Tipta hormon kontrolleri referans aralıklarla belirtilmiş bir şekilde canım çoğu doktor kitap uzerinden gider, bana da 5 yıldır 10larca doktor böyle bisey soylemedi. Ama bu doktor ben kitap uzerinden gitmiyecegim her kadinin bünyesi farklı, kimi süt verirken hamile kalabiliyir kimi kadini da süt koruyor hamile kalmiyor iste bu değişkenlik benim gibi kişilerin yıllarca hamile kalmasini engelliyor, benim doktorum da normalde referans araligina bakarsam 22 sınırı geçmemiş dedi, ama ben sana bu prolaktin seviyesini minimuma indirerek denemeni tavsiye edecem dedi. Ve şükür ilk ay hamile kaldım. Bu ilacı kullanırken hamile kaldığını anladigin an ilacı bırakacaksın. Adetine 1 hafta varken test yapmaya baslayacaksin zaten hapı haftada 1 iciyorsun.
Demem o ki bu hormon da diger hormonlar gibi kitaplarda ortalama referans aralıklarla degerlendiriliyor. Ama gebeliği en cok engelleyen hormon bu hormon canım. Çünkü vücut kendini hamile gibi lansettiriyor, dollenmeye ozin vermiyor. Keske biri bana zamaninda bunlari yazsaydi, gözüm kapali dalardim olaya
tam 5 yil her adet olduğumda ağladım
şükür bu günüme. Allahim sizlere de nasip etsin inşallah
Konuyla alakali yoğun araştırmalar yaptım fakat burada bunları yazmaya kalkarsam gün yetmez. Prolaktin yüksekken oluşan ve catkayan yumurta cok kalitesiz olur, düşük, kalp durmasi, Allah korusun yazmak istemiyorum bir cok komplikasyonlar olusabiliyor. Prolaktin hormunu düştükse olusup catlayan yumurta kaliteli oluyor. Yani sadece hamile kalmak da degil hamileliğin devami, sağlıklı bir hamilelik için de bu hormon dusukken hamile kalmak en sagliklisi.