Çocuk yaptım ama ya kariyer ?

Sabah 9:30 akşam 19:00 çalışan bir anne olarak yazıyorum size gerçekten çocuğuma çok zaman ayıramıyorum ama sabah birlikte kahvaltı yapıyoruz , akşam birlikte yemek yiyoruz , akşam bulaşıkları bırakıyorum onunla oyun oynuyoruz ,kitap okuyorz vs... onun uyku saatine yakın mutfağa giriyorum ertesi günün yemeğini hazırlıyordum, haftada bir de temizliğe bir abla gelirdi haftasonum sadece oğlumla geçerdi... bu sene ise çok kasmaya gerek yok diyip haftanın 3 günü geliyor yemek ütü temizlik herşey üstümden gitti :) ben mutlu , oğlum mutlu :) çalışmazsam geçinemem mi geçinirim ama ona iyi bir eğitim ve iyi bir gelecek vermem için çalışmam lazım , evde oturmamım ne bana ,ne eşime, nede oğluma faydası olacak , çalışmak güzel şey :) :)

çocuklarımın bana ihtiyacı olduğu dönemlerde sahip olduğum izin haklarımı sonuna kadar kullandım. çalışma hayatındayım ama kariyer hedefim yok. istemedim. çocuklarım ve ben mutlu ve rahat olalım yeter.

bu acelenizi anlamadım. kariyer derken farklı bir iştesiniz sandım. nihayetinde öğretmensiniz. abartmayın derim

öğretmenim, çift maaş teklif etseler dahi devlet okulunda müdür yardımcılığı yapmam. resmen amelelik, insan uzmanlık alanından da uzaklaşıyor. iş bilmez, insiyatif alamayan okul müdürleriyle bir sürü konuda eliniz kolunuz bağlı oturmak zorunda kalıyorsunuz çarpıklıklar karşısında...değecek bir kariyer olsa düşünün derdim ama şu durumda çocuğunuzla geçireceğiniz vakitten çalıyorsunuz bence.

Maaşınızda belirgin bir artık varsa müdür yardımcılığı yaparsınız da eğer maaşta çok artış yoksa bilemedim

Ben de ogretmenim bu sene 20 saat dersim var ama cocugu görmüyorum desem yeri cocuk 8 5 okulda akşamları oyun falan oynuyoruz işte sonra o da uyuyor hatta oyun dahi istemiyor bazen okulda oynadığı için çizgi film falan izlemek istiyor boş boş durmak istiyor
İdarecilik daha fazla mesai istiyor tabii ama ders yükü pek yok diyor yapanlar
Belki cocuk biraz daha büyüyünce daha rahat yaparsınız
Okula falan gider o da

Bu kadar kariyer odaklıysanız mesai saatleriniz uygunken yüksek lisans ..eğer yüksek lisansınız varsa doktora yapsaydınız keşke.Yoksa müdür yardımcılığı sınavına çalışarak olmuyor bazı şeyler..öbür yandan arkadaşlar bir konuda haklı ...okul müdürleri en titiz /takıntılı öğretmene müdür yardımcılığı teklifini götürürler ..böylece kendilerini güvence altına almış olurlar. O müdür yardımcısı o evrağı yetiştirmeden tuvalete gitmeyen /yemek yiyemeyen olsun en sevdikleridir . Artık okul idareciliği tamamen politik bir kurum

Ayıptır sorması maaşın ne kadar

Bir öğretmen olarak cvp veriyorum, görevlendirme müdür yardımcılığı için çocuğum vaktini çalmam. Müdür yardımcılığı gerçekten boş iş yükü. Eşimden de biliyorum. Branşınızı bilmiyorum ama dyk veren bir öğretmen müdür yardımcısından daha fazla ekders alabiliyor hem de daha az çalışma saatlerine. Ayruca milli eğitimde bu tarz görevlendirme idarrciliğin herhangi bir kariyer faydası da yok.

Valla bizim okulda müdür herkese tek tek yalvarıyor müdür yardımcılığı için. Arkadaşların dediği gibi yl doktora yapsanız üstüne ünide kalmaya vs çalışsanız tamam ama öğretmenlik kariyer basamaklarını tırmanabileceğiniz bir alan değil. Dayım ilçe milli eğitim müdürü oldu. 2 yıl sonra koşa koşa başka bir ile öğretmen olarak atamasını istedi. Bizde kademe atladıkça rahatlamaz iş yükü ile baskılanırsınız. Ayrıca doğru düzgün fark olmayan maaşlar da cabası.

Benim işim ve ailem önceliğim. Ev işi için yardım alıyorum. Yemek tek çeşitle çözüyoruz hafta içi. Kıyafetlei kıyafet askısında kuruturum. Ütü kolay olur... Gibi gibi

Ayıptır sorması maaşın ne kadar
20.000 TL üzerinden SSK ve net maaş alıyorum hocam.
Sene başında da bir maaş prim veriyor patronlar sağolsunlar.
15 Ağustos-15 Eylül arasında kendi isteğimle Ctesi günleri de geliyorum okula, mâlum kayıt ve sezona hazırlık zamanı.
Normalde hafta sonu mesai yok.
Onlar da bunu karşılıksız bırakmıyorlar.

İki yıl önce böyle bir maaşla para da biriktirmek daha kolay olurdu. Gelen paranın nasıl gittiğini anlamıyorsun bile.

Önce kendi mutluluğunuza bakın siz mutluysanız çocuğunuza da aynı enerji geçer. İstemiyorsanız da idareciliği bırakın.

Bence müdür yardımcılığı da kariyer. Ben sınıf öğretmeniyim asıl sınıf öğretmenliği amelelik varsın tatilim olmasın. İş yapmayı sorumluluk almayı vs.. seviyorum. Yönetmeliği müdürden de yardımcıdan da daha iyi biliyorum. Ama torpilim olmadığı için tabiki de görevlendirme alamıyorum Günüm dolmadığı icin sınava giremedim. Ben şube müdürlüğünü istiyorum müfettişlik hem alımı çok az hem torpil çok. Ama her zaman müdür yardımcısı olabilirsiniz, çocuğunuz büyüyünceye kadar hem vicdan azabı çekip hem de iş bilmez bir müdürle çalışırsanız tüm yük size kalır.

Müdür yardımcılığı amelelik diyenlere bir sorum var ,öğretmenler 30 saat sorunlu öğrenci profili ile sınıfta boğaz beyin patlatirken müdür yardımcısının odasında çay kahve içmesi amelelik mi ? Müdür yardımcısı evrak takibi yapar, dysden gelen gideni takip eder (gerçi artık öğretmenlere de dys geldi ),ekders çizelgesi hazırlar. Belli bir yaş üstü bunları bile yapmaz. Bunlar toplasanız haftada 6 ders saatini geçmez. Müdür de ihale olur,harcama kalemleri olur bunları ayarlar. Müfettiş ziyaretci vs.. gelecekse onlara hazırlık yapar. İmza atar. Ancak şu şekilde amelelik olur branş öğretmenisindir, iyi öğrenci profili 24 saat dersin olur,bir gününde boş olur ya da dyk olur kafan da cebinde rahattır. Veya pansiyonu olan okullarda müdür yardımcısı olmak zordur. Rehberlik veya beden eğitimi öğretmeni hiç konuşmasın zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…