Çocuk sahibi olmak istemiyorum

alevalev888

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2023
32
4
Herkese merhaba..
Kariyerimi, hobilerimi ve özgürlüğümü feda etmek istemediğim için anne olmak istemediğimi hissediyorum ama ilerde pişman olacağım diye korkuyorum. Aynı zamanda sevgi destek istiyorum sevdiğim insanı yanımda olmasını çok istiyorum. Kardeşim yok, akrabalarım arasında sadece annemle konuşuyorum ama o da yurtdışında yaşıyor..

bir evliliğim vardı, 23 yaşında evlendim ve eski eşim hemen çocuk istedi hatta 3 sene içinde yapmazsan boşanırım senden dedi, ama kendimi aşamadım, onun dışında da çok sorun vardı (hakaret, tehdit) ve 6 ay önce boşandık.

Bazen çok üzülüyorum kendime göre biri bulabilir miyim çocuk istemeyen erkekler var mı? Ya da iyi biri ama çocuk isteyen hayatıma girerse istemeyen çocuk yapılır mı? Yoksa fikrim değişebilir mi? 30'uma yaklaşıyorum ama hâlâ çocuk sahibi olmak hiç içimden gelmiyor.

Benimde zamanla çocuk istememe fikrim oluşmaya başladı ve şuanda asla istemiyorum.40-45 yaşlarımda istiyorum nedense

Herkese merhaba..
Kariyerimi, hobilerimi ve özgürlüğümü feda etmek istemediğim için anne olmak istemediğimi hissediyorum ama ilerde pişman olacağım diye korkuyorum. Aynı zamanda sevgi destek istiyorum sevdiğim insanı yanımda olmasını çok istiyorum. Kardeşim yok, akrabalarım arasında sadece annemle konuşuyorum ama o da yurtdışında yaşıyor..

bir evliliğim vardı, 23 yaşında evlendim ve eski eşim hemen çocuk istedi hatta 3 sene içinde yapmazsan boşanırım senden dedi, ama kendimi aşamadım, onun dışında da çok sorun vardı (hakaret, tehdit) ve 6 ay önce boşandık.

Bazen çok üzülüyorum kendime göre biri bulabilir miyim çocuk istemeyen erkekler var mı? Ya da iyi biri ama çocuk isteyen hayatıma girerse istemeyen çocuk yapılır mı? Yoksa fikrim değişebilir mi? 30'uma yaklaşıyorum ama hâlâ çocuk sahibi olmak hiç içimden gelmiyor.
Herkes cocuk sahibi olucak diye birsey yokki. Bu bir sorun degil bence. Ben anneym fakat inanin bende anne olma istegi birkac gun icinde birden olustu. O gune kadar aklimin ucundan gecmezdi ama o zaman sanki vucudum mu istiyomus gb diyim yada bi bosluk hissedip de doldurmak istemek gb bir his mi diyim oyle birsey hissettim ve ilk planli iliskide de hamile kaldim. Yani omrunuzn sonuna kdar bu duyguyu yasamayip sonrasinda eksikligini duymayabilirsiniz yada bi gun gercekten istedginizi farkedip niyetlenirsiniz. Ama cocuk istememek de istemek kadar dogal bence.

Ne kadar çocuk için yanılıp tutuşuluyorsa istememekte son derece hakkınız. Elbet sizin gibi düşünen biri vardır ama çocuk gibi bi planınız olmadığına göre ne zaman bulduğunuzunda önemi yok. Zaten çocuk baskıyla yapılabilecek bişey değil. Böyle durumlarda lohusa depresyonu, bebeği reddetme, bakımında rol oynamaktan kaçınmak gibi bazı psikolojik etkileri olucaktır. İsteyerek yapıldığında bile karşılaşılabilen şeyler bunlar. İleride pişman olup olmayacağınız siz dahil kimse bilemez ama umuyorum ki bu kararı verirken yanınızdaki adam bu kadar önemsediğiniz bu adımı aynı derece önemseyecek biri olur.

Herkes cocuk sahibi olucak diye birsey yokki. Bu bir sorun degil bence. Ben anneym fakat inanin bende anne olma istegi birkac gun icinde birden olustu. O gune kadar aklimin ucundan gecmezdi ama o zaman sanki vucudum mu istiyomus gb diyim yada bi bosluk hissedip de doldurmak istemek gb bir his mi diyim oyle birsey hissettim ve ilk planli iliskide de hamile kaldim. Yani omrunuzn sonuna kdar bu duyguyu yasamayip sonrasinda eksikligini duymayabilirsiniz yada bi gun gercekten istedginizi farkedip niyetlenirsiniz. Ama cocuk istememek de istemek kadar dogal bence.
ilk evliliğimde (aynı zamanda ilk ve henüz son ilişkimdi) eski eşim çok baskı yapıyordu çocuk yap yoksa boşanırım diye, tüm erkekler öyle gibi geliyor şimdi, onun yüzünden korkmaya başladım beni kimse anlamaz bu konuda, baskı yapar vs düşünmeye başladım

Ne kadar çocuk için yanılıp tutuşuluyorsa istememekte son derece hakkınız. Elbet sizin gibi düşünen biri vardır ama çocuk gibi bi planınız olmadığına göre ne zaman bulduğunuzunda önemi yok. Zaten çocuk baskıyla yapılabilecek bişey değil. Böyle durumlarda lohusa depresyonu, bebeği reddetme, bakımında rol oynamaktan kaçınmak gibi bazı psikolojik etkileri olucaktır. İsteyerek yapıldığında bile karşılaşılabilen şeyler bunlar. İleride pişman olup olmayacağınız siz dahil kimse bilemez ama umuyorum ki bu kararı verirken yanınızdaki adam bu kadar önemsediğiniz bu adımı aynı derece önemseyecek biri olur.
Eski eşimle boşanırken çocuk yapmadığın için çok pişman olacaksın diyenler oldu, hatta yap ve sonra boşan en azından çocuğun olur, yaşın geçiyor dediler, ben bazen kendimi yalnız hissettiğimde bu sözler aklımdan geçiyor

Herkese merhaba..

Evet çocuk istemeyen erkekler var tabiki , sevmiyorsanız yapmayın asla. Çocuk sabır gerektiren çok zor ve meşakkatli bir şeydir , fedakar olmazsan eziyet gibi gelir, kızım 1 yaşlarında resmen yorgunluktan ölüyorum ev , iş, bebek bakımı derken , sevmeseydim çok zor olurdu, o kadar seviyorum ki gözüme gelmiyor hiçbir zorluk, iyi düşün, çok ikilemde kalırsan yumurtalarını dondur...

Herkese merhaba..

Çocuk yapmak istemeyebilirsiniz olabilir yani ama ilerde ister misiniz onu biz bilemeyiz. Sadece şunu söyleyebilirim çiftler evlenmeden önce kesinlikle bu konuyu konuşmalı çocuk istiyorum veya istemiyorum diye. Benimde bir tanıdğım çocuk istiyordu ama eşi istemiyordu çok ağladı benim çocuğum olamayacak mı diye eşini kandırarak hamile kaldı bu durumu asla onaylamıyorum ama evlenmeden önce konuşulması gerekiyor.
He ilerde isteme mevzuna şöyle bir şey ekleyebilirim ben 25 yaşında evlendim eşim ilk evlendiğinizden beri çocuk istiyor ben ise hazır olduğumda anne olmak istiyorum dedim hep. Hazır hissetmeden bir çocuğun sorumluluğunu alamam dedim. Kendimi hazır hissettiğimde 4 yıl sonra hamile kaldım 29 yaşında ama oğlum yaşamadı. Şimdi ise en az 6 ay beklemem lazım tekrar çocuk olacak mı belli değil. Olsa sağlıkla kucağıma alacak mıyım belli değil ara sıra keşke daha gençken bu işlere girişseydim şimdi yaşımda geçiyor acaba dünya da yaşayan bir çocuğun annesi olabilecek miyim kaygısı kapladı içimi.
Zamanla ne hisseder ne düşünürsünüz bilemem ama geçen zaman malesef geriye gelmiyor

Çocuk yapmak istemeyebilirsiniz olabilir yani ama ilerde ister misiniz onu biz bilemeyiz. Sadece şunu söyleyebilirim çiftler evlenmeden önce kesinlikle bu konuyu konuşmalı çocuk istiyorum veya istemiyorum diye. Benimde bir tanıdğım çocuk istiyordu ama eşi istemiyordu çok ağladı benim çocuğum olamayacak mı diye eşini kandırarak hamile kaldı bu durumu asla onaylamıyorum ama evlenmeden önce konuşulması gerekiyor.
He ilerde isteme mevzuna şöyle bir şey ekleyebilirim ben 25 yaşında evlendim eşim ilk evlendiğinizden beri çocuk istiyor ben ise hazır olduğumda anne olmak istiyorum dedim hep. Hazır hissetmeden bir çocuğun sorumluluğunu alamam dedim. Kendimi hazır hissettiğimde 4 yıl sonra hamile kaldım 29 yaşında ama oğlum yaşamadı. Şimdi ise en az 6 ay beklemem lazım tekrar çocuk olacak mı belli değil. Olsa sağlıkla kucağıma alacak mıyım belli değil ara sıra keşke daha gençken bu işlere girişseydim şimdi yaşımda geçiyor acaba dünya da yaşayan bir çocuğun annesi olabilecek miyim kaygısı kapladı içimi.
Zamanla ne hisseder ne düşünürsünüz bilemem ama geçen zaman malesef geriye gelmiyor
Başınız sağolsun…

Eski eşimle boşanırken çocuk yapmadığın için çok pişman olacaksın diyenler oldu, hatta yap ve sonra boşan en azından çocuğun olur, yaşın geçiyor dediler, ben bazen kendimi yalnız hissettiğimde bu sözler aklımdan geçiyor
Asla böyle düşünmeyin. Burda tonlarca çocukla boşanmanın ne kadar zor olduğunu, ne kadar yıpratıcı bi süreç olduğunu anlatan konu var. Boşanmak isteyecek kadar vazgeçtiğin bi adamla ne için ömür boyu bağlı kalmaya ne gerek var. Hani istiyor olsaydınız bi miktar belki derdim ama şu noktada zaten doğru olan buymuş. 40lı yaşlarda biraz sancılı bi süreç olabilse de çocuk sahibi olan anneler var. Malesef milletimiz evlilik olunca çocuk zorunlu gözüyle bakıyor. O yüzden kendi fikrinizi etkilemelerine izin vermeyin. Çocuk istiyorsanız da bu sizin kararınız olsun yaşınız geçiyor diye yapmayın

Herkese merhaba..

Vardır elbet böyle düşünen birileri karşı cinsten, ben de çocuk sahibi olmak istemiyorum herkes bu hayattaki en güzel duygu mutlaka tadılması gerektiğini söylüyor eminim öyledir ama bilmiyorum ben istemiyorum sevmiyorum ya da ne bileyim o sorumluluk çok korkunç sanırım bu kadar verici ya da anaç biri değilim ben ve şöyle bir düşüncem var toplumun %40 falan çocuğu yalnız kalmamak için ileride kendine bakması için vs yapıyor %60 gibi bir kısım gerçekten annelik babalık yapabiliyor bekli daha azı hazırlıklı maddi olarak yeterli sağlıklı bilinçli çocuk yetiştiriyor geri kalan topluma baktığımda kadın erkek fark etmez çocukların yarısı duygusal enseste maruz kalmış kadınlar eşlerinden göremediği sevgiyi çoğu zaman almak için çocuk yapıp onu da 30 una kadar eteğinden ayırmıyor manipüle ediyor çocuğu resmen eş yerine koyuyor sorunsuz psikolojisi sağlam aileden zarar görmemiş insan çok çok az ben gerçekten kendimde bir insan yetiştirebilecek cesareti bulamıyorum bulanları tebrik ediyorum

Herkese merhaba..

Geleceğe don biçmeyin. Olmamış olayların üzüntüsüne girmeyin. Belki de siz çocuk istediğiniz zaman çocuğunuz olmayacak. Bu hayatta hiçbir şeyin garantisi yok.
Hayat,kariyer uğruna, hobiler uğruna harcanacak kadar uzun değil. Zira ömür çok kısa. Güzel aile olabilmek en güzel şey. Bilemezsiniz belki de o istemediğiniz çocuk,size ne gibi güzellikler sunacak. Hiçbir şey için peşin hükümlü olmamak lazim. Her şeyin çoğundan kaçmak lazım. Çok çocuk istemek ya da hiç istememek gibi. Kariyer de olur çocuk da olur. Yarına garantimiz yok. Öyle bir şey olur ki çok sevdiğiniz bir adam olur. Bundan çocuğum olsun dersiniz.
Nasip bu işler. Anı yaşamak da fayda var.

ilk evliliğimde (aynı zamanda ilk ve henüz son ilişkimdi) eski eşim çok baskı yapıyordu çocuk yap yoksa boşanırım diye, tüm erkekler öyle gibi geliyor şimdi, onun yüzünden korkmaya başladım beni kimse anlamaz bu konuda, baskı yapar vs düşünmeye başladım
Alakası yok. O sorunlu bir tipmiş. Siz de etkisi kalmış.
hatta yap ve sonra boşan en azından çocuğun olur, yaşın geçiyor
Kafaya bak. Öyle şey olur mu yaa. Çocuğu yap sonra babasız büyüt vs. Hayır en doğrusunu yapmışsınız. Ayrıca yaş geçiyor diye çocuk yapılmaz. Saçma sapan insanlara denk gelmişsiniz.
Yalnızlık güzel bir şey değil. Anneniz varmış sadece. İleri de olur fikir değişirse iyi de bir insan denk gelirse ki inşaallah öyle olur anne,eş , torun Süper üçlü olur. Sıkmayın canınızı. Düşününce hiç bir yere varılmıyor.

Tabiki tum erkekler boyle degil. Arkadsim ikinci evliligini yapti mesela bi 6 yildir evliler. İlk esinden iki cocugu vr. Genc yasta evlenmis arkadasim oyuzden kizi ve oglu buyuk kendi yuvalarini kurdular. Esinin ise ilk evliligi ve cocugu yok. Adam cocuk falan istemedi. Suanda da hayatlarini yasiyorlar. Bir kopekleri var onu da alip her hafta sonu bi ordalar bi burda ☺️ evet cocuk buyuk keyif apayri bi duygu, ozellikle anne olduktan sonra anladimki eksik bi parcam varmis onu da oglumla tamamlamisim.. fakat tercih etmeyenler icin de hayat yine gayet keyifli 😄

Herkese merhaba..

Evlenen insanların neredeyse tamamı çocuk istiyor bence.ama evlenmeden de bir ilişki yürütülebilir.

istemiyorsan istemiyorsundur
onu istediğin zaman düşünürsün olur da istersen
10 sene sonra ister misin istemez misin belli bile değil ki
şu an çok saçma sapan bir kaygıya girmişsin
ben de 30+ yaştayım hiçbir zaman çocuk istemedim, istemiyorum
anaç değilimdir kendimi çocuklu asla düşünemiyorum
hiç de rahatsız değilim bundan
bu insanın içinden gelip gelmemesiyle alakalı bir durum.

Aman diyim siz o cahilce tavsiye verenlere uymayın tehdit eden bir adamın nesinden çocuk sahibi olacaksınız olacaksa da adam gibi adam birinden olmalı hey Allahım tavsiyeye bak ya

Gayet normal bir karar. İsteyen oldugu gibi istemeyende var. Bu kisiye kalmis.

Yalniz, tanidigim cocuk istemeyen insanlar yas ilerledikce, 50lere dogru cok pisman oldular. Belkide yaslilik yalnizlik psikolojisidir bilemiyorum.

X