Yaş olarak çok şanslısın ya. Eşinin yaşı da küçükse yaşadın :) 25 e kadar yolu var en az.
Konuyu görünce takılmadan edemedim doğrusu.
8 aylık evliyim, bi istiyorum bi istemiyorum modundayım bazılarınız gibi.
Daha kendime evime anca bakıyorum desem yeridir, çalışıyorum bi de.
Bekarken el bebek gül bebek yaşıyormuşuz şimdi bu tempoda herşey ne kadar zor geliyor.
İşte böyle bir durumdayken bir de bu bebek konusu takılıyor insanın aklına.
Ben tek çocuğum. Tek başıma büyüdüm. İyi taraflarını yaşadığım kadar eksikliğini duyduğum yanları da oldu.
O nedenle bir gün çocuk yapacak olursam bunu sürdürmek ve olabildiğim kadar çok çocuk sahibi olmak istiyorum.
Kalabalık bir ailem olsun istiyorum.
Eşim de bende çocukları çok severiz.
Düşünemiyorum bir de kendi çocuğum olsa çıldırırz heralde..
Ama nedense bakamayacakmışım gibi bir his var içimde, sanki hazır değilim.
Bu duygudan nasıl emin olunur, nasıl karar verilir bilemiyorum ki..:s
Geçenlerde tv' de iki bayanın konuşmasını duydum tesadüfen,
Çocuğu olan biri, çocuğu olmayan ve olması konusunda kararsızlık yaşayan birine demişti;
"Eğer çocuk sahibi olmak için doğru zamanı beklersen, asla olamayabilirsin..."
Belkide çok sorgulamamak lazım.
bende sevmıyordum canım hatta acillik olmadan gıtmezdımde sımdı paşa paşa öyle bi gidiyorumki kendime bile şaşıyorumBen aslinda genel olarak DOKTORLARI SEVMIYORUUUMgecende disciye gittim canim cikti heycandan, halbuki dislerime iltifat yagdirdi doktor, ama ben sevmiyorum hicbirini onlar gelsin ayagima
Evet haklısın,konu komşu bir tarafa,yakın akrabalar çok düşüncesiz bu tür konularda
Dediğin gibi erkek çocuklarını aşırı sevenler kızın varsa iğneleyici olabiliyorlar,kızım 3-4 yaşlarındayken bir akrabamın erkek torunu oldu,bebek duasına gittim,bebektir insan kucağına alıp sevmek istiyor,başka bir akrabam kucağımda görünce üzülme Allah sanada erkek bebek verir deyince onu orada boğasım gelmişti,insanın evladı kız olmuş erkek olmuş ne fark eder,yeterki sağlıklı,hayırlı evlat olsun.
İnsanın bebeği olunca ahkam kesen çok olur,kızım yemek seçerdi ve nazlıydı halada aynıdır,bu yüzden bende çok laf işittim,bakamıyorsun,yediremiyorsun,bu çocuk zayıf diyenler sıraya girmiş gibiydiler.
Eğer bebek istiyorsan ne zaman istersen o zaman doğur,büyüklerin tecrübelerine hepten kulak tıkama ama herşeyide kaale alma,boşver gitsin
Kızım için iyi dileklerde bulunmuşsun Allah razı olsun,Rabbim seninde gönlüne göre versin
kayınvalidem de inat yapar gibi geçenlerde diyo ki doğur ben bakarım. ben bakamıcaksam niye doğurayım ki yani? aferdersiniz inek miyim ben, görevim mi bu? hem çocuk ilkokula gidene kadar kayınvalidemle mi yaşıcam çocuk bakcak diye? bakıcıya para versem daha az masraflı olur.
menopoza girmeseydi sen doğur dicektim ama
5 yıllık evliyim ve istemiyorummm evet..
kayınvalidem de inat yapar gibi geçenlerde diyo ki doğur ben bakarım. ben bakamıcaksam niye doğurayım ki yani? aferdersiniz inek miyim ben, görevim mi bu? hem çocuk ilkokula gidene kadar kayınvalidemle mi yaşıcam çocuk bakcak diye? bakıcıya para versem daha az masraflı olur.
menopoza girmeseydi sen doğur dicektim ama
büyük oranda aynılar.. hatta arttıkça bu baskılar iyce soğuyorum ben..
benim kayınvalidem kendi sürekli sorduğu gibi etrafındaki kişiler aracılığıyla da sorduruyo..
en son bu bizim hayatımz bizim kararımız ne zaman istersek ozaman dedim artık birşey söylemez derken bu seferde bekleme belki hemen olmaz bilmem ne.. biliyoruz bilinçliyiz bu konuda sürekli bu düşünerek yaşanmazki isteyen herkes için doğru bir zaman vardır inş. ve olur
cevap vermiyorum artık ilerde bir gün kayınvalide olursam bu konuya girmemeye çok dikkat edecğm
bende bi bebek görünce yada mağazalarda bebek kıyafeti görünce olsun istiyorum ama 5 10 dk sonra anında geçiyoBen de uzun bir süre çocuk stemeyenlerdenim. Nerde bi kız çocuğu görsem başlıyorum hemen bizim de olsun bi tane demeye ama allahtanki kısa sürüyor. Eşime diyorum bu nöbetler gelip geçici sakın dikkate alma diyeAma bi yandan da korkuyorum kısırlık günümüzün hastalığı :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?