• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

kizlar 25.02 burada konser var taksim trio. Hüsnü Senlendirici ve ekibi cok sanatsal bir olay olmasada, gidip canli dinlemek kesin güzel olacaktir. Hemen demin biletleri rezerve ettim, esimle gitmeyi düsünüyorum.
Ah Istanbul calarsa, cok iyi biliyorum, kesin aglarim :KK61:

kizlar 25.02 burada konser var taksim trio. Hüsnü Senlendirici ve ekibi cok sanatsal bir olay olmasada, gidip canli dinlemek kesin güzel olacaktir. Hemen demin biletleri rezerve ettim, esimle gitmeyi düsünüyorum.
Hüsnü Arkan anladım ilk, peşinize bir tantanis takılacaktı az kala :))

Iyi eğlencelerr

Ah canım çok mu özlüyorsun İstanbul'u? Ben tam bir İstanbul aşığıyım. Tatile gidince bile burnumda tütüyor resmen.

Bu arada sebzeli ve terbiyeli tavuk çorbası favorimdir. İçine patates,kırmızı biber,havuç ve kabak koyup limon,un ve yoğurtla terbiye ediyorum. Muhteşem oluyor ;)

Çok merak ediyorum hala cocugunuz yokmu yada dusunmuyormusunuz bende ilk evlendiğmde siz gibiydim hatta çocuk hiç istemiodum eşim zorla istedi kendimi bi türlü hamilelige yakistiramadim sonra evladımi kaybettim kendimi cook suçladm yavrum gidince bombos kaldım şimdi deli gibi çocuk istiorum evlat çok başka siz şimdi bunu asla anlayamazsiniz asla

Çok merak ediyorum hala cocugunuz yokmu yada dusunmuyormusunuz bende ilk evlendiğmde siz gibiydim hatta çocuk hiç istemiodum eşim zorla istedi kendimi bi türlü hamilelige yakistiramadim sonra evladımi kaybettim kendimi cook suçladm yavrum gidince bombos kaldım şimdi deli gibi çocuk istiorum evlat çok başka siz şimdi bunu asla anlayamazsiniz asla

Çok üzüldüm. Allah sabır versin. Rabbim tez zamanda sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah

Canim Ugurbebek Ugurbebek , lütfen bu yazilarinizla beni üzmeyin, zaten hassas bir yapim var, Dilerim ez evvelden tekrar bebek sahibi olursunuz.
Eger cocuk istemiyorsam duygularim yok demek degil, inan. Asil bu kadar cok hassas olmam anne olmami belki engellemis bile olabilir, bilmiyorum. Birde hic bir insanin hayati birbirine benzemez sana hayatimi anlatsam belki bana cocuk yapmamakta hakda vermis olabilirsin.
Anne olmayi istememekde sadece rahatimiza düskün olmamiz degil asil sebeb, bir cok sebebi var. Senin adina cok üzüldüm dilerim arzularin bir an evvel gerceklesir, ümidini sakin kaybetme. :KK200:

Çocuksuzluk dünyanın sonu değil buna değen bir eş ve eşin ailesi lazım.o da yok evli kalmak saçma

Ben yazmadim yukaridaki yaziyi, sadece okudum ve cok dogru buldum yazilanlari ve ayni seyleri bende gözlemledim. Sizlerlede paylasmak istedim.
Olsun her insan kendi dogrulari ile yetistirsin cocugunu tabiki.
Fakat benimde anlatmak istedigim buydu aslinda sayfalar önce, hatta bunun icin ban bile yedim, demekki böyle düsünen sadece ben degilim.
Tabki kiyaslamalar illaki bir tarafi üzebilir ama dogrulari konusmak belki bir iki ipucu ögrenmek ve hhaaaa ilginc demek böylede olabilir diyip birseyler görüs acimiza katabilmek, elestirmek degildir benim gözümde tam aksine daha iyi yapmaktir. Hepimizin hedefi olmali bu hayatta diye düsünüyorum.
Bu arada bu konuyu tartissak ne dersiniz ? Okuduktan sonra sizlerinde yorumlarinizi bilmek isterim dogrusu :KK51:
Sizce dogrumu yoksa yanlismi yazilanlar ?
Hangisi daha mantikli yetistirme metodlari ?
Hangisi insanlari daha mutlu, özgüvenli ve bir birey olarak yetistiriyor ?

Türk annesi anne gibi annedir alman annesi robottan farksizdir. Turk annesi çocuğu hastalaninca sabahlara kadar başında bekler. Alman annesi dadiya bırakır rahatina bakar. Off yazarken anami özledigimi farkettim haftaya gidem de iyice bi sarilam anama. Iyi ki alman degilsin de turksun anacigim iyi ki beni herseyden once sevginle sarmissin diyeyim bir de ♥♥

Hemen sevdiğim yemegi yapar bana minnosum. Cok seviyorum çok

Not: Türkiye’de büyük şehirlerde yeşil alan park bahçe olmaması, anneleri AVM’lere mecbur ediyor. Ayrıca çamurla oynama kısmı için de şöyle bir durum var: Türkiye’de ne yazık ki, yere tüküren, balgam atan, çekirdek çitleyen ve her türlü pisliğini sokağa atmakta beis görmeyen insanlar çoğunlukta. Ayrıca başıboş binlerce sokak hayvanı da etrafa çişini kakasını yapıyor. O yüzden parka götürememek/götürünce özgürce oynatamamak titizlikten değil mecbuyetten çoğu zaman… Bunu eklememek haksızlık olurdu. ( yukaridaki yazidan alinti )
Bu cok dogru, yani cocugunu istesen bile korkarak parka götürebilirsin zira parklarda hayvan pisligi, sokaga tüküren balgam atan, yani cevre temizligi pek iyi oldugu söylenemez.
Bunu biz kadinlar zorlamaliyiz, cevremizin temiz olmasi icin muhtarlarmizmidir, belediyelermizmidir baski yapmak lazim. Insanlarin rahat ve korkmadan cocuklarini götürebilecegi temiz yerler olmali, camurda, kumda, toprakda korkmadan oynayabilmeli cocuklar, enerjilerini atabilmeliler.

Yazıyı daha önce okumuştum. O zaman fark ettim ki bizim ailenin hatunları Alman anası tarzında.

En sevdiğim özellikleri asla ama asla çocuk ağladı diye istediğini yapmamaları. Ben de kardeşlerim ve Kuzenlerim de böyle büyüdük. Ağlamaya başladığımız an git diğer odada ağla ağlaman bitince gel derlerdi saf gibi gider iki dk sonra geri gelirdik bitti gelebilir miyim diye. :KK70:

Ben yazıyı haklı buluyorum. Çocuğun üzerine fazla titizlenmek ilerde sorun oluyor. Şımartılmış, hazırcı çocuklar büyütüyorlar hiç hoş değil.

Aslinda genel konu su : ayaklari üzerinde duran kendi basina isini gelecekte halledebilen bir toplum yetistirmeliyiz bunu baska ülkeler cok güzel basariyorlar.
Su cümleler hep bize ait, sacimi süpürge ettim sana veya hayatimi sana adadim veya ömrümü yedin bitridin.
Bu gibi cümleler baska ülkelerde yok. kimse kimseye ne sacini süpürge ediyor nede ömrünü harciyor, herkes bir birey, herkes kendi hayatindan sorumlu.
Anne hic bir kisitlama yasamiyor hayatinda, yani cocugu en gec ama en gec saat 20`de uyumaya gidiyor, annede arkadaslariyla veya esiyle zaman gecirebiliyor. Ne güzel herkes mutlu.Cocukda sinirlarinin oldugu güzel bir dünyada yasiyor. Bizde ise sinir koyulmuyor, neymis efendim, cocugun özgüvenini bozarmis, oysa sen baska yerde zaten vermiyorsunki o özgüveni.
Verilmesi gereken yerde o özgüven verilmez ama verilmemesi gereken yerde, cocuga zarari olan seyler icin, izin verilirki özgüveni bozulmasin cocugun. Ne büyük celiski.
Tabiki burada genelleme yapmamak lazim, bunu basaran iyi anneler oldugu gibi bunu basaramayan annelerde var. Bunlari konusmak, biz kadinlari rahatsiz etmemeli.
tantanis tantanis bu konuda bende öyle yetistirildim, iyikide öyle olmus, cok güclü insanlar oluyor bu cocuklar gelecekte. :KK48:
aglamak nedir bilmzdik inan, cünkü hic bir faydasinin olmadigini cok erken yaslarda ögrenmistim. Kendi kafamin caresine bakmayida. Tüm süt dislerimi kendim ceker, yaralarimi kendim sarardim.:KK70:sonrada o diz kapaklarinda olusan yara kabuklarini soymak ne güzeldi :KK48: cesaretli ve özgüvenli olmayi kücük yasta ögrenmek insani bu zor hayatta cok güclü kiliyor. Birde o kadar cok üstüne düsünülmemeside insani daha bir mutlu yapiyor, kendinle daha bir barisiksin.

Aslinda genel konu su : ayaklari üzerinde duran kendi basina isini gelecekte halledebilen bir toplum yetistirmeliyiz bunu baska ülkeler cok güzel basariyorlar.
Su cümleler hep bize ait, sacimi süpürge ettim sana veya hayatimi sana adadim veya ömrümü yedin bitridin.
Bu gibi cümleler baska ülkelerde yok. kimse kimseye ne sacini süpürge ediyor nede ömrünü harciyor, herkes bir birey, herkes kendi hayatindan sorumlu.
Anne hic bir kisitlama yasamiyor hayatinda, yani cocugu en gec ama en gec saat 20`de uyumaya gidiyor, annede arkadaslariyla veya esiyle zaman gecirebiliyor. Ne güzel herkes mutlu.Cocukda sinirlarinin oldugu güzel bir dünyada yasiyor. Bizde ise sinir koyulmuyor, neymis efendim, cocugun özgüvenini bozarmis, oysa sen baska yerde zaten vermiyorsunki o özgüveni.
Verilmesi gereken yerde o özgüven verilmez ama verilmemesi gereken yerde, cocuga zarari olan seyler icin, izin verilirki özgüveni bozulmasin cocugun. Ne büyük celiski.
Tabiki burada genelleme yapmamak lazim, bunu basaran iyi anneler oldugu gibi bunu basaramayan annelerde var. Bunlari konusmak, biz kadinlari rahatsiz etmemeli.
tantanis tantanis bu konuda bende öyle yetistirildim, iyikide öyle olmus, cok güclü insanlar oluyor bu cocuklar gelecekte. :KK48:
aglamak nedir bilmzdik inan, cünkü hic bir faydasinin olmadigini cok erken yaslarda ögrenmistim. Kendi kafamin caresine bakmayida. Tüm süt dislerimi kendim ceker, yaralarimi kendim sarardim.:KK70:sonrada o diz kapaklarinda olusan yara kabuklarini soymak ne güzeldi :KK48: cesaretli ve özgüvenli olmayi kücük yasta ögrenmek insani bu zor hayatta cok güclü kiliyor. Birde o kadar cok üstüne düsünülmemeside insani daha bir mutlu yapiyor, kendinle daha bir barisiksin.

Tüm sut dişlerini kendin mi cekerdin? Yok yahu özgür birey yetiştirmek bu değil. Bu çocuğun ihtiyaçlarını karsilamamaktir ve bir istismar türüdür.

Ben de cocugumu ağlayarak hiçbir şey elde edemeyeceğini ogreterek yetistirecegim inşallah tipki annemin bana yaptığı gibi. Ama annem hastalandigimda git ötede iyiles tavrinda olmadi hiçbir zaman. Annem böyle yapti diye ben özgüven eksikliği yaşamadım cok şükür. 25 yasinda is hayatina atildim evden ayrıldım kendi hayatimi kurdum.

Ne bileyim ya sizin ebeveynler fazla sertgeldi bana. Herseyin ffazlası zarar

ahahahaha :KK48::KK48: evet M minnakkelebekim , gercekten öyle, eskiden birde kim bizi dishekimine götürecekti ? Hatta kim bize git dislerini fircala derdiki ?
Bir gün Ilkokulda ögretmenim : kizim sen kizamik olmussun, git eve demisti . :KK45:Ama simdi düsünüyorumda bazen ben bile inanamiyorum.:KK51:

ahahahaha :KK48::KK48: evet M minnakkelebekim , gercekten öyle, eskiden birde kim bizi dishekimine götürecekti ? Hatta kim bize git dislerini fircala derdiki ?
Bir gün Ilkokulda ögretmenim : kizim sen kizamik olmussun, git eve demisti . :KK45:Ama simdi düsünüyorumda bazen ben bile inanamiyorum.:KK51:
Ben de kendi dişlerimi oynaya oynaya hep kendim çekmiştim :D

Alman bir hocam vardı olivia olivia , kulakları çınlasın, kocası Türk'tü. Ve kadın çocuklarını kocasına emanet edemiyordu. Bir gün çocuklarını arıyor (hep beraber denize gitmiştik), "babalarının yanındalar hocam, sıkıntı yok yani" dedim. Verdiği cevap "size öyle geliyor" :D :D
Yahu ben senin öğrencinim, senden kaç yaş küçüğüm, evine gelmişim sıcak şarap bile ikram etmişsin, e yüzmeye gelmişiz bikiniler içindeyiz sen desene bana? Mümkün değil, hep siz siz siz.

Çok disiplinliydi kadın. Ders saati, tamam zil mil yok, ama 8.30 dedin mi başlar. Bu hocam 8.10da odasından çıkardı. Sınıfa gidene kadar birkaç öğrenci muhakkak soru sorar, hiç olmazsa ders saatinden gitmesin diye o kadar erken yola düşüyordu. 1 kat aşağı inecek, ama 20 dakika önceden.
Almanları ayrı seviyorum. Ancak yemek konusunda mutfakları fena, çok fena. Erasmus'la gelen bir öğrenci vardı da oy evlerden ırak yedikleri :D

Back