- 2 Mayıs 2012
- 163
- 164
- 103
Ay inş benimde öyle olur :)Yeğenim felakettt
Ama cocuklarim uslu. Bebegim sabahtan beri ağlamadi uyudu uyandi emdi uyudu.
Darısi size
Maşallah ona. Allah bağışlasın.Yeğenim felakettt
Ama cocuklarim uslu. Bebegim sabahtan beri ağlamadi uyudu uyandi emdi uyudu.
Darısi size
Aslına bakarsanız bende sizin gibi düşünüyordum ancak 2 ay önce yavru bir kedi sahiplendim. O evin havasını değiştirdi ,böyle bana bakıyor patileriyle yüzümü tutuyor :) aslında ben hayvanlara karşı çok anaç bir insanım ve çocuğum olursa çok fazla düşkün olucam biliyorum buda beni korkutuyor zaman zaman :) Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsinBen de "çocuk yapmama" kararı alanlardanım. Hayat tarzımı, sevdiğim şeyleri, hayattan zevk aldığım noktaları belirledim ve bu çerçeveye çocuk oturtamadım. İnanın çok düşündüm ama ben anaç bir yapıya da sahip değilim ve bu kadar büyük bir sorumluluğun altına da giremem.
İyice düşünün, olması gerektiğini düşünerek hareket etmeyin derim ben
Kesinlikle haklısınız ama o annelik duygusu yaşamadan, karnıma düşmeden bende olmayacak sanırım. Yaş olayını bende önemsiyorum, birde yaş geçtikçe enerji azalıyor..Yaramaz çocuklara göre değil de içindeki evlat isteğine karşı kendine cevap vermelisin. Yaşın ilerlediğini de belirtmeliyim. Misal şimdi hamile kalsan 33 yaşında doğursan, çocuğun 20 yaşına geldiğinde 53 yaşında olacaksın.
Zaten bu konuyu okuyunca da çok korktum yani bu durumda çok insan var.. Kesinlikle kızmıyorum onlara da çocuğum olmadan haklılar yada haksızlar diyemiyorum ama annelik çok zor birşey bunu görebiliyorum..Bugün bir konu açıp,
"canım istemedi çocuğuma bakmadım" gibi bir cümle kullandı..
Bu yüzden kendinizi hazır hissettiğinizde, tahammül edebileceğinize inandığınızda, kısaca maddi ve manevi olarak hazır olduktan sonra çocuk yapın.
Ayrıca tüp bebek, aşılama gibi tedaviler çok zor bir süreç. Çocuk istemediğiniz zaman bunlara kalkıştığınızda sizi çok yoracaktır.
edit:
Eşim çok yardımcı çok anlayışlı maşallah. Zaten onu çok seviyorum, eskiden asla derdim ama şimdi sevgimizin bir meyvesi olsun istiyorum zaman zaman :) Bazende korkuyorum çocuğu olan kişiler eşlerinin çok değiştiğinden bahsetmiş..Hamile kalıp kucağına alana kadar yüzde yüz hazır olduğunu hissedemezsin emin ol. Öyle sihirli değnek falan değmiyor.
Ben daha planlama aşamasında eşimin başının etini yemeye başlamıştım. Adamın elinden ne gelecekse garibim beni rahatlatıyordu kendince
Meğersem konuşarak kendimi hazırlıyormuşum
Hatta oğlum doğdu eve geldik nasıl bakacağız diye bakıştık eşimle. Kaldı ki 18 yaşımda yeğenlerimle ilgileniyordum.
1 hafta sonra el ayak çekilince özgüven geldi bebeğimi kendim yıkadım vs..
Sırf yeğeninle değerlendirme bence. Evet büyük bir sorumluluk. Şimdiki gibi rahat olamayacaksın bir daha. Ama yardımcı bir eşin varsa nispeten daha rahat bir anne olursun..
Merhaba arkadaşlar,
32 yaşındayım eşimde 36 yaşında. İkimizin de düzenli işleri var çok şükür. 3 senelik evliyiz ve şimdiye kadar çocuk düşünmedik yani yeğenim zor bir çocuk ve ablamı aşırı zorluyor.. Zaten çocuk fikrine uzaktım yeğenimle ne zaman görüşsem iyice öteledim .. Diğer yandan ufak ama çift taraflı çikolata kistim var ve doktorum kesinlikle korunma lüksün yok, doğal yollardan dene eğer olmazsa aşılama, tüp bebek gibi yöntemleri deneyeceğiz diyor.. Eşimde bende bu nedenle daha sıcak bakmaya başladık.. Ömrüm boyunca çocuğum olmasın diyemiyorum ama diğer yandan şuan da da çocuk fikrine tamamen hazır olamıyorum.. Zaten tahammülsüz biriyim, çocuğuma karşı öyle olmaktan korkuyorum.. Bebekler tertemiz doğuyor ve onları bizler işliyoruz.. Bizden ne öğrenirlerse ne yaşarlarsa hayatları da ona göre şekilleniyor.. Beklemeli miyim ? ne yapmayılyım bilmiyorum. Karar veriyorum sonra çevremdeki çocuklu insanları görünce çok zor geliyor bu fikir..
Nesil farkından değil yalnızca. Diğer üyenin dediğini tam anlamışsınız bence. Konu sahibi 23 yaşında olsa, 40 a kadar doğuruyor insanlar, daha çok zamanınız var hazır hissetmek için denebilir ama 32 yaşında olunca 40 a kadar daha çok zamanı yok zaten. Birinde daha 15 sene varken, diğerinde çok çok 5 sene var beklemek için.valla anlamadım. bence nesil farkı olacak diye 18de herkes okulu filan evlensin o vakit...
dedem 40 evlenmiş 90 küsüre kadar yaşadı.
babam 26 evlenmiş 50 de vefat etti...
Allah biliyor neyin ne zaman yaşanması gerektiğini
Merhaba arkadaşlar,
32 yaşındayım eşimde 36 yaşında. İkimizin de düzenli işleri var çok şükür. 3 senelik evliyiz ve şimdiye kadar çocuk düşünmedik yani yeğenim zor bir çocuk ve ablamı aşırı zorluyor.. Zaten çocuk fikrine uzaktım yeğenimle ne zaman görüşsem iyice öteledim .. Diğer yandan ufak ama çift taraflı çikolata kistim var ve doktorum kesinlikle korunma lüksün yok, doğal yollardan dene eğer olmazsa aşılama, tüp bebek gibi yöntemleri deneyeceğiz diyor.. Eşimde bende bu nedenle daha sıcak bakmaya başladık.. Ömrüm boyunca çocuğum olmasın diyemiyorum ama diğer yandan şuan da da çocuk fikrine tamamen hazır olamıyorum.. Zaten tahammülsüz biriyim, çocuğuma karşı öyle olmaktan korkuyorum.. Bebekler tertemiz doğuyor ve onları bizler işliyoruz.. Bizden ne öğrenirlerse ne yaşarlarsa hayatları da ona göre şekilleniyor.. Beklemeli miyim ? ne yapmayılyım bilmiyorum. Karar veriyorum sonra çevremdeki çocuklu insanları görünce çok zor geliyor bu fikir..
Oy o nasıl kızmış öyleÇocuk sahibi olmaya tamamen hazır hissetmek diye bir an olduğuna inanmıyorum. Hep bir soru işareti; hep bir iyi anne olabilecek miyim merakı oluyor kafada. Ben çok istedim kızımı sağlığım yönünden büyük risk ihtimali olmasına rağmen istedim. Ama 9. ayımda bile " Ben nasıl bakacağım? " diye ağladım.
Bir de çocukların hepsi bir olmuyor. Kuzenimle bir hafta arayla bebek sahibi olduk. Onunki bildiğiniz kraliyet ailesi mensubu öyle ağır başlı. Uyut uyuyor, yedir yiyor.
Bir de benim cadı kızım var, diş kaşıyıcılarını sevmiyor kolumla karışıyor, kollarımda ısırık morlukları dolu. Polisr gitsem uzaklaştırma verirlerUykudan nefret ediyor, ben uyumuş gibi yapınca kirpiklerimi yoluyor. Ama derseniz ki böyle bir çocuk olacağını bilseniz yine de doğurur muydunuz? Aksini bir saniye bile düşünmem.
Sormayın valla... Kim duysa "Öyle kız çocuğu mu olur." diyor. Gerçi ben de pek farklı değilmişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?