bu siizn vereceğiniz bir karar ama bence daha fazla beklerseniz tıbben sorun yaşayabilirsiniz, yaşınız uygun, maddi imkanınız yerinde ise deneyin derim ha deyince olmuyor bebek snuçta..Merhaba arkadaşlar,
32 yaşındayım eşimde 36 yaşında. İkimizin de düzenli işleri var çok şükür. 3 senelik evliyiz ve şimdiye kadar çocuk düşünmedik yani yeğenim zor bir çocuk ve ablamı aşırı zorluyor.. Zaten çocuk fikrine uzaktım yeğenimle ne zaman görüşsem iyice öteledim .. Diğer yandan ufak ama çift taraflı çikolata kistim var ve doktorum kesinlikle korunma lüksün yok, doğal yollardan dene eğer olmazsa aşılama, tüp bebek gibi yöntemleri deneyeceğiz diyor.. Eşimde bende bu nedenle daha sıcak bakmaya başladık.. Ömrüm boyunca çocuğum olmasın diyemiyorum ama diğer yandan şuan da da çocuk fikrine tamamen hazır olamıyorum.. Zaten tahammülsüz biriyim, çocuğuma karşı öyle olmaktan korkuyorum.. Bebekler tertemiz doğuyor ve onları bizler işliyoruz.. Bizden ne öğrenirlerse ne yaşarlarsa hayatları da ona göre şekilleniyor.. Beklemeli miyim ? ne yapmayılyım bilmiyorum. Karar veriyorum sonra çevremdeki çocuklu insanları görünce çok zor geliyor bu fikir..
Ev kadinlara bir sorum olacak.
Ben 1 cocuklan evde kafayi yiyorum. Oyle boyle degil. Bugun hic canim ona bakmak istemedi. Ilgi vermedim. Okadar daraldim ki. Okadar monoton ki hayatim. Nereye gitsem oglum pesimde. Mutfaga gitsem ona bir corba hazirlasam yine pesimde. Masasina oturtsam orda mizliyor. Bunaldim resmen. Yapamiyorum ya ben, ozgurlugumu cok ozledim. Boyle cantami alip disariya cikip carsilari dolasmak. Hic birseye dert etmeden.
Birde 2-3 cocuklan nasil bas eden var hala anliyamiyorum nasil beceriyorsunuz? Tum gun tv izledi oglum hic canim istemedi, normalde izletmem okadar ama arada geliyor bana boyle delirmeler
Zaten buraya takıldığımdan beri çalışmalara başlamıştık aslında :) ama bugünlerde yine korkmaya başladımbence hemen bu ay başlamalısın ,
buraya bıraz takıl ne demek istediğimi anlarsın canım
Merhaba arkadaşlar,
32 yaşındayım eşimde 36 yaşında. İkimizin de düzenli işleri var çok şükür. 3 senelik evliyiz ve şimdiye kadar çocuk düşünmedik yani yeğenim zor bir çocuk ve ablamı aşırı zorluyor.. Zaten çocuk fikrine uzaktım yeğenimle ne zaman görüşsem iyice öteledim .. Diğer yandan ufak ama çift taraflı çikolata kistim var ve doktorum kesinlikle korunma lüksün yok, doğal yollardan dene eğer olmazsa aşılama, tüp bebek gibi yöntemleri deneyeceğiz diyor.. Eşimde bende bu nedenle daha sıcak bakmaya başladık.. Ömrüm boyunca çocuğum olmasın diyemiyorum ama diğer yandan şuan da da çocuk fikrine tamamen hazır olamıyorum.. Zaten tahammülsüz biriyim, çocuğuma karşı öyle olmaktan korkuyorum.. Bebekler tertemiz doğuyor ve onları bizler işliyoruz.. Bizden ne öğrenirlerse ne yaşarlarsa hayatları da ona göre şekilleniyor.. Beklemeli miyim ? ne yapmayılyım bilmiyorum. Karar veriyorum sonra çevremdeki çocuklu insanları görünce çok zor geliyor bu fikir..
millet illa 20li yaşlarında doğurmak zorunda değilki... o çok eskidendi...Yaramaz çocuklara göre değil de içindeki evlat isteğine karşı kendine cevap vermelisin. Yaşın ilerlediğini de belirtmeliyim. Misal şimdi hamile kalsan 33 yaşında doğursan, çocuğun 20 yaşına geldiğinde 53 yaşında olacaksın.
Millet için konusmadim. Çocuk yapma kriteri bu yaştır da demedim. Cocugunzla aranızda fazla nesil farkı olmazsa iletisiminiz daha güzel olur demeye çalıştım. Anlatabildigimi umarım.millet illa 20li yaşlarında doğurmak zorunda değilki... o çok eskidendi...
artık insanlar ün. yüksek lisans kariyer vs derken 35 den önce evlenmiyor bile...
ve ayrıca eskiden 40-45 den sonra çok doğuran olurmuş kimse ayıplamazmış şimdi neden böyle bir yargı var.
valla anlamadım. bence nesil farkı olacak diye 18de herkes okulu filan evlensin o vakit...Millet için konusmadim. Çocuk yapma kriteri bu yaştır da demedim. Cocugunzla aranızda fazla nesil farkı olmazsa iletisiminiz daha güzel olur demeye çalıştım. Anlatabildigimi umarım.
Anlamadığınız anlaşılıyor. Siz sanki yapılması gereken kriterlerden bahsediyormusum gibi konusuyorsunuz. Bense evlenmis 3 yıllık evliliğini oturtmus çocuk için sağlık sorunları ile çelişki içinde kalmış konu sahibine şimdi anne olmasının avantajından söz ediyorum. Yine de içindeki evlat isteğini dinlemesini tavsiye ederek. Genelleme yapmıyorum sadece konu sahibi için yorum yapıyorum.valla anlamadım. bence nesil farkı olacak diye 18de herkes okulu filan evlensin o vakit...
dedem 40 evlenmiş 90 küsüre kadar yaşadı.
babam 26 evlenmiş 50 de vefat etti...
Allah biliyor neyin ne zaman yaşanması gerektiğini
Sağlık durumu ve yaş için çocuk sahibi olmak mantikli değil bence. Anne olmak istiyor musunuz buna bakın. Tedavi de işin içine girecekse zor bir dönem olacak. Hamilelik, lohusalık, bebek bakımı, sorumluluğu, vakit ve enerjiye ihtiyacınız olacak. Her şeyden önce sevgi ve şefkate ihtiyacı olacak bu bebeğin. Bunları sağlayabilecek misiniz? İlla çocuk sahibi olmak da gerekmiyor. Bir çocuk yetiştireceksiniz elinizden gelenin en iyisini yapmak ve fedakarlık etmek zorundasınız. İyi düşünün. Kararınızı ona göre verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?