• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Bende kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum.
Çalışıyorum ve kendime ayıracak zamanım haftaiçi pek olmuyor.
Sessiz bir şekilde haftasonu kitap okumayı ,gezmeyi, canım istediği zaman uyumayi seviyorum.
Şuan hayatım düzenli. .
Ama ya çocuk olursa? Hiçbir şekilde istediğim şeyi yapamayacağım. Aklim, kalbim,beynim hep o çocukta kalacak . Ki siz ne kadar iyi yetistirirseniz yetistirin artık o kadar güvenilmez bir ortam var ki. Nereye gitseniz bir şekilde kötülükleri çocuğu bulabiliyor..
Yani nebiliyim. Hafta içi çalışayım aksamlari gelip yemegimi yiyeym kitabimi okuyayim. . Haftasonu dinleneyim gezeyım yuruyusumu yapayim. ..
Hem maddi hem manevi kulfet. . Tabiki iyi yanlari da var ama. Dusunsenize büyüsün rahat edeyim diye bir durum hiç olmayacak hep akliniz onda olacak...
Zaten çalışıyoruz eşime kendime vakit ayırmak için zman kolluyoruz. .
Hem cocuk sahibi oldun mu masraflar aldı başını gidiyor. . Şimdi neye ne harcama yaptığını biliyorsun..

Son düzenleme:
Şunu da eklemek isterim, ben köpeğimi anneme bıraktığım zaman inanın günde 4 defa arıyorum, her şey yolunda mı, aksilik var mı vs diye kadını boğuyorum. Hatta o da şakayla karışık alınganlığını belli ediyor; beni bu kadar merak etmiyorsun diyor. Ancak emanet olarak görüyorum ben köpeğimi, bana emanet edilmiş, konuşamayan bir can; bu sebeple çok vicdani açıdan yaklaşıyorum.

Değil ki çocuğum olacak! Hele ki günümüzde, günümüzdeki iğrenç ve sapık insanlar eşliğinde! Galiba ben kafayı güzelce sıyırırım, dibinde falan bırakmam; nimet sonuçta :D

Bu açıdan bakınca anne olmak cesaret işi. Kendimle ilgili karar alırken çok cesur ve gözü pek bir insanım, ama başka birinin vebaline girmek bana göre değil. Vebal belki de yanlış kelime oldu ama yine de anlatabilmişimdir diye düşünüyorum.

Ayrıca ha çocuğu olmadığı için çocuksuz olan ha istemediği için olmayan, bu başlık altında fark etmez. Başlığımız çocuk olmadan da hayatını mutlu yaşayanlar.

Şunu da eklemek isterim, ben köpeğimi anneme bıraktığım zaman inanın günde 4 defa arıyorum, her şey yolunda mı, aksilik var mı vs diye kadını boğuyorum. Hatta o da şakayla karışık alınganlığını belli ediyor; beni bu kadar merak etmiyorsun diyor. Ancak emanet olarak görüyorum ben köpeğimi, bana emanet edilmiş, konuşamayan bir can; bu sebeple çok vicdani açıdan yaklaşıyorum.

Değil ki çocuğum olacak! Hele ki günümüzde, günümüzdeki iğrenç ve sapık insanlar eşliğinde! Galiba ben kafayı güzelce sıyırırım, dibinde falan bırakmam; nimet sonuçta :KK70:

Bu açıdan bakınca anne olmak cesaret işi. Kendimle ilgili karar alırken çok cesur ve gözü pek bir insanım, ama başka birinin vebaline girmek bana göre değil. Vebal belki de yanlış kelime oldu ama yine de anlatabilmişimdir diye düşünüyorum.

Ayrıca ha çocuğu olmadığı için çocuksuz olan ha istemediği için olmayan, bu başlık altında fark etmez. Başlığımız çocuk olmadan da hayatını mutlu yaşayanlar.
Kavunum naber? Hani geçen seninle deri altı implantını konuşmuştuk ya. Doktorumla konuştum iğnelerin koruyuculuğunun daha yüksek olduğunu söylüyor. Ama kesinlikle 3 aylık olanı değil aylık olanı tavsiye ediyor. implantın koruyuculuğu %98 iken iğnenin koruyuculuğu %99,9 muş.

İmplantı her aile hekimliği değil genel merkezler yapıyormuş. Mesela ben istanbuldayım yaptırmak için şişliye gitmem gerekiyormuş. Bir de eğer yan etki yaparsa çıkartmak için ufak bir cerrahi operasyon yapılıyormuş. Bunları öğrendim seninle de paylaşayım dedim.

Kavunum naber? Hani geçen seninle deri altı implantını konuşmuştuk ya. Doktorumla konuştum iğnelerin koruyuculuğunun daha yüksek olduğunu söylüyor. Ama kesinlikle 3 aylık olanı değil aylık olanı tavsiye ediyor. implantın koruyuculuğu %98 iken iğnenin koruyuculuğu %99,9 muş.

İmplantı her aile hekimliği değil genel merkezler yapıyormuş. Mesela ben istanbuldayım yaptırmak için şişliye gitmem gerekiyormuş. Bir de eğer yan etki yaparsa çıkartmak için ufak bir cerrahi operasyon yapılıyormuş. Bunları öğrendim seninle de paylaşayım dedim.
İyi ettin canım benim :KK60: Ben hala kararsızım. Şu an devam ettiğimiz kontrol yöntemi var, ama zaman geçtikçe sıkıcı olmaya başladı :D
İğneye neden uzağım bilmiyorum, korkma gibi durumum da yok. Eskiden iğne ile korunan bir arkadaşım vardı, acaba o bir şey söyledi ya da ben onda bir şey gördüm de ondan mı soğudum acaba? Direkt elediklerim arasında çünkü. Madem doktorun öyle dedi, madem sen de memnunsun bir bakayım o zaman. Hoppa:KK15:

Canim Ugurbebek Ugurbebek , lütfen bu yazilarinizla beni üzmeyin, zaten hassas bir yapim var, Dilerim ez evvelden tekrar bebek sahibi olursunuz.
Eger cocuk istemiyorsam duygularim yok demek degil, inan. Asil bu kadar cok hassas olmam anne olmami belki engellemis bile olabilir, bilmiyorum. Birde hic bir insanin hayati birbirine benzemez sana hayatimi anlatsam belki bana cocuk yapmamakta hakda vermis olabilirsin.
Anne olmayi istememekde sadece rahatimiza düskün olmamiz degil asil sebeb, bir cok sebebi var. Senin adina cok üzüldüm dilerim arzularin bir an evvel gerceklesir, ümidini sakin kaybetme. :KK200:
Canim Ugurbebek Ugurbebek , lütfen bu yazilarinizla beni üzmeyin, zaten hassas bir yapim var, Dilerim ez evvelden tekrar bebek sahibi olursunuz.
Eger cocuk istemiyorsam duygularim yok demek degil, inan. Asil bu kadar cok hassas olmam anne olmami belki engellemis bile olabilir, bilmiyorum. Birde hic bir insanin hayati birbirine benzemez sana hayatimi anlatsam belki bana cocuk yapmamakta hakda vermis olabilirsin.
Anne olmayi istememekde sadece rahatimiza düskün olmamiz degil asil sebeb, bir cok sebebi var. Senin adina cok üzüldüm dilerim arzularin bir an evvel gerceklesir, ümidini sakin kaybetme. :KK200:

Canim allah razı olsun benim demek istediğim seni anliorum bende senin gibiydim evladımi kaybedince çok kötü oldum ben seni asla yargilamam çünkü eskiden bende senin gibi dusunuordum ins birdaha bu aciyi yasamamm

Allah korusun Ugurbebek Ugurbebek , tabiki yasamayacaksin.
Isin kötüsü, su 3 günlük hayatta bazen öyle acilar yasiyoruzki, neden Allahim ben, diye isyan ettiklerimizde olmustur. Ama ne yazikki bazen bazi seylerin önüne gecemiyoruz.
Senin üzüntün tabiki bizleride üzer, keske herkes mesut ve mutlu olsa. Ben bu yasima kadar hic bir insanin hayatinin dört dörtlük oldugunu görmedim. Illaki bir acisi , bir derdi, bir üzüntüsü olmustur.
Ama yasiyoruz yinede ve yasamak icinde hep ümit lazim. Onun icin ümidimizi kaybetmeden, bu acilardan güc alip bari gelecegimize ümitle bakmaliyiz. Kendimizi güclü hissedersek, hersey güzellesir bir nebze. Dilerim hersey gönlünce olur.

biz kucukken anne babalarimiz,bize gelincik bebekler alir.hala cocukken bize annnelik diygusu asilanir.ve bana gore annelik buyuk bir nemet.ama sizinle su konuda razilasirim.olmayinca kendini yipratmamak gerek.anne olmadanda mutlu yasaya bilmekde bir kadinin gucunu gosterir.

Tam bana uyan bir konu olmuş acan konu sahibine tesekkurler ben dusuncemi anlatiyorum cevreme ilerde istemiyorum ben kendimi taniyorum ve bir insanin yukunu alamam diyorum ama sanki kotuluk islemiz gibi tepki aliyorum anlamiyorum yani bunda ne var cocuk dogurup sokaga atanda var demi yurtlari dusunun cahillikle yapilip sefil perisan buyiyen cocuklarda var kocasini eve baglamak icin yapilip babasiz buyuyende var ..
  1. Bu insanlar normal karşılanıyor nuye anne baba cocugu var diye ama kendini bilen ve bu pis hayata masum cocugu getirmeyi oyuncak bebek olmadığıinin farkinda olan ve hayat karari verirken 1 degil bin kere dusunup gerekirse istemiyorum diyebilen insan ana duygusu olmayan kadin olamayan olarak görüluyor toplum gerçekten kor kara cahil..
  2. sahsen hep derim evlatlik bile alirim buyuturum diye cocuk dogurmaya degilde insan olmaya ihiyac buyuk uzatmicam sinirlerim bozuldu yine

Bu aralar kafam karıştı. Biyolojik saatim mi çalışmaya başladı, ne? Belki de çok yakın 2 arkadaşımın anne olması ve yaz tatilimi dünyalar tatlısı bana çok bağlı bir bebekle geçirmemin etkisi.
Çocuk sahibi olmayı düşünüyorum.
Ciddi ciddi. Oysa eskiden deli gibi korkardım. Büyük sorumluluk, sana bağlı bağımlı bir insan.
Sonra ben kendi hayatımı biraz da böyle çöpsüz üzüm olarak seviyorum aslında. 50 yaşıma geldiğimde basıp İskoçya'ya gidebilme fikrini seviyorum, e böyle düşünen kadından anne olur mu?
Diğer taraftan çocuğum da olsun istiyorum.
Ama kocam olsun istemiyorum :D
Ne yapacağım? Var mıydı aranızda 30'larında böyle şeyler hisseden?

marilyn monroe marilyn monroe bence sen anne olmalisin. Senin gibi hem cocugum olsun ama kocam olmasinda --> you are the first :KK73:here
@okis2014, yorumuna bayildim, ben senin ruh ikizinim canim, aci ama gercek :KK48:
sevva7 sevva7 , cok tesekkürler güzel yorumun icin.
Yani ben zaten her yerde çıkıntı olmayı beceriyorum zaten, beni biliyorsun olivia :D

Her yerde cikinti ol zaten, böyle seviliyorsun marilyn. Marjinalik güzeldir.
Bu arada senin topigede bir ugramam lazim, bakalim kizlar hangi kitabi okumuslar. Bende bugün bir 200 sayfalik kitabi 4 saate okudum. Kitapsiz bir hayat düsünemiyorum.
Linkini bir zahmet paylasirmisin burada, senin topik bir harika. Insanlari okumaya tesfik ediyorsun resmen. :KK19:

Yani ben zaten her yerde çıkıntı olmayı beceriyorum zaten, beni biliyorsun olivia :KK70:
Çok da güzel, iyi bir anne olur senden. Shot'la görüştüğünüz gibi bire bir tanışmıyoruz, hatta telefonlaşmıyoruz ama bendeki genel kanı bu sana dair. (hayır efendim ne kıskanması Shot ile olan ilişkini :63: )

Ama kocam olsun istemiyorum :KK70:
Ahahahaa, bende öyle düsünüyordum. evlenmeyi cok sacma buldugum icin, sonra Mr. Right gelince, bütüm teorim altüst oldu hayatla alakali, megersem benden bir erkek verziyonuda varmis. Benim gibi realist, anarsit, komunist, ne ararsan vardi benden ondada, birde benim gibi cocuk istemeyen.
Dilerim seninde aynisini yani görüsüne uygun birisi ciksin karsina. Görünüs degil ama beynin icindeki cok önemli mutlu bir beraberlik icin. Kafalar uyacak arkadas, baska benden hayir yok. Kafalar uyunca hersey cok güzel. Bu söylediklerim arkadasliklar icinde gecerli, zira ben görüsle, fikirle, hayata bakisla beslenen insanim.

Çok da güzel, iyi bir anne olur senden. Shot'la görüştüğünüz gibi bire bir tanışmıyoruz, hatta telefonlaşmıyoruz ama bendeki genel kanı bu sana dair. (hayır efendim ne kıskanması Shot ile olan ilişkini :63: )
Ya git allasen, sapığım oldu resmen. Geçen gün forumdan banlıyken bana bulunduğu ahlaksız teklifleri foruma koysam infial olur!
Şaka bir yana (şaka değildi ya neyse!), mar bir tane gerçekten. Bu kadın hangi ara hayatıma bu kadar girdi de bıdı bıdı her derdimi paylaşıyorum anlamadım. Casus resmen.

Evet bütün başlık benden iyi anne olacağından eminse bana koca bulun ulannn :KK70: kavun kokusu kavun kokusu kıskanma S shot 'ı pis o :) sevmem zaten kendisini :KK70:
Sen forumlarda "bana koca bulun" diye çığıracak insan mıydın be mar, hayat seni ne hale getirdi :D :D
Pis değilim ben bi' kere, ayrıca seviyorsun zaten beni. Ben senin hayatına "renk" getirdim, yalansa yalan de.

Back