• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Çocuk sahibi olmak istiyoruz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Çok teşekkür ederim bu arada konuyu çocugum olmuyor diye degil cocuk sahibi olmak istiyoruz diye açtım 😊
Rica ederim, gidin tabi ki o zaman 😊
Adetin üçüncü günü yapılan hormon testleri var onlara bakar Dr, folik asit başlar vs, hayırlısı inşallah ☺️

Evet ama düşencesizce yapılan çocuklar tüm toplumu ilgilendiriyor. 3 aylık evlilikten ne anladınızda çocuk diye ortalığa döküülüyorsunuz. Ondan sonra hadi olmadı ayrulacam. Al sana küçük arada derede kalmış minnacık çocuk. Sonra dön millete çemkir. Ortalık dolu. Bugün iyi eğitim verilebilse, gerekli ilgiyi ve sevgiyi görerek bğyümüş olsalar bu kadar çok katil, hırsız, suçlu olur mu? Onun için koy külahını önüne kendin için evladın için sağlam adımlar at
Elbette öyle. Ama esimi yeni tanimiyorum alti yildir birlikteyiz. Elbette gelecegi bilemeyiz belki anlasamayip ayrilacaz. O durumda çocuğuma yetebilecek maddi imkanim var tabiki hersey para degil ama baskalarinin cocuklarini bile kendi cocugu gibi seven biriyim. O yuzden iyi bir anne olacagima ve ayrilsak bile esimin iyi bir baba olacagina inaniyorum

Yaklasık üç aydır evliyim iki aydir da çocuk sahibi olmak istiyoruz. Gecen ay olmadi bu ay da adet dönemine on gün kala test yaptım negatif çıktı. Sizce acelemi ediyorum yoksa bir doktora görünmeli miyiz
acele ediyorsunuz

Ben de size çocuk yapın ya da yapmayın gibi bir şey yazdığımı hatırlamıyorum zaten, algılarınız da kapanmış sanırım.. Polemiği uzatıp size prim veremicem üzgünüm, siz de burda bana laf yetiştirmek yerine daha üretken davranın bence, malum zaman akıyor... 1 gün daha geçmesin 2 ay geçmiş aceleniz var.
Haydi selametle.
Sonunda dogru cevabı verdiniz teşekkürler 👏🏻😊

Sizce derken çocuk yapmalı miyiz yapmamali miyiz demek istemedim. Doktora gitme konusunda acaba sorun mu var diye dusunme konusunda acelemi ediyorum demek istedim
Bence geç bile kaldınız..
Hemen acile gidin..
Doktor randevusunu bile beklemeyin..
Ne olur ne olmaz..:eek:

Tabii ki çok acele ediyosun bi sene dolmadan doktorlar bile tedavi uygulamıyo, şimdiden stres yapma tadını çıkar evliliğin bi ara test yaptırın içiniz de rahat olsun

8 sene icinde 5.tedaviyle bebegini kucağina alan biri olarak yazıyorum

3 ay daha bekleyin yine olmazsa
6.ayınızda gidin bi kadın doğumcuya muane olun
Sonra o sizi yönlendirir zaten

En iyisini yapıyorsunuz
Allah korusun önemli bisey varsa bi çaresine bakarsıniz boşuna beklememiş olursunuz

Elbette öyle. Ama esimi yeni tanimiyorum alti yildir birlikteyiz. Elbette gelecegi bilemeyiz belki anlasamayip ayrilacaz. O durumda çocuğuma yetebilecek maddi imkanim var tabiki hersey para degil ama baskalarinin cocuklarini bile kendi cocugu gibi seven biriyim. O yuzden iyi bir anne olacagima ve ayrilsak bile esimin iyi bir baba olacagina inaniyorum
Bak benim senin yaşında oğlum var. Sana bir anne tavsiyesi. Erkekler sıkıntıya gelemez. Sen vazgeçilmez olmadan kocanı hamilelik peşinden doğum bebek stresine sokma. Sevgili olmak ayrı evlenmek ayrı. Önce birbirinize adapte olun. Biz olun. Sonra çocukk. Bi keyfini çıkartın yaaaa. Çocuk olur.

Bizim 2 sene olmak üzere, Siz şurda 2 aydır düşünüyorsunuz. Ne zannediyorsunuz ki ha diyince hamile kalmayı mı ummayı? İnsanlar hiçbir sorun olmamasına rağmen bile yıllarca uğraşıyor; (misal ben) benim durumumda olsanız kendinizi yerden yere atacaktınız herhalde ☺ çocuk yapmak marketten birşey satın alır gibi çok kolay birşey değil herkes için her zaman... istenilen zamanda her zaman yapılamıyor işte. Kusura bakmayın ama sizin gibi sabırsız insanları görünce “bende ne sabır varmış arkadaş” diyip kendimi tebrik ediyorum.

Burdaki gayet duzgun usluplarla verilmis yanitlara bile tahammulunuz yokken nasil cocuk buyuteceksiniz? Cocuk sahibi olmak sabir ister, tahammül ister, ozveri ister.
Olmuyorsa vardir bir hayır, biraz bekleyin, sabretmeyi ogrenin, farkli dusuncelere tahammül etmeyi öğrenin, biraz buyuyun, ki ziyan olmasin cocuk.

Adet dönemine 10 gün kala testte çıkacak bebek yeryüzünde yok yahu.. :KK70:
Yumurtlamanın hemen sonrası idrar testinde çıkması imkansız..
İşte dünyadan haberi olmadan evlenmiş ama çocuk büyütecek, çünkü sokaktaki çocukları bile çok seviyor.
Keşke çocuk büyütmek için çocuk sevmek yeterli olsaydı 🤷🏻‍♀️

Bence geç kalmışsınız. 1 ay boş geçirmek mesela zaman kaybı. Düğünden sonra hemen doktora gidip testlerinizi yaptırmanız lazımdı. Düğünden öncede folik asit takviyesine başlamalıydınız. 2 aydır da olmuyormuş zaten bence beklemeden acilen gidin.
Çocuk önemli!

Lütfen en azından bir sene bekle. Elbette ne zaman çocuk yapıp yapmayacağınız sizi ilgilendirir ama buradaki insanlar size beklemenizi öneriyorsa, dinlemeniz sizin için daha iyi olabilir. Üç ay çok erken diye düşünüyorum.

Sorunuza gelecek olursak; ikinci kızıma gebe kalabilmek için bir sene uğraştım. Öncesinde korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra hamile kalabildim, kimyasaldı. İlk kızım kazara oldu. Üçüncü gebeliğim kazaraydı ve düşük ile sonuçlandı. Şimdi yapmak istesem delirene kadar olmaz büyük ihtimalle. Regl döngünüze göre yumurta takibi yaparak ve yumurtlamadan veya yumurtlama tarihlerinde gerçekleşen ilişkilerde 14 gün sayarak test yapınız. En garantisi adet günü, iki gün sonrası veya bir hafta sonrası.

Henüz yolun çok başındasınız evlilik olarak diyorum yanlış anlaşılmasın. 3 ay daha bekleyin 6. Ayınızda Dr görüşü alın sabredebilirseniz 1 sene bekleyin sonra Dr görüşü alın şimdilik ovülasyon takibi yapın folik asit kullanmaya başlayın 3 ay daha deneyin derim...
Ayrıca istediğimiz anda olan bişi değil bebek. Peygamber ağlatan imtihandır evlat, sabır ister...
Hayırlı vakitte Rabbim meleğini verir inşallah

Back