nasil bir fayda bilmiyorum. cogu kisi anne olduktan sonra hastalik sahibi oluyor. annemin benden sonra dişleri düşmüş mesela annenin kalsiyumunu bebek aldi diye dişini kaybeden cok kadin var.
arkadasimin cocuk ilkokula baslayacak hala dogumdan sonra gecmeyen bir bel agrisi var. uykusuzluk zaten cogu anneyi cokertiyor. dogurmadan once manken gibi kadınların ne kadar kilo verse de anne gobegi kaliyor,belleri kalinlasiyor. ortalama kilolu kadınların kendine bakmayanlarin neredeyse hepsi dogumdan sonra fazla kilolu oluyorlar (siz oyle olmamis olabilirsiniz ama herhangi bir mahalle arasi ilkokul donus saatinde orada bulunun.annelerin tamamina yakini fazla kilolu. halalariniza teyzelerinize - genetik olarak sansliysaniz esinizin dostunuzun halasina teyzesine bakin. cocuktan sonra kilosunu veremeyen kadin da cok-. ayrica bir anda kilo alip verince kadinin vücudu çatlıyor, ablamin ayak numarasi 1 cocukla 1 numara büyüdü 39 giyiyor, kuzenimin 2 cocukla 2 numara büyümüş 40 giyiyor
dogumdan sonra vitamin mineral takviyesi kullanmayan kadınların (hatta bazen kullananlarin bile) öbek obek saclari dökülüyor...
ben bugune kadar dogurunca daha dinc olan bir tane kadin görmedim. bence bir bebek (en azindan ilk yillarda) anneye en az 3-5 yas ekliyor. bazi insanlar inkar edebilir ama doguran ve dogurmayan hemen belli oluyor. fiziksel olarak zaten bir anda 3 kiloluk bir çocuğa hamile kalip on yirmi kilo alip (ki benim sulalemin kadinlari zayiftir bebekle beraber 30a yakin kilo alirlar) bir de o bebegi cikarmanin insanin güzelliğine bir katkisi zaten olmaz. saglik olarak katki desen cocukla beraber hastalik sahibi olan da cok insan var. kaldi ki cocuk stres seviyesini endiseyi maksimuma getiren bir organizma ve tum hastaliklarin basi strestir.
sizin hesabi anlayamadim ben