• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yaptım ama ya kariyer ?

Bence müdür yardımcılığı da kariyer. Ben sınıf öğretmeniyim asıl sınıf öğretmenliği amelelik varsın tatilim olmasın. İş yapmayı sorumluluk almayı vs.. seviyorum. Yönetmeliği müdürden de yardımcıdan da daha iyi biliyorum. Ama torpilim olmadığı için tabiki de görevlendirme alamıyorum 😊 Günüm dolmadığı icin sınava giremedim. Ben şube müdürlüğünü istiyorum müfettişlik hem alımı çok az hem torpil çok. Ama her zaman müdür yardımcısı olabilirsiniz, çocuğunuz büyüyünceye kadar hem vicdan azabı çekip hem de iş bilmez bir müdürle çalışırsanız tüm yük size kalır.
Takibi derse girmekten iyidir,evrak vs uğraşırım diyen için. Ama konu sahibinin bebeği var bağlanma döneminde. Bekarken veya çocuklar belli yasa geldikten sonra mebde kariyer daha iyi olabilir bence

Bence müdür yardımcılığı da kariyer. Ben sınıf öğretmeniyim asıl sınıf öğretmenliği amelelik varsın tatilim olmasın. İş yapmayı sorumluluk almayı vs.. seviyorum. Yönetmeliği müdürden de yardımcıdan da daha iyi biliyorum. Ama torpilim olmadığı için tabiki de görevlendirme alamıyorum 😊 Günüm dolmadığı icin sınava giremedim. Ben şube müdürlüğünü istiyorum müfettişlik hem alımı çok az hem torpil çok. Ama her zaman müdür yardımcısı olabilirsiniz, çocuğunuz büyüyünceye kadar hem vicdan azabı çekip hem de iş bilmez bir müdürle çalışırsanız tüm yük size kalır.
Kariyerin ne olduğundan haberin var mı? Kariyer mesleğinde yükselmek değil mi, mesleğinde yükselince ne olur? Maaşın artar, şartların iyileşir. Bunda ne maaş artıyor, ne şartlar daha iyi. Ben geçen sene müdür yardımcısıyla aynı maaşı alıyordum. Okuldan çıkmaları bazen beşi geçiyor. Kar tatilinde, yazın vs. okula gitmek zorundalar. Senede 20 gün tatilin olacak, onda da diğer zamanı idarecilerle çakışmazsa. Rahat rahat karar veremiyorsun bile gününe. Bir de bu angarya işleri görevlendirme olarak yapacakmış konu sahibi. Hanesine idarecilik yaptığı yazılmayacak bile. Bu “sence” nasıl kariyer olabiliyor? Milli eğitim kadroları da senin hödük idareciler gibilerin toplanma alanı. Kıç kadar köy okulunda bile onlarla sorun yaşıyorsun. Öyle eril bir ortamdan yarım dönemde arkana bakmadan kaçacağına yemin edebilirim ama ispatlayamam. 🫠

Kariyerin ne olduğundan haberin var mı? Kariyer mesleğinde yükselmek değil mi, mesleğinde yükselince ne olur? Maaşın artar, şartların iyileşir. Bunda ne maaş artıyor, ne şartlar daha iyi. Ben geçen sene müdür yardımcısıyla aynı maaşı alıyordum. Okuldan çıkmaları bazen beşi geçiyor. Kar tatilinde, yazın vs. okula gitmek zorundalar. Senede 20 gün tatilin olacak, onda da diğer zamanı idarecilerle çakışmazsa. Rahat rahat karar veremiyorsun bile gününe. Bir de bu angarya işleri görevlendirme olarak yapacakmış konu sahibi. Hanesine idarecilik yaptığı yazılmayacak bile. Bu “sence” nasıl kariyer olabiliyor? Milli eğitim kadroları da senin hödük idareciler gibilerin toplanma alanı. Kıç kadar köy okulunda bile onlarla sorun yaşıyorsun. Öyle eril bir ortamdan yarım dönemde arkana bakmadan kaçacağına yemin edebilirim ama ispatlayamam. 🫠
Müdürlüğe geçmek için müdür yardımcıligi yapma, şube müdürlüğü/şeflik içinde müdürlük yapmak gerekiyor. Ayrıca köy okullarinda öyle değildir. Müdürler, müdür yardımcıları öğretmenlerle beraber çıkarlar kar tatillerinde onlarda gelmez. Veya tatillerde merkezi okul bile olsa dönüşümlü gider birçok yerde. Hepsini geçtim gider kaleminiz olmaz. Materyalmis A4 müs bunlar ciddi para günümüzde.

Kariyerin ne olduğuna bağlı ama bence müdür yardımcılığı bir kariyer basamağı değil 🤷‍♀️ değmez yani

Müdürlüğe geçmek için müdür yardımcıligi yapma, şube müdürlüğü/şeflik içinde müdürlük yapmak gerekiyor. Ayrıca köy okullarinda öyle değildir. Müdürler, müdür yardımcıları öğretmenlerle beraber çıkarlar kar tatillerinde onlarda gelmez. Veya tatillerde merkezi okul bile olsa dönüşümlü gider birçok yerde. Hepsini geçtim gider kaleminiz olmaz. Materyalmis A4 müs bunlar ciddi para günümüzde.
Görevlendirme yapılan idareciliği yıldan saymıyorlar ki? Müdür olmak için hiçbir işe yaramayacak yani. Eşim idareciliğin her türlüsünü yaptı. Kar tatilinde gitti okulu açtı boş boş. Ayrıca dönüşümlü gitme işi de yasal değil. Cins bir müdür herkes gelecek diyor ve idarecilerin hepsi gidiyor. Beşten önce çıkamadı bizimki. Ayda yılda bir çocuğu hastaneye götüreceksek işte… Dışarıdan sürekli çay içiyorlar gibi geliyor ama servislerle uğraşması, çocukların tekinin eve gitmemesi bile baş ağrıtıyor. Mantıklı bir iş olsa adamın beynini yemezdim bırak bu işi diye. Zaten o da bırakınca aklımla zorum varmış dedi.

Ben lisede coğrafyacıyım. Boş günüm hiç olmadı ama en azından beşe kadar da kimse beni okulda tutmuyor boşuna. Bana göre evet bu işler amelelik ama sen de bir tık daha rahat bir şehre/okula geçsen sen de böyle düşünürsün. Kadının kendine ya da çocuğuna ayıracağı vakti okulda pineklemekle, evrak işleriyle ya da sorun çözmeyle harcaması bana saçma geliyor.

Allah aşkına kariyer dediğiniz şey buna değse yapın derim de müdür yardımcılığı=amelelik. İyi bir şey olsa sizden kimse istemezdi bunu zaten, illa ki o işi yapacak birileri olurdu. Kimse olmak istemiyor. Eşim de kadrolu müdür yardımcısıydı, görevlendirme müdürlük yaptı. Çok şükür sonunda bıraktı, öğretmenliğe geçti. Müfettişlik dediğiniz şey sadece sınavla olsa keşke. Mülakat işin içine girince neler döndüğünü siz de bilirsiniz. Hadi küçük bir ihtimal de olsa müfettişliği kazanıp çalışmaya başladınız, ilçe ya da il milli eğitim müdürlüklerindeki o eril çalışma ortamı da bir kadını çok tatmin etmiyor. Çalışan kadın arkadaşım var, muhatap olduğu insanlar hep aynı kafa. Kısacası ben olsam çocuğuma ve kendime ayıracağım değerli vaktimi bunlara harcamazdım.

başka yeri bilmem de mebde idarecilik akıl işi değil
bin çeşit insanla uğraş
8 saatten sonra evin yolunu zor buluyorum ben konu sahibi
kaldı ki küçük çocukla asla

başka yeri bilmem de mebde idarecilik akıl işi değil
bin çeşit insanla uğraş
8 saatten sonra evin yolunu zor buluyorum ben konu sahibi
kaldı ki küçük çocukla asla
Eşim, en yakın arkadaşım yaptı bu işi. Çok iyi anlıyorum sizi.

Herşeye yetişemiyorum maalesef enerjimde zaten bir işe bir oğluma yetiyor geri kalan herşey yarım yamalak eşim ev işi yapmayan biri olsa belediye toplar ancak bizi öyle söylim. Gün aşırı nöbetlermden çoğu zaman çocuğuma o iki saatide ayıramadığım oluyor vicdanım hep sızlıyor. Ama bende çalışmasam ona nasıl bakarız nasıl geçiniriz imkansız. Nolacak böyle bende bilmiyorum 🤷‍♀️ Allah biz çalışan annelere yardım etsin sabır versin ama nolursa olsun bir kadın çalışmalı hem maddi hem manevi olarak. Mesleğimin ne kadar ilerleme şansı varsa zorlardım ben.

Görevlendirme müdüryardimcıligı kariyer degil inanin.Cocugunuzla gecmeyen zamaniniza yazik.Bir daha geri gelmeyecek dönemler.

Cocuga bu surecte kim bakiyor?Yarim gun evdeyken birebir ilgilenirsiniz okuldan gelince,ama aksm gelince yorgun argin haliniz kalmaz zaten.
Birde yorumlarin cogu m.yardimciligi icin degmez diyor.Hani yurt disinda bi proje vs olsa hadi bi derecede.

Üzgünüm ama görevlendirme uğruna öğretmenliği bırakmanız olmamış çocuğunuz çok ufak.Zaten okul hayatı basladiginda ayrı kalacaksınız.O zamanları bekleyebilirsiniz.Ben kızıma birde kardeş yaptım.ogretmenim bende.Ve mebe dilekkce verdim kabul edildi nönetten bile muaf tutuldum.Çünkü büyük kızım 1.30 da anaokulundan çıkıyor.Ufak kızım ise daha 21 aylık.Bakicim bakıyor.Tüm iş hayatımi onlara göre programladım.
Elbet buyuyecekler.Böyle imkanı olan bir meslekteyiz.İlk 4 sene ek ders bile almadım ben.Çocuklarima harcayacağım vakit çok daha değerliydi benim için.
Eşim 5 yıldır vekil müdürlük yapıyordu.O öğretmen değil ama yine kamuda.
maddi hiç bir getirisi olmadan eşsek yüküyle emek verdi.Bakti olmuyor sınavlara hazırlandı kazandı en azından gerçek müdür olayın dedi..
bu sene benide çok istediler idarecilik için asla olmaz dedim.
Ne gerek var ki? Öylede bôylede gelen maaşın ne farkı var ki?
İlerde yine girersiniz sınava kazanır yaparsınız kariyerinizi.
ama şimdi çok erken.

Merhaba. İki yaşında bi oğlum var. Ve ben öğretmen olarak çalışıyorum. Okul idarem sağolsun çocuğum küçük olduğu için çok anlayış gösterip yardımcı oldular geçen yıllarda. Ders programım çok düzenliydi ve oğluma çok güzel zaman ayırabiliyordum, ev işlerim yemeğim, sosyal hayatım hepsine yetişiyordum. Ama bu senebaşında müdürüm, müdür yardımcısı olmamı istedi, ben de görevlendirme olarak kabul ettim. Ve idareciliği gerçketen istediğim için sınava da hazırlanmaya başladım. Ama bu sefer tam gün mesaiye döndüm doğal olarak. Çalışmaktan hiç gocunmuyorum. Hakkını vererek, alasını da yaparım. Ve ileride mesleğimde yükselmek, belki müfettişliğe kadar bile gitmek de istiyorum. Ama işin bir de annelik boyutu var. Ben kariyerimde ilerlemek istiyorum ama oğlumla geçirdiğim zmaan, akşamları iki saat kadar olmaya başladı. Ve ben çok vicdan azabı çekiyorum. Oğlumu çok ihmal ettiğimi ona haksızlık yaptığımı düşünüyorum. Öte yandan kariyer hayalim de var. Çoğu çalışan anne çok yoğun saatler çalışıyor. Sorum onlara ? Nasıl yapıyorsunuz, nasıl hem çoçuğa hem eve hem eşe hem de kendinize yetişiyorsunuz? Herşey bir kenara çocukla iş hayatı nasıl ilerliyor? Acaba yanlış mı yapıyorum, idareciliğe geçerek oğluma haksızlık mı yapıyorum. Bana ihtitacı olduğu dönemde onu kendi isteklerim için yanlız bıraktığımı düşünüyorum sürekli. Bencil bir anneyim diye kendimi suçluyorum.
Bu tamamen sizin vereceğiniz bir karar. Ben de kadrolu müdür yardımcısı idim. Bebeğime daha fazla zaman ayırmak için istifa edip öğretmenliğe döndüm. Çocuğumu büyütüp sınava hazırlanıp müdürlüğe devam ederim diye düşünüyorum.

Bekarım öğretmenim ama idarecilik düşünmem. Sınavına girsem kazanırım da. Şu an zaten idarecilerle aynı ekdersi alıyorum. Ekstra yazın alıyorlar. Müfettişliğe gelecek olursak. İl il gezmeniz gerekecek. İlk etapta sizi olduğunuz ilde başlamanız pek mümkün değil. Yani müdür yardımcılığı pek kariyer değil açıkcası. Onu yerine uzmanlığı alırsanız maaşınız artacak zaten. Ben yerinizde olsam hazır ders programı vs iyi yapılıyorken çocuğumla vakit geçirirdim. Ekstra sorumluluk ve stresli bir iş idarecilik. Tabi size kalmış.

Eğitimli ve başarışı annelerin çocukları da kendileri gibi oluyor, yeter ki denge sağlansın. Bu endişeleriniz bile sizin dengeyi sağlayabileceğinizi gösteriyor. Umarım iş hayatında da iyi yerlere gelip çocuğunuzun mutluluğunu da görürsünüz. :)

Öğretmenler şaka mısınız
Gerçekten deliriyorum
Sağlık banka sektörü özel bi çok sektörde bi çok kadın çocuğunu 2 saat görüyor zaten kusura bakmayın ama diz rahata alışmışsınız.
Konuya hakim değilsiniz büyük ihtimalle. Daha ayrıntılı anlatalım. İngilizce öğretmeniyim. 15 saat dersim, 8 saat kursum var. Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe saat 13.60-16.30 ders saatlerim. Cuma da 8.30-15.00.Bu ders yükü ve saatlere göre aylık 11.500 maaş ve 4000 ekders alıyorum. Eğer müdür yardımcısı olursam haftanın 5 günü 8.30-17.00 ve haftasonu 9.00-14.00 kurs için okulda olmam lazım. Müdür yardımcısı ekdersi 3000-3500 civarı dır. Sizce hangisi mantıklı. Sadece unvanı müdür yardımcısı olacak diye hem daha fazla çalışacak hem daha az ücret alacak. Üstelik müdür yardımcılığı herhangi bir kariyer değil. Bu bayan bize dese ki yüksek lisans doktora yapmak istiyorum. Ondan sonra öğretim görevlisi vs olma hedefim var. Herkes destekler. Am müdür yardımcılığı hiç bir şey

Merhaba. İki yaşında bi oğlum var. Ve ben öğretmen olarak çalışıyorum. Okul idarem sağolsun çocuğum küçük olduğu için çok anlayış gösterip yardımcı oldular geçen yıllarda. Ders programım çok düzenliydi ve oğluma çok güzel zaman ayırabiliyordum, ev işlerim yemeğim, sosyal hayatım hepsine yetişiyordum. Ama bu senebaşında müdürüm, müdür yardımcısı olmamı istedi, ben de görevlendirme olarak kabul ettim. Ve idareciliği gerçketen istediğim için sınava da hazırlanmaya başladım. Ama bu sefer tam gün mesaiye döndüm doğal olarak. Çalışmaktan hiç gocunmuyorum. Hakkını vererek, alasını da yaparım. Ve ileride mesleğimde yükselmek, belki müfettişliğe kadar bile gitmek de istiyorum. Ama işin bir de annelik boyutu var. Ben kariyerimde ilerlemek istiyorum ama oğlumla geçirdiğim zmaan, akşamları iki saat kadar olmaya başladı. Ve ben çok vicdan azabı çekiyorum. Oğlumu çok ihmal ettiğimi ona haksızlık yaptığımı düşünüyorum. Öte yandan kariyer hayalim de var. Çoğu çalışan anne çok yoğun saatler çalışıyor. Sorum onlara ? Nasıl yapıyorsunuz, nasıl hem çoçuğa hem eve hem eşe hem de kendinize yetişiyorsunuz? Herşey bir kenara çocukla iş hayatı nasıl ilerliyor? Acaba yanlış mı yapıyorum, idareciliğe geçerek oğluma haksızlık mı yapıyorum. Bana ihtitacı olduğu dönemde onu kendi isteklerim için yanlız bıraktığımı düşünüyorum sürekli. Bencil bir anneyim diye kendimi suçluyorum.
Müfettiş nasıl olacaksınız ona takıldım. Artık bakanlık müfettişleri var sadece. Ona da hukuk, işletme gibi bölümlerden alıyorlar.
Çocuğunuz 2 yaşında olduğu için erken uyuyordur. Bir sene sonra falan daha geç uyuyacak eve kaçta geliyorsunuz 6-7 ise çocuk ile 10 a kadar zaman geçirirsiniz. Ben de normal mesaide çalışan biriyim şu an 6 da geliyorum. 9 da kızım uyuyor. Haftasonları sadece onunlayım. Hafta içi de günde 3 saat beraberiz. Gece de ikimiz uyuyoruz beni özlediğini söylediği için

Öğretmenler şaka mısınız
Gerçekten deliriyorum
Sağlık banka sektörü özel bi çok sektörde bi çok kadın çocuğunu 2 saat görüyor zaten kusura bakmayın ama diz rahata alışmışsınız.
Ne alakası var,kıyasladıklarınızla öğretmenler aynı işi mi yapıyorlar? Konu çocuğu kaç saat gördüğümüz değil ki, apayrı bir şey tartışıyoruz burda.

Back