- 9 Ağustos 2021
- 14.993
- 51.049
- Konu Sahibi kosantembelhayvan
Yani siz belki de ailelere isyan etmek için çocuk istemiyorum diye bir düşünceye mi kapildiniz .sanırım insanlarla yaşadıklarımı konuya yazarken o anları hatırlayıp gerildim. ben evlendikten sonra özgürlüğümü kazanıcağımı düşünürken ailemi kurmakla ilgili kararlarla ilgili bu kadar müdahale olunacağını düşünmemiştim. kendi içimdeki yanlış karar alma korkusu kendime de kızmama neden oluyor. ya herkes haklıysa ben asırlardır herkesin kolayca sahip olmaya karar verdiği şeyi kendime çok anlam yükleyip saçma bi boyuta taşıyosam diye de düşünüyorum
Bence duruma değişik anlamlar yüklediğiniz doğru ama zaten çocuk sahibi olmak çok anlam yüklenmesi gereken birşey . Sonuçta sizinle ömür boyu bağı kesilmeyecek ve size ihtiyaç duyacak bir varlık dünyaya gelecek.
Bence siz içinize dönün ve başkalarını bosverin . Önce baskıdan dolayı kurtuluş olarak evlilik sonra kariyer malesef günümüzde bir çok kadının yaşadığı durum tam özgürlüğünüzu yaşayamamissiniz belki de isyaniniz bu özel şeye bile aileler mi karar verecek buna bile mi hakkım yok durumu .
Öncelikle ailelerinizi bir evin içinden kovun . Onların bu kadar müdahil olabileceği alanı siz ve eşiniz yaratmissiniz. O ev sizin alanınız kovun derken tabi ki fiziksel olarak demiyorum . Siz onları taktikca onlar daha çok karışacak çocuk olmazsa başka konu olur. Siz önce iki kişilik dünyanızı kurun bakalım ondan sonra çocuğu düşünürsünüz . Siz özgür olacağım derken mental olarak daha çok ailelerin baskısı altında kalmışsınız. Yüklerinizden kurtulun öyle bakın bakalım siz gerçekten çocuk istiyor musunuz yoksa istemiyor musunuz . Çünkü bu karar sadece sizi ve eşinizi ilgilendirir başkaları fasa fiso