Neden böyle düşünüyorum ? Dövülen, aldatılan,boşanmanın ayıp olduğunu düşünüp arkasında ailesi durmayan, bir mesleği olmadığı için tüm bunlara katlanan, evden cesedi çıkan ama çocuklarını alıp kapıyı çıkamayan kadınlar olduğu için. Forumu biraz gezin bakalım neden katlanıyorlar berbat evliliklerine? Neden çocukların psikolojisi bozuk büyüyor?
İş feminenlik mi sizce? Kocanız bir gün delirip sizi dövse, yada ben aşık oldum herkes yoluna gitsin dese, aldatılsanız, psikolojik/ekonomik şiddete maruz kalsanız ne yapacaksınız? Gerçekten söyleyin, varsayalım arkanızda ailenizde yok, nereye gidiceksiniz? Kadın sığınma evine mi? 6 ay sonra ne olacak? Binlerce işsiz insan varken eğitimsiz, tecrübesiz birini kim işe alacak?
Her Kadın çalışmak zorunda değil bu “her kadınlar” pasif geliri olan, kendini geliştirmiş ve tek başınada var olabilen kadınlar. Kocası elini çektimi ortada kalacak olan kadınlar değil.
Başkası için çalışmıyoruz kendimiz için geleceğimiz için çalışıyoruz, çocuklarımıza kızlarımıza güzel bi örnek olmak için çalışıyoruz, dişil enerjimizi sömürecek, erkek gibi davranmak erkeğin sorumluluklarını almak zorunda bırakacak erkeklerle evlenmiyoruz.
Ben sağlıkçıyım, mesleğimede kocama aşık olduğum gibi aşığım. İnsan beşer şaşar demişler, günün sonunda sizi yarı yolda bırakmayacak, çocuklarınıza gelecek sağlayacak ve siz istemedikce sizi asla terk etmeyecek olan tek şey mesleğinizdir.
Umarım sizde bu bilince ulaşabilirsiniz bir gün.