• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Çocuk sahibi olmak istiyoruz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
bildiğim kadarıyla doktorlar ilk 1 sene olmamasını normal karşılıyor. ancak bilgi almak ve gerekli testleri yaptırmak için yine de bence iyi bir doktora gidin. sizi yönlendirir, içiniz rahat eder.

Yaklasık üç aydır evliyim iki aydir da çocuk sahibi olmak istiyoruz. Gecen ay olmadi bu ay da adet dönemine on gün kala test yaptım negatif çıktı. Sizce acelemi ediyorum yoksa bir doktora görünmeli miyiz
Hemen bir doktora görünün ilk günden hamile kalanlar var iken siz biraz geç kalmış gibisiniz 😂 Daha 2 ay denemişsiniz bu ne acele ya boşverin evliliğin tadını çıkarın

Yaklasık üç aydır evliyim iki aydir da çocuk sahibi olmak istiyoruz. Gecen ay olmadi bu ay da adet dönemine on gün kala test yaptım negatif çıktı. Sizce acelemi ediyorum yoksa bir doktora görünmeli miyiz
On gün kala test yapmak erken olmuş.Onun dışında doktora tabiki gidebilirsiniz.Hemen tedaviye başlanmasa bile herhangi bir sorun varmı yokmu kontrol edilebilir.Erken yada geç demek sizin adınıza başkasının yorumuna bırakılamaz bence.Eğer gönlünüzden böylesi geçiyor ise gidersiniz.Rabbim gönlünüze göre versin inşallah

Zaten her kadının bir sorun olsun olmasın 6 ayda bir jinekoloğa gitmesi gerekli. Bu bizim ülkemizde hala oturmamış bir durum ama olması gereken bu. O yüzden doktora çocuk düşünün düşünmeyin gidin mutlaka. Eğer tedavi gerekiyorsa bir yıl dolmadan tedaviye başlanmıyor bilginiz olsun.
Daha çok yeni evlisiniz evet 6 yıldır tanıyormuşsunuz ama nişan atabildiniz değil mi? 6 yıldır tanıyor olmak yeterli değilmiş yani. Hiçbir evlilik 3 ayda oturmaz. Sevgililik başka evlilik başka. En az 2 sene beklenmeli çocuk için. Hoş sizin bu öğüdü dinleyeceğinizi sanmıyorum, diğer arkadaşlara yaptığınız gibi beni de tersleyeceksiniz muhtemelen ama görüşüm bu yönde.

İşte dünyadan haberi olmadan evlenmiş ama çocuk büyütecek, çünkü sokaktaki çocukları bile çok seviyor.
Keşke çocuk büyütmek için çocuk sevmek yeterli olsaydı 🤷🏻‍♀️

Ovulasyon falan desem fransızca küfrediyorum sanabilir. O yüzden hiç anatomi ve biyoloji girmeyeyim ben. :KK70:
Sizler anlatmışsınızdır hanımkızımıza bebeğe saksıda bakılmadığını..

Acele ediyorsunuz
Adet dönemine 10 gün kala test yapmayı bırakın yumurta bile döllendiğinin farkında değildir.
Hakkınızda hayırlısı olsun, Allah hayırlı evlat nasip etsin.

:KK70: :KK70:
Peki yumurtanın haberi var mı bundan?

Onu konu sahibi ile beyi bilür. Sen nerden bileceen ki? :KK45:

Konu sahibi sen gebelik planlamanı nasıl yaptın? Doktora gidip kan testi, smear testi yaptırdın mı? Yumurtalıklarına baktı mı?

Konu sahibinin üstüne neden bukadar gidilmiş fazla ki dalga gecenler olmus.çocuk isteyen kendisi bakcak ugrascak olan kendisi ister acele eder ister etmez kendi hayatı .sadece bilgi edinmek istemiş baskada bisey sormamış.
Bu bilgi edinmeyi istemek değil ki, anne olmaya hazır her kadın 2 ayın geç değil normal bir süre olduğunun farkında olurdu zaten.

Herkesin düşüncesi farklı hemen çocuk isteyebilir de istemeyebilirde 25 yaşındaki bir insan bir bebeğin getireceği sorumlulukları az çok anlar. Bana göre de olmuyor diye stres yapmak için erken, gidin tahlillerinizi yaptırın sizde eşinizde birşey yoksa içiniz rahatlar öyle devam ederseniz. Şimdi burda evlenmeden hamile kaldım diye bir konu açsaydı aa canım birşey olmaz hangi devirde yaşıyoruz denirdi ama suçu evlendikten sonra bebek istemek..

8 sene icinde 5.tedaviyle bebegini kucağina alan biri olarak yazıyorum

3 ay daha bekleyin yine olmazsa
6.ayınızda gidin bi kadın doğumcuya muane olun
Sonra o sizi yönlendirir zaten

En iyisini yapıyorsunuz
Allah korusun önemli bisey varsa bi çaresine bakarsıniz boşuna beklememiş olursunuz
Çok tesekkur ederim.o kadar cirkin yorumlar vardı ki
Ovulasyon falan desem fransızca küfrediyorum sanabilir. O yüzden hiç anatomi ve biyoloji girmeyeyim ben. :KK70:
Sizler anlatmışsınızdır hanımkızımıza bebeğe saksıda bakılmadığını..
Fen bilgisi ögretmeniyim bir ara gel ben sana anlatıyım 🤣

On gün kala test yapmak erken olmuş.Onun dışında doktora tabiki gidebilirsiniz.Hemen tedaviye başlanmasa bile herhangi bir sorun varmı yokmu kontrol edilebilir.Erken yada geç demek sizin adınıza başkasının yorumuna bırakılamaz bence.Eğer gönlünüzden böylesi geçiyor ise gidersiniz.Rabbim gönlünüze göre versin inşallah
Cok sagolun teşekkür ederim

Bizim 2 sene olmak üzere, Siz şurda 2 aydır düşünüyorsunuz. Ne zannediyorsunuz ki ha diyince hamile kalmayı mı ummayı? İnsanlar hiçbir sorun olmamasına rağmen bile yıllarca uğraşıyor; (misal ben) benim durumumda olsanız kendinizi yerden yere atacaktınız herhalde ☺ çocuk yapmak marketten birşey satın alır gibi çok kolay birşey değil herkes için her zaman... istenilen zamanda her zaman yapılamıyor işte. Kusura bakmayın ama sizin gibi sabırsız insanları görünce “bende ne sabır varmış arkadaş” diyip kendimi tebrik ediyorum.
Evet sabrınızdan dolayı tebrik ediyorum tabi ama şöyle düşünun insanın başina birsey geldiginde çözüm yoksa sabretmekten başka ne yapabilir ki. Insallah sizde çocuk sahibi olursunuz

8 sene icinde 5.tedaviyle bebegini kucağina alan biri olarak yazıyorum

3 ay daha bekleyin yine olmazsa
6.ayınızda gidin bi kadın doğumcuya muane olun
Sonra o sizi yönlendirir zaten

En iyisini yapıyorsunuz
Allah korusun önemli bisey varsa bi çaresine bakarsıniz boşuna beklememiş olursunuz
Evet aslında onu söylemek istedim. Tedavi yapilmasi gereken birsey varsa veSonrasında birseylere gec kalmış olmaktansa varsın aceleci desinler.

Yasini bilmiyorum ama 1 yil gecmesini bekler drlar. Yorumlari dikkate alin derim. Coooooookkkkkkk uzun yillar var onunde evine esine evlilige alis.

Back