Çocuk yapmaya kendini henüz hazır hissetmeyenler buraya :)

d.k. ilaçları kısırlık yapmıyor hiç endişe etme.. hangi ilacı kullanıyordun yasmin mi?
bırakınca adet düzeni biraz bozuluyo.. olsuuun soğan suyu var yumurta çatlatıcı adet düzenleyici hatta bunun yardımıyla hamile kalanlarda varmşş duydunz mu

aa evet ben duydum o kürü hamile kalmak için kullananlarda var

mesignayı bırakalı 3 ay oldu. henüz hamile kalmadım, çocuk konusunda tereddütlerim vardı şimdi eşimin ailesi sayesinde eminim, bu ay yeniden korunmaya başlıcam.

mrb kızlar yazdıklarınızı okudugım kadarıyla çoğunuz yeni evlenmiş 3 ay 8 ay 1 sene. Bence bu kadar kasmayın kendinizi daha eviniz yaşamınız oturmadı büyük ihtimalle. Ben 4. Yılımızda bebek sahibi oldum çok şükür sağlıklı bi oğlum var. Zamanı gelmişti artık evde bi eksiklik hissetmeye başlamıştık ve Rabbim o eksikliği doldurdu. Yeni evliler bebek için çevreden baskı görseniz de evliliğinizin gelecegi için kulak ardı edin o sözleri. Doğru zamanı en iyi siz bilirsiniz. Bebekten sonra eşlere ilgi ister istemez azalıyor ve 1 yıllık evli bir erkek için bu hiç ama hiç hoş bir durum değil. (kayınvalidem bi arkadasını bana telefon ettirmişti hadi bebek yap artık nazlanma diye hala sinir olurum ama daha fazla eşim istemiyordu)
Ha su da var tabi çok fazla beklemek de uygun değil ha deyince bebek sahibi olamayabilirsiniz hamile kalmaktan çok o hamileliği sağlıklı bir sekilde sürdürebilmek daha önemli ne olacagı hiç belli olmuyor

merhaba
burada öyle yeni evliler oldugu kadar 3.4. hatta 5.yılını doldurupta bebek mevzusuna annelik için hazır hissetmeyenler de var sonucta.
acıkcası herşey kader..kısmet... evlenıp hemen cocuk sahıbı olmak isteyıpte olamayanlarda var sonucta..illaki bu ileri yas veya çok yıllık evlılıkler için gecerli bir mevzu değil tabiki.. herkesin basına gelebilir cocuksuzluk durumunu..
demişsiniz ya eşlere ilgi azalıyor diye ; ozaman ben hiç yapmamayım çocuk benım nazlı kocişim eve geldiğinde ''hoşgeldın bitanem''demezsem küser bana çünkü :):):)
zaten arkadaslarından soranlar oluyor ee hadi bebiş nerde gibilerine eşim diyor ben daha bebişim , bi eve bi tane bebiş yeter :90::90: bende kendımı hazır hıssetmıyorum yanı kendımı anne olarak hayal dahi edemiyorum

dun tur duzenıp baska bi ili gezmeye gıttık güzel gectı
annemın arkadasları ee hanı bebek diyorlar bende nee bebegı yaa daha 2.yılıma gırmedım dedım (sankı 2.yılımda yapıcam hahaha :90: )
hemen yuzume tuhaf bakıslar fısfıs konusmalar ''hıı cocugu olmuyodur kesın demler'' ayyy sinir oldum sinirrr.. olur üzülme demeler.. onlara sorcaktım sankı bebıs ıstedıgımde

Mart 12 de tam 5 aylık evli olmuş olucam : ))
Eşim dün gece bebek istedi
Artık bırak o ilacı dedi...
İnanın çok mutlu oldum ama erken biliyoruz, bu sene niyetimiz bi ev almak, inşallah evimiz olduktan sonra bi bebek sahibi olmayı düşünüyoruz.

Sizde durum nasıl ?

mesela bende uzun uzun bir süre çocuk yapma düşüncesi yok 17 aylık evliyiz ama nedense hiçç istemiyoruz :)

aman ne çok böyle cahil insanlar boşver gerçi pek aldırmıyorsun sende benim gibi Allahtan bana pek diyen yok niyeyse bana pek çocuk doğurmayı yakıştırmıyorlar galiba :)

bizde öyledir akrabalar komşular hatta benim polikistikover teşhisini koyan doktorum bile çocuğu erkenden yap dedi manyakmıdır nedir birde kayınvalidemin yanında.. deli oldum evlenmemiş arkadaşlarım bile yap yap diyor.. daha 20 yaşım ben çocuğum ya ne anne olması yapsam hem bana hem o bebeğe yazık.. mantıklı düşünmek gerek.. konuşunlara sen evlen sen yap bakalım diyecem.. altta kaldıkça millet laf üretiyor yada hiç duymazdan geleceksin en iiyisi hiç laf kalabalığı olmasın

mesela bende uzun uzun bir süre çocuk yapma düşüncesi yok 17 aylık evliyiz ama nedense hiçç istemiyoruz :)

nedense çok nedeni var kendimize göre bizde istemiyoruz eşim şimdilik birkaç yıl yani bense hiç istemiyor gibiyim

Son düzenleme:
sen daha çok gençmişsin canım sakın yapma zaten :

çocuk yapmamak için çok nedenim var.. yaş ise bunlardan sadece biri.. Yapmak için ise tek nedenim olabilir o da; ben korunduğum halde yinede çocuk olursa Rabb'imin bi bildiği vardır derim.. vazgeçmem bebekten:44::26:

bende 16 aylık evliyim eşim şuan askerde ama hiç düşünmüyorum çocuk yapmayı
ya insanlar sordukça daha çok soğuyorum
bir yandan da korkuyorum çocuk konusunda katıyım
istediğim zamanda olmazsa diyee

tedbir bizden takdir Allah'tan kimseyi kafana takma önemli olan senin istemen sonuşta senin kanından canıdan olacak.. sen o çocuktan sorumlu olacaksın gerisi boş.. kötü gününde kimse yanında olmaz ma lafa gelince herkes bişey söyler boşverrr

çocuk yapmamak için çok nedenim var.. yaş ise bunlardan sadece biri.. Yapmak için ise tek nedenim olabilir o da; ben korunduğum halde yinede çocuk olursa Rabb'imin bi bildiği vardır derim.. vazgeçmem bebekten:44::26:

tabi canım kazara olursa ne yapcan atcak değilsin yaaa hayırlısı olsun nasip kısmet bu işler :) ayrıca ben bi yerde okumuştum bebek yapmak senin istediğine göre değil bebeğin dünyaya gelip gelmemeyi istemekle alakalıymış eğer bebek isterse gelir istemezse gelmezmiş yanii...

arkadaşlar ben 13 haziran 2010 da evlendim yani daha evleneli 9 ay bile olmadı.bizde ilk 2 yıl çocuk düşünmüyorduk.önce evliliğimizi yaşayalım diyorduk.iki ay önce genel bi muayene için hastaneye gittiğimde yumurtalıklarımla endometriosis(çikolata kisti) olduğunu öğrendim ve doktor bana kısırlık için bunun başlıca nedenlerden biri olduğunu biran önce tedaviye başlayıp bi şekilde çocuk sahibi olmamı istedi.iki yıl boyu çocuk yapmayalım daha hazır değilim o sorumluluğa derken daha evliliğimin 7. ayında bebeğim olsundiye tedaviye başladım ve sürekli dua ediyorum bebeğim olsun diye.psikolojim bozuldu olmazsa diye çok korkuyorum.o annelik duygusunu yaşamak istiyorum.şimdi tek tesellim iki yıl boyu bu rahatsızlıktan haberim olmadan boş yere korunmuş olmamam.erkenden farkına vardık.size önerim daha çocuk düşünmeseniz bile 6 ayda bi genel muayeneye girin ultrason yaptırın.sağlığınızda bi sorun olmadığından emin olun.özelliklede yaşı 26-27 nin üstünde olanlar lütfen dikkatli olun.çünkü bu rahatsızlı erken yaşta bile menopoza sokabiliyor.ayrıca bu rahatsızlık bunlardan sadece biri.endometriosisten başka kim bilir ne rahatsızlıklar var.kısacası bi karar alırken ileriye dönük her ihtimali düşünün...

arkadaşlar dogum kontrol hapı kullanmayın sonra yumurtalar tembelleşiyor hiç olmayacak bak bnm birtane kızım var 7 yaşında ama ikincisi olmuyor adet düzenimi bozdu adet olamıyorum....

Eklentiler

• $Görüntü0718.jpg
    17,3 KB · Görüntüleme: 36

ben kendi adıma konuşim ben rutin kontrollerimi kadın doğum doktoruma giderek yaptırıyorum. şuan için bir sorun yok en son üç ay önce yaptırmıştım. maşallah şuan turp gibiyim tabiii ilerde ne olacağı bilinmez sürekli takip etmek lazım.

arkadaşlar dogum kontrol hapı kullanmayın sonra yumurtalar tembelleşiyor hiç olmayacak bak bnm birtane kızım var 7 yaşında ama ikincisi olmuyor adet düzenimi bozdu adet olamıyorum....

canım ben kullanıyorum 19 aydır hemde ama doktoruma her gittiğimde ısrarla soruyorum ve her seferinde kontrol hapının yan etkisini olmadığını kısırlık yapmadığını ısrarla söylüyor bakalım ilerde çocuk düşünürsem görücez artık etkisi varmı yokmu o zaman anlayacağız öyle bir sorun olursada doktoruma dava açarım artık ne yapalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…