• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇOCUK TECAVÜZÜNE SON ! Tecavüzcüler TUTUKLANSIN ! (imza kampanyası)

_NurteN_

...
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
7.001
3.629
448
34
Çocuk ve kadın tecavüzleri gıttikçe artıyor. Istismara uğrayan çocuklar susuyor. Onların sesi olalım. Tecavüzcüler serbest bırakılıyor. Bu memlekette tecavüz resmen suç olmamış durumda. ARTIK SUSMUYORUZ!

Tecavüzcüler serbest bırakılmasın. 10 Eylülde istismar mağduru çocuklar için, tecavüze uğrayan kadınlar için adliye önlerınde toplanacağız eylem yapacağız. twitter.com/CocukTecavuzSon

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre tecavüz ve taciz gibi cinsel saldırı suçlarında son beş yılda yüzde 30 artış meydana geldi.

Son 15 yılda tecavüzden yargılanan 409 polis, asker, özel timci, korucu ve gardiyandan hiçbiri cezalandırılmadı.

Jin Haber Ajansı’nın haberine göre, TÜİK, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın erkek şiddeti verilerinden satırbaşları şöyle:

* Son 15 yılda 241 polis, 91 asker, 17 özel timci, 15 korucu, 45 gardiyan tecavüzden yargılandı. Fakat hiçbiri ceza almadı.

* Tecavüze uğrayanların yüzde 50’si 18 yaş altında. Bunların yüzde 90’unu kız, yüzde 10’unu oğlan çocukları oluşturuyor.

* Acil yardım hattını arayan kadınlardan yüzde 57'si fiziksel şiddete, yüzde 46,9'u cinsel şiddete, yüzde 14,6'sı enseste ve yüzde 8,6'sı tecavüze maruz kalıyor.

* Çocukların yarısı ensest mağduru

* 5–10 yaş arası çocukların yüzde 55'i ensest mağduru.

* 10–16 yaş arası çocukların yüzde 40’ı ensest mağduru.

The boundaries and rape women and children on the rise. Abused children stops. Let's be their voice. Rapists are released. There is a formal complaint of rape cases in this country. Silent No More! Rapists to be released. September 10 for the women who are raped for child victims of abuse COURT ACTION We will gather in front of them.
http://www.change.org/tr/kampanyalar/çocuk-tecavüzüne-son-tecavüzcüler-tutuklansin

Son düzenleyen: Moderatör:
Tecavüzcüler serbest bırakılmasın!

ARTIK SUSMUYORUZ ! Tecavüzcüler serbest bırakılmasın. 10 Eylülde ıstısmar mağduru çocuklar ıçın tecavüze uğrayan kadınlar ıçın ADLİYE önlerinde toplanacağız EYLEM Yapacağız. ÇOCUK TECAVÜZÜNE SON! Tecavüzcüler TUTUKLASIN!

Son 15 yılda tecavüzden yargılanan 409 polis, asker, özel timci, korucu ve gardiyandan hiçbiri cezalandırılmadı.

* Tecavüze uğrayanların yüzde 50’si 18 yaş altında. Bunların yüzde 90’unu kız, yüzde 10’unu oğlan çocukları oluşturuyor.

http://www.change.org/tr/kampanyalar/çocuk-tecavüzüne-son-tecavüzcüler-tutuklansin

Zaten tutuklanması gereken insanlar için "tutuklansınlar" diye imza kampanyası başlatmak ne kadar trajikomik. Ne günlere kaldık. :ssz:

Malesef aile içinde tecavüze uğrayan çocukların yalnızca yüzde 30 u adliyeye bildiriliyormuş.
Ya çocuklar korkularından anlatamıyormuş, yada aile içinde örtbas ediliyormuş .
Nasıl pis, nasıl sapık insanlar var insanın aklı duruyor.
Rabbim hepsine aynısını yaşatsın inşallah.

Suçluları açıkça koruyan bir sistemde suç oranının artması çok doğal değil mi.... engelli çocuklara,erkek ve kız çocuklarına,hayvanlara,kadınlara,eşcinsellere,translara,yetmeyince oyuncaklara.... tecavüzün sınırı yok.. insan denen varlık onlar mı biz miyiz?? midem kaldırmıyor artık.. :47:

adalete asla güvenim yok..işitme engelli kız için tecavüz edilirken bağırıp yardım istememiş rızası var diyen bu ülkenin savcıları..

yemişim adaletini!!!

ağlasak mı gülsek mi bilemedim
tecavüz suçluları hapis yatsın diye imza topluyorsak vay halimize
korkarım bu hükümet ve onların zihniyetinin uzantıları yalakaları bu ülkede oldukça kadınlar balkona çıkabilsin diye bile imza toplarız

Niye tutuklayıp bizim vergilerimizle besleyelim ki?
bence böylesine aşağılık suçu işlediği şüpheye yer bırakmayacak şekilde isbat edilenler idam edilmeli. Zaten Türkiye her konuda artan suç oranlarının tek sebebi ceza hukuğumuzun, gukuk edilmesindendir. Hiç bir caydırıcılığı yok. ödül vermediklerine şükreder olduk.

Türkiye'de çocuk istismarına ceza söz konusu olmasına rağmen, ihmali bir suç teşkil etmez. Bu vesile ile birçok medeni toplumda olduğu gibi, suç işleyen küçük çocuğun ailesi veya ebeveynleri suçlu sayılmazlar. Bunun yanı sıra, aileleri ve eğitim hayatları süresince kendilerine karşı işlenen istismarlar karşılıksız kalır. Aşırı istismara uğrayan çocuklar için aile bireyleri, istismarı işleyen aile reisi hakkında vasi tayini davası açabilir; veya yerel emniyet kontrolünde çocuk yeni bir aileye teslim edilinceye dek korunulur. Dünyada çocuk istismarı %1 ila %10 arasında değişirken, Türkiye'de bu oran %10 ila %53 arasındadır.
Ancak yasalarımız dünya standartlarının oldukça altındadır. Türk Ceza Kanunu'nun 414. maddesine göre, 15 yaşından küçük bir çocuğa zor kullanarak, tehditle tecavüz edilmesi 10 seneden az hapis cezası verilemeyeceğini iletir; fakat bunları yapmadan tecavüz edilirse beş seneden az hapis cezası verilemeyeceğini bildirmektedir.*
Alıntı

Her konuyu namusa, ahlaklı olmaya, dine bağlayan milletimiz çocuk istismarları konusunda dünyanın en rezil ülkelerinden biri...
Şimdi kimse kalkıp mini etek giyenler tecavüze davetiye çıkaranlar v.s. demesin, "Cinsel istismara maruz kalan çocukların yaşa göre dağılımları incelendiğinde; %30'unun 2-5, %40'ının 6-10, %30'unun 11 - 17 yaş grubunda olduğunu görülmekte. Bir başka deyişle olguların %70'ini küçük yaş grubu oluşturmaktadır. İstismara maruz kalan çocuklarda kız/erkek oranı 3'tür. Yurt içi yayınlarda ise kız/erkek oranı birbirine yakın bulunmuştur. İstismarcıların %96'sı erkek, %80'i de çocuğun tanıdığı birisidir."

görüldüğü üzere istismara uğrayanların neredeyse yarısı 6-10 yaş grubunda... ne yapmışlar da tecavüzcülerini taciz etmişler acaba...

çocuklara tecavüz edenler, cinsel istismarda bulunanlar için özel kanunlar çıkarılmalı. hadım edilmek, müebbet hapis vesaire.

çocuklara tecavüz edenler, cinsel istismarda bulunanlar için özel kanunlar çıkarılmalı. hadım edilmek, müebbet hapis vesaire.

Aynen katılıyorum. İnsan haklarına aykırı olamaz bu kararlar bence, en ağır cezayı hak ediyorlar. Hatta genel olarak bütün tecavüz suçlarına en ağır cezalar verilmeli. :47:

Son düzenleme:
bana kalırsa cinsel organları kökünden kesilsin!
nasıl bir insanın hayatını mahvediyorlarsa aynı şekilde kendilerinin de hayatı mahvolsun:47:

Hapishaneye tecvüz suçundan girenlere tecavüz edilirmiş.Umarım doğrudur.

Bir tanıdıgımın kardeşi yıllar önce cezaevine girmiş, o anlatmıştı, sistem şöyle işliyor ; eğer cezaevine erkek yada kız çocuğuna tecavüz eden bir suçlu girerse, içeride borucu diye hitap ediyorlarmış ve bazı diğer suçlular ibret olsun diye onları öldürürmüş, bu sadece belli bir yaşın altındaki çocuklara tecavüz edenler için, genç bir kıza yapılan tecavüzün suçlusu aynı şekilde cezalandırılırmı bilmiyorum...

Allah belasını versin bu yaratıkların, sürüm sürüm sürünsünler, hem bu dünyada hem de ahirette
cocuklara taciz tecavüzde bulunan bir pisliğin tek hakettiği sey idamdır
baska hiçbir ceza tatmin edici olamaz

adalete güvenim yok ama ilahi adalete güvenim tam

Konuyu şimdi gördüm. imzamı da attım. keşke böyle bir olay için imzaya gerek kalmasa. adalet en azından böyle bir konu için işleseydi o teraziye az da olsa güvenecektik..

"Peygamberimizin de benzer evlilikleri var.Müslüman ülkede yaşıyoruz sonuçta."14 yaşında bir çocuğa tecavüz etmenin,türkiye'deki savunması.

Back