• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Çocuk sahibi olmak istiyoruz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ya su mesaja o kadar kizdim ki sayfalarca yazabilirim. Siz beni taniyor musunz. Kimim ben ne isle mesgulum günlük hayatta neler yapiyorum yada adım ne bu kadar acimasiz olamayin. şu mesajiniza o kadar uzuldum ki kesinlikle helal etmiyorum. Bu dünya dışında hesaplaşılacak bir dünya daha var. Kalp kirmak bu kadar kolaysa inşallah Allah katında da hesaplaşıriz
Etmeyebilirsin demek ki başarın yok ki sinirlendinnn 😂😂😂 ben 25 yaşında değilim 23 yaşındayım ama 25 yaşında mesleğimde ilerlemek bir yabancı dil daha öğrenmek konumumu yukarı çıkarmak daha çok para kazanmak hedefim.. şükür ki Koca bulup 3 ayda çocuk yapıp yerimi sağlamak almak değil 😀😀

Etmeyebilirsin demek ki başarın yok ki sinirlendinnn 😂😂😂 ben 25 yaşında değilim 23 yaşındayım ama 25 yaşında mesleğimde ilerlemek bir yabancı dil daha öğrenmek konumumu yukarı çıkarmak daha çok para kazanmak hedefim.. şükür ki Koca bulup 3 ayda çocuk yapıp yerimi sağlamak almak değil 😀😀
Bende ogretmenim yani bir meslegim var yabanci dil bilmiyorum ama cocugun yabanci dil ogrenmeme engel oldugunu sanmiyorum

Evet tam olarakda bu yaa. Nasılda çözdün beni. Fen öğretmenliği(?) yerine piskolog olmalıymışsın sen.
Neyse, bugün yoğun bir gün. Daha fazla yazmak isterdim ama işim çok. Sanada kolay gelsin 🙋🏻‍♀️
Sanirim yogun bir gun derken daha fazla insanin konusuna yorum yapacagim demek istediniz. Çünkü dun baktim da yorum yapma konusunda baya iyisinz. Neyse gercekten artik ne yazarsanz yazin size cevap vermeyecem

Sizin gibi Allahtan korkusu olmayan insanlara diyecek sozum yok benim

Çocuk istemek kadar doğal bişey yok
Tedbiren gerekli kontrollerini yaptırabilirsin
Adetinin 2 veya 3.gününde hormon tahlili yaptır , ultrasonla muayene ol
Ama daha şimdiden strese girme yoksa sen zararlı çıkarsın, stres hormonları altüst eder.
Daha yeni başlamışsın yaşında genç
Takman gereken hiçbir durum yok bacım

3buçuk senelik evliyim, 3 aylık hamileyim. İte kaka eşimi 2 sene çocuk yapmamaya ikna edebildim. 1 sene de beklemekle, küçük bir tedaviyle geçti ve sonunda hamile kaldım. Pişman mıyım? Asla. Elimden gelse, eşimi ikna edebilsem bi 3 sene daha yapmayabilirdim çocuk. Hiç olmama ihtimali de hep aklımdaydı. Hatta son 1 sene daha çok düşündüm. Allah'ın takdiri diyebildim ama. Burdaki insanların tepki gösterme sebeplerinden biri de daha evliliği oturmadan, cicim aylarında çocuk yapıp sonrasında anlaşamadığını fark ettiği halde kocasına mecbur kalan kadınların sayısının çoook fazla olması. Belki siz mecbur kalacak bir insan değilsiniz, daha güçlü karakteriniz vardır. Bilemiyorum. Ama 3 aylık evlilik çocuk için bence de çok çok çok erken. Bu evliliğin tadını çıkar olayı değil de 6 senelik sevgiliniz bile olsa aynı evin içine girdiğiniz insanı tanı tavsiyesi aslında. Bir insanı yolculukta, ticarette veya aynı evin içinde kaldığınızda tam anlamıyla tanıyabilirsiniz çünkü. Öncesinde isterseniz 20 yıllık tanışıklığınız olsun. Ayrıca anne olmak gerçekten çok büyük sorumluluk. Öyle başkasının çocuğunu kendi çocuğum gibi seviyorum demekle olmuyor. Bir yeğenim var canımı veririm kendisi için. Ama hamile kaldığımdan beri bunun sorumluluğu ve getirdikleri -daha 3 aylık bir hamilelik düşünün- şimdiden aradaki farkı anlamama yetti desem abartı olmaz. 3 aylık, 6 cm'lik bebeğin nasip olursa 7 sene sonra gideceği ilkokulu, 18 sene sonra gideceği üniversiteyi, hayatı boyunca etkileşim kuracağı insanları düşünüp stres yapıyorum şimdiden ve bunlar bebeğimin geleceği ve hayatıyla ilgili aklımdan geçenlerin %1i bile değil. Ama yeğenimi severken sadece seviyorum. Elbette onun geleceğiyle ilgili de endişelerim var ama bu kadar aklımı kurcalayan şeyler değildi. Anlatabilmişimdir umarım.

Neticede evliliğiniz, anne olma isteğiniz, kararlarınız... bunlar hep sizin bileceğiniz şeyler. Burda bizim sprgulayabileceğimiz şeyler değil. Ama açtığınız konuya yüksek oranda aynı yorum gelmişse bi durup düşünün derim ben.
Bakin alayci bir üslup kullanmadan ne güzel anlatmissinz. Benim kızdığım şey daha erken bekle diyenler degil. Alaycı üslup kullananlar, cocuk istiyorum diye basit işsiz uğraşsız biri olarak dusunenler. Tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim

Direk bir eşimin bir akrabası geldi aklıma.
Evlenince adamın abisinin uzun yıllar çocuğu olmadı diye hiç korunmuyorlar belki olmaz deyip.
Neyse kız hemen hamile kalıyor. Ki o da aynı şekilde 2 ayda olmadı diye ilkten bir panik oluyor. :KK45:
2 yıl sonra bir daha istiyorlar ikinci oluyor.

Sonra artık bunlar dünyaya geliş amaçlarının muhteşem! soylarının devamı olduğuna inanmış olacaklar ki ve de sanırım korunmayı unutuyorlar ki bebek 6 aylıkken üçüncüye hamile kalıyor. Sonra da oturup ağlıyor.. :KK70:

Sen freni patlamış kamyon gibi davranırsan kim durur önünde yanında?
Adama ve kadına değil, ben sadece ihmal edilecek yetilemeyecek o bebeklere üzülürüm.
Sen ne verebilir nasıl ilgilenebilirsin o çocuklarla hiç düşünmüyorlar. Bilgi birikimin ne?
Karnının doymasını büyüttük sanıyorlar..
Sizinle sanırım tanisiyoruz yada esimle tanisiyorsunz. Sen ne verebilirsin diye üzulurum cocuklara demisinz ya. Ben çocuğuma baska insanları anlamadan kötü elestiri yapmamasi gerektigini verebilirim.

Ciddi misiniz? :-)
Ama bu daha kötü değil mi? Keşke hiç belli etmeseydiniz, sayın adetten 10 gün önce bebek arayan sayın fen bilgisi öğretmeni.. :KK70:

Kitaptan ezber yetmeze süper bir örneksiniz. Eh malum bizim müfredat da kısıtlı.. :KK70:
Ya lütfen sizinle muhattap olamayacam. Profilinize bakilirsa 24 saatinizi burada gecirip insanlarin hayatina yorum yapan birisinz. Evet evet ben hic birsey bilmiyorumdur ve siz mukemmelsinizdir

Çocuk istemek kadar doğal bişey yok
Tedbiren gerekli kontrollerini yaptırabilirsin
Adetinin 2 veya 3.gününde hormon tahlili yaptır , ultrasonla muayene ol
Ama daha şimdiden strese girme yoksa sen zararlı çıkarsın, stres hormonları altüst eder.
Daha yeni başlamışsın yaşında genç
Takman gereken hiçbir durum yok bacım
Teşekkür ederim🙏🏻

Bakın sizin hangi iste yükselmek istediginizi buldum 😄 yabanci dilde sanirim yabancı uyruklu garsonlar isin felan 🤣 benim evimin karsinda bir kahve ver isterseniz esime soyleyim bir baksin çalisanlara sonucta işinde yukselmek isteyen birine yardim etmek hayır sayilir 😄

Eklentiler

• Ekran görüntüleri_20191219-113153.png
    Ekran görüntüleri_20191219-113153.png
    154,2 KB · Görüntüleme: 44
  • Ekran görüntüleri_20191219-113039.png
    Ekran görüntüleri_20191219-113039.png
    281,9 KB · Görüntüleme: 43
  • Ekran görüntüleri_20191219-112856.png
    Ekran görüntüleri_20191219-112856.png
    164,1 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran görüntüleri_20191219-112816.png
    Ekran görüntüleri_20191219-112816.png
    187,4 KB · Görüntüleme: 46
Bakın sizin hangi iste yükselmek istediginizi buldum 😄 yabanci dilde sanirim yabancı uyruklu garsonlar isin felan 🤣 benim evimin karsinda bir kahve ver isterseniz esime soyleyim bir baksin çalisanlara sonucta işinde yukselmek isteyen birine yardim etmek hayır sayilir 😄

Sanırım erkek koleksiyonu yaparak kendini başarılı sanan tiplerden. İşimde böyle yükseleceğime 10 tane çocuk yaparım 😅🤣🤣🤣

Teşekkür ederim🙏🏻

Rica ederim. Ben 27 yaşımda evlendim ilk 14 ay çocuk istemedik sonra istediğimizdede bazı sıkıntılar çıktı 1 sene de öyle geçti derken bi operasyon geçirdim ve sonra çok şükür hamile kaldım 30 yaşımda. Şimdiki aklım olsa hiç beklemezdim. Nasip böyleymiş elbet. Ama daha önceki yaşlarda olmasını çok isterdim
Şimdi 2.için uğraşıyorum 7 ay önce kürtaj oldum 😔 herhangi bir sorunumuz yok çok şükür ama ben yaşımın daha fazla ilerlemesini istemiyorum şuan 33 yaşındayım bide insan kürtaj olunca hayali yarım kaldığı için bir an önce olsun istiyor yaşayan bilir bunu.
İnsan 30'undan sonra yaşa takılıyor bu önemli bişey çünkü. Evlat sahibi olmak kadar güzel bir duygu yok bana göre. Ve annelik bu dünyadaki en mukaddes iştir. Benim için kariyer sahibi olmaktan çok daha önemli. Allah sanada nasip etsin üzülme daha gençsin olur inşallah

Yaklasık üç aydır evliyim iki aydir da çocuk sahibi olmak istiyoruz. Gecen ay olmadi bu ay da adet dönemine on gün kala test yaptım negatif çıktı. Sizce acelemi ediyorum yoksa bir doktora görünmeli miyiz
Ya yaşın çok küçük ya da dalga geçiyorsun internete bile yazsan bir sene olmazsa doktora gidin diye yazıyor. Biz senelerdir uğraşıyoruz. Sen 2 ay yazmışsın 2. Ay da daha dolmamış

Ya lütfen sizinle muhattap olamayacam. Profilinize bakilirsa 24 saatinizi burada gecirip insanlarin hayatina yorum yapan birisinz. Evet evet ben hic birsey bilmiyorumdur ve siz mukemmelsinizdir

Kastettiğiniz mesajlar ve beğenilerse yok valla gün içinde nadir girebilirim. Ama demek ki o bile yeterli oluyor ki artıyor. Sonuçta yeni üye değilim.. :KK66:
Hadi size kolay gelsin..

Sanirim yogun bir gun derken daha fazla insanin konusuna yorum yapacagim demek istediniz. Çünkü dun baktim da yorum yapma konusunda baya iyisinz. Neyse gercekten artik ne yazarsanz yazin size cevap vermeyecem

Evet daha fazla yazmassan ve bildirim gelmese gerçekten sevinirim, malum senin kadar boş vaktim yok benim çalışmam gerekiyor.
Derse falan girmiyorsun herhalde, burda yorum üzerine yorum yapabildiğine göre.

Back