28 yaşıma kadar tek bir gün bile çocuk istemedim. Ki eşimle 13 senedir birlikte 6 senedir de evliydik. Ve ben anaç biri değilim, çocukları da severim diyemeyeceğim .
Endişelerinde çok haklısın.
Bunlar çok gerçekçi senaryolar. Ve muhtemelen bir kısmı gerçekleşecek.
Peki neden çocuk yapılır?
Çocuk yapmanın sebebi insanın kendi bencilliği bence temelde.
Ama aynı zamanda fedakarlığı da.
Yani kendi genini aktardığın senden gelen bir canlıya sahip olmayı çok isteyecek kadar bencilsin
Ama o çocuğa ömrünü vakfedecek, her şeyin en başında onu düşünecek kadar da fedakar oluyorsun. Değişik bir paradoks.
Bazı şeyler çocuğunla beraber daha keyifli.
Onu büyümesine, öğrenmesine şahit olmak ve onu yönlendirmek insanı büyülüyor. Hayatı onunla beraber sen de tekrar öğreniyorsun, onun bakış açısından yeniden keşfediyorsun.
Bir de 3 yaşındaki kızım sabahtab akşama kadar benim ne kadar güzel ne kadar tatlı olduğumu, büyüyünce benim gibi olmak istediğini anlatıyor :) birinin dünyadaki en çok sevdiği ve idol aldığı kişi olmak egomu tavan yaptırıyor
henüz bir iki sene daha beni böyle severken keyfini çıkarıyorum.
aslında sanırım temel nokta sevgiyi sınırsız paylaşacağın biri olması. Çünkü aşırı seviyorsun.
Ama acı gerçeklere gelirsek, tüm saydıklarım hayatının kaydığı gerçeğini değiştirmiyor. Önceliklerin değişiyor. kendine ayırdığın zamandan yaptığın harcamaya kadar her şey senden çıkıyor. onun yörüngesine giriyorsun. Yani belki bu yanlış ama benim ebeveynlikten anladığım bu. Hayatım eskisi gibi asla olmadı. Bazen kendimi çocuksuz daha doğrusu çocuğu büyümüş ve nispeten üstündeki yükü azalmış olarak hayal ediyorum çünkü beni çok yıprattı. Açıkçası evde işte tatilde falan hiçbir yerde kafam rahat değil ve asla dinlenmiş değilim ama böyle de yaşanıyor onu gördüm :)
Ben bir tane çocuktan başka yapmama kararı almıştım. Çocuk yapmadan önce aldığım bu karar çok yerinde bir kararmış. Ancak bu kadarına yetti benim bünyem.
Hormonlarım falan demişsin ya 28 yaşına kadar hiçbir hormonum bence çalışmıyordu :) ne biyolojik saati diyordum. Sonra bir gün çat diye bişey oldu bana. Belki herkese olmuyordur. Ama bana oldu yani