- 20 Ağustos 2015
- 6.459
- 15.545
- Konu Sahibi kahvelisut
Senin düşüncene göre, yer yüzünde bir yaşam biçimine sahip tüm insanları tanımadığımız sürece yorum yapamayız o zaman. Pardon da neden forumdayız o zaman? Sen neden burdasın insanlarla kavga etmek için mi yoksa düşüncelerini dayatmak için mi? Tabii ki hepimizin insanlarla, olaylarla, fenotiplerle ilgili fikirleri ve yargıları var. Beni ilgilendirip ilgilendirmediği başka bir konu. Sonuçta sosyal kıyaslama denen bir şey var, insanın kendini toplumda nereye koyduğunun temelini oluşturur açıp okuyabilirsin. Sen burda beni ilgilendirmez desen de kendini kıyaslıyorsun herkesle, insanın yaratılışı bu.Burcucum ben de diğer insanların hayatları seni ilgilendirmez, herkesin mutlu olma biçimi farklı yazdım. Yaşamadığın hayat, olmadığın kişilik hakkında yorum yapamazsın, yaparsan da o zaman o yorum yaptığın insanlara senin hakkında yorum yapma hakkını verirsin, o kadar. Gerçekten bu kadar. Evli/bekar olarak mutlu/mutsuz olan insan da var, doğası evliliğe, tekeşliliğe hiç uygun olmayan insanlar da var, 7 kez evlenen var, hepsini mi tanıyorsun?? Herkes kendi hayatına baksın o kadar. Sen benim olan hayatı yaşamıyorsun onun hakkında da yorumlar yazamazsın, ben de seninkini yaşamıyorum ve senin hayatın da beni ilgilendirmiyor, bu kadar.
Hepimiz içinde bulunduğumuz çevrede çeşitli insan türleri ve hayatları gözlemliyoruz bunlar da bizim yaşam deneyimlerimiz. Hayata ve olaylara bakış açımızı da bunlar oluşturuyor. Burda bir tartışma olmayacaksa diğer türlüsü zaten dayatmadır. İnsanı deneyim ve düşüncelerinden ayrıştıramazsın o zaman burda olmanın bir anlamı kalmaz. Bunlar da benim fikirlerim, burda da paylaşmak için varım. Beni desteklemen ya da yermen de benim fikirlerimi değiştirmez. Çok şükür kendi gözlem yeteneğim var, teşekkürler.