Çocuk yapmaya kendini henüz hazır hissetmeyenler buraya :)

Konuyu görünce takılmadan edemedim doğrusu.
8 aylık evliyim, bi istiyorum bi istemiyorum modundayım bazılarınız gibi.
Daha kendime evime anca bakıyorum desem yeridir, çalışıyorum bi de.
Bekarken el bebek gül bebek yaşıyormuşuz şimdi bu tempoda herşey ne kadar zor geliyor.
İşte böyle bir durumdayken bir de bu bebek konusu takılıyor insanın aklına.
Ben tek çocuğum. Tek başıma büyüdüm. İyi taraflarını yaşadığım kadar eksikliğini duyduğum yanları da oldu.
O nedenle bir gün çocuk yapacak olursam bunu sürdürmek ve olabildiğim kadar çok çocuk sahibi olmak istiyorum.
Kalabalık bir ailem olsun istiyorum.
Eşim de bende çocukları çok severiz.
Düşünemiyorum bir de kendi çocuğum olsa çıldırırz heralde..
Ama nedense bakamayacakmışım gibi bir his var içimde, sanki hazır değilim.
Bu duygudan nasıl emin olunur, nasıl karar verilir bilemiyorum ki..:s
Geçenlerde tv' de iki bayanın konuşmasını duydum tesadüfen,
Çocuğu olan biri, çocuğu olmayan ve olması konusunda kararsızlık yaşayan birine demişti;
"Eğer çocuk sahibi olmak için doğru zamanı beklersen, asla olamayabilirsin..."
Belkide çok sorgulamamak lazım.

Son düzenleme:

ayyy arkadaşım sen resmen benim yerime yazmışsın yaa....bende 8aylık evliyim.aynen bi yanım istiio biran önce hamilelik tatmak bebek sahibi olmak...ben de yaptığımda 3-4 tane istiorum inş...bi yandan aynen çalışıorum haziranda ancak bitio borçlarım oda tamamı bile deil....ben bebeğine annesinin bakması taraftarıyım....hatta hamileliğimi bile stres yaşamamak için evde geçirmek istiorum.....ayy kafam çok karışık yawww:2::2::2:

Ben aslinda genel olarak DOKTORLARI SEVMIYORUUUM gecende disciye gittim canim cikti heycandan, halbuki dislerime iltifat yagdirdi doktor, ama ben sevmiyorum hicbirini onlar gelsin ayagima
bende sevmıyordum canım hatta acillik olmadan gıtmezdımde sımdı paşa paşa öyle bi gidiyorumki kendime bile şaşıyorum hemde en ufak bi nezlede :90: nezle gribe dönupte doktora gidince daha agır ilaçlar antibiyotikler içip vucuduma zarar vercegıme (karaciğer ve bobrek) hastalıgın ilk asamasında gidip daha hafif ilaçlar almayı tercih ediyorum..

Amin insallah

yaa bebek zayıf olur yedırmıyosun derler şişman olur bu ne yedırdın boyle şişmiş yemek yerıne abur cubur mu verıyorsun derler .. bir arkadasım bebegi henüz 19 aylık ve sureklı burnu tıkanıyor hep hırıltısı var vs benım gibi bebegi olmayanlar ve henuz duusnmeyelenler var hemen işte usutuyosun bu bebegı hırıltısı gecmedimi hala daha. yaa bu kadar biliyonuz madem nıye dogurmuyorsunuz ,arkadasımda onların laflarına sesini çıkartamıyor aman onlar kırılmasın dıye ama kendi kırılıyor sonradan bulundugumuz sehrın havası okadar piski ben bile dısarı çıkdıgımda genzimi yakar yani.. ama memleketlerine gittiklerinde bu hırıltı kesılıyormus,bebek bakmayı çok iyi bilenlere bu lafı soylemıstı sonradan haa söylemesinede gerek yok yani ama anlayana tabıkı.

erkek olupta noluyor sanki! eşimle balayına giderken otobuste bi cocuk 14-15 yaslarında, bi kadını dövdü (annesiymiş)içim cız etti yaaa... oğlan oğlan diye yere göğe kondurmazsan diğer kız cocuklarından her daim üstün tutarsan olacagı bu yani.

Allah hayırlı evlat versin kızmış erkekmiş boş yani.. Eli ayagı düzgün olsun ,her ne kadar tıp ilerlesede bebekler için kalıcı nitelıkte bir çok hastalık çıktı bu gelişimi yada zekayı etkileyen.

daha gebe kalmayı dusunmemısken sımdıden ''anne olanlar'' bana akıl verıyorlar :90: bene hee hee diyorum ama tabıkı aklıma yatan bişey olursa uygularım

son olarak evlenemden önce tek çocuklu ablalarımı yengelerımı anlayamazdım bi turlu hatta ablama bu konuda en buyuk baskıyı yapan benım büyük 9 yasında 2.ye hamıle..
şimdi gordum ki ne kadarda yanlıs yapmısım sonucta herkesın hayatı kendine ablamınkıde tabıkı ,annemizin evınde el bebel gul bebek sandımkı hayat hep boyle kolay cocuk yetıstırmeye ne varyaa derdım ..sımdı de aksını dusunuyorum evcil hayvan değil sonucta cocuk baslı basına bi sorumluluk o bebek buyucek yarın bı bakmıssın koca insan olacak bunun sakası yok yani.geri dönüşümüde yok, boz tekrar yap gibi secenekte yok :90::90:

kayınvalidem de inat yapar gibi geçenlerde diyo ki doğur ben bakarım. ben bakamıcaksam niye doğurayım ki yani? aferdersiniz inek miyim ben, görevim mi bu? hem çocuk ilkokula gidene kadar kayınvalidemle mi yaşıcam çocuk bakcak diye? bakıcıya para versem daha az masraflı olur.
menopoza girmeseydi sen doğur dicektim ama

ayy koptummm yaaa ... :90:

hımm demek cocuk olduktan sonra kapagı sıze atacak hepten şimdiden yerini ayarlıyor
bencede bakıcıya vermek daha az masraflı olur :13: ne bakıcıya nede k.validenize ihtiyac var kendi anneniz yakınınızda olduktan sonra
ayy bu işler zor yaaa bebek yapmak istemeyınce sorun ,olunca ayrı sorun...

canım sende biz çocuk istemiyoruz de. kayınvalidem durmadan eşime baskı yapıyor bide kendini acın dırıyor benim bi ayağım çukurda ölürsem kendini suçlu hissedersin diyor bir an önce olsunda torunumu görim diyor. eşimde istemiyodu borçlarımız nedeniyle. ama o öyle söyledikten sonra istemeye başladı üzüldü. bende şimdi ne zaman kayınvalidem hadi çocuk yapın dese biz çocuk istemiyoruz anne 3 yıl sonra düşünüyoruz diyorum. bozuluyor kızıyor bana siz nşye böylesiniz diye. bende gıcıklığına oğlunda istemiyor ben istemiştim ama oğlun istemedi diyorum.

Bu kavınvalidelerin çoğu aynı galiba.
Son 2 aydır neredeyse her görüşmemizde "yoksa hamile misin"? demeye başladı.
Açıkça söyleyemiyor ya torun istiyorum diye, laf arasında alakasız bir cümleden anlamlar yaratıp bu soruyu muhabbetin bir tarafına iliştiriyor mutlaka.

büyük oranda aynılar.. hatta arttıkça bu baskılar iyce soğuyorum ben..
benim kayınvalidem kendi sürekli sorduğu gibi etrafındaki kişiler aracılığıyla da sorduruyo..
en son bu bizim hayatımz bizim kararımız ne zaman istersek ozaman dedim artık birşey söylemez derken bu seferde bekleme belki hemen olmaz bilmem ne.. biliyoruz bilinçliyiz bu konuda sürekli bu düşünerek yaşanmazki isteyen herkes için doğru bir zaman vardır inş. ve olur
cevap vermiyorum artık ilerde bir gün kayınvalide olursam bu konuya girmemeye çok dikkat edecğm

Son düzenleme:
Çocuk istiyorum deli gibi,
ama kayınvaldem cadısı ve onun sözleriyle etkilenicek olan kocama güvenemeyip çocuk yapamayan biri daha var o da BEN !!!

Yav nedir bu çektiğimiz anlamadım gitti, neyse ben gene çalıştığım için daha şanslıyım hafta sonları pazar günü görüyorum o nursuz yüzünü o da en fazla 1 saat.
Ama çocuk olduğu zaman herşey değişicek biliyorum.

ya hiç sorma benimkide aynı sürekli soruyor sorduruyor bıktım artık. biz düşünmüyoruz şimdi önce borçlarımız bitsin nasıl bakacaz çocuğa diyorum allah rızkını verir doğur sen diyor sanki kendi karşılicak masrafını. bide eşimi çok etkiliyor sürekli başkalarını örnek gösteriyor bak bekledi bu yaşa geldi artık çocyuğu olmuyor falan diyip duruyor oda haliyle etkileniyor. bıktım valla ne karışırlar anlamamki 13 tane torunu var idare etsin onlarla

Ben de uzun bir süre çocuk stemeyenlerdenim. Nerde bi kız çocuğu görsem başlıyorum hemen bizim de olsun bi tane demeye ama allahtanki kısa sürüyor. Eşime diyorum bu nöbetler gelip geçici sakın dikkate alma diye Ama bi yandan da korkuyorum kısırlık günümüzün hastalığı :18:

evet bu durum beni de çok düşündürüyo,
şimdi istemiyoruz, aslında ben deli gibi istiyorum da neysee :))
şimdi korunuyorum ilaçla ama bundan bi kaç sene sonra ya çocuğum olmazsa.ilaçların yanetkilerinden kaynaklanan bi durum olurmu diye korkuyorum.
Çünkü ben genç kızlığımdan bu yana hiç düzenli adet olamaıdm ve yumurtalıklarım tembel.

bende bi bebek görünce yada mağazalarda bebek kıyafeti görünce olsun istiyorum ama 5 10 dk sonra anında geçiyo
bende çok korkuyorum yaa şimdi istemiyoruz tamam ama ya isteyincede olmazsa ben hormon testi falan yaptırdım bi sorun yok dedi doktorum ama infertiliteden çok korkuyorum günümüzde biçok isanda bu durum karşılaşıyo çok var yani inşallah istediğimiz zaman çocuklarımız olur

Ben de çocuk sahibi olmaya hazır değilim, ama eşim çok istiyor. Sanırım artık doğurmam gerek.

bende ilaç kullanıyorum doktorum verirkende hiçbir yan etkisi olmadığını söyledi özellikle kısırlık için ilaç kısırlık yapmaz dedi artık ilacı bıraktığımızda görücez gerçekten yaparmı yapmazmı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…