aynı durumdayız canm. 6.5 aydır evliyim bende eşlerimizn meslekleri de aynı biliyosun. 1 yıl sonra bizim de doğu görevi var. benm kafam daha da karışık öğretmenim ama atamam olmadı daha.atanmdan çocuk yapmak istemiyorum ama bu gisişle atamam zor gibibizde 1 sene daha batıdayız daha sonra doğu..hep eşimle doğu dönüşü diye düşünüyorduk yani 3_4 sene sonra ama eşim bugünlerde sıcak bakmaya başladı çocuk olayına.hesap yapıp duruo 29 yaşında o 4 sene sonra olsa 33 olcam çok geç falan demeye başladı ama ben 22 yaşındayım çok erken benim için. yani sonuç olarak eşimin işi, benim işim. yaşım, yaşayacağımız yer gibi birsürü engel var bebek için ama eşim için de üzülüyorummm. napcam bennnnn?
Burda en yaşlı ben varım :) yaş 33, 9 yıllık evliyim...
İlk 5 yıl hiç istemedik çocuk yapmayı, aklımıza bile gelmedi desem yeridir. Tabii bu arada benim yaşda 30 oldu. Sonra ben yaşım geçiyo telaşıyla istemeye başladım, eşim yine olursa olur düşüncesindeydi...ama bu seferde bebek olmadı tabii. Baya bi tedaviler olduk ama olmadı olmadı. Bende saldım artık, kendi bilir valla. Ben böyle iyiyim zaten, mutluyumda, eksiklik şu an hissetmiyorum, yaşlanınca çok hissederiz diye korkuyorum sadece. Evliliğimde gayet güzel, sevgili gibi gezip tozuyoruz halen, eşim benden daha relax zaten hiiiç umrunda değil. Arkadaşlarından şikayet duya duya sanırım iyice gözü korkuyor. Pek çok arkadaşı çocuk olmasa şu an boşanırım durumunda...ve tabiki herkes bize imreniyor. Çocuksuz bir evliliğin de mutlu ve güzel olabileceğinin ispatı bu. Belkide yapım uygun değil hayatımı birine adamaya bilemiyorum, belki o kadar sabırlı değilim...
Yani kızlar demek istediğim sadece sizin istemeniz yetmiyor, bebeğinde gelmeyi istemesi gerekiyor...hayatınızda birşekilde bir bebek olacaksa bunu iyi zamanlayın.
Herkese merhabalar...
Diyeceğim şeyler muhatemelen büyük bir kısım kadınların hoşuna gitmeyecek...
Çocuk yetiştirmek çok büyük bir sorumluluk.
Sorumluluk derken kastım sadece maddi ve manevi yeterlilik değil.
Önüne yemeğini koy,okula gitmeden kahvaltısını hazırla,başına iki kelebek toka tak...Ne yazık ki çocuk yetiştirmek bu değildir.
Herşeyden önce "insan/birey" yetiştirdiğimizin farkına varmamız lazım.
Modern ve teknolojik dünyanın beraberinde getirdiği ciddi sıkıntılar ve tabi bunun yanında ülkemizin geleceği,
yaşam şartlarımızın ve koşullarımızıda göz önünde bulundurduğumda "acaba..." diye düşünmüyor değilim.
Bir çocuk dünyaya getiriyorsak, sadece gece ılık sütü ve pankek kahvaltısıyla "insan yetişmediğini" anlamamız lazım.
Ben henüz 1 senelik evliyim; kayınvalidem ve saz ekibi evlendiğimiz günden beri "torun da torun" diye tutturdu.
Onlara maddi/manevi açıklama yaptığımda "çocuk bereketiyle,kısmetiyle gelir" tarzında oldukça cahil bir cevap alıyorum.
Şuan işsizim bir süredir. Bu işsizliğim sırasında hazır evdeyken "çocuk doğurmam gerektiği(!)" gibi bir kanı var çevremdeki bazı kadınlar tarafından.
Mantık ve muhakemeyi devreye sokmamız lazım artık...
Ne yazık ki, bu forumda bu tarzda düşünen onlarca kadın var. Ben bunu anlayabilmiş değilim...
Daha evliliğini oturtamadan hamile kalanlar, maddi temelini sağlamadan bir eteğinde çocuk,ikincisi kucağında,bir yeniside karnında...
Hayretle onları izliyorum...
Ondan sonra geçimsiz bir aile ortamında sevgisiz büyüyen çocuklar mantar gibi türüyorlar.
Geçim derdiyle ebeveynler çocuklarına iyi bir eğitim,sosyal yaşam sağlayamıyorlar...
Bunun neticesini seneler sonra işlenen suçlarla, psikolojik vakalarda görüyüyoruz ne yazık ki.
Artık birer kadın olarak uyanmamız lazım.
Evet; çocuk dünyanın en güzel şeyi... Annelikte dünyadaki en mükemmel duygu; bu yadsınamaz.
Ama bilinçsizce evlat yetiştirmek sadece topluma sorunlu bireyler katmaktan başka birşey değildir.
Çocuk; "evliliği kurtaran veya kocayı eve ve size bağlayan" bir nesne değildir. Artık bunu anlamak lazım.
"Çocuğun olduğunda daha önce yapmadığına pişman olacaksın" lafıda çok klişe bir laf.
Ben kendimi hazır hissetmemin yanı sıra ona kurulu bir düzen sağlayamayacağım
kanaatindeyken, geç çocuk sahibi olduysam ya da olmadıysam varsın pişman olayım.
Bu pişmanlık değildir benim nazarımda...Bu BİLİNÇTİR...
Ailemize, milletimize ve vatanımıza hayırlı evlatlar yetiştirmek dileğiyle...
Herkese merhabalar...
Şuan işsizim bir süredir. Bu işsizliğim sırasında hazır evdeyken "çocuk doğurmam gerektiği(!)" gibi bir kanı var çevremdeki bazı kadınlar tarafından.
Sevgili Felisity,
eşini bir bebek ile sevindirmek istiyorsun belki, bunu biliyorum ama eşinden çok sen bakmalısın o çocuğa ve kendini hazır hissetmiyorsan, eşin değil sen üzüleceksin çocuğa bakmadığın zamanlarda. Anladığıma göre felisity eşin seni zaman zaman yalnız bırakabilecek, yani bu ihtimalde var, bazı seni götüremeyecek yerler çıkarsa sizin için, ve bu ne demek oluyor: o değil, SEN çocuk ile başbaşa kalacaksın. Peki hazır hissetmediğin bir çocuğa ne kadar iyi bakabilirsin ki....
SEN hazır olmalısın, EŞIN değil !!
Sen bakacaksın sonuçta bebeğine, o değil,
herşey gönlünce olsun,
Sevgiler,
Herkese merhabalar...
Diyeceğim şeyler muhatemelen büyük bir kısım kadınların hoşuna gitmeyecek...
Çocuk yetiştirmek çok büyük bir sorumluluk.
Sorumluluk derken kastım sadece maddi ve manevi yeterlilik değil.
Önüne yemeğini koy,okula gitmeden kahvaltısını hazırla,başına iki kelebek toka tak...Ne yazık ki çocuk yetiştirmek bu değildir.
Herşeyden önce "insan/birey" yetiştirdiğimizin farkına varmamız lazım.
Modern ve teknolojik dünyanın beraberinde getirdiği ciddi sıkıntılar ve tabi bunun yanında ülkemizin geleceği,
yaşam şartlarımızın ve koşullarımızıda göz önünde bulundurduğumda "acaba..." diye düşünmüyor değilim.
Bir çocuk dünyaya getiriyorsak, sadece gece ılık sütü ve pankek kahvaltısıyla "insan yetişmediğini" anlamamız lazım.
Ben henüz 1 senelik evliyim; kayınvalidem ve saz ekibi evlendiğimiz günden beri "torun da torun" diye tutturdu.
Onlara maddi/manevi açıklama yaptığımda "çocuk bereketiyle,kısmetiyle gelir" tarzında oldukça cahil bir cevap alıyorum.
Mantık ve muhakemeyi devreye sokmamız lazım artık...
Ne yazık ki, bu forumda bu tarzda düşünen onlarca kadın var. Ben bunu anlayabilmiş değilim...
Daha evliliğini oturtamadan hamile kalanlar, maddi temelini sağlamadan bir eteğinde çocuk,ikincisi kucağında,bir yeniside karnında...
Hayretle onları izliyorum...
Ondan sonra geçimsiz bir aile ortamında sevgisiz büyüyen çocuklar mantar gibi türüyorlar.
Geçim derdiyle ebeveynler çocuklarına iyi bir eğitim,sosyal yaşam sağlayamıyorlar...
Bunun neticesini seneler sonra işlenen suçlarla, psikolojik vakalarda görüyüyoruz ne yazık ki.
Artık birer kadın olarak uyanmamız lazım.
Evet; çocuk dünyanın en güzel şeyi... Annelikte dünyadaki en mükemmel duygu; bu yadsınamaz.
Ama bilinçsizce evlat yetiştirmek sadece topluma sorunlu bireyler katmaktan başka birşey değildir.
Çocuk; "evliliği kurtaran veya kocayı eve ve size bağlayan" bir nesne değildir. Artık bunu anlamak lazım.
"Çocuğun olduğunda daha önce yapmadığına pişman olacaksın" lafıda çok klişe bir laf.
Ben kendimi hazır hissetmemin yanı sıra ona kurulu bir düzen sağlayamayacağım
kanaatindeyken, geç çocuk sahibi olduysam ya da olmadıysam varsın pişman olayım.
Bu pişmanlık değildir benim nazarımda...Bu BİLİNÇTİR...
Ailemize, milletimize ve vatanımıza hayırlı evlatlar yetiştirmek dileğiyle...
Bizde de böyle bir durum söz konusu.
Ben gönlüme hayatıma eğitimime göre bir işe girmeye çalışıyorum.
Pat diye olmuyor elbet 1 yıllık evliyim fakat 27 yaşındayım.
Eee madem boşsun evde de sıkılıyorsun yap da aradan çıksın diyorlar akrabalarım,eşimin tarafı vs..
Annem bile doğrudan söylemese de geçen gün " ayy üç kadından bir kısırmış "falan diyor.. yani hani gebeliğe ait bir sorunum varsa bir an önce öğreneyim diye.. halbuki öğrendim zaten bir sorunum olmadığını çok şükür o kadar çalışıyor kafam.. konuyla alakası olmayan babam bile başka bir aileyi örnek verip" akıllı olan evlenip hemen çocuğunu yapar " diyor.sanki o doğuracak o hamile kalacak o bakacak büyütecek. maddi yükümlülüğünü o karşılacak.
Evlendiğim günden beri yavaş yavaş dolan bir şarj aleti gibiyim çocuk arzusu konusunda.. henüz %50 dolu halihazırda.
zamanı var ve her kadının zamanı da farklı bundan eminim.
evet evde sıkılıyorum evet çocuk doğursam aradan çıkar gider evet yaşım 27 evet iki tarafında ilk torunu olacak.. ama .. ya ben ??
kızlar ben 7 aylık evliyim. asker eşiyimyani tayinciyiz sürekli. şu an bulunduğumuz yerde 1 yıl kalıcaz 1 yıl sonrada şarka yani doğuya gidicez, eşim hemen şimdi çocuk istiyo burdayken doğum yapki doğuya nereye çıkacağı belli değil zor olmasın o zaman diyor, banada mantıklı geliyor çünkü şark görevinde beni götüremeyeceği yerler var oralar çıkarsa 2 yıl daha çocuk işi yatar. ama bu kadar düşünmeye rağmen ben çocuk isteyip istemediğimi bilmiyorum, :26:kendimi hazır hissetmiyorum sanırım. napıcam bana akıl verin lütfen.
bendende sana bir tavsiye bende doğudayım şuan eşim polis benimde geleli 7 ay oldu buraya ama 1,5 yıllık evliyim bence çocuğunu çok uzun olur demezsen doğu dönüşü yapın çünkü doğu yani hastane yok doğru dürüst çocuklar perişan oluyorlar hastalansa aniden doktor bulamıyosun yani biz sırf o yüzden çocuk olmadan gidip yapalım dedik şarkı
işte bende bundan korkuğum için istemiyorum şimdi. doğu dönüşü olsun diyorum ama o zamanda 32 yaşında olacam.
ben de 7 aylık evliyim. eşim çok çocuk istiyor ama ben de asker eşi olduğum için felicity gibi durumumuz. doğuya gidicek eşim ve belki 2 yıl ayrı kalıcaz. tek başıma çocuk büyütmek istemiyorum.zaten çalışıyorum da. doğuya gidersek hastane yok bişey yok, özel hastaneye gidiyorum ben ankarada hep. oralarda ne yaparımdaha 24 yaşındayım,ama eşim de ailesi de çocuk istiyor.kendileri doğursunlar madem
aynı durumdayız herşeyi en ayrıntılı şekilde düşünmemiz gerekiyor. ne zaman şarka gidiyosunuz. bu yılmı.
evet canım, martta tercihler yapılacak. mayısta belli olacak yeri. her şey çok belirsiz. bi çocuğu böyle bi belirsizlikte dünyaya getirmek ona haksızlık değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?