun tam ortasında sürekli miz miz ve ağlak bir o kadar akıllı Maasallah istediğini yaptırana kadar yalandan ağlıyor birde yapiyormuyuz diye tek gözünü açıp bize bakıyor şimdi ki nesil adamın aklını alıyor zor yani ikiside çok pasif olanı da çok uyanık olanida
Henüz bir çocuğum yok hayırlısıyla doğacak inşallah 2 ayımız kaldı. Benim fikrim şöyle. O pasif çocukların öz güven eksikliği var. Kendi küçük kuzenimden biliyorum. Annesi çok baskıcı oyun yaşındaki çocuğa sırf otorite kurmak için evde oturacaksın çıkmayacaksın diye direten birisi. Annesinden aşırı korkuyor çocuk. Babası ise aşırı derece şımartıyor ne dese yapıyor aslan oğlum bir tane oğlum var tarzında. Haliyle çocuk şımarık, annesinin eteğinde, yoktan anlamayan, pasif bir çocuk oldu tıpkı tarif ettiğiniz gibi. Bir anne ve babanın evladı üzerinde elbette otoritesi olmalı. Ama ezici bir biçimde asla değil. Çocuğun öz güvenini zedeleyici şekilde otorite kurmaya çalışmak çocuğu toplumdan soyutlaştırır. Otorite nasıl olur? Yapılmaması gereken bir hareketi çocuğun anlayabileceği şekilde anlatırsın. Suç işlediği takdirde cezasının ne olacağını söylersin. Çocuk bu ilk seferde dediğini yapacak değil hatalar yapa yapa anlayıp büyüyecek. Hata yaptığında bağırıp korkutmak yerine uygun bir yolla cezalandırılabilir mesela ''10 dk yatağında otur ve yaptığın hareketi iyice düşün'' demek gibi.Kızlar sorum biraz geleceğe dönük olabilir ama ben merak ediyorum . Çevremde görüyorum bazı çocuklar büyüklerden bile akıllı açıkgöz ve aynı zamanda çok sevimlilerözellikle kız çocukları. Bazı çocuklarda onlarla aynı yaşta olmalarına rağmen hiçbir şeyden habersiz annesinin eteğini bırakmayan sürekli mızmızlanan ve tabiri caizse biraz pasif çocuklar. Bu benim yaptığım gözlemler sonucu ortaya çıkardığım sonuçlar. Merak ediyorum aynı yaş grubunda olmalarına rağmen nasıl arslarında bu kadar fark olabiliyor ? İlk başta bahsettiğim grup ilerde de kendi ayakları üzerinde durabilen erken yaşta hayata atılan genelde utanma sorunu olmayan yani hayatta başarılı çocuklar oluyor? Bu fark nerden kaynaklıyor ? Yapısal değil bence ne olabilir okulu mu aldığı eğitim mi ailesi mi yetiştirilme tarzı mı?
Bu soru gece gece niye aklıma geldi acaba canım sıkkın aslında biraz kafa dağıtmak amaçlı girdim ama baya baya bilimsel bi yazı yazdım galiba :))
Neyse eğer hepsini okuyabildiyseniz yorumlarınızı bekliyoruum
Ne güzel !Insallah saglikli bir bebeginiz olur :))Henüz bir çocuğum yok hayırlısıyla doğacak inşallah 2 ayımız kaldı. Benim fikrim şöyle. O pasif çocukların öz güven eksikliği var. Kendi küçük kuzenimden biliyorum. Annesi çok baskıcı oyun yaşındaki çocuğa sırf otorite kurmak için evde oturacaksın çıkmayacaksın diye direten birisi. Annesinden aşırı korkuyor çocuk. Babası ise aşırı derece şımartıyor ne dese yapıyor aslan oğlum bir tane oğlum var tarzında. Haliyle çocuk şımarık, annesinin eteğinde, yoktan anlamayan, pasif bir çocuk oldu tıpkı tarif ettiğiniz gibi. Bir anne ve babanın evladı üzerinde elbette otoritesi olmalı. Ama ezici bir biçimde asla değil. Çocuğun öz güvenini zedeleyici şekilde otorite kurmaya çalışmak çocuğu toplumdan soyutlaştırır. Otorite nasıl olur? Yapılmaması gereken bir hareketi çocuğun anlayabileceği şekilde anlatırsın. Suç işlediği takdirde cezasının ne olacağını söylersin. Çocuk bu ilk seferde dediğini yapacak değil hatalar yapa yapa anlayıp büyüyecek. Hata yaptığında bağırıp korkutmak yerine uygun bir yolla cezalandırılabilir mesela ''10 dk yatağında otur ve yaptığın hareketi iyice düşün'' demek gibi.
Pasiflikten kastım eşime göre daha sakin sessiz biriyim bu yönümü seviyorum yoksa insan ilişkilerim iyidir eşim işi gereği çok aktif ve bir sürü değişik insanla muhatap oluyor ben ev hanimiyim haliyle daha pasif oluyorumHimm evet bu da secenekler arasinda peki sizin pasif olmanizda ne gibi etkiler var hic dusundunuz mu ozel degilse tabii
İnşallah. Teşekkür ederim. :)Ne güzel !Insallah saglikli bir bebeginiz olur :))
sessiz sakin olmanız sizin tercihiniz anladığım kadarıyla benim pasiflikten kastım daha farklıydı.Pasiflikten kastım eşime göre daha sakin sessiz biriyim bu yönümü seviyorum yoksa insan ilişkilerim iyidir eşim işi gereği çok aktif ve bir sürü değişik insanla muhatap oluyor ben ev hanimiyim haliyle daha pasif oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?