Çocuk soya çeker mi?

Al bendende okadar bende kayınpederimi sevemiyorum bide eğitimli üniversite mezunu insan ama kumar içki herşey varmış eşim anlattı anlattı soğudum ailesinden şimdide sen soğuma diyo dedim anlatmasaydın bilmeseydim düzelmiş ama... ben hiç düşünmedim çoçuğum bunlara benzermi diye eşimin işi gücü düzgün hiç bi kötü alışkanlığı yok biz yetiştirecez sonuçta genetik bi geçiş olabileceğini sanmam

Bende halama cekmisim halam suslu pusludur acikligi falan sever annem sen halana cekmissin ayni.kiyafet konusunda cok terslesmisimdir ailemle 😂 yani malesef cekiyor ama yetistirme tarziniz da cok onemli

Yani genetik denen bir şey var tabi ki de bağımlılıklar geçiyor mu diye öyle üstünkörü bir araştırdım. Genetik hastalıklarda yüzde 70 oranında çevrenin etkisi varmış, bağımlılık konusunda da yüzde 50 genetik denmiş. Bahsettiğiniz kişiler çocuğun babası değil ama sonuçta komple olduğu gibi genleri almayacaktır büyük ihtimalle. Yine de çevrenin etkisi çok büyük görünüyor. İyi eğitirseniz, kötü çevreden uzak tutarsanız bir sorun yaşamazsınız diye umuyorum.

Çocukla alakalı olmayan açıklamaları okumadım. Başlıktan fazla bağımsız geldi. Eğer eşinizle ilgili sorunlarınız varsa çocuk amcasına çeker mi'den önce asıl ona odaklanın mutlaka.

istemedigin ot burnunda bitermis.

valla benim.kayinpederle hic sıkıntım yok ama benim kiz ayni kayinpeder. hadi tipini biraktim kimi zaman hareketleri bile ayni kayinpeder ki yilda 2 hafta bile görmüyor toplamda.

ancak bu benim kizima olan sevgimi asla etkileyemez. sizin icin de oyle olacak. simdiden hic bosuna kurmayın. bebeğiniz kayinpederin kopyasi dahi olsa siz onu cok sevip cok tatli cok guzel bulacaksiniz.

ayrica her icki icen bagimlidir diye bir sey yok. kayinpederin tani koyulmus bir bagimliligi yok sanirim. hem bu yonden bakarsak aileden gecen seker, tansiyon gibi hastaliklari da sorun etmeliyiz.

Eşimin inkar huyu var onu fark ettim. Bişey diyemiyorum. Benimde babam öyle olsa çoğu şeyi saklardım.

Bir kere şizofreni gibi genetik rahatsızlıklar varsa geçer. Şeker; tansiyon; mizaç yapısı geçebilir.
Ama bu demek değil ki çocuğunuzda içkici, kumarcı olacak. Bu yetiştiriliş tarzı ile olur.

Bir de çocuklar Sosyal Öğrenme ile öğrenir. Yani daha çok anneyi, babayı örnek alarak öğrenir. Tabi ki ileride kayınpeder ile çocuğunuz beraberken dikkatli olun.
Bazı düşünce kalıplarını yanlış öğretmesin.

Benim takıldığım nokta bu değil.
1 aydır tanıdığınız biriyle nasıl evlendiğinize çok şaşkınım. Bende erkek arkadaşımla 32 yaşında iken tanıştım. 33 yaşındayım. Bazı şeyleri şimdi şimdi konuşmaya başladık. 1 aylık tanıdığınız (aslında tanıyamadığınız) biriyle evlenmek çok ciddi bir kumardır. Sizin eşiniz çok şükür iyi biri cıkmış. Mazallah daha kötü biri de çıkabilirdi. Babası gibi biri olabilirdi.
30 yaş üstü olmak, 1 ay içinde tanımadan evlenmenin bahanesi olmamalı bence.. :KK43:

Çocuk konusunda dikkatli olursanız çok problem olacağını düşünmüyorum. Çocukta anne ve babanın verdiği değerler eğitimi daha önemli diye düşünüyorum.

Şuraya bir şiir bırakıp gidiyorum :)

Baba sinirli ana aksi
Bacı çokbilmiş abi serseri
İş işten geçmiş artık
Hadi dön dönebilirsen geri

Kızıyorum öyle çok kızıyorum ki
Dışa bakıp kanışına
Bir anda alev alıp yanışına
Bak söylenenler çıktı teker teker
Öyle ya
Katrandan olur mu şeker
Cinsine tükürdüğüm cinsine çeker

sizin yerinizde olsam aile dizimini arastirirdim madem kafaya takiyorsunuz.

Cok genel bilgim var benim, yanlis bilgi vermemek icin yazmiyorum o konuda bir sey.

Benim cümlem. Resmen kumar oynadım diye. 8 ay nişanlı kaldık bu süreçte yanlışını görmedim. Bide vesile olan arkadaşlar hep övdü. Ben razıyım eşimden. Allah ta razı olsun. O da babasının huyunu farkında ama işte babası atılmıyor

• Beğen
Reactions: 000
Ya cok sevdigine benzermis ya hic sevmedigine o kesin..ama butun bu borclar harclar.. esim iyi biri diyosun ama bunlarin hepsini sana anlatmaliydi evlenmeden! Babasindan dolayi oldugunu vs. Evlilik zaten masrafli is birde birsuru borcla evlenmek. Bu durum nedir biliyon mu🙄 kopruyu gecene kadar dayi demektir, baska aciklamasi yok!

Ben şey diyeceğim. Borçları bitirmeden ya da en azından borç azalmadan çocuk yapmayın.
Çok az kaldı Allah öyle yardım etmiş ki hiç zorlanmadık.ailesi bütün eşyalarını alan arkadaşım ilk 1 yıl çok zordu dedi. Biz o duruma gelmedik. (asgari ücretliyiz) çocukta zaten olmuyor :KK43:

Ben şey diyeceğim. Borçları bitirmeden ya da en azından borç azalmadan çocuk yapmayın.
Çok az kaldı Allah öyle yardım etmiş ki hiç zorlanmadık.ailesi bütün eşyalarını alan arkadaşım ilk 1 yıl çok zordu dedi. Biz o duruma gelmedik. (asgari ücretliyiz) çocukta zaten olmuyor :KK43:

Bir şey sorabilir miyim?
Sağlık personeliyim dediniz.
Sağlık personeli en az 4 civarı alır.
Asgari ücretle çalışmaz.
Ben mi yanlış biliyorum?

Sağlık çalışanı nasıl asgari ücretle çalışabilir?

Bir kere şizofreni gibi genetik rahatsızlıklar varsa geçer. Şeker; tansiyon; mizaç yapısı geçebilir.
Ama bu demek değil ki çocuğunuzda içkici, kumarcı olacak. Bu yetiştiriliş tarzı ile olur.

Bir de çocuklar Sosyal Öğrenme ile öğrenir. Yani daha çok anneyi, babayı örnek alarak öğrenir. Tabi ki ileride kayınpeder ile çocuğunuz beraberken dikkatli olun.
Bazı düşünce kalıplarını yanlış öğretmesin.

Benim takıldığım nokta bu değil.
1 aydır tanıdığınız biriyle nasıl evlendiğinize çok şaşkınım. Bende erkek arkadaşımla 32 yaşında iken tanıştım. 33 yaşındayım. Bazı şeyleri şimdi şimdi konuşmaya başladık. 1 aylık tanıdığınız (aslında tanıyamadığınız) biriyle evlenmek çok ciddi bir kumardır. Sizin eşiniz çok şükür iyi biri cıkmış. Mazallah daha kötü biri de çıkabilirdi. Babası gibi biri olabilirdi.
30 yaş üstü olmak, 1 ay içinde tanımadan evlenmenin bahanesi olmamalı bence.. :KK43:

Çocuk konusunda dikkatli olursanız çok problem olacağını düşünmüyorum. Çocukta anne ve babanın verdiği değerler eğitimi daha önemli diye düşünüyorum.
Konudan farkli bi durmdan bahsedecegim malesef ayni eve girmeden kimse kimseyi gercekten taniyamiyor 4 yil iliski yasamis evlenince degisti diyen o kadar cok insan var ki tabiki biseyleri belli ediyorsa ayrilmalisin ama rolunu cok guzel oynayan da var ister 4 yil gorus ister 5 ay kimse kimseyi taniyamiyor

içki kumar bağımlılık bu nedenle çocuğunuz olduğunda kayınpeder veya kaynınıza benzer diye korkmayın.eşiniz bu ailede iyi büyümüş.fakat eşinizin borçlardan az bahsetmesi şu demek : erkekler illa birşeyleri saklar malesef yapıyorlar böyle.
çocuk istiyorsanız bence beklemeyin veya 1 sene daha bekleyin gençsiniz seneye de olur.gönlüm eğer ekonomik olarak idare ederseniz bebeği bekletmemenizden yana.hormon değerleriniz çok iyidir o zaman 1 yıl daha beklersiniz:))

X