Gebeliğe Hazırlık Çocuk sahibi olmak istiyoruz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yaklasık üç aydır evliyim iki aydir da çocuk sahibi olmak istiyoruz. Gecen ay olmadi bu ay da adet dönemine on gün kala test yaptım negatif çıktı. Sizce acelemi ediyorum yoksa bir doktora görünmeli miyiz

Evet bence çok acele ediyorsunuz; ama içiniz rahat etsin isterseni Kadın doğum uzmanına gidip Gebelik planlaması yaptığınızı ve yıllık kontrolleri yaptırmayı istediğinizi söyleyin. Smear testi falanda yaptirirsiniz. Çocuk için en az bir sene denemek gerek diye biliyorum ama yine de doktordan teyit etmiş olursunuz

Yaklasık üç aydır evliyim iki aydir da çocuk sahibi olmak istiyoruz. Gecen ay olmadi bu ay da adet dönemine on gün kala test yaptım negatif çıktı. Sizce acelemi ediyorum yoksa bir doktora görünmeli miyiz
Öncelikle 3 aylık evlilik aşırı erken ama siz karar verdiyseniz diyecek bir şey yok. Hamilelik için çalışmalara başlamadan doktora gitmeniz gerekiyor. Gerekli testler, takviyeler için.. Folik asit başlamanız gerekiyor mesela..

Yok canim ne acelesi? Doktora gitnek icin 3 ay beklenir mi inanamıyorum?
Atli mi kovaliyor anlamıyorum. Evliligi oturtmadan cocuk yapanlari hicbir zaman da anlamicam.
Sizden beni anlamanizi istemedim zaten. Konu hakkinda bilgisi olandan yardım istedim sadece

2 yıldır evliyim 14 aydır deniyoruz eşimde de bende de bir sorun olmamasına rağmen halâ gebe kalamadım. Size önerebileceklerim; çok fazla düşünmeyin, ilişkiye gebe kalayım diye girmeyin, ay sonunu acaba gebe kaldım mı? Acaba bu sefer oldu mu diye düşünerek beklemeyin, kendinize stres yapmayın şansınızı daha da azaltırsınız. Bence öncelikle doktora görünün gerekli testler yapılsın, vitamin eksikliği varsa takviye kullanırsınız, folik asit verir onu kullanırsınız, sorun var ise (inşaAllah iki tarafta da yoktur) çözümüne bakarsınız gibi gibi direk hamile kalmaya odaklanmak yerine gebelik öncesi yapılması gerekenlere odaklanın. Sonra gebelik için uğraşmaya başlayın ve sonucu bekleyin umarım hayırlı zaman da hayırlı evlatlar nasip eder Rabbim hepimize.

Düğün halayında karar vermeliydiniz daha, oldukça geç kalmışsınız 1 ay sonra başlamakla. Tövbe ya bir de acele mi ediyorum demiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…