d.k. ilaçları kısırlık yapmıyor hiç endişe etme.. hangi ilacı kullanıyordun yasmin mi?
bırakınca adet düzeni biraz bozuluyo.. olsuuunsoğan suyu var yumurta çatlatıcı adet düzenleyici hatta bunun yardımıyla hamile kalanlarda varmşş duydunz mu
mrb kızlar yazdıklarınızı okudugım kadarıyla çoğunuz yeni evlenmiş 3 ay 8 ay 1 sene. Bence bu kadar kasmayın kendinizi daha eviniz yaşamınız oturmadı büyük ihtimalle. Ben 4. Yılımızda bebek sahibi oldum çok şükür sağlıklı bi oğlum var. Zamanı gelmişti artık evde bi eksiklik hissetmeye başlamıştık ve Rabbim o eksikliği doldurdu. Yeni evliler bebek için çevreden baskı görseniz de evliliğinizin gelecegi için kulak ardı edin o sözleri. Doğru zamanı en iyi siz bilirsiniz. Bebekten sonra eşlere ilgi ister istemez azalıyor ve 1 yıllık evli bir erkek için bu hiç ama hiç hoş bir durum değil. (kayınvalidem bi arkadasını bana telefon ettirmişti hadi bebek yap artık nazlanma diye hala sinir olurum ama daha fazla eşim istemiyordu)
Ha su da var tabi çok fazla beklemek de uygun değil ha deyince bebek sahibi olamayabilirsiniz hamile kalmaktan çok o hamileliği sağlıklı bir sekilde sürdürebilmek daha önemli ne olacagı hiç belli olmuyor
Mart 12 de tam 5 aylık evli olmuş olucam : ))
Eşim dün gece bebek istedi
Artık bırak o ilacı dedi...
İnanın çok mutlu oldum ama erken biliyoruz, bu sene niyetimiz bi ev almak, inşallah evimiz olduktan sonra bi bebek sahibi olmayı düşünüyoruz.
Sizde durum nasıl ?
dun tur duzenıp baska bi ili gezmeye gıttıkgüzel gectı
annemın arkadasları ee hanı bebek diyorlarbende nee bebegı yaa daha 2.yılıma gırmedım dedım (sankı 2.yılımda yapıcam hahaha :90: )
hemen yuzume tuhaf bakıslar fısfıs konusmalar ''hıı cocugu olmuyodur kesın demler'' ayyy sinir oldum sinirrr..olur üzülme demeler.. onlara sorcaktım sankı bebıs ıstedıgımde
mesela bende uzun uzun bir süre çocuk yapma düşüncesi yok 17 aylık evliyiz ama nedense hiçç istemiyoruz :)
nedense çok nedeni var kendimize göre bizde istemiyoruz eşim şimdilik birkaç yıl yani bense hiç istemiyor gibiyim
sen daha çok gençmişsin canım sakın yapma zaten :
bende 16 aylık evliyim eşim şuan askerde ama hiç düşünmüyorum çocuk yapmayı
ya insanlar sordukça daha çok soğuyorum
bir yandan da korkuyorum çocuk konusunda katıyım
istediğim zamanda olmazsa diyee
çocuk yapmamak için çok nedenim var.. yaş ise bunlardan sadece biri.. Yapmak için ise tek nedenim olabilir o da; ben korunduğum halde yinede çocuk olursa Rabb'imin bi bildiği vardır derim.. vazgeçmem bebekten:44::26:
arkadaşlar ben 13 haziran 2010 da evlendim yani daha evleneli 9 ay bile olmadı.bizde ilk 2 yıl çocuk düşünmüyorduk.önce evliliğimizi yaşayalım diyorduk.iki ay önce genel bi muayene için hastaneye gittiğimde yumurtalıklarımla endometriosis(çikolata kisti) olduğunu öğrendim ve doktor bana kısırlık için bunun başlıca nedenlerden biri olduğunu biran önce tedaviye başlayıp bi şekilde çocuk sahibi olmamı istedi.iki yıl boyu çocuk yapmayalım daha hazır değilim o sorumluluğa derken daha evliliğimin 7. ayında bebeğim olsundiye tedaviye başladım ve sürekli dua ediyorum bebeğim olsun diye.psikolojim bozuldu olmazsa diye çok korkuyorum.o annelik duygusunu yaşamak istiyorum.şimdi tek tesellim iki yıl boyu bu rahatsızlıktan haberim olmadan boş yere korunmuş olmamam.erkenden farkına vardık.size önerim daha çocuk düşünmeseniz bile 6 ayda bi genel muayeneye girin ultrason yaptırın.sağlığınızda bi sorun olmadığından emin olun.özelliklede yaşı 26-27 nin üstünde olanlar lütfen dikkatli olun.çünkü bu rahatsızlı erken yaşta bile menopoza sokabiliyor.ayrıca bu rahatsızlık bunlardan sadece biri.endometriosisten başka kim bilir ne rahatsızlıklar var.kısacası bi karar alırken ileriye dönük her ihtimali düşünün...
arkadaşlar dogum kontrol hapı kullanmayın sonra yumurtalar tembelleşiyor hiç olmayacak bak bnm birtane kızım var 7 yaşında ama ikincisi olmuyor adet düzenimi bozdu adet olamıyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?