Gebeliğe Hazırlık Çocuk sahibi olmak istiyoruz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Çocuklar hep cok önemli

Şaka mı bu cevap. Galiba biri sizi Zorla konuma girip okumaya zorladi. Konuyu begenmediysenz gecersiniz
Konu başlığını görünce senelerdir olmuyor sandım o bakımdan dikkatimi cekti
Çünkü 5 yılın sonunda allah bebeğimi nasip etti

Niye bu kadar üstüne gidilmiş ki konu sahibinin?
Kendi açımdan yorjmlayacak olursam, Bizde nerdeyse ilk zamandan beri istiyoruz çocuk. Hatta gayet aklı başında davranıp doktora gittik eşimle. Gebelik öncesi ne yapılması gerekiyorsa yaptırdık. Ve iyiki erken davranmışız eşimde bir sorun varmış tedavi görmemiz gerekti.
Ben zaten eşimi yıllardır tanıyordum illaki beklemeli miydim yani? Kime ne?

Gebelik düşünüyorsanız, öncesinde doktora gidip kontrollerinizi yaptırmanız iyi olur.
Ama 2 ayda çocuğum olmadı diye giderseniz komik..
Öncesinde düzenli cinsel hayatınız varsa o başka ama henüz 3 aylık evlilikte çocuk düşünmek biraz acele ile verilmiş bir karar.
Saglikli bir evlilik icin,
Hem evliligin oturması, hem sizin birbirinize alışmanız, eve ve kendinizle ilgili meselelere düzen oturtmaniz gerekir.
Siz bilirsiniz yine de :)

İşte dünyadan haberi olmadan evlenmiş ama çocuk büyütecek, çünkü sokaktaki çocukları bile çok seviyor.
Keşke çocuk büyütmek için çocuk sevmek yeterli olsaydı
Gercekten merak ediyorum sizi konu da bu kadar rahatsiz eden sey nedir. Mesela bu alaycı üslup neden anlatmak ister misinz. Galiba hayatinizda mutsuzsunuz yada kimse sizi ciddiye almiyor. Onu mu yansıtiyorsnz acaba burada. Çünkü prim vermeyecem yazmayacam felan demisinz ama yazmaya devam ediyorsnz. Yalniz ve konusacak kimseniz yoksa lütfen ozelden yazin

Evet sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum tabi ama şöyle düşünun insanın başina birsey geldiginde çözüm yoksa sabretmekten başka ne yapabilir ki. Insallah sizde çocuk sahibi olursunuz
İnşallah teşekkürler ama sana sadece şunu diyim emin ol daha çok erken, stres olup da olacağı varsa bile bunun önüne geçmesine engel olma. Zamana bırak, dene ve sabret.

Bu bilgi edinmeyi istemek değil ki, anne olmaya hazır her kadın 2 ayın geç değil normal bir süre olduğunun farkında olurdu zaten.
Biliyor musun erkeklerin kadinlara siddetinin arttigi şu gunlerde en cok kadınin kadina yaptigi şiddet korkutuyor insani. Evet iki ayin cok erken oldugunu biliyorum keza bilmeseydm konu basligim cocugum olmuyor olurdu. Ben sadece çocuk istediği yazmism ve bilgi istemisim

Tabiki düşünce özgürlüğü var düşünce ifade etme özgürlüğü olduğu gibi
Tavsiye olarak şunu söyliyeyim size; ilk 6 ay bekleyin. İlk aydan bebek istemeniz doğal bir şey. Ben oğluma 3 aylık evliyken hamile kaldım.

fakat 2. Çocuk için 6 yıldır bekliyorum, kaç tedavi, yüzlerce gebelik testi vs.. siz henüz yeni olduğunuz için heyecanlısınız muhtemelen ama bu işin içinde olan biri için doğal olarak “2 ay ne ki?” Sorusu oluşuyor hemen.

Keşke çocuk yapmaktan başka başarınız olsa
Gercekten sasiriyorum boyle mesajlara. Çocuk yapan kadinlarn basarisi yok mu. Basarili kadinlar cocuk yapmaz mi. Gelen mesajlari okudukca zaten ne kadar kötü insanlar olugunu görüp bu dunyaya cocuk getirmenin ne kadar dogru oldugunu sorgulamaya basladm. Gercekten yazik

Keşke çocuk yapmaktan başka başarınız olsa
Ya su mesaja o kadar kizdim ki sayfalarca yazabilirim. Siz beni taniyor musunz. Kimim ben ne isle mesgulum günlük hayatta neler yapiyorum yada adım ne bu kadar acimasiz olamayin. şu mesajiniza o kadar uzuldum ki kesinlikle helal etmiyorum. Bu dünya dışında hesaplaşılacak bir dünya daha var. Kalp kirmak bu kadar kolaysa inşallah Allah katında da hesaplaşıriz

Yaklasık üç aydır evliyim iki aydir da çocuk sahibi olmak istiyoruz. Gecen ay olmadi bu ay da adet dönemine on gün kala test yaptım negatif çıktı. Sizce acelemi ediyorum yoksa bir doktora görünmeli miyiz
Dur hele bacim bismillah daha 3 aylik evlisin hani desen ki kac senedir ugrasiyoruz olmuyor ama daha 3aylik ya

Evet tam olarakda bu yaa. Nasılda çözdün beni. Fen öğretmenliği(?) yerine piskolog olmalıymışsın sen.
Neyse, bugün yoğun bir gün. Daha fazla yazmak isterdim ama işim çok. Sanada kolay gelsin

Sorunun komik olan yanı nedir. Evli misiniz yada çocucunuz var mi bilmiyorum ama hic olmama ihtimalinden korkmadiniz mi

3buçuk senelik evliyim, 3 aylık hamileyim. İte kaka eşimi 2 sene çocuk yapmamaya ikna edebildim. 1 sene de beklemekle, küçük bir tedaviyle geçti ve sonunda hamile kaldım. Pişman mıyım? Asla. Elimden gelse, eşimi ikna edebilsem bi 3 sene daha yapmayabilirdim çocuk. Hiç olmama ihtimali de hep aklımdaydı. Hatta son 1 sene daha çok düşündüm. Allah'ın takdiri diyebildim ama. Burdaki insanların tepki gösterme sebeplerinden biri de daha evliliği oturmadan, cicim aylarında çocuk yapıp sonrasında anlaşamadığını fark ettiği halde kocasına mecbur kalan kadınların sayısının çoook fazla olması. Belki siz mecbur kalacak bir insan değilsiniz, daha güçlü karakteriniz vardır. Bilemiyorum. Ama 3 aylık evlilik çocuk için bence de çok çok çok erken. Bu evliliğin tadını çıkar olayı değil de 6 senelik sevgiliniz bile olsa aynı evin içine girdiğiniz insanı tanı tavsiyesi aslında. Bir insanı yolculukta, ticarette veya aynı evin içinde kaldığınızda tam anlamıyla tanıyabilirsiniz çünkü. Öncesinde isterseniz 20 yıllık tanışıklığınız olsun. Ayrıca anne olmak gerçekten çok büyük sorumluluk. Öyle başkasının çocuğunu kendi çocuğum gibi seviyorum demekle olmuyor. Bir yeğenim var canımı veririm kendisi için. Ama hamile kaldığımdan beri bunun sorumluluğu ve getirdikleri -daha 3 aylık bir hamilelik düşünün- şimdiden aradaki farkı anlamama yetti desem abartı olmaz. 3 aylık, 6 cm'lik bebeğin nasip olursa 7 sene sonra gideceği ilkokulu, 18 sene sonra gideceği üniversiteyi, hayatı boyunca etkileşim kuracağı insanları düşünüp stres yapıyorum şimdiden ve bunlar bebeğimin geleceği ve hayatıyla ilgili aklımdan geçenlerin %1i bile değil. Ama yeğenimi severken sadece seviyorum. Elbette onun geleceğiyle ilgili de endişelerim var ama bu kadar aklımı kurcalayan şeyler değildi. Anlatabilmişimdir umarım.

Neticede evliliğiniz, anne olma isteğiniz, kararlarınız... bunlar hep sizin bileceğiniz şeyler. Burda bizim sprgulayabileceğimiz şeyler değil. Ama açtığınız konuya yüksek oranda aynı yorum gelmişse bi durup düşünün derim ben.

Fen bilgisi ögretmeniyim bir ara gel ben sana anlatıyım

Ciddi misiniz?
Ama bu daha kötü değil mi? Keşke hiç belli etmeseydiniz, sayın adetten 10 gün önce bebek arayan sayın fen bilgisi öğretmeni..

Kitaptan ezber yetmeze süper bir örneksiniz. Eh malum bizim müfredat da kısıtlı..

Kendisine pek bişey anlatıldığı söylenemez aslında

Direk bir eşimin bir akrabası geldi aklıma.
Evlenince adamın abisinin uzun yıllar çocuğu olmadı diye hiç korunmuyorlar belki olmaz deyip.
Neyse kız hemen hamile kalıyor. Ki o da aynı şekilde 2 ayda olmadı diye ilkten bir panik oluyor.
2 yıl sonra bir daha istiyorlar ikinci oluyor.

Sonra artık bunlar dünyaya geliş amaçlarının muhteşem! soylarının devamı olduğuna inanmış olacaklar ki ve de sanırım korunmayı unutuyorlar ki bebek 6 aylıkken üçüncüye hamile kalıyor. Sonra da oturup ağlıyor..

Sen freni patlamış kamyon gibi davranırsan kim durur önünde yanında?
Adama ve kadına değil, ben sadece ihmal edilecek yetilemeyecek o bebeklere üzülürüm.
Sen ne verebilir nasıl ilgilenebilirsin o çocuklarla hiç düşünmüyorlar. Bilgi birikimin ne?
Karnının doymasını büyüttük sanıyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…