• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yapmak bu kadar zor muydu ya

Sizi öyle iyi anlıyorum ki. Evliliğimin ilk yılında vajinismustum zaten çocuk istemiyorduk. Sonra onu atlattım düşük yaptım. Rahmimde perde olduğunu öğrendim 3 kere ameliyat oldum çektirdiğim rahim filmlerinin sayısı yok. Şimdi deniyoruz ama olmuyor sanki off çok sıkıntılı süreçler. İstedikleri an hamile olan insanlar ne kadar şükretseler az. Tabii bizlerde yine bugünümüze Şükür. Rabbim hayırlı zamanda sağlıklı evlatlar versin💓
Amin sana da bol şifalar dilerim 💙 acaba her rahim filmi sonrası gebelik şansı artıyor mu yoksa sadece ilk kez çekilince mi artıyordu 🙏🏼

Amin sana da bol şifalar dilerim 💙 acaba her rahim filmi sonrası gebelik şansı artıyor mu yoksa sadece ilk kez çekilince mi artıyordu 🙏🏼
Teşekkürler 💜 artıyo diyolar ama ben pek faydasını görmedim. Bence nasip meselesi tesadüfte olabilir. Bu arada hsgden bende korkardım ama vajinismus atlatmama rağmen bulduğum özel bi yerde asla acı hissetmedim 3-5 dk sürüyor zaten. İstanbuldaysanız önerebilirim

Sanıyordum ki istediğim an 3 4 ay içinde hamile kalacağım… tam 13 ay oldu. Keşke evlendiğimde korunmasaydım . 2 yıla yakın korunduk. Keşke baştan beri bıraksaydım kendimi. Bu konuda bile kendimi suçluyorum.
Bizim 2 yıl 2 ay oldu☺️bir kimyasal yaşadım üstünden 2 yıl geçti doktorum korunma verdi korunmadık ona rağmen kalmadım herşey yolunda gözüküyor düşünme stres yapma diyorlar doktorlar 🤷🏽‍♀️

Sanıyordum ki istediğim an 3 4 ay içinde hamile kalacağım… tam 13 ay oldu. Keşke evlendiğimde korunmasaydım . 2 yıla yakın korunduk. Keşke baştan beri bıraksaydım kendimi. Bu konuda bile kendimi suçluyorum.
Onla alakası yokki.
Ben 4 senedir korunmadım olmadı.
Önemli olan gerekli sağlık kontrolü yaptırıp bi sorun olmadığından emin olmak ikinizdede.

Yapılan her şey normal. Hsg normal dendi çeken doktor da rapora her şeyin normal olduğunu yazdı, bana da öyle söyledi ancak tüp bebek merkezindeki doktorum iyi çekilmediğini ve yenilememi söyledi. Yarın yeniden anestezili hsg çekileceğim. Onun haricinde bir sorun yok 😞
Prolaktin değerin kaç canım?
Ben 5 yil çabaladım, her ay adet oldum ağladım. Çook doktor gezdim Hic bir sorun yok gibi gözüküyordu, referans aralıklarda herşey iyiydi, referans aralığını 27 olan prolaktin bende genelde 18-20-22 civarlarinda çıkıyordu hiç bir doktor ilac vermedi taaaki o harika doktora kadar, öylesine gittigim bir doktor ilk defa gitmiştim smear testi için, genelde kadınlar prolaktin durumundan hamile kalmasi gecikir zorlasir dedi ve senin degerler normal sayılır ama her kadinin bünyesi farklı, senin vücudun bu degerle hamileligi reddediyor olabilir gel biz bu prolaktin degerini minimuma indirelim gerekirse sıfır yapalim öyle dene dedi, haftada 1 doxtones hap yazmıştı 8 hafta icecektim kiii 2. Hapı ictigimde hamile kalmışım 3. Hapi da icmistjm 4.yü icmeden mutlu haberi aldim😍🙏 şukur simdi kızım 5 aylık yanımda yatıyor sana da nasip olur inşallah 🙏

Prolaktin değerin kaç canım?
Ben 5 yil çabaladım, her ay adet oldum ağladım. Çook doktor gezdim Hic bir sorun yok gibi gözüküyordu, referans aralıklarda herşey iyiydi, referans aralığını 27 olan prolaktin bende genelde 18-20-22 civarlarinda çıkıyordu hiç bir doktor ilac vermedi taaaki o harika doktora kadar, öylesine gittigim bir doktor ilk defa gitmiştim smear testi için, genelde kadınlar prolaktin durumundan hamile kalmasi gecikir zorlasir dedi ve senin degerler normal sayılır ama her kadinin bünyesi farklı, senin vücudun bu degerle hamileligi reddediyor olabilir gel biz bu prolaktin degerini minimuma indirelim gerekirse sıfır yapalim öyle dene dedi, haftada 1 doxtones hap yazmıştı 8 hafta icecektim kiii 2. Hapı ictigimde hamile kalmışım 3. Hapi da icmistjm 4.yü icmeden mutlu haberi aldim😍🙏 şukur simdi kızım 5 aylık yanımda yatıyor sana da nasip olur inşallah 🙏
Prolaktinim nisan ayında 20ydi, ağustosta 25 çıkmış ama doktorlar onlara bakıp sorun yok dediler. Çok şaşırdım çok sevindim adına yaa denedikten Kaç ay sonra oldu acaba🙏🏼🥲 rabbim sağlıcakla büyütsün inşallah ah biz de görür müyüz onları acaba…

Onla alakası yokki.
Ben 4 senedir korunmadım olmadı.
Önemli olan gerekli sağlık kontrolü yaptırıp bi sorun olmadığından emin olmak ikinizdede.
Korunmasaydık daha çabuk bilirdin çocuğumun olmayacağını en azından tüp falan başlardım galiba 🙏🏼 rabbim hepimize versin, birçok kontrolden geçiyoruz eşimde sorun zaten yok bende de görünürde yok ama bilemiyorum çok üzülüyorum bu süreçte neler yapıyorsunuz, nasıl başa çıkabiliyorsunuz

Teşekkürler 💜 artıyo diyolar ama ben pek faydasını görmedim. Bence nasip meselesi tesadüfte olabilir. Bu arada hsgden bende korkardım ama vajinismus atlatmama rağmen bulduğum özel bi yerde asla acı hissetmedim 3-5 dk sürüyor zaten. İstanbuldaysanız önerebilirim
Yani ben ikinci kez çekileceğim yine gebelik şansını artıracak mı bu durum? Bende inanmıyorum işe yaramadı çünkü ilkinde de ☺️

Korunmasaydık daha çabuk bilirdin çocuğumun olmayacağını en azından tüp falan başlardım galiba 🙏🏼 rabbim hepimize versin, birçok kontrolden geçiyoruz eşimde sorun zaten yok bende de görünürde yok ama bilemiyorum çok üzülüyorum bu süreçte neler yapıyorsunuz, nasıl başa çıkabiliyorsunuz
Aşılama yapmayı düşünüyorum ekimde. Oda olmassa tüp bebek. Duygu değişikliği bendede çok oluyor. Allahtan silkelenip kendimi topluyorum.

Aşılama yapmayı düşünüyorum ekimde. Oda olmassa tüp bebek. Duygu değişikliği bendede çok oluyor. Allahtan silkelenip kendimi topluyorum.
Rabbim hepimize sabırlar versin. Sizin de açıklanamayan infertilite mi? Tüp bebek inşallah en son çare hepimize çare olur. Allahım kimseye dermansız dert vermesin 😞

Prolaktinim nisan ayında 20ydi, ağustosta 25 çıkmış ama doktorlar onlara bakıp sorun yok dediler. Çok şaşırdım çok sevindim adına yaa denedikten Kaç ay sonra oldu acaba🙏🏼🥲 rabbim sağlıcakla büyütsün inşallah ah biz de görür müyüz onları acaba…
Doktoruna ben prolaktin degerimi düşürmek istiyorum de Canim seninki de yüksek bana da 5 yil boyunca cesit cesit doktorlara gittim her deger gayet iyi sorun yok demisti, aşılama yada tüp bebek yaparken prolaktin degeri 15 üzeri çıkarsa doxtinex hap veriyorlar, zaten bunun icin de baska hap yok sanirim. Bu deger çok onemli, sebepsiz infelitelerin çoğu prolaktin vakası dedi doktorum. Ve dediği gibi bende o gruptaydim.
5 yil boşa kurek salladik, artık ilişkiye girmek bir iş gibi olmustu inan cok kotu günler gecirdim, Bu hapı içtiğimde adet görmeden ilk ay oldu canım.

Son düzenleme:
D denizperisii yazanlar olmuş stresten olabilir diye. Benim de kuzenim 4 yıllık evli evlendiğinden beri istiyor eşinde de kendisinde de hiçbir sorun yok, tüp bebek de denedi 2 defa ama olmadı. Ne zaman ki tamam ya bıraktım artık saldım dedi kendini isine verdi o zaman oldu gerçekten stres çok çok etkiliyor sanırım kafanı sürekli oraya veriyorsun ister istemez oldu mu olacak mı vs. Biliyorum çok çok zor kolay değil ama bazen akışa bırakmak gerekiyor. Başka şeylere odaklanmayı dene odağını değiştir. Umarım tez vakitte de olur Rabbim aratmasın inşaallah isteyen herkese nasip etsin ❤️

Rabbim hepimize sabırlar versin. Sizin de açıklanamayan infertilite mi? Tüp bebek inşallah en son çare hepimize çare olur. Allahım kimseye dermansız dert vermesin 😞
Çok dert edinmişsin ama çok da haklısın sadece şunu diyim evet ben hsg den sonra hamile kaldım ama kalacağıma ümidim yoktu. Hamile kaldığım ay tatildeydik be dönünce tüp bebeğe başlayacaktık . Zaten tüp bebek olacak rahatlığıyla sanırım o ay hamile kalmışım 😂

Doktoruna ben prolaktin degerimi düşürmek istiyorum de Canim seninki de yüksek bana da 5 yil boyunca cesit cesit doktorlara gittim her deger gayet iyi sorun yok demisti, aşılama yada tüp bebek yaparken prolaktin degeri 15 üzeri çıkarsa doxtinex hap veriyorlar, zaten bunun icin de baska hap yok sanirim. Bu deger çok onemli, sebepsiz infelitelerin çoğu prolaktin vakası dedi doktorum. Ve dediği gibi bende o gruptaydim.
5 yil boşa kurek salladik, artık ilişkiye girmek bir iş gibi olmustu inan cok kotu günler gecirdim, Bu hapı içtiğimde adet görmeden ilk ay oldu canım.
Çok teşekkür ederim derim canım. Tüp bebek öncesi 15 altına düşürülmeye çalıştığını bilmiyordum. Göğsümün birinde sürekli katı bir şey geliyor. Ama prolaktin değerlerime normal dendiği için bir şey demedim ben de hiç. Şaşırdım bir doktora soracağım haftaya pazartesi gidicem bakalım ne diyecek 🥲

2 yıl önceki halimi gördüm sizde:) şuan bebeğim 1 yaşında. Keşke o zamanları böyle kafamı takıp üzüntülü geçireceğime keyfini çıkarıp oluruna bıraksaydım :) öylesi daha kolay emin olun.

13 ay bu kadar kendinize stres yukleyemenizi gerektircek kadar büyük bir zaman değil.zaten testlerinizide yaptirmissiniz.arkadasim dediğini bir danisabilirsiniz doktorunuza prolaktin ile ilgili olanı çünkü stresle çok ilgili o hormon, kafa sürekli orda olunca gercekden kötü etkisi olduğuna inananiyorum.bende tüp bebeğe başlayacağım ay doğal hamile kaldım herdeyim hazırdı, artık ümidim bitmişti.nasilsa tüpe başlayacağım düşüncesiyle oldu diye düşünüyorum.

2 yıl önceki halimi gördüm sizde:) şuan bebeğim 1 yaşında. Keşke o zamanları böyle kafamı takıp üzüntülü geçireceğime keyfini çıkarıp oluruna bıraksaydım :) öylesi daha kolay emin olun.
Gerçekten mi 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 ne kadar sürede gebe kalabildiniz ah keşke biri bana dese bebeğin olacak diye. Rahatlasam 🙏🏼🥲

Maalesef öyle. İkimizinde bütün değerleri çok iyi ama rabbim nasip etmedi henüz. Her nekadar yıpratsada bu sürec sonu güzel olacak inşaAllah💜

Back